HDMI over DVI ואודיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439

שליחה

שלום לכולם.... :D

יש לי את הכרטיס shappire ati 2600 pro מחובר למסך פלאזמה בחיבור dvi to HDMI ב-HTPC אני רואה התקן קול נוסף אבל אני לא שומע כלום בטלויזיה

אז אני לא יודע עם זה היתכן

האם מישהוא חיבר כרטיס מהסידרה וקיבל קול ב HDMI

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578

שליחה

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475

שליחה

יש לי את ה 2600XT של ג'יגהבייט והוא בא בלי המתאם של ה HDMI שנמכר בנפרד, רק שני מתאמי DVI-VGA, אז הייתי בודק את הדגם הספציפי לפני הקניה.
http://www.giga-byte.com/Products/VGA/P ... uctID=2586
http://shop.ati.com/product.asp?sku=3526142

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

snad כתב:יש לי את ה 2600XT של ג'יגהבייט והוא בא בלי המתאם של ה HDMI שנמכר בנפרד, רק שני מתאמי DVI-VGA, אז הייתי בודק את הדגם הספציפי לפני הקניה.
http://www.giga-byte.com/Products/VGA/P ... uctID=2586
http://shop.ati.com/product.asp?sku=3526142
...
הכרטיס שלי Sapphire מגיע עם ההתקן הנ"ל אבל הוא HDMI TO DVI אני מחבר את ה-HTPC למסך ולאחר כינפוג עדיין לא שומע

מישהוא יכול לעזור תודה,

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

תסתכל תחת control panel->sound נוסף לך אמצעי שמע נוסף, הפוך אותו ל- default.
HiFiMusic IL

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

aloni כתב:תסתכל תחת control panel->sound נוסף לך אמצעי שמע נוסף, הפוך אותו ל- default.
...
לא עוזר???

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

UP :מבולבל:

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015

DVI זה לא תקן

שליחה

ziv_r כתב:GalBrill,
אין לי שום מידע חלקי.
שלוש הודעות למעלה רשמתי בפירוש שזה אפשרי, אבל העברת האודיו מגיעה על חשבון משהו אחר.
...
DVI זהו שם של מחבר. HDMI זהוא תקן וכרגע גם מחבר.

יש DVI-D, ששם עובר תקן המגדיר אות דיגיטאלי. על כרטיסי מסך שונים ובכלל בכרטיסים שבהם צריך מחבר שמאפשר אפשריות רבות כמו BREAK OUT, משתמשים ב-DVI-I, הקונקטור נראה בדיוק אותו הדבר אבל עוברים בו דברים אחרים לגמרי. כל יצרן יכול לקבוע מה יעבור על הפינים. בטוח ראיתם מחברי DVI על כרטיסי מסך שמתחבר אליהם קונקטור עם פיצול לשני מוניטורים VGA או קונקטור ממוציא גם VGA, וגם S-VIDEO וכו'.

אצלנו משתמשים ב-DVI-I כדי לממש BREAK OUT CABLE שמכיל מחברי אודיו ווידאו שונים.

אז כן, יכול להיות מחבר שמוציא HDMI ואודיו אבל בצד השני צריך להיות משהו שידע לפענח את זה, שקע HDMI רגיל סביר שיראה רק וידאו.
דודי.

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מישהוא יכול לעזר לי לגבי sound over hdmi לא מצליח לקבל Sound גם לאחר הגדרה של default

תודה,

bambale
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134

שליחה

אני רוצה ללכת על הכרטיס של ג'יגהבייט בגלל הקירור הפסיבי שלו אך אין לו מחבר DVI-HDMI
מהיכן משיגים מחבר כזה?
האם אפשר לוותר עליו ולהשתמש בכבל DVI -HDMI ולקבל דרכו את הסאונד?

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה

טוב עכשיו כבר ממש התבלגנתי, הייתי בדרך להזמין את ה Gainward 8600GT עם HDMI אבל מה מצאתי?
"The fourth one is and SPDIF connector, which is there to route the audio signal to the HDMI connector. You will need to connect the SPDIF connector from your motherboard to the graphics card, in order to have audio throughput over the HDMI port. "

אני מתכנן להתקין על GX620 ולא נראה לי שיש שם יציאת SPDIF, ובכלל, נראה כאילו זה בלאגן שמוסיף לסיבוכיות.

המצב הוא זהה גם ב ATI HD2600XT עם HDMI? או ששם רק צריך להכניס את הכרטיס לסלוט PCIe?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

לא, ב- 2600 לא צריך כרטיס קול.
HiFiMusic IL

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה, המשכתי לחקור קצת ובאמת גיליתי שב HD2600XT אמור להיות סאונד כלול, אבל מכיוון שהכרטיס עצמו לא מכיל *ממשק* HDMI אלא רק שני DVI אז יש צורך במתאם, שאני קצת מתקשה לגלות אם כל היצרנים מצרפים את המתאם או האם בכלל כל היצרנים תומכים באופציה! אני חושב שעד עכשיו אני כמעט בטוח ש Sapphire כן תומכים ומצרפים, מישהו יכול להרחיב בנושא?

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ארמ, מצחיק, כבר שכחתי מהחלק היותר "עתיק" של השרשור שם נראה כאילו יש תשובות לכל השאלות ה"חדשות".
נראה כאילו בג'יגהבייט אכן אין את המתאם לעומת Sapphire שיש להם, אשאל את הספק שלי אם הוא מוכר את האחרון...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ב- Sapphire זה מגיע עם ה- XT.

או בתשלום נוסף עם ה- PRO.
HiFiMusic IL

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

aloni כתב:ב- Sapphire זה מגיע עם ה- XT.

או בתשלום נוסף עם ה- PRO.
...
לי יש את גרסתה- pro של Sapphire וכן קיבלתי את המתאם,

לאחר חיפוש, קיבלתי ההארה :roll: לגבי הסאונד דרך HDMI

יש צורך לחבר את המתאם לכרטיס ומהכרטיס אל המסך צריך כבל HDMI מלא :lol:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מעניין, כנראה יש ויש
HiFiMusic IL

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב תודה לכולם על המידע, התקנתי בשני מחשבים כרטיס Sapphire HD2600 XT, התקנתי את ה HDMI AUDIO DRIVER וזה עובד פצצה, אגב - החנות שממנה קניתי אמרו לי שזה לא עובד ושלא כדאי לי כי לקוח שלהם ניסה ולא הצליח... מזל שלא הקשבתי להם.
בכל אופן, משום מה באחד המחשבים, שהוא מחשב שמתנהג קצת מוזר (ועייף) בלי קשר, יש בעיה מוזרה - כשהווינדוס עולה המסך הראשי לא מקבל סיגנל, אלא רק המסך המשני. התצורה היא כזו:
מסך מחשב ראשי מחובר ב DVI.
פלאזמה מחוברת ב HDMI.
ב CCC אני מגדיר CLONE, הכול עובד סבבה (רואים מעולה על הפלאזמה, נראה לי שיש לה NR כי זה באמת פצצה ואין חיתוך בשום צד) ואז כשאני עושה ריבוט והווינדוס עולה אני מקבל את התמונה רק על הפלאזמה, עד שאני טוען שוב את ה CCC ומגדיר מחדש את הסיפור הזה... הוא כאילו מאבד את ההגדרות.
האמת היא שעד היום בכל סוגיית ה NVIDIA VS ATI מה שהכי דיבר אליי זה הגדרת ה TV OUT בממשקי המשתמש של כל אחד מהם, וממש שנאתי את הממשק של ATI כי יחסית ל NVIDIA הוא היה טיפשי, אבל היום נראה לי שאני ממש מעדיף את ה CATALYST של ATI, הוא סבבה - אבל כשהוא עובד ולא מתאפס אחרי הריבוט....
מישהו..?

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265

שליחה

דבר ראשון אהבתי את כל הדיון הזה, ואני שמח לדעת שהפתרון שהצעתי עובד לך.
לגבי הבעיה שלך - אני הייתי מנסה בפנל ניהול תחת Display Options לסמן את האופציה של Force TV detection
אני אישית לא משתמש בה כרגע, רק בעבר כאשר חיברתי למסך CRT היה מצב של זיהוי שגוי כאילו המסך לא מחובר ואז זה עזר לי בפתרון הבעיה.

חזור אל “תוכנה - KODI”