טווח נסיעה ברכב חשמלי - נתוני אמת
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

- תגובות: 77
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אז לקחנו את את הפולקסווגן החשמלית שלנו לטיול אתמול. היא כבר בת שנה וחצי, ועשתה 22K קילומטרים. זה לא הטיול הראשון הארוך שלה, היא נסעה לאילת וחזרה ועמדה במשימה בכבוד, אבל הפעם ממש עקבתי אחרי הנתונים.
אפשר לראות הכל בתמונות. נסענו מהבית, במרכז הארץ, עד מצפה רמון, ואת הדרך חזרה עשינו דרך האגם בירוחם. סהכ 360 קילומטר (בול כמו שגוגל מאפס אמר לי מראש!). יצאני בשמונה בבוקר, כמובן שחלק מהדרך בפקקים, בעיקר על כביש 6 ובפניה שמאלה בצומת גורל. זה היה יום אוגוסט חם בספטמבר, וכמובן שהמזגן עבד לאורך כל הדרך. ברכב היו שני אנשים, שתוצאת המשקל המשותף שלהם מתחילה ב 2. התחלתי עם סוללה טעונה ב 100 אחוז.
הנהיגה נעשתה בעיקרה במהירות חוקית, והיו גם כמה עקיפות נמרצות.
עיניכם הרואות:
360 קילומטר צרכו 69 אחוז סוללה. בהתבסס על נתון זה (שהוא נתון אמת, לא הערכה "קדימה" של מחשב הרכב), יכולתי לעשות 521 קילומטר על סוללה מלאה. הטווח הרשמי של הרכב? 603 קילומטר. אחרי הסיבוב החביב הזה, עדיין יש 31 אחוז טעינה. תוצאה לא רעה לנהיגה ביום קיץ כשברכב שני אנשים.
מבחינת יעילות אנרגטית של הרכב, הנתון הרשמי הוא 14.3 קילוואט שעה ל 100 קילומטר. אני הגעתי ל 13.8.
לפי דעתי - לא רע בכלל פולקסווגן!
אפשר לראות הכל בתמונות. נסענו מהבית, במרכז הארץ, עד מצפה רמון, ואת הדרך חזרה עשינו דרך האגם בירוחם. סהכ 360 קילומטר (בול כמו שגוגל מאפס אמר לי מראש!). יצאני בשמונה בבוקר, כמובן שחלק מהדרך בפקקים, בעיקר על כביש 6 ובפניה שמאלה בצומת גורל. זה היה יום אוגוסט חם בספטמבר, וכמובן שהמזגן עבד לאורך כל הדרך. ברכב היו שני אנשים, שתוצאת המשקל המשותף שלהם מתחילה ב 2. התחלתי עם סוללה טעונה ב 100 אחוז.
הנהיגה נעשתה בעיקרה במהירות חוקית, והיו גם כמה עקיפות נמרצות.
עיניכם הרואות:
360 קילומטר צרכו 69 אחוז סוללה. בהתבסס על נתון זה (שהוא נתון אמת, לא הערכה "קדימה" של מחשב הרכב), יכולתי לעשות 521 קילומטר על סוללה מלאה. הטווח הרשמי של הרכב? 603 קילומטר. אחרי הסיבוב החביב הזה, עדיין יש 31 אחוז טעינה. תוצאה לא רעה לנהיגה ביום קיץ כשברכב שני אנשים.
מבחינת יעילות אנרגטית של הרכב, הנתון הרשמי הוא 14.3 קילוואט שעה ל 100 קילומטר. אני הגעתי ל 13.8.
לפי דעתי - לא רע בכלל פולקסווגן!
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

זה נכון, למרות שאני חושב שברכבים רבים הצריכה האמיתי נמוכה באחוזים גבוהים יותר (בהרבה). קח בחשבון שני מבוגרים ברכב, ומזגן עובד לאורך כל הדרך. עם נהג בודד ביום סתיו אני משוכנע שאני יכול להגיע לטווח המלא. קח גם בחשבון טיפוס של 800 מטר גובה. הרגנרציה בדרך חזרה לא מחזירה את מלוא האנרגיה....
סתם לדוגמא...ג'ילי גאומטרי C דגם 485, אנשים מדווחים שבנסיעה רגועה עושים בין 430-470 ק"מ שזה מאוד קרוב להצהרת היצרן !
כמובן שככל שלוחצים חזק יותר הטווחים יורדים גם כן.
אגב, דגם 460 שלהם עושה כמעט 460 ק"מ מדיווחים רבים ברשת !
כמובן שככל שלוחצים חזק יותר הטווחים יורדים גם כן.
אגב, דגם 460 שלהם עושה כמעט 460 ק"מ מדיווחים רבים ברשת !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כבני אדם מה שמעניין אותנו זה קילומטראז'. הבעיה שבחשמלי יש כל כך הרבה פרמטרים שקובעים את זה שזה לא בטוח אפשרי לתת טווח אמיתי. תוסיף עוד אדם, או מזוודות או טמפ' יותר חמה, או שאתם צריכים טמפ' יותר נמוכה מהמזגן, והכל ישתבש...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
הטווח זה הפרמטר שמסתכלים עליו אנשים שאין להם חשמלי או שיש להם אותו זמן קצר. אחרים פשוט מטעינים כשצריך וזהו.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73396
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
בדיוק. אני יכול לסוע מהצפון למרכז וחזרה עם ספייר בקלות. או לעשות את אותה נסיעה ולהיצטרך להטעין בדרך. הכל תלוי באיך נוסעים, מה העומס וכו. יותר מדיי משתנים לקבוע "מה הטווח של הרכב" בוודאות. ד"א זה לא שונה ברכב בנזין, תלחץ הרבה על הדוושה שם וגם תקבל טווח שונה לחלוטין מנסיעה רגועה.oferlaor כתב: כבני אדם מה שמעניין אותנו זה קילומטראז'. הבעיה שבחשמלי יש כל כך הרבה פרמטרים שקובעים את זה שזה לא בטוח אפשרי לתת טווח אמיתי. תוסיף עוד אדם, או מזוודות או טמפ' יותר חמה, או שאתם צריכים טמפ' יותר נמוכה מהמזגן, והכל ישתבש......
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

זה לא מדוייק. לי מן הסתם יש רכב חשמלי לזמן לא קצר. הטווח הוא דבר חשוב מאוד. לכן בחרתי רכב עם טווח גדול יחסית. כולנו מכירים את החוקים. לא יותר מ 80 ולא פחות מ 20. אני כרגע למשל, עם 35 אחוז סוללה. אני לא אטען בגלל שכל מחזור טעינה מקצר את חיי הסוללה. נניח שעכשיו ברגע זה יש בלתם ואני חייב לעשות נסיעה ארוכה, משהו שקורה, למשל, למשפחה של חייל קרבי שנוסעים לכל קצוות הארץ כשמתקשרים בשבת מהצבא ומבקשים שיגיע בשלוש בבוקר לאיזה נקודה שיש ממנה הסעה. במצב כזה, אני בבעיה. אני יכול כמובן לסוע לתחנת הטעינה המהירה הקרובה, והיא ממש קרובה, אבל עדיין אבלה בה כ 20 דקות, ואני ממהר עכשיו. כמובן שלא תמיד העמדות תהיינה פנויות ו\או תקינות.ziv_r כתב: הטווח זה הפרמטר שמסתכלים עליו אנשים שאין להם חשמלי או שיש להם אותו זמן קצר. אחרים פשוט מטעינים כשצריך וזהו....
הנקודה שלי היא שעם רכב חשמלי פחות אפשר להיות ספונטניים. ברכב בנזין פשוט עם יש משהו לא צפוי, נוסעים לתחנת דלק, ותוך חמש דקות אפשר למלא מיכל מלא.
סיפור אמיתי שהיה, החייל צריך להגיע לבסיס בדרום. ההסעה מבריזה. לא הייתה לי מספיק טעינה. עלינו על כביש 6, יש את עמדות הטעינה של אלונית. טענתי. סיימתי. הכבל לא משתחרר. מתקשר לחברת הטעינה - אומרים לי שזו בעיה שלי. אז כן, זו הייתה הפעם הראשונה ולא ידעתי איפה פתח השחרור הידני. לקח קצת זמן ומצאתי אותו. איחר לבסיס. חטף שבת.
הטווח הוא קריטי, ואין דין רכב עם טווח 350 כדין רכב עם טווח 600.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
יכולים להיות יוצאי דופן, אבל תסתכל על רוב האנשים שמדברים על הטווח, זה בדיוק האנשים האלו.
חברה טובה שלי -אשת מכירות. נוסעת מאות קילומטרים ביום. עושה בין 60-70 אלף בשנה !
הטווח הוא פרמטר סופר חשוב בשבילה...היא כבר שנה שלישית עם ג'יאומטרי C ובדרך כלל הטעינה הלילית מספיקה לה, אבל לא פעם היא גם עצרה להטעין בדרך.
בקרוב היא מחליפה לרכב חדש והטווח הוא הדבר החשוב ביותר בשבילה.
הטווח הוא פרמטר סופר חשוב בשבילה...היא כבר שנה שלישית עם ג'יאומטרי C ובדרך כלל הטעינה הלילית מספיקה לה, אבל לא פעם היא גם עצרה להטעין בדרך.
בקרוב היא מחליפה לרכב חדש והטווח הוא הדבר החשוב ביותר בשבילה.
- oferlaor
- מנהל

מרשים!
אבל מקווה שברור לך שהיא אנומליה. מרבית האנשים נוסעים לעבודה ובחזרה ויותר בסופ״ש. אבל הם לחוצים על טווח לאילת.
אבל מקווה שברור לך שהיא אנומליה. מרבית האנשים נוסעים לעבודה ובחזרה ויותר בסופ״ש. אבל הם לחוצים על טווח לאילת.
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

אני לא מבין את כל ההקטנה הזו של הטווח. נכון שיש לי רכב עם טווח גדול, אבל כן, עופר, פעמיים בשנה אני יורד לאילת, וזה יכול להיות סיוט הדבר הזה. אם הרכב לא עושה את זה בלי טעינה, צריך לתכנן מראש, להתפלל שיהיו עמדות פניות, בלי תור, וגם תקינות. כולם מכירים את נושא חרדת הטווח. גם אם אני נוסע לצפון הארץ וחוזר באותו יום, וזה לא משהו שאני עושה כל יום, עדיין אני צריך להיות מתוכנן. אני אנומליה?
ברור שכולנו ברגיל נוסעים וחוזרים מהעבודה. עשיתי את זה שנתיים וחצי על חשמל עם רכב פלאג אין. אבל בבלתמים לא הייתה לי שום בעיה.
העובדה היא בתחנות טעינה אינן שקולות לתחנות דלק. לא בזמינות, לא באמינות ולא במשך הזמן שמבלים בהם.
ברור שכולנו ברגיל נוסעים וחוזרים מהעבודה. עשיתי את זה שנתיים וחצי על חשמל עם רכב פלאג אין. אבל בבלתמים לא הייתה לי שום בעיה.
העובדה היא בתחנות טעינה אינן שקולות לתחנות דלק. לא בזמינות, לא באמינות ולא במשך הזמן שמבלים בהם.
אתה טועה. רבים הם בעלי רכבי ליסינג מהעבודה ונוסעים עשרות אלפי ק"מ בשנה !oferlaor כתב: מרשים!
אבל מקווה שברור לך שהיא אנומליה. מרבית האנשים נוסעים לעבודה ובחזרה ויותר בסופ״ש. אבל הם לחוצים על טווח לאילת....
הטווח הוא פרמטר חשוב מאוד בשבילם.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ziv_r כתב: הטווח זה הפרמטר שמסתכלים עליו אנשים שאין להם חשמלי או שיש להם אותו זמן קצר. אחרים פשוט מטעינים כשצריך וזהו....
"מטעינים וזהו" יכול להיות עניין של שעה וחצי במיוחד אם יש תור
מזה מנסים להימנע במיוחד בנסיעות ארוכות
- Huber
- חבר במועדון HT

הייתי באילת 3 פעמים מאז שרכשתי את הטסלה. אני מהצפון, עצרתי במצפה רמון, כעשרים דקות טעינה ובדרך קפה וחילוץ עצמות שגם ככה צריך וזהו. אז כן, לא מבין מה זה "חרדת טווח". מה ששוכחים פה לספר זה שלא ראיתי תחנת דלק כבר כ 3.5 שנים, את הבזבזו זמן הזה אף אחד פה עם בנזין לא לוקח בחשבון, רק מה שעבר לחשמלי קולט את זה.אלי וילנאי כתב: אני לא מבין את כל ההקטנה הזו של הטווח. נכון שיש לי רכב עם טווח גדול, אבל כן, עופר, פעמיים בשנה אני יורד לאילת, וזה יכול להיות סיוט הדבר הזה. אם הרכב לא עושה את זה בלי טעינה, צריך לתכנן מראש, להתפלל שיהיו עמדות פניות, בלי תור, וגם תקינות. כולם מכירים את נושא חרדת הטווח. גם אם אני נוסע לצפון הארץ וחוזר באותו יום, וזה לא משהו שאני עושה כל יום, עדיין אני צריך להיות מתוכנן. אני אנומליה?
העובדה היא בתחנות טעינה אינן שקולות לתחנות דלק. לא בזמינות, לא באמינות ולא במשך הזמן שמבלים בהם....
-
אלי וילנאי
- חבר פעיל

גם אני עצרתי פעם במצפה רמון לטעון. במרכז המסחרי שם לייד הארומה. עמדה ראשונה - לא תקינה. שנייה - לא תקינה. עכשיו זה יותר ברור?Huber כתב: הייתי באילת 3 פעמים מאז שרכשתי את הטסלה. אני מהצפון, עצרתי במצפה רמון, כעשרים דקות טעינה ובדרך קפה וחילוץ עצמות שגם ככה צריך וזהו. אז כן, לא מבין מה זה "חרדת טווח". מה ששוכחים פה לספר זה שלא ראיתי תחנת דלק כבר כ 3.5 שנים, את הבזבזו זמן הזה אף אחד פה עם בנזין לא לוקח בחשבון, רק מה שעבר לחשמלי קולט את זה....
- Huber
- חבר במועדון HT

לא. מה זה משנה כמה לא היו תקינות אם היו מספיק תקינות לטעינה? וד"א, בכל ההזדמונויות שיצא לי לטעון בסופרצארגרים (מודה, לא הרבה, רב הטעינה שלי הייתה בבית) תמיד שהגעתי הייתה עמדה פנויה עבורי.
- oferlaor
- מנהל

פעם הייתי בתחנת דלק ואיזה משאית חסמה את הכניסה ולא נתנו לי לצאת . הייתי תקוע חצי שעה שם.
לא יודע מה זה מוכיח. סתם סיפור.
לא יודע מה זה מוכיח. סתם סיפור.
- Huber
- חבר במועדון HT

guyezra - אני בדיעה שאם אין לך חניה פרטית ועמדת טעינה משלך, אין הרבה הגיון בלהחזיק רכב חשמלי. לגבי "חניון של הבניין", גם אני גר בבניין עם 40 משפחות, ועדיין יש לי עמדת טעינה משלי בחניה של הדירה שלי.