oferlaor כתב:ביום חמישי בערב הגיע לעולם הדיגיטלי המסך שבעיני הוא פשוט המסך הטוב ביותר בעולם.
מדובר ב-608LX KURO של פיוניר. מסך FULL HD בגודל 60" ביחס ניגודיות של כ-20,000:1 (פשוט מטורף).
את המסך ראיתי בברלין לראשונה לפני מספר חודשים והוא פשוט הביא לי דמעות לעיניים.
בקיצור הצלחנו לתפוס כמה תמונות יוצאות מהכלל של המסך - לא נראה לי שהוא ישאר במקומו הרבה זמן, זה פשוט מסך שאי אפשר לעמוד בפני קסמיו. המחיר? אל תשאלו, זה לא בשביל הכיס שלי או שלכם...
כמה תמונות להנאתכם:
...
I heard that Samsung have a new technology screen with 500,000:1 57" this is amazing
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
בד"כ הסיבה לירידה ביחס הניגודיות בגלל גודל המסך הוא שהיו משתמשים בפאנלים פחות טובים...
מה שהיו עושים זה מייצרים המון פאנלים (שזה זכוכיות גדולות שמהם "גוזרים" מסכי 50" או 42"), ואז מנסים לחפש במקרה איזור במסך שהוא 60" ללא פיקסלים דפוקים... לא שווה לעשות את זה בקו יצור חדש אז היו בד"כ משתמשים בפאנלים ישנים יותר או קוי יצור ישנים יותר.
כיום כבר אי אפשר להשתמש בטריק הזה כי כל המסכים כבר באותה רזולוציה (בעבר הטריק היה שפשוט היו גוזרים מסך 42" ברזולוציה אחת, או 50" ברזולוציה אחרת או 60" ברזולוציה שלישית וכו').
לגבי העלויות, השאלה היא לא כמה עולה מסך בארה"ב (במיוחד לאור מצב הדולר) אלא כמה כסף זה עולה במקומות אחרים (אולי אותם מקומות שמייבאים את המסכים לארץ מהם). אין לי מושג מה המצב ב-PIONEER.
מה שכן, אין לי ספק שהתחמחור בארץ של מסכי פיוניר בפירוש אינו תואם לתמחור במקומות רבים בעולם. כלומר, בארה"ב למשל אתה קונה פיוניר או פנסוניק במחירים דומים, הם שני המתחרים הגדולים. בארץ הם בעצם לא באותו מיצוב או קטגוריית מחיר.
bossgt6,
מסכים נסיוניים זה תמיד מעניין. הטכנולוגיה היחידה שייצרה כאלה מספרים באופן אמין זה היה SED (של קנון וטושיבה) והפיתוח של זה הופסק בגלל אי כדאיות כלכלית. יתכן שסמסונג עושים את זה עם LCD ו-LED BACKLIGHT, אבל זו טכנולוגיה יקרה ועדיין לא מגיעה לתוצאות אופטימליות (נראה לי שהדור הבא יהיה "הדור" של ה-LCD בתחום הזה).
בתחום יחס הניגודיות, יש לזכור ש-LG וסמסונג שניהם הכריזו על מסכי 10,000:1 בזמנו כאשר בפועל היה מדובר במסכי 2000-3000:ש שקיבלו יחס ניגודיות דינמי (לקח כמה שנים עד שהחברות הודו בכך ואח"כ כמעט כל החברות אימצו את שיטת המדידה שלהם).
כאן מדובר על 20,000:1 אמיתיים (כאמור, זה מספרים שקשה מאוד למדוד, אבל אפשר להעריך בחושך מוחלט לגבי אופי התפקוד שלהם).
אתמול בזמן צפייתי בדקסטר חשבתי לעצמי האם בעקבות המסך הזה כדאי לבטל את תוכניותי למקרן דור חדש + פלאזמה 42" במקום ה- 50" שיש לי עכשיו.
הגעתי למסקנה ש- 60" לא יספיק, אפילו שאני יושב ממש קרוב (בערך 4 מטר) זה יהיה גדול מידי לשידורי SD מחורבנים וקטן מידי לצפייה בסרט או אפילו סידרה איכותית.
אבל בכל זאת נלך לראות אותה (לא הספקתי במפגש ), אולי דעתי תשתנה כשהיא תהיה מול הפנים שלי.
HiFiMusic IL
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
אז קבלו תיקון.
המסך נתלה בחנות שבוע שעבר, בערב יום חמישי.
למחרת, יום שישי, על הבוקר הוא נמכר.
היום יום ראשון, מגיע אחד אחר לתצוגה......
בד"כ הסיבה לירידה ביחס הניגודיות בגלל גודל המסך הוא שהיו משתמשים בפאנלים פחות טובים...
מה שהיו עושים זה מייצרים המון פאנלים (שזה זכוכיות גדולות שמהם "גוזרים" מסכי 50" או 42"), ואז מנסים לחפש במקרה איזור במסך שהוא 60" ללא פיקסלים דפוקים... לא שווה לעשות את זה בקו יצור חדש אז היו בד"כ משתמשים בפאנלים ישנים יותר או קוי יצור ישנים יותר.
כיום כבר אי אפשר להשתמש בטריק הזה כי כל המסכים כבר באותה רזולוציה (בעבר הטריק היה שפשוט היו גוזרים מסך 42" ברזולוציה אחת, או 50" ברזולוציה אחרת או 60" ברזולוציה שלישית וכו').
לגבי העלויות, השאלה היא לא כמה עולה מסך בארה"ב (במיוחד לאור מצב הדולר) אלא כמה כסף זה עולה במקומות אחרים (אולי אותם מקומות שמייבאים את המסכים לארץ מהם). אין לי מושג מה המצב ב-PIONEER.
מה שכן, אין לי ספק שהתחמחור בארץ של מסכי פיוניר בפירוש אינו תואם לתמחור במקומות רבים בעולם. כלומר, בארה"ב למשל אתה קונה פיוניר או פנסוניק במחירים דומים, הם שני המתחרים הגדולים. בארץ הם בעצם לא באותו מיצוב או קטגוריית מחיר.
bossgt6,
מסכים נסיוניים זה תמיד מעניין. הטכנולוגיה היחידה שייצרה כאלה מספרים באופן אמין זה היה SED (של קנון וטושיבה) והפיתוח של זה הופסק בגלל אי כדאיות כלכלית. יתכן שסמסונג עושים את זה עם LCD ו-LED BACKLIGHT, אבל זו טכנולוגיה יקרה ועדיין לא מגיעה לתוצאות אופטימליות (נראה לי שהדור הבא יהיה "הדור" של ה-LCD בתחום הזה).
בתחום יחס הניגודיות, יש לזכור ש-LG וסמסונג שניהם הכריזו על מסכי 10,000:1 בזמנו כאשר בפועל היה מדובר במסכי 2000-3000:ש שקיבלו יחס ניגודיות דינמי (לקח כמה שנים עד שהחברות הודו בכך ואח"כ כמעט כל החברות אימצו את שיטת המדידה שלהם).
כאן מדובר על 20,000:1 אמיתיים (כאמור, זה מספרים שקשה מאוד למדוד, אבל אפשר להעריך בחושך מוחלט לגבי אופי התפקוד שלהם).
...
עופר
אני לא יודע אם הנתונים של סמסונג אמיתיים או לא , בכל מקרה אני יודע שיש להם שני מסכים רגילים של אל סי די ביחס של 25000:1 וביחס של 35000:1
המסך של סמסונג הנ''ל הוא כבר לא נסיוני לפי מה שהבנתי , ולא יקר יחסית לפיוניר
למסך של סמסונג יש 96 אזורים בלתי-תלויים מבחינת עוצמת הארה, כך שיחס הניגודיות הסטטי הוא עצום, אלא שהרזולוציה שבא ניתן לקבל את יחס הניגודיות הזה הנה משהו כמו 8*12 - קצת פחות מ- FHD
בכל מקרה הבוחן מאוד התרשם מהסמסונג -בייחוד מהחוויה של 0cd/m2 אמיתיים ב- FTB למשל, אם כי הוא טוען שהקורו טובה יותר בסה"כ.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור
שליחה
israeli2k,
לא מדוייק. זה עובד לפי בלוקים, והבלוקים בד"כ תלויים זה בזה (בכדי למנוע מצב של פסיפס...) אבל זה נכון שאפשר להגיע לתוצאות לא רעות בכלל.
ראיתי כמה פתרונות של יחסי ניגודיות משמעותייים שהיה להם את נושא ה-HALO ותאמינו או לא - זה לא כ"כ מפריע!
הבעיה העיקרית היא עד כמה גדולים הבלוקים.
לדוגמא. כוכבים על רקע שמים שחורים (אומדן מצויין של יחס ניגודיות שנפוץ בכל סרטי מד"ב) יכולים להתממש על ידי ממוצע או על ידי זיהוי של מצב כזה ואז שימוש מינימלי בתאורה אחורית. בכל מקרה, יחס הניגודיות כאן נדפק.
מצד שני, דבר שמאוד משפיע על הצפיה זה LETTERBOX MARKS, סביר להניח שהמסך הזה יממש אותם כראוי.
יש גם ציון לרעה דווקא על נושא שימוש ה-LED במצב 0cd/m2 תאורטי שדופק את הכיול.
זה דבר שאפשר לשפר משמעותית עם אלגוריתמים חכמים יותר (סביר להניח שזה יהיה בדור 2), אבל זה ישתפר משמעותית רק כאשר יהיה בלוק של LEDS קטנים מאוד (זה כרגע יקר מדי למימוש).
בכל אופן, ראיתי מסך כזה בדיוק ב-IFA וזה מפיק שחורים די מדהימים. אין לי שום ספק שבעתיד הלא רחוק יהיו מסכי LCD רק מהסוג הזה עם LED BACKLIGHT...