מערכות סטריאו - ורוק כבד
ליאור , אולי גם תסביר לי על איזה חוק הפרתי ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
בכל מקרה, כמדיניות באתר אנחנו מבקשים שאם יש ציטוט כלשהו, שילוו בלינק למקור.
אנחנו הרי מאוד לא אוהבים שמצטטים אותנו בלי לינק...
אגב, אין בעיה שעוסק בתחום ישטח טענות כאלה כאן, שהרי מדובר בסוגיה שאינה עסקית במהותה ולכן לא רואה בכך בכלל בעיה.
אנחנו הרי מאוד לא אוהבים שמצטטים אותנו בלי לינק...
אגב, אין בעיה שעוסק בתחום ישטח טענות כאלה כאן, שהרי מדובר בסוגיה שאינה עסקית במהותה ולכן לא רואה בכך בכלל בעיה.
למען הסדר הטוב , ההודעה נערכה .
ליאור מצטער על ההפרה ,
יום טוב .
ליאור מצטער על ההפרה ,
יום טוב .
פרטים
פרטים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אייל, לאחרונה אני מרבה לשמוע את היהודים בווליום מרעיד קירות וזה ללא ספק נשמע מגניב, אבל אם אני עושה בדיקת האזנה בעקבות שדרוג כזה או אחר, אני משתמש בדיסקים שמכילים הרבה (או מעט) כלים אקוסטיים עם מינימום עיבוד (ללא קומפרסיה בעיקר), ומה לעשות, חומר של רוק כבד בד"כ לא מתאפיין בכך ובד"כ מקומפרס בטירוף
תראו כמה קשה לשחזר ולמצוא רמקולים שמשמיעים קול אנושי
אפילו סטיבן הוקינג לא הצליח
ולכן הוא נשמע כמו "רוק" (מישהו אמר שיפשופים וניסורים
), אבל העיקר הכוונה.
(אין באמור לעיל הבעת דעה אישית
)
אפילו סטיבן הוקינג לא הצליח
(אין באמור לעיל הבעת דעה אישית
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כאחד ששומע כמעט כל סגנון מוזיקה שקיים, ולא מהיום, אני מאמין שאני יודע איזה סטאפ צריך בשביל כל סוג של מוזיקה.
מה לעשות, אבל רמקולים 16 אוהם שנשמעים flawless לחלוטין מחוברים למגבר מנורות שמוציא 20W "בריאים" לא יתקרב אפילו לאיך שצריכה להישמע מוזיקת רוק כבד.
למה? מכיוון שכל מי שהיה בהופעת רוק כבד שהסאונד-מן עשה בה עבודה טובה יודע ש:
1. הבס מאוד עצמתי אבל חד, מדויק ולא מרוח בכלל (אחרת חוטפים כאב ראש רציני תוך שתי דקות מקסימום)
2. הגיטרות נשמעות חזק, ברור, מלאות חיים, סופר דינמיות אבל לא צורחות מדי באוזן, מכיוון שאפשר לצרוח באוזן דקה וחצי בדיסטורשן מטורף אבל לא שעה וחצי שלמות של הופעה.
3. התופים נשמעים חזק, ברור, וכמו תופים, לא כמו ילד שמכה על קופסת קוטג'' ריקה. למרות שהתופים נמצאים מאחורה הם לא חלק מה"רקע" של הסאונד אלא חלק מאוד פעיל מהסאונד עצמו.
(מי שקובע את הקצב זאת הגיטרה באס, לא התופים)
4. הזמר/ת נשמע/ת ברור מאוד, מקדימה, והסאונד הכללי של הכלים לא מאפיל עליו בכלל. נהפוך הוא - בקטעים של השירה מה ששומעים זה בעיקר את הזמר/ת, ושאר הלהקה כאילו ברקע.
מניסיוני בתחום הסטראו, הגעתי למסקנה שמאוד מאוד קשה לבנות סטאפ שיצליח להשמיע רוק כבד כמו שצריך.
למה? מכיוון ש:
1. באס, תופים ועצמה. במערכות שההגברה לא חזקה מספיק, ולא מחזיקה את הרמקולים "קצר" הבס יישמע לרוב מרוח או חסר. כדי שבייס דראם יישמע כמו בייס דראם צריך עצמה, והרבה.
2. מאוד קשה לשחזר את המנעד המטורף של הסאונד החל מבאס נמוך מאוד וכלה בגבוהים של הגיטרה החשמלית. לרוב יהיה חסר קצת מלמעלה, או קצת מלמטה, או קצת משניהם.
3. דינמיקה. מה לעשות אבל רוק כבד היא מוזיקה מאוד דינמית. אם הסטאפ לא מנגן מספיק "מהר" ודינמי - התוצאה על הפנים.
4. הכי חשוב - איזון טונאלי. אם הבאס עמוק ולא מרוח אבל שומעים בעיקר אותו לא עשינו כלום. אם הגיטרה, הבס והזמר/ת נשמעים נהדר אבל התופים נשמעים כמו ילד - לא עשינו כלום. אם יש בס, גיטרות, שומעים את התופים אבל הזמר/ת נשמע צורם וצרחני - לא עשינו כלום.
אם הזמר לא צורח, אבל נשמע כאילו הוא עומד 5 מטר מאחורי הגיטרה - לא עשינו כלום.
אם הזמר/ת כבר נשמע מקדימה, אבל הדינמיות של הסאונד נשמעת כמו "תו בשעה" - לא עשינו כלום.
לסיכום - אין ספק. נורא קל ופשוט לבנות סטאפ שיישמע מצוין ברוק.

מה לעשות, אבל רמקולים 16 אוהם שנשמעים flawless לחלוטין מחוברים למגבר מנורות שמוציא 20W "בריאים" לא יתקרב אפילו לאיך שצריכה להישמע מוזיקת רוק כבד.
למה? מכיוון שכל מי שהיה בהופעת רוק כבד שהסאונד-מן עשה בה עבודה טובה יודע ש:
1. הבס מאוד עצמתי אבל חד, מדויק ולא מרוח בכלל (אחרת חוטפים כאב ראש רציני תוך שתי דקות מקסימום)
2. הגיטרות נשמעות חזק, ברור, מלאות חיים, סופר דינמיות אבל לא צורחות מדי באוזן, מכיוון שאפשר לצרוח באוזן דקה וחצי בדיסטורשן מטורף אבל לא שעה וחצי שלמות של הופעה.
3. התופים נשמעים חזק, ברור, וכמו תופים, לא כמו ילד שמכה על קופסת קוטג'' ריקה. למרות שהתופים נמצאים מאחורה הם לא חלק מה"רקע" של הסאונד אלא חלק מאוד פעיל מהסאונד עצמו.
(מי שקובע את הקצב זאת הגיטרה באס, לא התופים)
4. הזמר/ת נשמע/ת ברור מאוד, מקדימה, והסאונד הכללי של הכלים לא מאפיל עליו בכלל. נהפוך הוא - בקטעים של השירה מה ששומעים זה בעיקר את הזמר/ת, ושאר הלהקה כאילו ברקע.
מניסיוני בתחום הסטראו, הגעתי למסקנה שמאוד מאוד קשה לבנות סטאפ שיצליח להשמיע רוק כבד כמו שצריך.
למה? מכיוון ש:
1. באס, תופים ועצמה. במערכות שההגברה לא חזקה מספיק, ולא מחזיקה את הרמקולים "קצר" הבס יישמע לרוב מרוח או חסר. כדי שבייס דראם יישמע כמו בייס דראם צריך עצמה, והרבה.
2. מאוד קשה לשחזר את המנעד המטורף של הסאונד החל מבאס נמוך מאוד וכלה בגבוהים של הגיטרה החשמלית. לרוב יהיה חסר קצת מלמעלה, או קצת מלמטה, או קצת משניהם.
3. דינמיקה. מה לעשות אבל רוק כבד היא מוזיקה מאוד דינמית. אם הסטאפ לא מנגן מספיק "מהר" ודינמי - התוצאה על הפנים.
4. הכי חשוב - איזון טונאלי. אם הבאס עמוק ולא מרוח אבל שומעים בעיקר אותו לא עשינו כלום. אם הגיטרה, הבס והזמר/ת נשמעים נהדר אבל התופים נשמעים כמו ילד - לא עשינו כלום. אם יש בס, גיטרות, שומעים את התופים אבל הזמר/ת נשמע צורם וצרחני - לא עשינו כלום.
אם הזמר לא צורח, אבל נשמע כאילו הוא עומד 5 מטר מאחורי הגיטרה - לא עשינו כלום.
אם הזמר/ת כבר נשמע מקדימה, אבל הדינמיות של הסאונד נשמעת כמו "תו בשעה" - לא עשינו כלום.
לסיכום - אין ספק. נורא קל ופשוט לבנות סטאפ שיישמע מצוין ברוק.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
zy,
לגבי הוקינג, סיפור מעניין דווקא.
הרי הקול שלו מבוסס על צ'יפ של TI (אותו קול מה-SPEAK & SPELL שלמדתי ממנו SPELLING בשנות השמונים המוקדמות).
כמובן שאפשר בקלות היום לשדרג משמעותית את איכות הקול שלו. הבעיה היא שהוא היה נשמע שונה, ואנשים כבר התרגלו לקול המכאני שלו. לכן זה לא עניין שלא יכולים לשפר את איכות הקול שלו, אלא פשוט שלא רוצים לשפר אותה.
לענייננו. גם אני, כמו רבים אחרים, אוהב רוק כבד. אני בפירוש חושב שהדרישות ברוק כבד אחרות לחלוטין מאלה של מוזיקה קלסית וגם שם לדעתי יש כמה וכמה אסכולות. יש כאלה שאוהבים לשמוע את האצבעות פורטות על המיתרים את נשימת הזמרים וכו' - כלומר פירוט מטורף שמכאיב לי אישית באוזניים (זה כמו לחבר את המיקרופון ישר לעצב השמיעה). ברוק ובפרט ברוק כבד, יש מיסוך יותר רחב של הצלילים הרעשניים ביחס לשאר הצלילים, מה גם שהרבה מאוד מהצלילים שהמוזיקה מבוססת עליהם בכלל נמצאים בבאסים (הצלילים הגבוהים "מתפלספים" להם, והנמוכים שומרים את ההרמוניה). במקרה כזה, האוזן האנושית אכן מתקשה להבחין בהבדלים שיתכן שהיתה מבחינה בהם במוזיקה קלסית.
הכוונה שלי היא שיתכן מאוד שהדרישות מרמקולים שמתאימים לסוג מוזיקה אחת שונות בתכלית מהדרישות של מוזיקה מסוג אחר.
לגבי הוקינג, סיפור מעניין דווקא.
הרי הקול שלו מבוסס על צ'יפ של TI (אותו קול מה-SPEAK & SPELL שלמדתי ממנו SPELLING בשנות השמונים המוקדמות).
כמובן שאפשר בקלות היום לשדרג משמעותית את איכות הקול שלו. הבעיה היא שהוא היה נשמע שונה, ואנשים כבר התרגלו לקול המכאני שלו. לכן זה לא עניין שלא יכולים לשפר את איכות הקול שלו, אלא פשוט שלא רוצים לשפר אותה.
לענייננו. גם אני, כמו רבים אחרים, אוהב רוק כבד. אני בפירוש חושב שהדרישות ברוק כבד אחרות לחלוטין מאלה של מוזיקה קלסית וגם שם לדעתי יש כמה וכמה אסכולות. יש כאלה שאוהבים לשמוע את האצבעות פורטות על המיתרים את נשימת הזמרים וכו' - כלומר פירוט מטורף שמכאיב לי אישית באוזניים (זה כמו לחבר את המיקרופון ישר לעצב השמיעה). ברוק ובפרט ברוק כבד, יש מיסוך יותר רחב של הצלילים הרעשניים ביחס לשאר הצלילים, מה גם שהרבה מאוד מהצלילים שהמוזיקה מבוססת עליהם בכלל נמצאים בבאסים (הצלילים הגבוהים "מתפלספים" להם, והנמוכים שומרים את ההרמוניה). במקרה כזה, האוזן האנושית אכן מתקשה להבחין בהבדלים שיתכן שהיתה מבחינה בהם במוזיקה קלסית.
הכוונה שלי היא שיתכן מאוד שהדרישות מרמקולים שמתאימים לסוג מוזיקה אחת שונות בתכלית מהדרישות של מוזיקה מסוג אחר.
אם אתה מתכוון לרמקולים של AR מארה"ב , אז אני לא מבין כי היו לי אותם , ועם כול הכבוד כול פעם ששמעתי אז ACDC הרגשתי שזה לא זה . אין להם את זה , או שהם לא מהירים כ"כ או שהם לא יורדים מספיק .Eyal_W כתב:אתה יכול לראות בפרופיל שלי את מרכיבי המערכת .
אני לא חושב שהיא טובה יותר באחד מהסגנונות שציינת .
היא סופר מעולה ברוק , ורוק כבד (תסלח לי על חוסר הצינעות )
היא אכן מעבירה גאז בצורה יוצאת מהכלל אך מאחר וזה לא הסגנון העיקרי אני לא מייחס לזה חשיבות יתרה ....
האמת היא שאני לא חושב שיש באזור התקציבים שלי מערכת שיכולה להיות טובה הן בג'אז והן ברוק כבד , כי רוק כבד צריך דריבר גדול מספיק שירד למטה , ומגבר חזק מאוד שיחזיק אותו , שני הדברים אומרים שזה לא יכול להיות מהיר כמו רמקול נציל עם דרייבר של 6.5 ועם הגברת מנורות או קלאס A טרנזיסטורי
ולגבי רוק ורוק מתקדם במיוחד , אז מי שהבנתו במוסיקה היא כ"כ לקויה שלא מבין שיש שם קטעים גאוניים (יש גם *** פופוליסטי אבל זה יש גם בג'אז) , צריך רק לזכור שהפלהרמונית של לונדון עשתה את הפינק פלוייד
ובאותו עניין ראו הוזהרתם לדבר סרה בפינק פלוייד ו לא להסכים שהם להקת המאה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אני לא מכיר הרבה סטאפים שיכולים להחזיק את one של Metallica - מ- And Justice For All לאורך כל הרצועה בצורה טובה.
הבאס חייב להיות מדוייק כמו מיקרוסקופ של שען חירש בשביל לשמוע את הדאבל בייס דראם המדהים באמצע - כי אחרת זה יישמע כמריחה אחת גדולה, אבל זה מבלי לוותר על המיד ועל הגבוהים.
וזו רק דוגמא אחת, אני יכול להביא עשרות דוגמאות מרצועות של Iron Maiden שבאמצע הרצועה המקצב מתחלף, והסטאפ פתאום "מזייף".
הבאס חייב להיות מדוייק כמו מיקרוסקופ של שען חירש בשביל לשמוע את הדאבל בייס דראם המדהים באמצע - כי אחרת זה יישמע כמריחה אחת גדולה, אבל זה מבלי לוותר על המיד ועל הגבוהים.
וזו רק דוגמא אחת, אני יכול להביא עשרות דוגמאות מרצועות של Iron Maiden שבאמצע הרצועה המקצב מתחלף, והסטאפ פתאום "מזייף".
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
yairf,
אם התכוונת למטאליקה אז דמך בראשך...
כל שיר של מטאליקה עובר עיבודים ותיקונים במשך שבועות ארוכים, וכל פיפס בסאונד מדויק ומוקפד.
אם התכוונת למטאליקה אז דמך בראשך...
כל שיר של מטאליקה עובר עיבודים ותיקונים במשך שבועות ארוכים, וכל פיפס בסאונד מדויק ומוקפד.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
theAman,
לאיזה באס דרם אתה מתכוון? איזה נקודה בדיוק (אני מבין שהתייחסת למשהו נקודתי)?
לאיזה באס דרם אתה מתכוון? איזה נקודה בדיוק (אני מבין שהתייחסת למשהו נקודתי)?
Silence speaks louder than words
truejoker איפה ראית שיש לי רמקולים של AR 
פרטים
פרטים
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
בדיוק במעבר לפני הקטע הבא, וגם במהלך הקטע, אפשר פשוט לראות את לארס אולריץ' מתאמץ (ראיתי בכמה הופעות).MetalliJoe כתב:theAman,
לאיזה באס דרם אתה מתכוון? איזה נקודה בדיוק (אני מבין שהתייחסת למשהו נקודתי)?...
[left]"Darkness
Imprisoning Me
All That I See
Absolute Horror..."[/left]