בעיתון של אתמול...יום שני
אני לא אכנס כאן לוויכוח על מוסיקה ישראלית , מסיבה אחת ויחידה שחוץ מכמה שירים , כול הלהקות הישראליות היו נחותות באופן מחריד מההיצע שהיה בחו"ל , ואני מדבר על כול הסגנונות . ולכן כול פעם שהיה לי כסף לרכוש תקליט ואח"כ CD , אזי הייתי מחפש להקות זמרים מחו"ל. כך שאני פשוט לא יודע כלום ולא רוצה לדעת .
מה שכן חייבים לומר שכול הנושא של המוסיקה הולך אחורה בכול הכיוונים , כשכול פעם ה"חידוש" מוצג כמשהו שיעשה את זה יותר טוב , ומהר מאוד מסתבר שהלכנו אחורה .
אני עדיין זוכר את התקליטים ולמה הם נהרגו , והיום העידן של הMP3 הורג לאט וברכות את הדיסקים , ועוד מעט רק אודיופילים יוכלו להרשות לעצמם לרכוש תקליטים שלא חובלו ע"י רימאסטר , ו/או הקלטות של מוסיקה דיגיטאלית שהוקלטה באיכות גבוהה (צ'סקי למשל ) ומאופיינת בקובץ של WAV שאותו יורידו מחנויות אינטרנטיות בקו רחב .
כול השאר יאזינו לרינגטונים שיוכלו להיות מיוצרים ע"י "אולפנים" ביתיים
מה שכן חייבים לומר שכול הנושא של המוסיקה הולך אחורה בכול הכיוונים , כשכול פעם ה"חידוש" מוצג כמשהו שיעשה את זה יותר טוב , ומהר מאוד מסתבר שהלכנו אחורה .
אני עדיין זוכר את התקליטים ולמה הם נהרגו , והיום העידן של הMP3 הורג לאט וברכות את הדיסקים , ועוד מעט רק אודיופילים יוכלו להרשות לעצמם לרכוש תקליטים שלא חובלו ע"י רימאסטר , ו/או הקלטות של מוסיקה דיגיטאלית שהוקלטה באיכות גבוהה (צ'סקי למשל ) ומאופיינת בקובץ של WAV שאותו יורידו מחנויות אינטרנטיות בקו רחב .
כול השאר יאזינו לרינגטונים שיוכלו להיות מיוצרים ע"י "אולפנים" ביתיים
חברים.ברחתם לי....
מהנושא....
ח
רק truejoker , התייחס קצת למה שכתבתי או העלתי.
לא שאני נגד ויכוח פתוח בכייף על מוזיקה ישראלית מקורית , והאם היא מושפעת בצורה כזו אחרת , מהמערב או המזרח.
אני אחדד את זה קצת אחרת בקצרה.
" מישהו בכלל צריך להיתאמץ להחזיק אולפן גדול , כדי לעשות דברים גדולים....וטובים , או שתעשיית הרינגטונים חוגגת , אז בשביל מה להיתאמץ
? "
וכמו שאמרתי. הולך ופוחת הדור.....
והנה כמה מהציטוטים מכתבה, שאני אגב מסכים איתם לחלוטין בצידקתם.
יואב שדמה מנהל אולפני " די בי " .......שהאולפנים שלו כבר קיימים קרוב ל 25 שנה , אומר שבמקום להילחם באנשים שעובדים בבית , הם דווקא תומכים בהם , בקטע של השלמת הקלטות שאי אפשר לעשות בבית כמו תופים.....חדרי תזמורת .....ועוד שירותים שקשה לעשותם בבית.
אמנון איילון.....מנכ"ל אולפני " זזה " שקיימים קרוב ל 20 שנה.....מספר שפעם הם היו עושים 6 אלבומים בשנה ועוד כמה עבודות קטנות , והיום 600 עבודות קטנות לאלבומים שרובם נעשים בחוץ , ואלה שוב הדברים שלא ניתנים לעשייה והקלטה בבית , והוא מוסיף שהאולפנים הגדולים כפי שהכרנו אותם הפכו לספינות האם של האולפנים הקטנים.
שמוליק אבואב מנהל אולפני " גל קול " שקיימים מעל 27 שנה.....טוען שהמעבר לאולפנים קטנים בבית פוגע בתוצאה הסופית , זה אכן נוח להקליט בבית ,אבל מוותרים על המון דברים.
הקלטה באולפן גדול זה אופי אחר , זה כלים אקוסטיים , ודברים שלא ניתן לעשות באולפן בייתי , זה מצלצל לא טוב.. והזמרים מתפשרים על האיכות.
וגיא יפה ...מבעלי אולפני טריטון המיתולוגיים שניסגרו לפני 7 שנים......שאומר את הדברים אולי הפשוטים העניניים והנחרצים ביותר ,ואני איתו בהסכמה מלאה.....והוא אומר , שזה קשור גם למה שאנשים מעדיפים לשמוע. והיום כבר לא כל כך בררניים כמו פעם. היום מקליטים בתוך בית שימוש או חדר קטן וזה בסדר, אנשים מתרגלים. ולדעתו זו ירידה ברמה..........הבחור צודק.
אבל יוני בלוך טוען שלא מדובר בהתפשרות מקצועית , וכל האלבום האחרון שלו הוקלט אצלו בבית. ובנימה אישית... חבל שרבים הולכים בדרכו. לשוק שלנו , וכנראה לאוזניים של רובנו זה מספיק כנראה מסתבר.............
???????
רפי_א
רק truejoker , התייחס קצת למה שכתבתי או העלתי.
לא שאני נגד ויכוח פתוח בכייף על מוזיקה ישראלית מקורית , והאם היא מושפעת בצורה כזו אחרת , מהמערב או המזרח.
אני אחדד את זה קצת אחרת בקצרה.
" מישהו בכלל צריך להיתאמץ להחזיק אולפן גדול , כדי לעשות דברים גדולים....וטובים , או שתעשיית הרינגטונים חוגגת , אז בשביל מה להיתאמץ
וכמו שאמרתי. הולך ופוחת הדור.....
והנה כמה מהציטוטים מכתבה, שאני אגב מסכים איתם לחלוטין בצידקתם.
יואב שדמה מנהל אולפני " די בי " .......שהאולפנים שלו כבר קיימים קרוב ל 25 שנה , אומר שבמקום להילחם באנשים שעובדים בבית , הם דווקא תומכים בהם , בקטע של השלמת הקלטות שאי אפשר לעשות בבית כמו תופים.....חדרי תזמורת .....ועוד שירותים שקשה לעשותם בבית.
אמנון איילון.....מנכ"ל אולפני " זזה " שקיימים קרוב ל 20 שנה.....מספר שפעם הם היו עושים 6 אלבומים בשנה ועוד כמה עבודות קטנות , והיום 600 עבודות קטנות לאלבומים שרובם נעשים בחוץ , ואלה שוב הדברים שלא ניתנים לעשייה והקלטה בבית , והוא מוסיף שהאולפנים הגדולים כפי שהכרנו אותם הפכו לספינות האם של האולפנים הקטנים.
שמוליק אבואב מנהל אולפני " גל קול " שקיימים מעל 27 שנה.....טוען שהמעבר לאולפנים קטנים בבית פוגע בתוצאה הסופית , זה אכן נוח להקליט בבית ,אבל מוותרים על המון דברים.
הקלטה באולפן גדול זה אופי אחר , זה כלים אקוסטיים , ודברים שלא ניתן לעשות באולפן בייתי , זה מצלצל לא טוב.. והזמרים מתפשרים על האיכות.
וגיא יפה ...מבעלי אולפני טריטון המיתולוגיים שניסגרו לפני 7 שנים......שאומר את הדברים אולי הפשוטים העניניים והנחרצים ביותר ,ואני איתו בהסכמה מלאה.....והוא אומר , שזה קשור גם למה שאנשים מעדיפים לשמוע. והיום כבר לא כל כך בררניים כמו פעם. היום מקליטים בתוך בית שימוש או חדר קטן וזה בסדר, אנשים מתרגלים. ולדעתו זו ירידה ברמה..........הבחור צודק.
אבל יוני בלוך טוען שלא מדובר בהתפשרות מקצועית , וכל האלבום האחרון שלו הוקלט אצלו בבית. ובנימה אישית... חבל שרבים הולכים בדרכו. לשוק שלנו , וכנראה לאוזניים של רובנו זה מספיק כנראה מסתבר.............
רפי_א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 21/11/2007 2:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אם להגיד את האמת, אני גם לא מידי בררן ברמת ההקלטה.
המקור שלי ברובו הוא הIAUDIO שלי, ווואלה אני מרוצה ממנו.
רב מה שאני מחפש ממערכת טובה הוא אופי הסאונד, ולאו דוקא הצלילות והנקיון שלו. אלו דברים שמתלווים, כמובן, אבל בסוף היום מה שמשנה הוא האופי.
נכון, השירים שאני שומע הוקלטו באיכות טובה, אבל הם עברו קידוד כך שהקובץ הספציפי פחות אכותי.
המקור שלי ברובו הוא הIAUDIO שלי, ווואלה אני מרוצה ממנו.
רב מה שאני מחפש ממערכת טובה הוא אופי הסאונד, ולאו דוקא הצלילות והנקיון שלו. אלו דברים שמתלווים, כמובן, אבל בסוף היום מה שמשנה הוא האופי.
נכון, השירים שאני שומע הוקלטו באיכות טובה, אבל הם עברו קידוד כך שהקובץ הספציפי פחות אכותי.
רפי , אני לא יודע אם זה נכון או לא , אבל אם התקליטים שמכרו כאן תוצרת הארץ היו מהאולפנים האלו , אזי אני חייב לומר , שאו שאין כאן מהנדסי סאונד ברמה , או שהם חיים בשיטת ה"סמוך" הידועה , או שהם פשוט מקצרים פינות בצורה איומה .
יכול להיות שתמצא לי תקליט/CD או 2 שהוקלטו ברמה טובה בארץ , אבל זה היוצא מהכלל שמעיד על הכלל .
כך שאם אני צודק , בעלי האולפנים "אשמים " במצב , כי הזלזול שלהם עשה דיפוזיה לכול היוצרים ,שחושבים היום שעם קיובייס ומיקסר מחשב יוכלו לעשות עבודה מקצועית.
ולגבי המצב בחו"ל הוא לא יותר טוב . כך הקלטה של צ'סקי ותבין עד כמה ניתן להוציא מCD , בעבודת אולפן טובה . ואם תשווה אותו לאותו דיסק בהקלטה של מישהו אחר תבין עד כמה עבודה מקצועית יכולה לשנות . ובCD של פידג'ון שהשגתי זה פשוט הבדל שמיים וארץ
יכול להיות שתמצא לי תקליט/CD או 2 שהוקלטו ברמה טובה בארץ , אבל זה היוצא מהכלל שמעיד על הכלל .
כך שאם אני צודק , בעלי האולפנים "אשמים " במצב , כי הזלזול שלהם עשה דיפוזיה לכול היוצרים ,שחושבים היום שעם קיובייס ומיקסר מחשב יוכלו לעשות עבודה מקצועית.
ולגבי המצב בחו"ל הוא לא יותר טוב . כך הקלטה של צ'סקי ותבין עד כמה ניתן להוציא מCD , בעבודת אולפן טובה . ואם תשווה אותו לאותו דיסק בהקלטה של מישהו אחר תבין עד כמה עבודה מקצועית יכולה לשנות . ובCD של פידג'ון שהשגתי זה פשוט הבדל שמיים וארץ
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
שתדע שיש גם דבר חיוני באולפנים ביתיים.. הוא גורם לעוד ועוד אנשים לרצות ולנסות ליצור מוסיקה, כך יותר קל וזול לנסות דברים חדשים.. הדבר גורם לחופש של האומן שלדוגמה לא צריך להיות תלוי יותר בחברת התקליטים ובאולפנים ויכול לקרוא קצת באינטרנט, ללמוד CUBASE , ליצור בבית ואף לשחרר באינטרנט.. אני מסכים להתפשר על איכות סאונד כל עוד ייצרו משהו מעניין בשנות האלפיים שכרגע משעממות..
זה נכון......
ואין ספק שאולפן בייתי זה דבר חיובי כמו שאמרת ( StonedJunglist ) , שמאפשר למוזיקאים חובבים להישתעשע במרכאות , ולנסות ליצור ולעבוד בלי להיזדקק לשרותי אולפן בתשלום , אבל מצד שני כמו שאמר ושאל truejoker , אם בסופו של דבר הדברים האלה שמבושלים ומוקלטים באולפנים האלה יוצאים החוצה.........אז כן , ופה העקב אכילס.
כך שלא פלא שדברים רבים שמסתובבים בשוק נישמעים רע , שכל ילד מחליט פתאום שהוא לא רק מוזיקאי , אלא גם טכנאי הקלטה הכי טוב בעולם וגם טכנאי מיקס הכי טוב.
ומה שקורה שהסטאנדרט של האיכות ( לא בהכרח של המוזיקה, אלא של ההקלטה ) .....פשוט יורד עוד ועוד. אני רק אוסיף שיש אולפנים בייתים ברמה גבוהה מאוד..........אבל הכל פונקציה של כסף , ומעטים באמת משקיעים הון באולפן בייתי משוכלל ויקר.
רפי_א
כך שלא פלא שדברים רבים שמסתובבים בשוק נישמעים רע , שכל ילד מחליט פתאום שהוא לא רק מוזיקאי , אלא גם טכנאי הקלטה הכי טוב בעולם וגם טכנאי מיקס הכי טוב.
ומה שקורה שהסטאנדרט של האיכות ( לא בהכרח של המוזיקה, אלא של ההקלטה ) .....פשוט יורד עוד ועוד. אני רק אוסיף שיש אולפנים בייתים ברמה גבוהה מאוד..........אבל הכל פונקציה של כסף , ומעטים באמת משקיעים הון באולפן בייתי משוכלל ויקר.
רפי_א
- ofir-harlev
- חבר ותיק

רפי, אתה יודע שעידן רייכל הקליט את כל הפרויקט שלו, הדיסק הראשון, באולפן בייתי במרתף שלו?
ווואלה הדיסק הראשון שלו, כשהוא יצא, היה מהפכני מכל הבחינות. לא היה אמן ישראלי שעשה מוזיקת עולם שיצרה כל כך הרבה הייפ סביבה.
ווואלה הדיסק הראשון שלו, כשהוא יצא, היה מהפכני מכל הבחינות. לא היה אמן ישראלי שעשה מוזיקת עולם שיצרה כל כך הרבה הייפ סביבה.
אני מסכים איתך שזה גורם ליצור עוד מוסיקה , השאלה היחידה היא עד כמה ה"יוצר" שלך מתכווין למוסיקה , או שמתכווין להיות סופרסטאר .StonedJunglist כתב:שתדע שיש גם דבר חיוני באולפנים ביתיים.. הוא גורם לעוד ועוד אנשים לרצות ולנסות ליצור מוסיקה, כך יותר קל וזול לנסות דברים חדשים.. הדבר גורם לחופש של האומן שלדוגמה לא צריך להיות תלוי יותר בחברת התקליטים ובאולפנים ויכול לקרוא קצת באינטרנט, ללמוד CUBASE , ליצור בבית ואף לשחרר באינטרנט.. אני מסכים להתפשר על איכות סאונד כל עוד ייצרו משהו מעניין בשנות האלפיים שכרגע משעממות.....
כי יוצר רציני רוצה פרפקציוניזם , אז סביר להניח שהוא ינסה וישנה ויעשה הכול עם תוכנות במחשב , אבל כשהוא ילך להקלטה סופית , אז אלא אם כן הוא אחד מהזמרים/יוצרים המפורסמים שיש להם אולפן הקלטות אמיתי בביית, הוא ילך לאולפן חיצוני . אם מישהו מוציא לי הקלטה מאולפן בייתי במרתף , הוא אומר לי משהו מסויים לגבי המחוייבות שלו למוסיקה שלו , והאמירה הזו לא ממש דוחפת אותי להאזין לו
ואם נקח את הדוגמה של עידן רייכל שהוזכרה כאן , אז הספקתי פעם לשמוע ברפרוף את המוסיקה שלו ברדיו , נגדיר את זה כך , it isn't my cup of tee
- StonedJunglist
- חבר ותיק

תשמע ג'וקר יש המון יוצרים עם רצון ופוטנציאל אך חסר להם הסבסוד הכספי, ועוד בכלל במצב של היום שלייבלים רק חותמים עם כאלה שרוצים להיות סופרסטארים ולא עם אומנים שבאמת יוצרים מוסיקה (לשיפוט דעתי כמובן).. ועידן רייכל נהפך למיינסטרים אבל כל חובב מוסיקה לא יכול להגיד שאין קצת טאץ' ורגש באלבומים שלו, הוא אחלה של יוצר וכל הכבוד לו - הביא קצת מוסיקה עם מסר ותרבות עיברית לחו"ל והצליח לחדור להמון תרבויות ברחבי העולם ובארץ. 
אחחח
The Alan Parsons Project - 01 - A Dream Within A Dream (Instrumental).mp3

אחחח
The Alan Parsons Project - 01 - A Dream Within A Dream (Instrumental).mp3
- ofir-harlev
- חבר ותיק

סליחה? הביא תרבות עברית לחו"ל?StonedJunglist כתב:תשמע ג'וקר יש המון יוצרים עם רצון ופוטנציאל אך חסר להם הסבסוד הכספי, ועוד בכלל במצב של היום שלייבלים רק חותמים עם כאלה שרוצים להיות סופרסטארים ולא עם אומנים שבאמת יוצרים מוסיקה (לשיפוט דעתי כמובן).. ועידן רייכל נהפך למיינסטרים אבל כל חובב מוסיקה לא יכול להגיד שאין קצת טאץ' ורגש באלבומים שלו, הוא אחלה של יוצר וכל הכבוד לו - הביא קצת מוסיקה עם מסר ותרבות עיברית לחו"ל והצליח לחדור להמון תרבויות ברחבי העולם ובארץ.
...
אני חושב שהתרומה היותר גדולה שלו היא הבאת התרבות האתיופית לישראל, ורק אחר כך מה שהוא הביא לחו"ל.
- StonedJunglist
- חבר ותיק

לתרבויות בחול ובארץ , מסכים איתך ב100%
סליחה?!!!!! עידן רייכל ותרבות ?!!!! מה שעידן רייכך עשה זה לרכב על הסגנון האתני שהחל לכבוש מקום במוסיקה , ולנצל את הלהקה האתיופית , ע"מ להתפרסם . אני עדיין זוכר את ההאשמות של הלהקה על ניצול . ועובדה שאילוליה התכנים האתיופים לא היית יודע עליו עד היום.StonedJunglist כתב:לתרבויות בחול ובארץ , מסכים איתך ב100%...
אז בבקשה להצמד קצת לעובדות
- StonedJunglist
- חבר ותיק

לא יודע לגבי ההתפתחות של המוסיקה האתניט בארץ אבל הוא הצליח לגרום לדבר להפוך למיינסטרים, ואותי לא מעניין כל הסטיגמות והסיפורים על הלהקה שלו והאתיופים/אתיופיות שפעלו איתו, אותי מעניין אך ורק המוסיקה - ובמקרה שלו היא מעולה.. עניין של טעם אדון ג'וקר..