Natvie Rate

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

כי זה הבסיס! זאת לא אמורה להיות תוספת!
Silence speaks louder than words

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483

שליחה

עופר,

רשמת שאין חסרונות לתמיכה בNR, אבל למה בכל זאת אין את התמיכה ברוב המסכים? בגלל עלויות כאלו או אחרות?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

MetalliJoe כתב:כי זה הבסיס! זאת לא אמורה להיות תוספת!
...
זה כל העיניין - שזה לא.

מרגע התכנון של מסך המיועד לצפיה בווידאו ההנדסה מאחוריו שונה מזו של מסך מחשב שבאמת בנוי רק לקבלת NR. במקרה הזה עקיפת מעבד הווידאו ומתן אפשרות לגישה ישירה לבקר המסך זה אומר מבחינת היצרן הוספת מעגלים אלקטרוניים! אין בזה שום טעם כלכלי עבורו וכשמישהו כמוני וכמוך מזדעק שזה הורס לו את החיים כי יש לנו ציוד בעשרות אלפי שקלים שאנו רוצים לחבר לאותו מסך אז הם מפנים אותנו לסדרות המסכים היקרות יותר.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מי אמר רק לקבלת NR?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Catskinner,

שמע, אני לא יודע במה זה באמת כרוך, הרי יש אפשרויות לעקיפת המעבד במקרים של סיגנל 4:3. לא יודע כמה סנטים זה באמת מוסיף למחירו של המסך, והרי ברור שכשמדובר בייצור המוני, במקרה הגרוע מדובר פה בסנטים, נכון? אותי זה מאד עצבן לגלות שהמסך שלי לא יודע לקבל 16:9 (בכלל! לא רק את ה-NR שלו!) דרך ה-VGA, ומחייב אותי לשלוח 4:3 ולהגדיר WIDE לשם מתיחת התמונה. זה נראה לי עיוות לא נורמלי. הרי אין "עיבוד" פשוט יותר מחוסר עיבוד מוחלט.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מסכי מחשב בנויים רק לעבודה ב NR. היכולות שלהם לקבל אות שאינו תואם את מספר הפיקסלים הפיזיים שלהם עובד בדיוק כמו שזה נראה - משהו שהוסיפו כדי להוסיף עוד שורה במפרט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

catskinner,

זה מסוג התרגילש ל הביצה והתרנגולת. אין מכשירים שמוציאים NATIVE RATE בגלל שהמסכים לא תומכים בזה בגלל מודעות והמסכים לא תומכים בזה כי אין מספיק מכשירים ומודעות.

אנחנו מעלים מודעות. אם אתה לא מעוניין בפיצ'ר הזה, ולא מוכן להוסיף 2 סנט בשביל שיהיה לך בעתיד, אז זה בסדר גמור. המטרה של השרשור הזה היא בכדי שאלה שכן אכפת להם יטרחו לבדוק זאת לפני שהם רוכשים את המסך...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אתה יודע מה...
אתה צודק!

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר,

עצומה לגבי שיקוף הלוגואים של HOT/YES כבר עשיתם.
מה לגבי עצומה לתמיכה בNR? :lol:

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Catskinner,

שמח שהגעתם להסכמה :beer:

רק כדי להבהיר - דיברתי על מסך טלויזיה, לא על מסך מחשב. המסך שלי לא מסוגל (לפחות רשמית, ובניסיונות שעשיתי) לקבל אות 16:9, אלא רק 4:3. אני כבר לא מדבר על pixel mapping, אפילו לא על NR. סתם 16:9!

כל הכבוד לאתר הזה ולשרשורים כאלה, כי אם הייתי מודע לנושא לפני הקניה, זה היה הדבר הראשון שהייתי בודק.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אתה רואה, אתה קהל היעד של מי שמייצר מסכים ב 20000 שקל וצפונה, למה אתה לא מוכן לשתף פעולה איתם?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מי אמר שאני לא? :מבולבל:

ואם כבר, הכי הייתי מעדיף מסך הכי פשוט שיש, בלי שום יכולת עיבוד תמונה כלשהיא. שיחסכו את המחיר הזה ויוזילו את המסך.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

לדעתי יש קצת הגזמה בשרשור הזה לגבי החשיבות של ה NR
עכשיו מי שפחות מבין וקורא את השרשור הזה חושב שכל מסך שאין לא תמיכה ב NR אסור לקנייה !!!

א. רוב האנשים באתר הזה ורוב האנשים בעולם (אני לא שייך אליהם) חד משמעית לא צריכים שלמסך שלהם יהיה תמיכה ב NR !!!
ולכן חשוב להדגיש שבמידה ומישהו הולך לרכוש מסך שכל תפקידו הוא לצפות בטלוויזיה וב DVD הפרמטר הזה לא צריך לעניין אותו !! ואין שום סיבה שירכוש מסך אחר רק בגלל מחסור בתכונה הזאת

ב. גם לאלה שמחברים את המסך ל HTPC בשביל לצפות בסרטים (לא מדבר על גלישה או עבודה רגילה מול מחשב) ההבדל עם הוא בלי NR לא יהיה גדול מידי (אני לא מדבר על מקרה קצה שמסך לא יודע להציג וידאו ברגע שהוא לא מקבל שידור HD סטנדרטי)

ג. למי שיש אמצעי חיצוני שמבצע עיבוד וידאו טוב יותר מזה שיש למסך עצמו לא צריך את השרשור הזה כדי להבין מה המשמעות של NR הוא כבר מספיק מכיר את החומר :D

ד. אם כל מה שהיה צריך זה 2 סנט תוספת למכשיר אז מזמן זה היה בפנים בכל המסכים רק מה זה לא בדיוק המצב והעניין לא כל כך פשוט (לדוגמה: מה אם המסך שלך הוא 1366x768 וכרטיס המסך שלך מוציא רק 1360x768 אז עכשיו זה לא רק NR)

ה. ובלי קשר אני מצטרף לעצומה שלכל מסך יהיה תמיכה בNR !!!

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

א. השרשור הזה לא פונה אליהם.

ב. בטח שיהיה הבדל בצפיה בסרטים. אם תגדיר מתיחה מלאה, או מתיחה פנורמית, וכדומה, התמונה לא תצא לך מעוותת? בוודאי שכן.

ג. לא מדויק. אנשים (למשל אני...) חושבים שיכולת קבלת NR זה הבסיס של הבסיס, ובכלל לא חושבים לבדוק את זה, ואחר כך מופתעים ומאוכזבים.

ד. להוציא רזולוציה מדויקת מכרטיס המסך זה החלק ה(מאד) קל, מקסימום תשתמש ב-powerstrip. הבעיה היא תמיד יכולת הקבלה של המסך.

ה. (Y)

ו. התשת אותי. פעם הבאה תסתפק בפחות נקודות... :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

osherov,

השאלה האמיתית היא מה יקרה אם מישהו שלא מודע ולא מעניין אותו הנושא היום ירצה לחבר מחשב למסך הזה בעוד שנה שנתיים...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

oferlaor כתב:osherov,

השאלה האמיתית היא מה יקרה אם מישהו שלא מודע ולא מעניין אותו הנושא היום ירצה לחבר מחשב למסך הזה בעוד שנה שנתיים...
...
אני אכן אומר שחשוב להעלות את הנושא ולהסביר עליו ולתאר מה אתה מרוויח ובעיקר מה אתה מפסיד במידה ואין למסך שלך את היכולת הזאת ועל סמך זה לתת לאנשים לעשות את הבחירה שלהם

צריך לזכור שדווקא בגלל האיכות הגבוהה של הכותבים בפורום "אנשים מבחוץ" מאוד מושפעים ממה שנאמר (בעיקר אלה שמבינים בתחום קצת פחות) ועל סמך מה שנכתב הם קונים או לא קונים מסכים ולטעמי מאוד חשוב לתת פרספקטיבה מדויקת וברורה ככל האפשר על הנושאים המדוברים ולכן רציתי להדגיש שלא ייבהלו מהנאמר בשרשור הזה שמדבר על NR שיכול להיות בכלל לא רלוונטי לגביהם

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שים לב שבשרשור לפתחתי לגבי NR רשמתי בדיוק את האנשים שזקוקים לזה... (ואני לא בטוח שמי שקורא את השרשור הזה לא מגיע לאותה מסקנה...)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

שים לב שבשרשור לפתחתי לגבי NR רשמתי בדיוק את האנשים שזקוקים לזה... (ואני לא בטוח שמי שקורא את השרשור הזה לא מגיע לאותה מסקנה...)
...
אור,
ובאמת לטעמי הסברת את זה בדיוק במידה ובאיזון הנכון כולל תמונות שעוזרות לאלה שפחות מבינים (Y)

רק להדגיש את מה שכתבתי קחו לדוגמא ביקורת שעופר כתב לפני מספר ימים.,
אין לי ספק שבעקבות הביקורת של עופר על מסך הסמסונג היו לא מעט אנשים שרכשו או החליטו לא לרכוש את המסך הנבדק רק בגלל קריאת הביקורת.

אנשים לא מעריכים מספיק עד כמה הדברים שנכתבים פה משפיעים על רוכשים פוטנציאלים
(אני אישית קניתי מסך, HTPC, רמקולים ובקרוב רסיבר על סמך דברים שנכתבים פה בפורום)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

MetalliJoe זה לא תמיד פשוט להתאים את הרזולוציה של כרטיס המסך למספר הפיקסלים הפיזיים שיש במסך. אם תשים לב תראה שכל הרזולוציות שקל להגיע אליהם הן כולן מכפלות של 8 ובמסכי HD Ready לדוגמא, 1366 ו 768 אינם מתחלקים ב 8.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

MetalliJoe כתב:א. השרשור הזה לא פונה אליהם.

ב. בטח שיהיה הבדל בצפיה בסרטים. אם תגדיר מתיחה מלאה, או מתיחה פנורמית, וכדומה, התמונה לא תצא לך מעוותת? בוודאי שכן.

ג. לא מדויק. אנשים (למשל אני...) חושבים שיכולת קבלת NR זה הבסיס של הבסיס, ובכלל לא חושבים לבדוק את זה, ואחר כך מופתעים ומאוכזבים.

ד. להוציא רזולוציה מדויקת מכרטיס המסך זה החלק ה(מאד) קל, מקסימום תשתמש ב-powerstrip. הבעיה היא תמיד יכולת הקבלה של המסך.

ה. (Y)

ו. התשת אותי. פעם הבאה תסתפק בפחות נקודות... :wink:
...
א. עכשיו אחרי שרשמת את זה הם יודעים שהשרשור לא נוגע להם :wink:
ב. אני לא יכנס לויכוח אבל לדוגמה אם יש לך מסך 1366x768 (שזה ~16/9) תגדיר את כרטיס המסך על 1366x768 ובמסך תבחר 16/9. בשידור של סרט ההבדל כמעט ולא יורגש (קל מאוד לבדוק את זה דווקא על מסך שיש לו תמיכה ב NR כי ככה אפשר לבחור פעם עם ופעם בלי ולראות את ההבדל)
ג. זה כבר עניין של טעם אבל יש דברים שלי מציקים הרבה יותר. אני מוכן לתת לך את ה NR במסך שלי אם אתה יכול לפתור לי את בעיית כותנת הפסים שאני מקבל בשידור סרט בפורמט 1:2.35 (אחרי שאתה משלם על כל אינצ' כל כך הרבה מאוד כסף אז בגלל פורמט שונה לוקחים לך 1/4 מהמסך !!!)
ד. כמו שקודמי רשם כבר לא כל כרטיס מסך (בדר"כ פשוט או ישן) יודע להוציא 1366
ה. (Y)
ו. התאמצתי לרשום פחות נקודות !!

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”