מתלבט בין שני מקרנים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

שליחה

סיבה נוספת היא ה"חלקות" של הקיר/מסך שלמעשה משפיעה על הכיווניות של החזרת האור והפיזור שלו, מה שמשפיע גם על הפרטים...
...
אני יודע שקיר מחזיר את האור לכל הכיוונים ללא הבחנה. אתה טוען שיש לכך השפעה על הפרטים בתמונה ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

בודאי !
בוא נעשה את זה קיצוני, רק לצורך ההדגמה.
בוא נניח שהקיר בנוי בפירמידות קטנות בגודל שהוא מעל לגודל של פיקסל (על הקיר).
האם לא תאבד פרטים מהפיקסלים שייפלו בדיוק בפאה של פירמידה כזה שיחזיר את האור לכיון התיקרה/רצפה למשל?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

harel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

אני מבין פה שלא כדאי לקנות מסך , הרי גם ככה התמונה תצא בהירה מדי,אני חשבתי שמסך הוא למקרים בהם אין מספיק עוצמת הארה לפיקסל
בהתחשב בעובדה שהמקרן שאיתו עשיתי את החישוב הוא 1200 אנסי לומנס (הוא בעיקרון 1500, אבל עשיתי את החישוב על מצב של ECO) לא משתלם ואני לא צריך עוצמה יותר חזקה?? נכון?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

איך בדיוק הבנת את זה, נשגב ממני.... :?
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בודאי !
בוא נעשה את זה קיצוני, רק לצורך ההדגמה.
בוא נניח שהקיר בנוי בפירמידות קטנות בגודל שהוא מעל לגודל של פיקסל (על הקיר).
האם לא תאבד פרטים מהפיקסלים שייפלו בדיוק בפאה של פירמידה כזה שיחזיר את האור לכיון התיקרה/רצפה למשל?
...
הנחת המוצא שלי היא שכל פוטון של אור שמקורו במקרן, ושפוגע בנקודה כלשהי על הקיר הלבן, חוזר חזרה בו זמנית לכל הכיוונים (באותה העוצמה), כך שלא משנה היכן הצופה ימוקם בחדר, הוא לא יוכל שלא לראות החזר של הפוטון הזה.

אם מסתכלים על הדברים בצורה הזו, לא ניתן להבין מצב שבו פרטים בתמונה הולכים לאיבוד.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

פוטון אחד לא יכול לחזור לכל הכיוונים אלא לכיוון אחד בלבד....
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

פוטון אחד לא יכול לחזור לכל הכיוונים אלא לכיוון אחד בלבד....
...
אתה צודק, טעות שלי, התבלבלתי בין זרם של פוטונים לפוטון בודד. פוטון בודד אשר נבלע ע"י אטום במסך, כמובן יפלט חזרה כפוטון בודד. העניין הוא שהאטום במסך אינו "זוכר" באיזו זווית פגע בו הפוטון, ולכן הפוטון שיפלט ממנו יכול ללכת בכל כיוון, ללא שום העדפה.

לכן, זרם של פוטונים שמגיע מנקודה אחת על פנל ה LCD של המקרן, ופוגע בנקודה אחת על המסך, יחזור לכל הכיוונים באופן הומוגני ללא העדפה לכיוון אחד מאשר אחר. לכן אין משמעות להיכן אתה יושב כאשר אתה מקרין על קיר, בכל מקום תקבל אותה בהירות ואותה רמת פירוט.

harel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

MartinHSabag כתב:איך בדיוק הבנת את זה, נשגב ממני.... :?
...
לא הבנתי את זה ממך , רק שיערתי שאם אני אשים מסך אני אראה את התמונה ממש בהירה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הראל, אתה לא יכול להסתמך על הנתונים של ProjectorCentral ע"מ לחשב את הבהירות של המקרן, מכיוון שהנתונים הללו מסתמכים על השקרים של היצרן (שקרים מכיוון שהמקרן אולי יכול להגיע לעוצמת ההארה הזו, אך עם איכות תמונה של פח ***). אתה צריך למצוא מקור צד ג' אשר מדד את עוצמת ההארה של המקרן הספציפי בו אתה מתעניין, במצבי התמונה הטובים שלו (הנתונים האמתיים יהיו נמוכים בין פי 2 לפי 10 מנתוני היצרן).

בקשר למסך, אם החדר שלך מכיל קירות בהירים, אתה תרוויח ממנו בהשוואה להקרנה על קיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

noam23,

תעבור למודל של קרניים....
About.me

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639

שליחה

נועם

נראה לי שזה פשוט קשור בסוג הצבע , וביכולת של הצבע להיות חלק /מחזיר אור במידה הרצויה.

אגב לא חייבים GOO אפשר לצבוע גם בצבעים שאינם GOO . אבל צריך לדעת באיזה.

ראיתי בAVS תמונות מדהימות שהוקרנו על קירות שנצבעו בצבע שאינו GOO , אבל שוב צריך לדעת באיזה מוצר מסחרי להשתמש.

תנסה לשאול בטמבוריה הקרובה למקום מגוריך. :pizza: :pizza: :pizza:

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

noam23,

תעבור למודל של קרניים....
...
סמנטיקה.
נועם

נראה לי שזה פשוט קשור בסוג הצבע , וביכולת של הצבע להיות חלק /מחזיר אור במידה הרצויה.
...
אבל העניין של החזרת אור זה שוב Gain, ודיברנו על מקרה שבו קיר מספיק מהבחינה הזו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ממש לא סמנטיקה.
במודל של קרניים, הקרן תחזור בזוית השווה לזוית הפגיעה (נניח לצורך העיניין שהשטח המחזיר הוא מחזיר אידיאלי).
ברגע שהקיר לא חלק, האור יפגע ויתפזר בהתאם לשטח .
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

במודל של קרניים, הקרן תחזור בזוית השווה לזוית הפגיעה (נניח לצורך העיניין שהשטח המחזיר הוא מחזיר אידיאלי).
...
מרטין, מה שאתה אומר נכון לקרניים וגם לשטף פוטונים (שזו בעצם קרן), אך מתייחס לפגיעה במשטח שהוא מראה.

קיר לבן לא מתנהג כמו מראה. פוטון שפגע בנקודה (אטום) מסוימת של הקיר, יכול לחזור בכל זווית שהיא, ללא כל העדפה לזוית מסוימת.

אפשר להבין את זה בקלות אם חושבים על מה מתרחש ברמה התת אטומית: כאשר פוטון של אור נראה פוגע באטום של קיר/סיד לבן (ולא משנה מה זווית הפגיעה), האנרגיה של הפוטון נספגת באטום, וגורמת לאחד מאלקטרוני הערכיות של האטום לקפוץ לאורביטל גבוה יותר (פחות יציב). ע"מ שהאטום יתייצב חזרה, האלקטרון באורביטל הגבוה יותר, נופל חזרה לאורביטל המקורי, וכתוצאה מהתייצבות זו, נפלט פוטון, וזה הפוטון שחוזר חזרה אלינו. לא יכול להיות שום יחס קבוע בין זוית הפגיעה של הפוטון שפוגע, לזוית ההחזרה של הפוטון הנפלט, מכיוון שכאמור בשלב שמקשר את פגיעת הפוטון, לפליטת הפוטון, הפוטון נעלם לחלוטין, ומומר לתנועת אלקטרונים בין אורביטלים.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

בלי הסברים פיזיקלים מפולפלים, אלא רק מתוך נסיון אישי- הקרנה על קיר תפגע באופן בולט בחווית הצפיה בגלל הטקסטורה הלא חלקה של הטיח, גם אם הקיר לבן לחלוטין. אולי אם משייפים את הטיח עם נייר זכוכית עדין לצורך יצירת משטח חלק מאוד וצובעים בצבע בעל מרקם מאוד חלק ואחיד ניתן להגיע לביצועים דומים למסך ייעודי. מעבר לכך רצוי לדאוג שהקיר והטיח יהיו מפולסים לחלוטין לכל שטח ההקרנה הייעודי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נועם,
אתה ממשיך להתעקש להסביר לי על תנועת האור במודל של חלקיקים ואני מבקש ממך לנתח את זה ברמה של גלים/קרניים.
זה נכון לכל משטח ולא רק מראה.

במקרה זה משהו שאני מתעסק בו מהתיכון, דרך הצבא, העבודה הקודמת שלי וגם כיום....
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מרטין, אמרת מקודם:
...
לשיטתך, אם אתה מגדיר מסך כמשטח קרוב למחזיר אידיאלי (קרוב יותר מקיר), אז אני לא מבין איך אתה יכול לראות תמונה במקרה שהמקרן נמצא למשל גבוה על התקרה, והמסך נמוך יותר על הקיר. לפי החוק של זווית חזרה שווה לזווית פגיעה (שאני יודע שנכון למראה), לא יגיעו קרני אור חזרה באופן ישיר לצופה, אלא ישירות לשטיח.

אם אני מפספס משהו, אשמח להסבר מלומד.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

טוב, אחרי קריאה נוספת על הנושא, אני אתקן ואדייק:

צודק מרטין בכך שכל קרן אור מצייתת לחוק ההחזרה, שאומר שזווית הפגיעה שווה לזווית ההחזרה (מה שאומר שיש משהו לקוי בתיאורית הפוטון הבודד שהבאתי קודם).

עם זאת, ניתן לדבר על שני סוגי החזרה:
1. החזרה ממשטח שהוא חלק ברמה המיקרוסקופית - Specular reflection (מראה היא דוגמא למשטח כזה).
2. החזרה ממשטח שהוא לא חלק ברמה המיקרוסקופית - Diffuse reflection (קיר לבן הוא דוגמא למשטח כזה).

באיור הבא ניתן לראות כיצד כל אחד משני סוגי המשטחים יחזיר קרני אור:

תמונה

כעת, ע"מ שמשטח יהיה מתאים לשמש כמסך של מקרן, הוא חייב להיות מחוספס ברמה המיקרוסקופית, ולא חלק. משטח מחוספס הוא הדרך היחידה שבה יגיעו אל עיני הצופה קרני אור מכל חלקי האזור עליו מתבצעת ההקרנה.

הסיבה היחידה עליה אני יכול לחשוב שירצו לגרום למסך ייעודי להיות מעט פחות מחוספס מקיר (וגם זה בצורה מאוד מסוימת), היא ע"מ לרכז את האור לאזור מסוים במרכז החדר, וזאת ע"מ להגביר את הגיין של המסך. בצורה הזו התמונה הופכת לבהירה יותר עבור הצופה (שיושב בזווית המתאימה מהמסך), אך לא בגלל שהאמפליטודה של קרני האור גדולה יותר, אלא מכיוון שיותר קרני אור מגיעות לעין מהמסך, משמע כל פיקסל מפנל המקרן מיוצג על הרשתית ע"י יותר קרני אור.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

(Y) עכשיו אנחנו מדברים על אותו דבר.
עכשיו, מה שאני אומר, זה שברגע שהקיר ממש מחוספס, יהיו לך מקומום שלא יחזירו בכלל לכיוון הצופה, כלומר, אתה תאבד שם מידע.
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כן, זה הגיוני.

השאלה היא האם אין משטחים לבנים זולים אחרים פרט לקיר, שאינם מכילים חיספוסים קיצוניים כמו שקיר לעיתים יכול להכיל. למשל היריעה הלבנה בה משתמשים לעיתים לחסום אור בצמוד לוילון, או סתם בריסטול לבן ענק.

מצד שני מי שכבר טרח לבנות חדר הקרנה ייעודי שחור (שכביכול לא צריך מסך ייעודי), לא יתקמצן על מסך...

חזור אל “מקרנים”