טווח נסיעה ברכב חשמלי - נתוני אמת
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
אף אחד לא מחכה שעה וחצי בתור כדי למלא ל-100%. זאת בדיוק הטעות של מי שעדיין חושב במונחים של מיכל דלק. בנסיעה ארוכה עוצרים ל-15-20 דקות בעמדה מהירה (בדיוק הזמן של קפה\גלידה\ושירותים שגם ככה עושים בנסיעה לאילת), לוקחים מה שצריך כדי להגיע ליעד וממשיכים.
מי שמחפש מקרי קיצון של עמדה תקולה, כבל תקוע או תור של חג תמיד ימצא סיפורים, בדיוק כמו פקקים של שעה בכניסה לתחנות דלק לפני עליית מחיר. ב-99% מהזמן, היומיום לא נראה ככה. מי שמחזיק רכב חשמלי ביומיום מבין מהר מאוד שכל החרדות האלה תופסות אולי אחוז אחד מהשנה, וגם איתן לומדים להסתדר בלי דרמות.
ואם אתם עדיין חרדתיים על הטווח (ונראה שיש פה כאלו) - בשביל זה כמעט לכל הדגמים של הרכבים יש אפשרות לקנות סוללה גדולה יותר בעלות של עוד כמה עשרות אלפי ש"ח, ככה תוכלו להרגיע את החרדה.
מי שמחפש מקרי קיצון של עמדה תקולה, כבל תקוע או תור של חג תמיד ימצא סיפורים, בדיוק כמו פקקים של שעה בכניסה לתחנות דלק לפני עליית מחיר. ב-99% מהזמן, היומיום לא נראה ככה. מי שמחזיק רכב חשמלי ביומיום מבין מהר מאוד שכל החרדות האלה תופסות אולי אחוז אחד מהשנה, וגם איתן לומדים להסתדר בלי דרמות.
ואם אתם עדיין חרדתיים על הטווח (ונראה שיש פה כאלו) - בשביל זה כמעט לכל הדגמים של הרכבים יש אפשרות לקנות סוללה גדולה יותר בעלות של עוד כמה עשרות אלפי ש"ח, ככה תוכלו להרגיע את החרדה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני כמעט ולא מטעין מחוץ לבית. צריך בנסיעות ארוכות לוודא שיש למלון (או סמוך אליו) תחנת טעינה איטית.
בשאר הזמן התחנות המהירות צריכות רק לתת מספיק כדי לא להגיע למספרים נמוכים. ה 20% האחרונים לוקחים המון זמן לטעינה אז לא הגיוני לטעון את הרכב אליהם.
בשאר הזמן התחנות המהירות צריכות רק לתת מספיק כדי לא להגיע למספרים נמוכים. ה 20% האחרונים לוקחים המון זמן לטעינה אז לא הגיוני לטעון את הרכב אליהם.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

- תגובות: 77
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לא ברור לי מה הטיעון כאן. למכוניות מכל הסוגים יש אפשרות להחסם מכל סיבה שהיא, ולא משנה מה סוג האנרגיה שמניעה אותן. למכוניות בנזין יש פריסה של מאות רבות של תחנות דלק בישראל. הן תמיד נגישות ותמיד תקינות. למכוניות חשמליות אין את כל זה. מה קשור עכשיו משאית שחסמה?oferlaor כתב: פעם הייתי בתחנת דלק ואיזה משאית חסמה את הכניסה ולא נתנו לי לצאת . הייתי תקוע חצי שעה שם.
לא יודע מה זה מוכיח. סתם סיפור....
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אני מציע לך לקרוא את הכתבה הזו, שלקח לי חמש שניות למצוא אותה בגוגל, ואני חושב שיש עוד.ziv_r כתב: אף אחד לא מחכה שעה וחצי בתור כדי למלא ל-100%....
https://www.auto.co.il/articles/car-new ... ottleneck/
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זמן חיפוש הכתבה לא רלוונטי. מעבר לזה, לך אין את הבעיה הזאת, כי התהדרת בטווח הארוך של הרכב שלך.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אני בעוד 10 ימים נוסע עם המשפחה לחופשה באילת. אני אגיע לשם בלי שום בעיה. כמובן שאני לא יכול לחזור ללא טעינה. המחשבה על להסתובב בעיר הזאת ולחפש עמדה, לא משמחת אותי. אני חושב שעמדות הטסלה באייסמול פתוחות לכולם, אני מכיר עמדה של פז בכניסה לעיר, ואני מניח שיש עוד לא מעט. לעמוד בתור? לא בא לי בכלל. יכול להיות שאני סתם מגזים. ניראה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

זאת באמת דקדקנות לשונית מיותרת. יש לי את כל האפליקציות ואני יודע להשתמש בהן. תפרגן לי שבתור בעלים של רכב חשמלי שכבר ניכווה, אני מחובר להכל. צריך לחפש. כתוב שפנוי, ולעיתים זה לא תקין. כתוב שפנוי, ולעיתים מישהו תופס עד שמגיעים, כתוב שפנוי, ולעיתים חונה שם רכב בנזין או אפילו רכב חשמלי שאינו טוען. כל מי שאומר שמעולם לא נתקל באף אחד מאלה, החוויה שלו שונה משלי. יש לי תחנה קרובה לבית שאני עוצר שם לעיתים קרובות כי יש שם מאפיה. אני אעשה פרויקט ואעלה פה תמונות מכל המוזריות שקורות שם.
במקום העבודה שלי יש שתי עמדות טעינה (לא מהירות). לעיתים קרובות כשהחניון מתמלא, חונים שם רכבי בנזין. לצלם?
במקום העבודה שלי יש שתי עמדות טעינה (לא מהירות). לעיתים קרובות כשהחניון מתמלא, חונים שם רכבי בנזין. לצלם?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נראה שרכב חשמלי פשוט לא מתאים לפרופיל השימוש שלך.
אני נוהג ברכב חשמלי כבר שנים ומעולם לא הגעתי לרמות כאלה של "חרדת טווח" והתעסקות בלתי פוסקת באחוזים ובחישובים. ייתכן מאוד שזה קשור למותג שבחרת ולניהול האנרגיה שלו. בטסלה למשל, עם רשת הסופרצ'ארג'רים, רוב הנהגים פשוט לא נתקלים בבעיות האלה ולא מקדישים לזה מחשבה.
אני נוהג ברכב חשמלי כבר שנים ומעולם לא הגעתי לרמות כאלה של "חרדת טווח" והתעסקות בלתי פוסקת באחוזים ובחישובים. ייתכן מאוד שזה קשור למותג שבחרת ולניהול האנרגיה שלו. בטסלה למשל, עם רשת הסופרצ'ארג'רים, רוב הנהגים פשוט לא נתקלים בבעיות האלה ולא מקדישים לזה מחשבה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
מי שאין לו עמדת טעינה בבית ורוכש רכב חשמלי, זה כמו שיקנה טלפון סלולארי ואין לו מטען בבית. לא הגיוני בעליל.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אין לי התעסקות בלתי פוסקת באחוזים. אני טוען אך ורק בבית. אין לי מספר מדוייק אבל לדעתי בחצי השנה האחרונה טענתי 3 פעמים בתחנות ציבוריות. העניין הוא לא ביום יום. ביום יום אני, בדיוק כמו שתואר, נוסע לעבודה וחוזר. העניין הוא כשיש לך 30 אחוז סוללה ופתאום יש משהו לא מתוכנן. דברים שתארתי שקרו. ואז, לא תעזור שום פריסה של סופר צארגרים. אין לי טסלה ( אני מתחבר למותגים אחרים). אם הדבר הזה מדוייק -ziv_r כתב: נראה שרכב חשמלי פשוט לא מתאים לפרופיל השימוש שלך.
אני נוהג ברכב חשמלי כבר שנים ומעולם לא הגעתי לרמות כאלה של "חרדת טווח" והתעסקות בלתי פוסקת באחוזים ובחישובים. ייתכן מאוד שזה קשור למותג שבחרת ולניהול האנרגיה שלו. בטסלה למשל, עם רשת הסופרצ'ארג'רים, רוב הנהגים פשוט לא נתקלים בבעיות האלה ולא מקדישים לזה מחשבה....
https://www.tesla.com/he_IL/findus/list ... ers/Israel
זה אומר שהפריסה שלהם לא עונה על הצרכים של אדם שגר בראשון לציון וצריך לטעון עכשיו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אם אתה כל 30% ויש בלתם אז בכל תחנת דלק יש עמדת טעינה. מעלים את זה ל 50-60% ונוסעים. אם צריך אז בדרך חזרה עושים את זה שוב. הטעות היא לנסות ולהגיע ל 80% אפילו.
תנסה. תראה שבמקום חצי שעה שאת תקוע זה פעמיים חמש דקות...
קרה לי רק פעמים ספורים שנדרש תכנון וזה היה כי היה לחץ זמן להגיע לצפון הרחוק, לים המלח או לאילת. זה דרש תכנון מסויים וזה באמת בגלל שבמקומות האלה אין עדיין מספיק תחנות טעינה מהירות בדרך.
תנסה. תראה שבמקום חצי שעה שאת תקוע זה פעמיים חמש דקות...
קרה לי רק פעמים ספורים שנדרש תכנון וזה היה כי היה לחץ זמן להגיע לצפון הרחוק, לים המלח או לאילת. זה דרש תכנון מסויים וזה באמת בגלל שבמקומות האלה אין עדיין מספיק תחנות טעינה מהירות בדרך.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אנחנו הולכים במעגלים. הסברתי למה תחנות דלק אינן פתרון מושלם. אני ממש אנסה בשבועות הקרובים לצלם בתחנת דלק הקרובה לביתי. מקווה שאצליח.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שמי שיש לו טסלה, אז עניין הטעינה בחוץ הוא סיפור פחות מורכב כי יש הרבה עמדות, מהירות, זולות ולרוב תקינות.
בנוסף גם הרכב מאפשר לדעת בקלות עד כמה צריך לטעון כדי להגיע ליעד עם רמת טעינה שקבעת.
מי שיש לו רכבים אחרים יכולים להסתבך עם זה יותר.
למי שנוסע לאילת, לטסלה יש 8 עמדות טעינה שפתוחות לכל הרכבים.
בנוסף גם הרכב מאפשר לדעת בקלות עד כמה צריך לטעון כדי להגיע ליעד עם רמת טעינה שקבעת.
מי שיש לו רכבים אחרים יכולים להסתבך עם זה יותר.
למי שנוסע לאילת, לטסלה יש 8 עמדות טעינה שפתוחות לכל הרכבים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73396
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
סתם המלצה למי שבאילת עם טסלה, אל תטעינו באייסמול במידה ואתם לא צריכים להיות שם ספציפית, יש אופציות אחרות הרבה יותר פנויות. לי לא הייתה שום בעיה למצוא עמדה פנויה בשלושת הפעמים שהייתי שם עם הטסלה.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אז עשיתי נסיעה לאילת. ירדתי עם הרכב. היינו שני מבוגרים ברכב, עם מזוודה כבדה וגלגל רזרבי שגם שוקל לא מעט. כמובן שמזגן לאורך כל הנסיעה, אתם יכולים לראות מה הטמפרטורה באילת. נהיגה במהירות חוקית עם מספר עקיפות כשנתקעתי אחרי כל מני נהגים איטיים ומשאיות. כמובן שגם עמדתי בפקקים לא מעט, על כביש אשדוד ובפניה בצומת גורל. הרכב עשה 333 קילומטר וצרך 59% אחוז סוללה. זה כמובן נתון אמת, לא חישוב תאורטי. לפי הרקורד הזה הרכב יכול היה לעשות 564 קילומטר על הסוללה. כשהנתון התאורטי הוא 600 קילומטר. זה 94 אחוז מהטווח התאוריטי.@thecoolest גם זה נראה לך נתון רגיל לגמרי?
היעילות האנרגטית התאורטית של הרכב היא 14.3 קילוואט שעה ל100 קילומטר. הגעתי ל 12.8.
יכולתי בקלות לעשות את המסלול של ראשון לציון- אילת - מצפה רמון ולטעון רק שם. סהכ לא רע.
היעילות האנרגטית התאורטית של הרכב היא 14.3 קילוואט שעה ל100 קילומטר. הגעתי ל 12.8.
יכולתי בקלות לעשות את המסלול של ראשון לציון- אילת - מצפה רמון ולטעון רק שם. סהכ לא רע.
זה נתון נכון לנסיעה לאילת. יש שם קטעים יפים של ירידות, שבהן אני מניח שהרכב מטעין את הסוללה תוך כדי הירידות.
מעניין היה לראות את הנתון ההפוך של חזרה מאילת.
ככה עושים ממוצע ויודעים בדיוק מה צריכת הרכב האמיתית. או שפשוט נוסעים במישור ואז מדווחים על צריכה אמיתית.
כמובן שגם הזכרת שנסעת במהירויות חוקיות שזה 90 קמ"ש פחות או יותר. זה אמנם יפה וחוקי, אבל לרוב אנשים לוחצים טיפה יותר מזה ואני מניח שגם ההצריכה בהתאם.
ככה עושים ממוצע ויודעים בדיוק מה צריכת הרכב האמיתית. או שפשוט נוסעים במישור ואז מדווחים על צריכה אמיתית.
כמובן שגם הזכרת שנסעת במהירויות חוקיות שזה 90 קמ"ש פחות או יותר. זה אמנם יפה וחוקי, אבל לרוב אנשים לוחצים טיפה יותר מזה ואני מניח שגם ההצריכה בהתאם.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אני לא יודע מה הטיעון שלך, אני חובב רכב. אם יש לך ביקורת עניינית אז תשמיע אותה.IsportaR כתב: לא משנה כמה תנסה לייפות את זה, זה עדיין פולקסווגן. לא סתם הוא נקרא בקרב חובבי רכב Vau-Weh....
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

Arie10 כתב: זה נתון נכון לנסיעה לאילת. יש שם קטעים יפים של ירידות, שבהן אני מניח שהרכב מטעין את הסוללה תוך כדי הירידות.
כמובן שגם הזכרת שנסעת במהירויות חוקיות שזה 90 קמ"ש פחות או יותר. זה אמנם יפה וחוקי, אבל לרוב אנשים לוחצים טיפה יותר מזה ואני מניח שגם ההצריכה בהתאם....
ראשון לציון נמצאת בגובה הים וכך גם אילת, לכן יש בדיוק אותה רמה של עליות וירידות בדרך לאילת (וחזרה). אין שום הבדל בין הכיוונים. ראשל"צ כאמור, נמצאת בגובה הים. הדרך ממנה עד מצפה רמון, הנקודה הגבוהה ביותר בדרך, בגובה של כ 800 מטר מעל פני הים - היא בעליה. ממצפה רמון ועד אילת - זו ירידה של בדיוק אותם 800 מטר.
בדרך חזרה התחלתי את הנסיעה עם 97 אחוז סוללה וסיימתי עם 36, נתון כמעט זהה, מה שמראה שזה לא משנה הכיוון.