מערכת קולנוע ביתית לחדר עזרה בבקשה!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627

שליחה

הרמקולים הסטליטים נראים כמו קוביות קטנות.

אני ממליץ לך, אם התקציב לחוץ לוותר על הסנטר ולקנות רצפתיים איכותיים ובניגוד
למה ש amir_b המליץ דווקא לא לוותר על הסאב שלפי דעתי חשוב כמעט כמו קדמיים טובים כאשר מדובר בק"ב.

לגבי חלוקת התקציב: (כמובן הכל מיד שניה)

רסיבר 5.1 מהדגמים הישנים של ימאהה /דנון באיזור ה 1000 ש"ח + -
קדמיים רצפתיים באיזור ה 2000+
סאב בתקציב של 1000+
והשאר למדפיים זולים באיזור ה 500 + -

יש המון מציאות ביד 2! ממליץ בחום. (ושלא תחשוב לקנות מהמכרזים...)
זו בערך דעתי,
שבוע טוב ובהצלחה.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

הוא יכול לקנות גם תפשוט של דנון,1400 שקל בערך [אם הוא לא רוצה יד 2,או שהוא כתב שהוא רוצה אני כבר לא זוכר]
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268

שליחה

ובניגוד
למה ש amir_b המליץ דווקא לא לוותר על הסאב שלפי דעתי חשוב כמעט כמו קדמיים טובים כאשר מדובר בק"ב.
...

היי - לא המלצתי לוותר על סאב !! רק ציינתי שסאב הוא לא חובה כאשר משתמשים ברמקולים בגודל מלא (להבדיל מסטליטים ששם פשוט אי אפשר בלי סאב) . אני באפן אישי גם לא ויתרתי על סאב .

לעומת זאת אם אתה מרבה לשמוע מוזיקה לדוגמא הופעות וידאו חיות - לא רק שאסור לוותר על סנטר אלא הוא חייב להיות באותה איכות לפחות כמו הזוג הקדמי מכיוון שרוב המוזיקה מגיעה ממרכז הבמה. והסנטר מחזק את התמונה הסטריאופונית .

יש גם סטליטים ששומעים בהם מוזיקה נהדר אבל אז הם כבר לא נראים כמו קוביות קטנות....

אמיר
נערך לאחרונה על ידי amir_b ב 14/10/2007 1:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

אני לא רוצה יד 2 אין לי עצבים להתעסק עם זה וללכת לראות רמקולים אצל אנשים שאין לי מושג מה עבר עליהם אחרי הכל אני לא מומחה בתחום, התקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח לכל המערכת ואני מעדיף רמקולים סטליטים וסאב אבל אם אין ברירה אז אני יקנה ריצפתיים ומדפיים סנטר וסאב הקטע פה שאני צריך שהריצפתיים יהיו נמוכים והסנטר יהיה קטן ובקשר לאחוריים לא משנה לי כל כך, בגלל זה אני מעדיף סטליטים מישהו יכול להגיד לי אם אפשר לקנות סטליטים ואני יחייה איתם בסבבה או שישמעו גרוע אחרי הכל אני לא מחפש משהו רציני רק שישמעו בסראונד ומכל הרמקולים ושלא ישמעו גרוע שישמעו סבבה.

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני חושב שכדאי שתלך לשמוע בעצמך. אפילו בחנות לא מקצועית בתחום כמו ביג בוקס [לא מקצועית משום שהיא מוכרת גם תנורים,מקררים,מחשבים,שואבי אבק ועוד] יש רמקולים שאפשר לשמוע. את הסטאליסטים שלי שמעתי קודם בביג בוקס.
כמו כן גם הבנתי שהסאליסטים של אינפיטי מאוד מומלצים. לא שמעתי אותם,אבל הרבה המליצו עליהם.
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist

שליחה

תפסיק לזעוק לעזרה, תתחיל לקרוא ולהשתמש בחיפוש בפורום , תגדיר יותר מה אתה רוצה ויעזרו לך יותר (Y)

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי אז הינה ההגדרה שלי אני רוצה מערכת עד 5000 ש"ח עדיף פחות שתכלול רמקולים קטנים מפוזרים בחדר לא גדולים שגונבים מקום כי זה מכוער ואין לי מקום לזה אז הבנתי שמתאים לי סטליטים עכשיו אני מתכוון לשמוע ברמקולים האלה הכל ( מוזיקה, סרטים, סתם טלויזיה בקיצור הכל) אני רוצה לדעת קצת יותר על עניין האודיו לגבי מגברים רמקולים ואיך הכל הולך, אני לא רוצה לשמוע פה המלצות ללכת לשמוע רמקולים ולהחליט שזה טוב לי אז לקנות אני רוצה ללמוד את הנושא.

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

סטליטים ממש לא בנויים להאזנה קריטית למוזיקה כלומר סטריאו זאת אומרת שעם המוזיקה משחקת חלק חשוב בשבילך תוותר עליהם או תדאג שהקדמיים יהיה רמקולי עץ רגילים רצפתיים או מדפיים
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש אפשרות לקנות 4 רמקולים מדפיים כאילו שאפשר לתלות אותם על הקיר ? בחיים לא ראיתי דבר כזה!

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252

שליחה

אני חושבת שכדאי שתעשה הפוך.

מה אתה בטוח צריך:

רסיבר
רמקולים קדמיים - אם אתה מעוניין בתוצאה טובה במוסיקה עדיף רצפתיים.
רמקולים אחוריים - אתה יכול להתפשר על מדפי או סטילט

תראה כמה נשאר לך מהתקציב, ולפי זה תחליט אם שווה לך להשקיע בסאב או שהבאס מספיק או שבכלל אתה יכול להסתפק בסאב מאוד פשוט שרק יעשה בום בום בסרטים, או שבכלל לא יהיה חסר באס אבל תרצה לחדד את אפקט הסנטר..
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רסיבר אני צריך רמקולים אחוריים אני יקנה מדפיים כי הבנתי שהם יותר טובים למוזיקה וקידמיים אפשר לקנות גם מדפיים שתולים על הקיר?
ודרך אגב הרמקולים סטילט זה הרמקולים שבאים במערכת קולנוע ביתית שיש לפעמים 7 רמקולים מפוזרים בחדר זתומרת 6 + סנטר?
מישהו יכול להעלות לפה תמונות ולהגיד לי מזה כל דבר?

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הקפצה!

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

לדעתי אם תרצה לשמור על אסטטיקה תשקיע את רוב התקציב ברמקולים רצפתיים טובים וסנטר טוב מאותה סדרה וזוג סטליטים כדוגמת זה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=34759 מאחורה
כל זה כמובן לא כולל את הרסיבר שההמלצה שלי היא על דנון או אונקיו
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

amitgba
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ערוך

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

טעות
נערך לאחרונה על ידי good__one ב 16/10/2007 21:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

uknowmy כתב:ההסברים האלה לא עזרו לי אולי יותר מאוחר הם יעזרו לי אבל כרגע אני ממש לא מבין כלום בתחום אז אני צריך הסבר מזה רמקול ריצפתי ומזה מדפי ומזה סטילט וכל אלה ובשביל להבין את זה אני צריך תמונות גם.
...
uknowmy כתב:זה מה שאני צריך? מערכת כזאת? ואיך נקרא כל רמקול?
...
בלי להעליב!,
השאלות שלך וחוסר הידע שאתה מפגין לא מתחברים לי לעובדה
שאתה "חבר שאין לו חיים" ויש לך עד כה 1587 הודעות באתר...

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה בגלל שהשקעתי את כל הזמן שלי בפורום וידאו פלזמה וLCD ולא באודיו, באודיו אני עדיין לא מבין כלום.
עכשיו אני צריך רק תשובה לגבי איזה רמקולים להשים ובמה להשקיע את הכסף את שאר הדברים זה אני קובע לפי האוזן שלי.
עכשיו אני מעדיף בלי רמקולים ריצפתיים מיקדימה ומוסיקה זה לא יהיה השימוש העיקרי שלי במערכת אני יחבר אותה למחשב למשחקים ולטלויזיה ול DVD לסרטים.
אז בשביל סרטים אני חושב שאני צריך סטליטים בקיצור אין לי מושג בנושא ופשוט מי שחושב שיכול לעזור לי איכשהו זה יהיה טוב רק בואו נתחיל מאיזה רמקולים אני צריך ובהנחה שריצפתיים לא יהיו טובים וההעדפה שלי היא לסטליטים מפוזרים בחדר, דרך אגב ראיתי מערכות עם רמקולים קטנים סטליטים של 6 רמקולים מפוזרים וסנטר זה גם טוב או שפשוט 2 אחורה 2 קדימה?

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מישהו יכול פשוט להגיד לי מה לקנות ואני יעשה את החישובים שלי אחרי זה?
אני רוצה לדעת אם לא תיהיה בעיה עם רמקולים סטליטים מפוזרים בחדר והבנתי שיש 7.1 שזה סנטר ועוד 6 רמקולים מפוזרים בחדר בקיצור אני מעדיף שיהיו כמה שיותר רמקולים בחדר אבל שיהיו קטנים אז זה רק הסטליטים רק תגידו לי אם ישמעו בהם טוב והשימוש שלי יהיה פשוט להכל בלי אחוזים פשוט להכל.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

אתה מעוניין בק"ב ורמקולים קטנים?
ענית כבר לעצמך: סט של סטאליטים+סאב ורסיבר שישלוט בהם.
לגבי ה7.1, אתה צריך רסיבר שיתמוך באופציה הזאת ולדעתי בתקציב שנקבת
יהיה עדיף להתרכז בסט של 5.1. לפעמים כל המוסיף גורע..

uknowmy פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי אז 5.1 מקסימום יותר מאוחר אפשר לשדרג, תודה על העזרה יש מישהו שאני מכיר שיש לו 5.1 של BOSS שעלו לו 5000 ש"ח שחורים כאלה. אז מישהו יכול להמליץ לי על משהו סט או חברות או רסיברים.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”