סרטון מטורף....
שרשור תגובות: האודיסאה (The Odyssey)
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אולי זה הגיל אבל אני כבר לא מסוגל לשבת כל כך הרבה זמן רצוף על כסא. נחכה לצפייה במקרן הביתי עם הפסקות
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 290
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
תלך למובילנד, יש הפסקה של 5 דקות באמצע הסרט.
בכל מקרה, דעתי על הסרט
ההתחלה די מתוסבכת ולא ברורה, אפשר היה לוותר על השליש הראשון של הסרט בקלות. השליש האחרון מעולה ונותן סיום מעולה.
הסרט בהחלט נותן הרגשה של סרט אפוס אבל הרבה דברים מתפקששים בדרך
מט דיימון עם משחק חלש ולדעתי פשוט לא מתאים לסרט..
בכל מקרה, דעתי על הסרט
ההתחלה די מתוסבכת ולא ברורה, אפשר היה לוותר על השליש הראשון של הסרט בקלות. השליש האחרון מעולה ונותן סיום מעולה.
הסרט בהחלט נותן הרגשה של סרט אפוס אבל הרבה דברים מתפקששים בדרך
מט דיימון עם משחק חלש ולדעתי פשוט לא מתאים לסרט..
אני חושב שאתה קצת מגזים, נכון שיש מעט מאוד אולמות IMAX 70mm (מעל 40) אבל זו בדיוק הסיבה שהפורמט הזה נחשב לפסגת איכות ההקרנה.Huber כתב: החלטה מאוד הזויה לצלם ב IMAX 70 כשכמות האולמות שתומכים בזה כמעט אפסית (יש 30 בכל העולם(!), בארץ אין אפילו אחד למען האמת). זה אומר שרב הצופים בסרט יאבדו חלק ניכר מהתמונה כשהם צופים בזה בפורמט "סטנדרטי" וחבל.
תסתכלו כמה מהסצנה רב הצופים יפסידו בקולנוע סטנדרטי:...
הסרטים לא מצולמים כך רק בשביל אותם 40 אולמות, אלא כדי להשיג את איכות התמונה הכי גבוהה שאפשר. אחר כך הם מותאמים גם ל-IMAX לייזר, Dolby Cinema ולקולנוע רגיל. נכון שבפורמטים אחרים רואים פחות מהפריים, אבל זה לא אומר שהסרט “נחתך” בצורה שפוגעת בחוויה. ה-IMAX פשוט מציג יותר מידע, לא שהגרסה הרגילה חסרה.
אני צפיתי בסופ״ש האחרון בלונדון והחוויה פשוט מטורפת.
....
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בירת טוסקנה היא פירנצה ולא פלורנס.
בירת קטלוניה היא ברצלונה ולא ברצלון.
ארץ המגף היא איטליה, ולא איטלי
בירת איטליה היא רומא ולא רום.
האודיסאה נכתבה על ידי הומרוס ולא על ידי הומר.
הביטול בפני העצלנות האמריקאית והאנגלית אינה במקום. הומרוס.
הסרט עצמו בינוני, אף שחקן לא עושה שם את תפקיד חייו. מאט דיימון חלבי, רוברט פטניסון הוא רשע קלישאתי שנלקח מסרטים מצויירים.
אין שום מורכבות, למעט אודסאוס, כל הדמויות רדודות - הן או "טובות" או "רעות". אן התוואי עושה תפקיד משעמם ולא מכניסה שום דבר משלה לסרט.
זה סרט "בסדר". אני לא מתחרט שראיתי אותו. אפשר היה בקלות לדחוס אותו לשעתיים ולהפוך אותו לקצת פחות מייגע.
הומרוס, לא הומר.
בירת קטלוניה היא ברצלונה ולא ברצלון.
ארץ המגף היא איטליה, ולא איטלי
בירת איטליה היא רומא ולא רום.
האודיסאה נכתבה על ידי הומרוס ולא על ידי הומר.
הביטול בפני העצלנות האמריקאית והאנגלית אינה במקום. הומרוס.
הסרט עצמו בינוני, אף שחקן לא עושה שם את תפקיד חייו. מאט דיימון חלבי, רוברט פטניסון הוא רשע קלישאתי שנלקח מסרטים מצויירים.
אין שום מורכבות, למעט אודסאוס, כל הדמויות רדודות - הן או "טובות" או "רעות". אן התוואי עושה תפקיד משעמם ולא מכניסה שום דבר משלה לסרט.
זה סרט "בסדר". אני לא מתחרט שראיתי אותו. אפשר היה בקלות לדחוס אותו לשעתיים ולהפוך אותו לקצת פחות מייגע.
הומרוס, לא הומר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
yarino כתב: אני חושב שאתה קצת מגזים, נכון שיש מעט מאוד אולמות IMAX 70mm (מעל 40) אבל זו בדיוק הסיבה שהפורמט הזה נחשב לפסגת איכות ההקרנה.
הסרטים לא מצולמים כך רק בשביל אותם 40 אולמות, אלא כדי להשיג את איכות התמונה הכי גבוהה שאפשר. אחר כך הם מותאמים גם ל-IMAX לייזר, Dolby Cinema ולקולנוע רגיל. נכון שבפורמטים אחרים רואים פחות מהפריים, אבל זה לא אומר שהסרט “נחתך” בצורה שפוגעת בחוויה. ה-IMAX פשוט מציג יותר מידע, לא שהגרסה הרגילה חסרה.
אני צפיתי בסופ״ש האחרון בלונדון והחוויה פשוט מטורפת....
אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, אז פרסמתי אלפיים מהן בתגובה הקודמת שלי, הנה אחת מהן שוב. הסרט בהחלט חד וחלק נחתך בצורה שפוגעת בחוויה, רואים את זה בבירור. ואם זה לא מראה לך כמה אנחנו מפסידים בגלל החלטה פלצנית, שום דבר לא יעביר את המסר.
זה לא רק עניין של כמה רואים למעלה ולמטה.
IMAX 70mm הוא גם פורמט עם איכות תמונה יוצאת דופן, חדות, פירוט, עומק ותחושת קנה מידה שקשה מאוד לשחזר.
נכון שרוב האנשים לא יראו את הגרסה הזו, אבל זה לא הופך את הבחירה לצלם בפורמט הזה ל”פלצנית”. מבחינתי זו פשוט הדרך להפיק את איכות התמונה הגבוהה ביותר האפשרית אבל כנראה שאותך זה לא ישכנע כי אתה שללת את הסרט מבעוד מועד.
IMAX 70mm הוא גם פורמט עם איכות תמונה יוצאת דופן, חדות, פירוט, עומק ותחושת קנה מידה שקשה מאוד לשחזר.
נכון שרוב האנשים לא יראו את הגרסה הזו, אבל זה לא הופך את הבחירה לצלם בפורמט הזה ל”פלצנית”. מבחינתי זו פשוט הדרך להפיק את איכות התמונה הגבוהה ביותר האפשרית אבל כנראה שאותך זה לא ישכנע כי אתה שללת את הסרט מבעוד מועד.
....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
yarino - הנה כמה נקודות שיבהירו למה הטענה שלך נכונה תיאורטית אבל לא מחזיקה מים בפועל:
הקרנת פילם IMAX 70mm דורשת מקרני ענק ייעודיים שקיימים כיום רק בכ 30 אולמות בודדים בכל העולם (בעיקר בארה"ב - שם לשם השוואה יש כ 40000 אולמות קולנוע שאינם מתאימים לפורמט - ז"א רק כ 0.075% מכלל המסכים בארה"ב מתאימים לפורמט הזה). בארץ מדובר בהקרנה דיגיטלית בלבד (DCP) ברזולוציה של 2K בלבד, ולכן האיכות מוגבלת לרזולוציית המקרן הדיגיטלי ולא לפילם המקורי. הצופה הישראלי מקבל רק את שינוי יחס התמונה (Aspect Ratio), אך לא את היתרונות של חומר הגלם (הפילם). וזה ד"א נכון לרב המוחלט של הצופים כי לרובם אין גישה לבתי הקולנוע הללו. זה נטו פרויקט יוהרה שנולאן עשה בשביל עצמו ולא בשבילי, בשבילך או בשביל שאר הצופים.
אגב, אם באמת היית עוקב אחרי התגובות שלי, היית יודע שממש לא 'שללתי את הסרט מבעוד מועד'. ציינתי כמה וכמה פעמים שהחלטות הליהוק התמוהות שלו לא בהכרח יהרסו את הסרט, ואפילו העדכתי שהוא יהיה הצלחה קופתית.
בפועל, הניתוח שלי היה מדויק. שני הליהוקים הכי שנויים במחלוקת תופסים אחוז זעיר מכלל זמן המסך (מדובר בדקות בודדות במצטבר, לפי מה שאנשים שראו את הסרט מציינים). זה רק מחזק את הטענה שהליהוקים האלה לא היו חיוניים לעלילה, אלא נועדו בעיקר כדי לסמן וי על אג'נדה, לייצר פרובוקציה או אלוהים יודע מה. מוזמן לקרוא אותן פה:
viewtopic.php?t=394463&start=20#p3403272+
viewtopic.php?t=394463&start=20#p3405387+
viewtopic.php?t=394463&start=40#p3407646+
הקרנת פילם IMAX 70mm דורשת מקרני ענק ייעודיים שקיימים כיום רק בכ 30 אולמות בודדים בכל העולם (בעיקר בארה"ב - שם לשם השוואה יש כ 40000 אולמות קולנוע שאינם מתאימים לפורמט - ז"א רק כ 0.075% מכלל המסכים בארה"ב מתאימים לפורמט הזה). בארץ מדובר בהקרנה דיגיטלית בלבד (DCP) ברזולוציה של 2K בלבד, ולכן האיכות מוגבלת לרזולוציית המקרן הדיגיטלי ולא לפילם המקורי. הצופה הישראלי מקבל רק את שינוי יחס התמונה (Aspect Ratio), אך לא את היתרונות של חומר הגלם (הפילם). וזה ד"א נכון לרב המוחלט של הצופים כי לרובם אין גישה לבתי הקולנוע הללו. זה נטו פרויקט יוהרה שנולאן עשה בשביל עצמו ולא בשבילי, בשבילך או בשביל שאר הצופים.
אגב, אם באמת היית עוקב אחרי התגובות שלי, היית יודע שממש לא 'שללתי את הסרט מבעוד מועד'. ציינתי כמה וכמה פעמים שהחלטות הליהוק התמוהות שלו לא בהכרח יהרסו את הסרט, ואפילו העדכתי שהוא יהיה הצלחה קופתית.
בפועל, הניתוח שלי היה מדויק. שני הליהוקים הכי שנויים במחלוקת תופסים אחוז זעיר מכלל זמן המסך (מדובר בדקות בודדות במצטבר, לפי מה שאנשים שראו את הסרט מציינים). זה רק מחזק את הטענה שהליהוקים האלה לא היו חיוניים לעלילה, אלא נועדו בעיקר כדי לסמן וי על אג'נדה, לייצר פרובוקציה או אלוהים יודע מה. מוזמן לקרוא אותן פה:
viewtopic.php?t=394463&start=20#p3403272+
viewtopic.php?t=394463&start=20#p3405387+
viewtopic.php?t=394463&start=40#p3407646+
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

שני הליהוקים האלה מפריעים רק למי שמפריע לו. ראיתי את הסרט, ורק אחר כך קראתי ביקורות ואת כל הכאב ראש הזה של הדיבור על woke. זה לא מעלה ולא מוריד מהסרט. סתם משהו שאנשים מתעסקים בו.
לגבי האיכות, ראיתי ביס פלאנט באולם קולנוע "רגיל". יכול להיות שצפיה באולמות הנדירים האלה היא חייבה הרבה יותר סוחפת, לא הרגשתי שאני מפסיד משהו.
לסרט יש בעיות הרבה יותר גדולות, שציינתי אותן בתגובה שלי.
לגבי האיכות, ראיתי ביס פלאנט באולם קולנוע "רגיל". יכול להיות שצפיה באולמות הנדירים האלה היא חייבה הרבה יותר סוחפת, לא הרגשתי שאני מפסיד משהו.
לסרט יש בעיות הרבה יותר גדולות, שציינתי אותן בתגובה שלי.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
לגבי יחס המסך. זה לא הסרט הראשון שיש מידע שהועלם באופן הזה. סרטים רבים מצולמים במקביל בכמה פורמטים ואז נחתכים לפי היעד. זו שיטה שנקראת "Open matte" ובהוליווד עושים את זה שנים:
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_matte
כשמצלמים באופן כזה דואגים שמרכז האקשן יראה נכון בלי קשר ליחס הסופי שיבחר. לרוב על ידי סימון של יחסי מסך שונים על המסך עצמו כדי שהבמאי יראה איך זה נראה על כל יחס מסך פופולרי. אז יש מידע ואכן הוא יחתך החוצה אבל שום דבר ממנו לא מהותי. אני מניח שאם תראה את הסרט על אייפד (יחס 4:3) תקבל את הסרט המלא, לעומת גרסאת ה-BD והסטרימינג שתגיע כנראה ב-16:9.
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_matte
כשמצלמים באופן כזה דואגים שמרכז האקשן יראה נכון בלי קשר ליחס הסופי שיבחר. לרוב על ידי סימון של יחסי מסך שונים על המסך עצמו כדי שהבמאי יראה איך זה נראה על כל יחס מסך פופולרי. אז יש מידע ואכן הוא יחתך החוצה אבל שום דבר ממנו לא מהותי. אני מניח שאם תראה את הסרט על אייפד (יחס 4:3) תקבל את הסרט המלא, לעומת גרסאת ה-BD והסטרימינג שתגיע כנראה ב-16:9.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

זה דבר ידוע שאפוקליפסה עכשיו הוא גרסה מודרנית של האודיסאה.