אייל- השידרוגים זה דבר קטן. אני בשידרודיגיס של תקליטים מאוד מסויימים באיביי. הבעיה היא שמחיר המשלוח עלו בצורה מאוד לא נעימה (50%).
אפרופו שידרוגים- אני צריך למצוא זמן לכתוב משהו על המנוע של הפטיפון ששידרגתי מבית משפחת רפרנס של TERES שעובד על סוללה ויש לו קורא אופטי של המהירות הסיבוב און ליין.כמובן שיש את עיניין החוט שמקשר בין המנוע לצלחת המסתובבת , במקרה דנן מדובר בסרט.
לגבי שרודר- נוצרה אצלי בעיה לא צפויה, או יותר נכון לומר צפויה רק שאני שכחתי ממנה.
הפרה\פונו החדש הוא אודיון שזה בעצם 2 קופסאות (למעשה 4) שונות. כלומר כל ליד מהכבל פונו נכנס לקופסא אחרת. בזרוע של שרודר, בכדי להמנע מאיבוד מידע, יש כבל אחד שבצד אחד מתחבר ישירות לראש ובצד שני מתחבר לפונו (לרוב יש RCA נוסף מהראש להתחברות לכבל פונו). הבעיה שהוא היה באורך מטר ושני הלידים התפצלו בקצה רק ב 10 ס"מ אחרונים. בכדי לתקן זאת צריך חיוט מחדש. היחיד שנוגע הזרועות הללו הוא פראנק שרודר. פרנק נוסע בעולם מתערוכה לתערוכה ובונה מעט זרועות בשנה (קיים תור של כשנה וחצי בממוצע לזרוע). עד שהשגתי אותו בחזרה בגרמניה ועד שהוא סיים את עסקי החתונה המשפחתית ועד ששלחתי את הזרוע ועד שהוא הלך למכס להוציא אותה ועד שהוא בכלל נגע בה ועד ועד- בסוף הושלם במחיר עלות הגיוני של 100 יורו כולל המשלוח וכולל שידרוגון נוסף בזרוע, ובדיקתה.
לגבי הסטאפ- למעשה אתה יכול לראות ממה שהעתקתי בפוסט הקודם, ששרודר ממליץ על תקליט אורטופון ואם לא על תקליט חלק לנושא אנטיסקייטינג
תקליט חלק לא מספיק טוב לטעמי כי הוא לא מחקה את המצב הרגיל בו המחט בגרוב ושם יש כוחות אחרים.
בנוסף אני יודע מפרנק שרודייר וממשתמשים אחרים שהסטאפ של הזרוע מצריך זמן . כלומר ניתן לעשות סטאפ ראשוני בקלות. אבל על פי האוזן ניתן לכוון למה שבאמת רוצים.מבנה הזרוע באמת מיוחד בפשטותו אבל בגאוניותו (היקה כתב על זה גם פטנט) הזרוע תלויה על חוט ונמצאת באוויר בין שני מגנטים.בצורה כזו נושא הרעידות החיצוניות לזרוע יורד \נעלם.
ממתין לי בדואר תקליט סטאפ(אז הוספתי למשלוח עוד שני תקליטים להקשבה) ובשבוע הקרוב( אם יהיה לי זמן) אשחק הסטאפ על פי התקליט. אחר אכוון על פי האוזן.
יש ברשותי די וי די של מיקל פארמיר בו הוא עושה סטאפ לכמה פטיפונים. מומלץ בחום.
לטעמי הנושא של האזימוט הוא יותר קריטי ולפי דעתי כיוונו רק על פי ראיה אינו מספק.
אשמח ללמוד מרמקול על שיטותיו.