תגובות למאמר בנושא : עייפות האזנה
- amitgba
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
אני יכול להעיד על עצמי שכבר 13 שנה אני אוהב טראנס ורוק 
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?
- varon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2638
InbarHovav כתב:אני יכולה להעיד על עצמי שבגיל צעיר (16) שמעתי מוזיקת טראנס רועשת ועכשיו (21) אני שומעת מוזיקה יותר רגועה.....
האמת, שחשבתי שטרנס אפשר רק לרקוד ולא לשמוע
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
למשל אני לא יכול לשמוע כשאני עובר על המדרכה את הרמקולים שקנו להם מכוניות בתור ארגז והן נשמעות כמו רכבת מתקרבת (בום בום פששש פששש). לא כל שכן להיות בתוך הגהינום הזה
זאת עייפות האזנה לאחר 10 שניות.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
יש לי הסתייגות אחת
מרטין כתבת "בד"כ במערכות "זולות" או פשוטות מאוד."
ואני חושב שזול זה יחסי , מה גם שלעיתים זולות נשמעות טוב יותר
היתי מתקן את השורה
ל
לא מאוזנות
היתי מתקן את השורה
ל
לא מאוזנות
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- amitbak
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4205
שומע רוק כבד ורגיי
כבר שני עשורים וחצי ובכלל לא מתעייף
וגם הילדים הגדולים למזלי הולכים באותו כיוון.
כבר שני עשורים וחצי ובכלל לא מתעייף
וגם הילדים הגדולים למזלי הולכים באותו כיוון.
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
כתבתי גם שזה מניסיוני. אז אני לא חייב הסתייגויות, כי זו דעתי.Eyal_W כתב:יש לי הסתייגות אחת
היתי מתקן את השורה
ל
לא מאוזנות...
למרות זאת, כפי שנאמר במאמר, "איזון" זה רק הסבר אחד לתופעה ולא הכרחית אם כי ההסתייגות שלך במקומה.
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

אז כמה זה זול לדעתך ?
2000 ש"ח ומטה
או 18000 ש"ח ומטה
2000 ש"ח ומטה
או 18000 ש"ח ומטה
פרטים
פרטים
- ofir-harlev
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
אני בן 21 ווואלה אני שומע כל הסגנונות. אני יכול להגיד בבירור שרב החבר'ה בשכבת גילי לא נוטים לאהוב חלק ממה שאני שומע / לא מבינים מה אני מוצא בסגנונות מסוימים, אבל זה באמת מקרה יוצא דופן.
בכל זאת אפשר להגיד בבטחון שצעירים ומבוגרים שומעים מוזיקות שונות. להגדיר למה, זו הבעיה האמיתית.
יכול להיות שפשוט המוזיקה, כמו כל דבר בחיים, מתפתחת, ומבוגרים פשוט לא נמשכים לכיוונים החדשים שלה. אם אכן כך, זו טענה לגמרי לא קשורה לתחום השמיעה.
בקשר לטענה כי מידים הם הכי חשובים בנוחות האזנה, אני נוטה להסכים.
בעבר כשהיו לי את המדפיים של מוראל, שבקלות אגיד שהיו מאוזנים מאוד ונתנו מידים חמים ויפים, היה מאוד קל לשבת מולם שעות על גבי שעות. אפילו שלא היו "מרגשים", נתנו סאונד יפה, כך שבקלות היה אפשר לשבת ולשמוע איתם מוזיקה במשך המון זמן.
שמתי גם לב שבמערכות ה2.1 למחשב, שהאיזון בהן, לרב, נוראי וחסר בתחום המיד, מצאתי עצמי, לא אחת, מתעייף מהם נורא מהר ומבקש להנמיך ב90 אחוז מהמקרים...אפילו כשהושמעה מוזיקה שלי.
אייל, אני חושב שזה סתם וויכוח מיותר
בכל זאת אפשר להגיד בבטחון שצעירים ומבוגרים שומעים מוזיקות שונות. להגדיר למה, זו הבעיה האמיתית.
יכול להיות שפשוט המוזיקה, כמו כל דבר בחיים, מתפתחת, ומבוגרים פשוט לא נמשכים לכיוונים החדשים שלה. אם אכן כך, זו טענה לגמרי לא קשורה לתחום השמיעה.
בקשר לטענה כי מידים הם הכי חשובים בנוחות האזנה, אני נוטה להסכים.
בעבר כשהיו לי את המדפיים של מוראל, שבקלות אגיד שהיו מאוזנים מאוד ונתנו מידים חמים ויפים, היה מאוד קל לשבת מולם שעות על גבי שעות. אפילו שלא היו "מרגשים", נתנו סאונד יפה, כך שבקלות היה אפשר לשבת ולשמוע איתם מוזיקה במשך המון זמן.
שמתי גם לב שבמערכות ה2.1 למחשב, שהאיזון בהן, לרב, נוראי וחסר בתחום המיד, מצאתי עצמי, לא אחת, מתעייף מהם נורא מהר ומבקש להנמיך ב90 אחוז מהמקרים...אפילו כשהושמעה מוזיקה שלי.
אייל, אני חושב שזה סתם וויכוח מיותר
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

במקסימום זה דיון מיותר לא וויכוח
פרטים
פרטים
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

פרטים
פרטים
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
תיאוריה מספר (2) נראית לי תלושה מהמציאות.
"כולנו יודעים איך כלים אקוסטיים נשמעים" ?
לא ממש. אצל רובינו, שמיעת הכלים במקור זו חוויה די נדירה יחסית לשמיעתם מהקלטות דרך תיווך מיכשור אודיו.
לא מאמין שהמוח יודע למה הוא צריך להשלים מבחינה זו.
"כולנו יודעים איך כלים אקוסטיים נשמעים" ?
לא ממש. אצל רובינו, שמיעת הכלים במקור זו חוויה די נדירה יחסית לשמיעתם מהקלטות דרך תיווך מיכשור אודיו.
לא מאמין שהמוח יודע למה הוא צריך להשלים מבחינה זו.
משה
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
קודם כל תודה על הכתבה.
מספר הבחנות שהגעתי אליהם במשך השנים:
השמיעה האנושית היא דבר נפלא המאפשר לנו להעשיר חוויות רבות.
אנו שומעים לא רק דרך האוזניים אלא הגוף שלנו כולו משמש כקולט נוסף לשמיעה.
הסיבה שבד"כ רצוי לתת למערכת שמע לעבוד כמה עשרות שעות לפני שממש מתחילים לשמוע ברצינות נובעת בד"כ מהעובדה שמערכות שמע במיוחד מגברים מכילים רכיבים כמו
קבלים אלטקרוליטיים ורכיבים נוספים במיוחד נורות הגברה שהאופיין שלהם משתנה עם הזמן.
אגב יצא לי לשמוע 2 מגברים זהים לפני ואחרי הרצה וההבדל הוא גדול,במיוחד במערכות יקרות יותר.
ודבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שאני לא מסוגל לשמוע הקלטה "סטרילית" מידיי
אני תמיד מחפש איזה רעש קטן ,לעניות דעתי המוח שלנו מבצע עיבוד לפי השוואה.
אני נתקל בזה גם לעתים שאני שומע טלויזיה ושומע משהו מבחוץ אם אני מחליש את הטלוויזיה אני מצליח להבין פחות את הנאמר בחוץ.
אני ממליץ לא לשמוע בעוצמות גבוהות מדי וגם מעדיף לשמוע עם אוזניות פתוחות שמפעילות פחות לחץ אקוסטי על האוזניים מאשר אוזניות סגורות.
והכי חשוב שמיעה מוזיקה צריכה להיות מהנה ורצוי שגם תעורר תגובה ריגשית.
מספר הבחנות שהגעתי אליהם במשך השנים:
השמיעה האנושית היא דבר נפלא המאפשר לנו להעשיר חוויות רבות.
אנו שומעים לא רק דרך האוזניים אלא הגוף שלנו כולו משמש כקולט נוסף לשמיעה.
הסיבה שבד"כ רצוי לתת למערכת שמע לעבוד כמה עשרות שעות לפני שממש מתחילים לשמוע ברצינות נובעת בד"כ מהעובדה שמערכות שמע במיוחד מגברים מכילים רכיבים כמו
קבלים אלטקרוליטיים ורכיבים נוספים במיוחד נורות הגברה שהאופיין שלהם משתנה עם הזמן.
אגב יצא לי לשמוע 2 מגברים זהים לפני ואחרי הרצה וההבדל הוא גדול,במיוחד במערכות יקרות יותר.
ודבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שאני לא מסוגל לשמוע הקלטה "סטרילית" מידיי
אני תמיד מחפש איזה רעש קטן ,לעניות דעתי המוח שלנו מבצע עיבוד לפי השוואה.
אני נתקל בזה גם לעתים שאני שומע טלויזיה ושומע משהו מבחוץ אם אני מחליש את הטלוויזיה אני מצליח להבין פחות את הנאמר בחוץ.
אני ממליץ לא לשמוע בעוצמות גבוהות מדי וגם מעדיף לשמוע עם אוזניות פתוחות שמפעילות פחות לחץ אקוסטי על האוזניים מאשר אוזניות סגורות.
והכי חשוב שמיעה מוזיקה צריכה להיות מהנה ורצוי שגם תעורר תגובה ריגשית.
- רפי_א
-
- גורו

- תגובות: 830
נגעת בנקודה חשובה ....מרטין.
קראתי כמעט הכל פה. חלק ברחו מהנקודה שמרטין התייחס אלייה...או חלק לא הבינו מספיק את הכוונה , ואני רק אוסיף את הפאן שלי .
אין ספק שאוזן מתעייפת.
ראשית הגיל. אמר מי שאמר פה גיל....אבל זו לא הנקודה בכלל. ברור שיש ירידה עם הגיל וזה לא רלוונטי, מישהו כבר אמר שבאופן טבעי הוא יגביר ווליום לפצות. הנקודה היא אחרת.
אנחנו מזהים צלילים או קולות של אנשים מהסיבה הכביכול פשוטה , שלכל ....כלי...קול אנושי...רעש......יש את ההרמוניות המסוימות והיחודיות שהם הנותנות לו את הגוון והתוית המיוחדת של הצליל שהוא רק שלו , ולמוח יש את היכולת לזכור את אותם צלילים המזהים מי הוא מה.
ואם נישמע עשרות גיטריסטים , וביניהם יהיו נניח גם קארלוס סנטנה , או מארק קנופלר , אין לי ספק שכולם יזהו את הגיטרה של סנטנה , או קנופלר.
הוא פשוט ייצר עם הכלי סאונד מיוחד...ואותו ייחוד הם ההרמוניות האחרות ( בנוסף לתדר היסודי כמובן של הכלי אם לא הבהרתי מלכתחילה). אם אני אקח את תדרי ההרמוניות המיוחדות שלי הכלי..ויעלים אותם ,יהיה קשות לזהות את הכלי .וזה בדוק. ( כל ניסוי פרימטיבי עם איקולייזר טוב ומרובה תדרים אפשר להיווכח בזה).
ולמוח יש תכונה שהוא יודע לזכור.
ומכאן אני מגיע לתחום התדרים של הטלפון.....שמי שבחר את התחום חקר והבין שבטלפון יש לי רוחב סרט צר יחסית , ובו חייבים להעביר תחום תדרים כזה שהוא יספיק כדי לזהות ,קול אדם...או כלי .או כל רעש שאנחנו מכירים.
אם הבחירה הייתה נניח......בין 20 הרץ.........לנניח קילו וחצי .....היה קשה לזהות. רוב ההרמוניות שהאוזן רגישה אליה , נימצאים בתחום המיד היי ומעלה.
והאוזן בכלל רגישה מאוד בתחום ה 1.5 קילו בערך ומעלה.שזה אומר שהרעש של המחשב....שרק אחרי כיבוי כולם יודעים כמה הוא חזק........לא יפריע ויעייף את האוזן כמו צליל כמו של זימזום ..כמו אחרי הופעה.....צרצר ....שנאי מזמזם בתדר גבוה .
התדרים האלה מציקים לאוזן שרגישה לתחום הזה.
מוזיקה בהכללה וזה הוכח במבחני האזנה.....שמכילה הרבה צלילים גבוהים.....בעוצה נמוכה יכולה להיות נעימה להאזנה.....ובעוצמה גבוה פשוט להציק ולעייף את האוזן מהר.
והדוגמא האחרונה והקלאסית להתעייפות האוזן היא באולפני הקלטה.
יושב טכנאי........ "מבשל " איזה קטע של 4 דקות במשך שעתיים.......ותאמינו לי שאחרי פרקי זמן כאלה של חזרה על אותו קטע....בדיוק למה שהתכוון מרטין.......אתה מתחיל לשמוע אחרת.....או לא לשמוע דברים מסויימים....כי האוזן התרגלה.
הפתרונות פה הם פשוטים. אם אין לך אפשרות לקחת הפסקה , לשים דיסק שהפוך בדיוק מהחומר שאתה עובד איתו. , כדי לעשות ריסט כל שהוא לאוזן , ע"י שבירה של מה ששמעת שעתיים , עם תדרים אחרים....קצב אחר , אוירה אחרת , וכו".
פיתרון קלאסי , לבוא אחרי יום מנוחה , לאותו קטע בן 4 דקות , ואחרי יממה שהאוזן שמעה בדרך עוד מאות צלילים וקולות אחרים , זה הריסט הכי טוב לאוזן לבוא ולעבוד במקסימום חידוד . תאמינו לי.......זה שוב ישמע אחרת , לעומת נקודת הזמן האחרונה שהאזנת לקטע ........במשך שעתיים רצופות.
בשורה התחתונה ,אוזן מתעייפת , (ולאו דווקא משלימה או מתעלמת מהחסר ), אלא בעיקר מכוחו של הרגל , גם אם הריכוז שלנו כביכול נישאר גבוה.
רפי_א
אין ספק שאוזן מתעייפת.
ראשית הגיל. אמר מי שאמר פה גיל....אבל זו לא הנקודה בכלל. ברור שיש ירידה עם הגיל וזה לא רלוונטי, מישהו כבר אמר שבאופן טבעי הוא יגביר ווליום לפצות. הנקודה היא אחרת.
אנחנו מזהים צלילים או קולות של אנשים מהסיבה הכביכול פשוטה , שלכל ....כלי...קול אנושי...רעש......יש את ההרמוניות המסוימות והיחודיות שהם הנותנות לו את הגוון והתוית המיוחדת של הצליל שהוא רק שלו , ולמוח יש את היכולת לזכור את אותם צלילים המזהים מי הוא מה.
ואם נישמע עשרות גיטריסטים , וביניהם יהיו נניח גם קארלוס סנטנה , או מארק קנופלר , אין לי ספק שכולם יזהו את הגיטרה של סנטנה , או קנופלר.
הוא פשוט ייצר עם הכלי סאונד מיוחד...ואותו ייחוד הם ההרמוניות האחרות ( בנוסף לתדר היסודי כמובן של הכלי אם לא הבהרתי מלכתחילה). אם אני אקח את תדרי ההרמוניות המיוחדות שלי הכלי..ויעלים אותם ,יהיה קשות לזהות את הכלי .וזה בדוק. ( כל ניסוי פרימטיבי עם איקולייזר טוב ומרובה תדרים אפשר להיווכח בזה).
ולמוח יש תכונה שהוא יודע לזכור.
ומכאן אני מגיע לתחום התדרים של הטלפון.....שמי שבחר את התחום חקר והבין שבטלפון יש לי רוחב סרט צר יחסית , ובו חייבים להעביר תחום תדרים כזה שהוא יספיק כדי לזהות ,קול אדם...או כלי .או כל רעש שאנחנו מכירים.
אם הבחירה הייתה נניח......בין 20 הרץ.........לנניח קילו וחצי .....היה קשה לזהות. רוב ההרמוניות שהאוזן רגישה אליה , נימצאים בתחום המיד היי ומעלה.
והאוזן בכלל רגישה מאוד בתחום ה 1.5 קילו בערך ומעלה.שזה אומר שהרעש של המחשב....שרק אחרי כיבוי כולם יודעים כמה הוא חזק........לא יפריע ויעייף את האוזן כמו צליל כמו של זימזום ..כמו אחרי הופעה.....צרצר ....שנאי מזמזם בתדר גבוה .
התדרים האלה מציקים לאוזן שרגישה לתחום הזה.
מוזיקה בהכללה וזה הוכח במבחני האזנה.....שמכילה הרבה צלילים גבוהים.....בעוצה נמוכה יכולה להיות נעימה להאזנה.....ובעוצמה גבוה פשוט להציק ולעייף את האוזן מהר.
והדוגמא האחרונה והקלאסית להתעייפות האוזן היא באולפני הקלטה.
יושב טכנאי........ "מבשל " איזה קטע של 4 דקות במשך שעתיים.......ותאמינו לי שאחרי פרקי זמן כאלה של חזרה על אותו קטע....בדיוק למה שהתכוון מרטין.......אתה מתחיל לשמוע אחרת.....או לא לשמוע דברים מסויימים....כי האוזן התרגלה.
הפתרונות פה הם פשוטים. אם אין לך אפשרות לקחת הפסקה , לשים דיסק שהפוך בדיוק מהחומר שאתה עובד איתו. , כדי לעשות ריסט כל שהוא לאוזן , ע"י שבירה של מה ששמעת שעתיים , עם תדרים אחרים....קצב אחר , אוירה אחרת , וכו".
פיתרון קלאסי , לבוא אחרי יום מנוחה , לאותו קטע בן 4 דקות , ואחרי יממה שהאוזן שמעה בדרך עוד מאות צלילים וקולות אחרים , זה הריסט הכי טוב לאוזן לבוא ולעבוד במקסימום חידוד . תאמינו לי.......זה שוב ישמע אחרת , לעומת נקודת הזמן האחרונה שהאזנת לקטע ........במשך שעתיים רצופות.
בשורה התחתונה ,אוזן מתעייפת , (ולאו דווקא משלימה או מתעלמת מהחסר ), אלא בעיקר מכוחו של הרגל , גם אם הריכוז שלנו כביכול נישאר גבוה.
רפי_א