מתלבט ברכישת מסך פלסמה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

חברים בלי עצבים
:wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #22 

אני מסכים עם האמרה של emordeko, זה לא פופוליטיקה - אין צודק וטועה וכולם (אפילו אני ומוטי) רשאים להחזיק בדעה הנחרצת שלהם :)

לגבי מסכי HDTV - מוטי צודק בדבר אחד שמסכי HDTV כיום לא מגיעים ליחס הקונטרסט של מסכי EDTV.

כך שמי שלא "זקוק" ל-HDTV עדיף שלא ישקיע את הכסף בזה בגלל שהוא לא סתם מפסיד כסף, הוא גם מפסיד יחס קונטרסט.

לגבי מקורות HDTV, אנחנו מתקרבים בצעדי ענק למצב שבו תכנים יהיו זמינים מאוד:
1. BD צפוי להיות משוחרר כבר בסוף השנה.
2. אנו מוצפים בתכני NG
3. עם מכשירים כמו ה-JVC החדש והמכשירים של NOWCOM, כבר לא צריכים מחשב אישי בכדי לצפות בתכנים!

אם הייתי יכול לרכוש מכשיר של JVC ו/או של NOWCOM שתומך ב-TS וב-DIVX HD וב-WMV-HD הייתי עושה היום מנוי ל-NG. אני חושב שהרבה מאוד היו גם הם עושים זאת גם עם מסכים של EDTV. אני לא יודע מי מכם ראה HD ע"ג EDTV, זה נראה לא רע בכלל...

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

שאלה
כדי לקבל תכני HD אמיתיים הם חייבים להיות מוקלטים במצלמות HD.
יש למישהו מושג מתי התחילו לצלם סרטים במצלמות כאלו(אני יודע שכל הסרטים בהוליווד
מצולמים במצלמות HD אבל ממתי)

אני שואל כי אני מניח שבעתיד הלא רחוק סרטים ישווקו גם בפורמט של HD אבל מה הטעם לקנות סרט כזה אם המקור לא HD??

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #24 

emordeko,

זה לא נכון. כל סרט קולנוע שמוסרט עם פילים מצולם באיכות גבוהה ביותר - לפחות כמו 1080p אם לא יותר. לכן גם סרטים ישנים משנות ה-40 יכולים להיות מועברים בקלות יחסית לפורמט HD.

לגבי מצלמות דיגיטליות, יש מעט סרטים שמצולמים ככה כיום (בעיקר SCI-FI כמו מלחמת הכוכבים) אבל המספר גדל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

crusader, זה לא מסע צלב פה... :wink:
אנא ערוך את ההודעה שלך, המשפט הראשון שלך לא מתאים לאתר שלנו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #26 

וואו,

חצי יום לא הייתי כאן ותראו איזה שירשור התפתח 8O

נתחיל ממך, crusader. אני מוכרח להתוודות שלא קראתי את ההודעה שלך, עצרתי אחרי המשפט הראשון.
מצטער אבל תאלץ לחפש. אני מקווה שתמצא.

מרטין - אנחנו חוזרים שוב ושוב, בכל פעם מחדש, לאותו הענין: אתה מכוון את התשובות שלך כאן באתר למקצוענים, או לכאלה שרוצים את ה-cutting edge, ואני מנסה לדבר על המשתמש ההממוצע. בחיאת רבאק, כמה אנשים כבר מורידים חומר מ-NG??

אין לי ויכוח אם משוגעים לדבר או אנשים שרוצים את הטוב ביותר. לכן אגב עשה עופר בחוכמה ושאל את הבחור מה תוכניותיו לגבי HD. הנתון היחיד שחסר הוא לוודא שהאנשים מבינים מה זה אומר HD, מבחינת הקושי (או הסיבוך או אי הנוחות או איך שלא תקראו לזה) בהשגת תוכן מתאים.

רומן, לא ידעתי שמורידים את הרזולוציה...! זה הופך את ענין ה-HD לעוד יותר בעייתי לדעתי. אם כך, הדרך היחידה לצפות ב-HD היום היא להוריד מ-NG או להתקין צלחת... כפי שנאמר: BWAAAAAAAAAAA..... אישית, ראיתי תכני HD שהורדתי מהרשת על ה-EDTV שלי והם נראו מעולה. מעניין יהיה לראות HD אמיתי, אם כך...

עופר, ראיתי פעמיים את הפיוניר שלי מול XR3. לא, לא כיילתי, אני יודע שזה פוסל מיד את דעתי בעינייך. אך בכל זאת, לצורת השוואת רזולוציה אני לא בטוח שהכיול חשוב כל כך. ובכל אופן - הבדלי האיכות בין ה-XR3 והפיוניר היו זניחים לחלוטין. זאת לדעתי ולדעת חברים שהיו איתי. נכון, התמונה ב-HD היתה יותר "עגולה", לא נראו קצוות מחודדים, אך זה זניח לחלוטין וגם, נראה רק כאשר מפנים את תשומת ליבך לנושא ונשכח מאוד מהר אח"כ.

הבדלי האיכות בין XR3 לפיוניר שלי יבואו לידי ביטוי בחומר HDTV בלבד. רק שם יהיה הבדל מהותי.

אני מבין שב-PAL יש רזולוציה עדיפה וכו', אך שוב - אני מתבסס אך ורק על העיניים שלי (ושל עוד חברים שראו איתי) בדיוק כפי שאני משווה רמקולים רק לפי האוזניים ולא לפי ניירות או מחירים. צפינו במספר לא מבוטל של דיסקים, PAL כולם, ולא ראינו שום הבדל מהותי. אני לא טוען שאין הבדל, כמובן, אני פשוט אומר שההבדל זניח בהשוואה להפרשי המחיר האסטרונומיים.

אני חוזר ואומר שאני לא מסכים עם הקביעה ש-HD קרוב אלינו מאוד. מבחינתי עד שלא משדרים את החדשות ב-HD, אין HDTV בארץ. למה חדשות? כי החדשות מסמלות מבחינתי את עיקר השימוש בטלויזיה, והוא צפייה בתוכניות פשוטות ורגילות.

אנשים שמחפשים לראות סרטים באיכות פנומנלית, טוב יעשו אם ירכשו EDTV ומקרן בהפרש המחיר, שיתן להם אפקט סרט בליגה אחרת מאשר כל פלזמה יכולה לתת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #27 

ziv_r כתב:
oferlaor כתב:זיו,

מה תוכניות ה-HDTV שלך לשנה/שנתיים הקרובות?
...
אני בדעה של moti_r, הוא ניסח בדיוק מה שאני חושב על HDTV.
לכן אני מעדיף לקנות עכשיו מסך EDTV.
שאלה אחת נותרה לי ללא מענה - למה רוב ההמלצות בפורום מתייחסות למסכי EDTV מלפני שנה\שנתיים? לא יצאו מסכי EDTV טובים יותר?
...
זיו, אני מוכרח לענות לך בנפרד:
אני מציע לך בחום רב ללכת לצפות בעצמך.
לך לרענן מהייפיי, תלויות שם על הקיר כל הטלויזיות הרלוונטיות: פיוניר MVE1, ה-NEC VR5, פנסוניק PW7 ואפילו ה-NEC XR3 שתתן לך השוואה פשוטה לטלויזית HD מעולה.

שים דיסק DVD, צפה בתמונה על ארבע הטלויזיות וחזור לספר לנו מה ראית.
אני מבטיח שתופתע (או שתפתיע אותי ;-))

חשוב טוב טוב האם אתה עומד להתעסק בהורדת חומר HD מהרשת. קרא כאן באתר וראה איזה סוג של חומר קיים, ואיך ניתן להשיג אותו.

אל תנסה לקנות את "הטוב ביותר" או ה-"cutting edge".
במקום זה, קנה את הטוב ביותר *בשבילך*.
לעיתים קרובות זה רחוק מה-cutting edge.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #28 

מסכים עם כל מילה של מוטי, פשוט אין לי מה להוסיף.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #29 

קודם כול חתימה טובה לכולם ושנה טובה דבר שני תקראו רייטינג של השבוע ותראו איך עובדים עלינו כול היבואנים והחנויות שאומרים שפלזמה מגיעה אם אפשרות לשידור של hd שבפועל היא לא תתן כזה שידור ואין לה אותות כאלה גם עם נלך על הראש עד לאילת .אותי זה הרגיז מה איתכם? שנה טובה לכולם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #30 

עופרפולק,
את הכתבות שלנו אתה קורא ? :?
About.me

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #31 

אני כן אבל אין קשר כי גם רן לוי קרא אותם ובכל זאת מזכיר לכולם וגם לאלה שלא יודעים שלא יעבדו עליהם בחנות

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #32 

התכונתי שאנחנו כבר כתבנו על זה לפני חודשים......
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”