שרשור תגובות: האודיסאה (The Odyssey)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=111292

הסיפור האפי בגרסה של כריסטופר נולאן

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73200
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #2 

הסרט עומד כרגע על ציון מבקרים של 98% ב RT. מבקרים לצערי בשנים האחרונות זו לא אמת מידה תמיד מוצלחת (ע"ע The Green Knight, Emilia Pérez וכו), מקווה לטוב.

ItamarNimrod
סמל אישי של משתמש
כתב קולנוע
כתב קולנוע
תגובות: 737
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 399 פעמים

שליחה #3 

קראתי, ומסכים עם כל מילה.

ועכשיו אחרי שעיכלתי את ה"חוויה" שעברתי (וזו באמת הייתה חוויה, לטוב ולרע). הנה ביקורת קצת יותר מפורטת על "האודיסאה" (יש ספויילרים, כך שמי שעוד לא צפה בסרט, שלא יקרא עד לאחרי הצפיה)

מה אהבתי בו:
הוויז'ואל - כמו כל הסרטים של נולאן, גם "האודיסאה" הוא סרט מושקע מאוד מבחינה ויזואלית. הצילום (שחייב לקחת אוסקר) עוצר נשימה ומדגיש את הטבע על כל צדדיו היפים (נופים מרהיבים) ושליליים (איתני הטבע). העיצוב האמנותי מדויק עד לפרטים הקטנים ביותר ורואים שבוצע כאן תחקיר יסודי ביחד עם יצירתיות של הצוות. גם האפקטים, הממוחשבים והפרקטיים, מצטיינים וביחד עם הצילום והעיצוב האמנותי עוזרים להכניס אותנו לסיפור. זה סרט ששווה צפייה באולם עם המסך הכי גדול שיש. אני ראיתי את הסרט באולם הגדול של פלאנט איילון, על מסך גדול ורחב.

הסיקוונס עם הציקלופ - הסיקוונס הזה הרגיש לי כמו מיני סרט אימה קטן בתוך הסיפור הכללי של האודיסאה, הוא מבוים עם המון אנרגיות, מותח, סוחף, מדמם במידה והציקלופ הוא עבודה מדהימה של אנשי האפקטים.

הקרב על טרויה - שאלה. רק אני הרגשתי שסצננת הקרב על טרויה ממש מזכירה לי את הסרטונים של ה-7/10? אם כן, אשמח שתכתבו לי בתגובות. זו הייתה סצנה מטרגרת ועוצמתית, ודווקא בגלל זה מאוד אהבתי אותה.

המשחק - מאט דיימון בשיאו בתור אודיסאוס. גם פיזית (הוא ירד במשקל והתאמן לצורך התפקיד) וגם רגשית ומנטלית, הוא נותן כאן את ההופעה הטובה ביותר בקריירה שלו, שמקבלת עוד רבדים ככל שהסרט מתקדם ומגיעה לשיאה במערכה האחרונה. עוד מוקדם לדבר על אוסקר, אבל מבחינת מועמדויות דיימון בטוח יקבל אחת.

לקח לי זמן לאהוב את רוברט פטינסון, שעם השנים צבר מעמד של שחקן ורסטילי, שיכול לשחק גם את "באטמן" וגם בסרטים כמו "הדרמה" (ששם מאוד אהבתי אותו) ב"האודיסאה" הוא נכנס לדמות של אנטינונוס הנחש והדוש בצורה כ"כ אמינה ומשכנעת, עד שבשלב מסוים רציתי להיכנס למסך ולתת לו כאפה. זו בעיני, עבודת משחק מצוינת.

טום הולנד בתור טלמאכוס מראה שהוא יכול לגלם גם תפקידים שהם לא "מארווליים". אן הת'אווי מתמודדת יפה עם התפקיד של פנלופה (למרות רגעים שהרגישו לי טיפה אובר דרמטיים), ללופיטה ניונגו אין הרבה זמן מסך, אבל בדקות שבהן היא כן מופיעה היא עוצמתית בתור הלנה מטרויה ואחותה התאומה. מי שמפתיע בעיני הוא ג'ון לגוויזאמו בתפקיד אומניאוס, שמטעין את הסצנות שלו בהרבה עומק וניסיון חיים.

המערכה האחרונה - המערכה האחרונה, שבה אודיסאס חוזר הביתה, פוגש את אשתו ובנו ומתעמת עם המחזרים, היא השיא של הסרט בעיני. כל המתח והאדרנלין שנצבר במהלך הסרט מתנקז ומתפוצץ כאן, גם מבחינת האקשן, וגם מבחינת הדרמה.

מה לא אהבתי

הסאונד - מי שמכיר אותי יודע שסאונד הוא אחד המרכיבים שהכי חשובים לי בקולנוע. אחת הסיבות שבזכותן אני מעדיף לראות סרטים בקולנוע היא איכות הסאונד ולא פעם העדפתי ללכת לאולמות מסוימים בגלל מערכת הסאונד. הפעם, חייב להיות כן ולומר שסבלתי.

כן, אני יודע שמדובר בחוויה אימרסיבית שעוטפת את כל החושים, אבל השילוב של העוצמה של הסרט, ביחד עם הווליום הלא הגיוני של חלק גדול מאולמות הקולנוע בארץ (שמנגן סרטים ברמה כזו שאפשר לשמוע את הרמקולים חורקים מרוב הדיסטורשן), גרמה לי לכאב ראש ואוזניים (במיוחד בסצנות ה"גדולות).

אווירת ה"גרף" -נולאן בנה את הסרט כך שאחרי כל סצנה שנחשבת ל"סצנת שיא", תהיה ירידה באנרגיות ובמתח, כדי לאפשר לצופים לנשום ולהתכונן לסצנת השיא הבאה שתגיע. סוג של גרף עולה ויורד. לי באופן אישי העליות והירידות בקצב של הסרט גרמו לי לחוסר אחידות ותרמו ל"בטן" הגדולה שיש באמצע של הסרט. זה מתבטא בעיקר בסצנות הארמון עם המחזרים ובסצנות עם קליפסו, שהרגישו לי מיותרות, תלושות ומשעממות.

האורך- "האודיסאה" אורך כשעתיים ו-52 דקות, שחלק מהן עברו לי ממש מהר וחלק מהן (במיוחד באמצע הסרט) עייפו והתישו אותי. סיימתי אותו בתחושה שכל מה שבא לי זה ללכת לישון. מודה שהיה אפשר לקצץ חלק גדול מהאמצע שלו ולהפוך אותו לשעתיים.

האודיסאה הוא סרט שעדיף לראות כשיש לכם יום פנוי, ולא אחרי יום עבודה ארוך ומתיש (כמו שאני עברתי ביום שראיתי את הסרט). תבואו רגועים, תאכלו טוב, תעשו שנ"צ קטן ותצטיידו בהרבה פופקורן ושתיה (היו אנשים שישבו איתי בשורה שקנו את המיכל של ה-2 ליטר, וסיימו אותו עד הגרגר האחרון)
נערך לאחרונה על ידי ItamarNimrod ב 18/07/2026 13:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

ItamarNimrod כתב: קראתי, ומסכים עם כל מילה.
סרט מאוד מושקע ומרשים (וראוי לצפיה על מסך גדול), אבל ארוך מאוד ונע בין סצנות מרשימות וסוחפות לבין משמימות.. הסצינה עם הציקלופ הייתה השיא של הסרט והסיום היה וואו. היה אפשר ורצוי לקצר אותו לשעתיים
...
בדיוק!

testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

סרט מעולה לדעתי ממליץ מאוד ללכת לראות אותו בimax חוויה מטורפת לא חושב שצריך לקצר משהו

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #6 

צריך לצלוח את החצי שעה הראשונה ואז הסרט זורם. לא עפתי לשמיים אבל סרט מומלץ.

ron5054
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 510
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

לא צפיתי אבל הטריילר לא מספיק סוחף, לא יודע אם דיימון היה הליהוק הנכון לתפקיד ובכללי זה מרגיש כאילו זה מנסה להיות אפוס נוסח גלדיאטור אבל בסוף לא יחזיק מים לאורך השנים כקלאסיקה.

הניחוש שלי - סרט טוב ומרשים בתקופה זוועה לקולנוע אבל לא יותר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

זו היתה החוויה שלי. יש לא מעט קטעים טובים בסרט וזה בסופו של דבר סרט טוב.

זה פשוט לא סרט מצויין. וכן, גם נושא השפה וגם השחקנים לא כולם מתאימים לתפקיד. דווקא אני חושב שמאט דיימון עשה יופי של עבודה, הוא היה טיפה אנמי אבל זה לא היה קצוני, אי אפשר להגיד שהוא לגמרי לא מתאים. פשוט מרגיש שהוא היה יכול לתת עוד מעצמו.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #9 

הבעיה עם מאט דיימון זה שבכל תפקיד שהוא משחק אתה רואה את השחקן מאט דיימון, ולא את הדמות שהוא מגלם. תשווה את זה לג׳רארד באטלר בתור המלך ליאונידס ב-300, הוא כבר היה שחקן די מוכר לפני הסרט אבל כשראיתי אותו על המסך ראיתי את הדמות של ליאונידס ולא את השחקן. זה יוצר בעיית אמינות קשה שמאוד משפיעה על החוויה וההיטמעות בתוך העולם של הסרט.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

אחלה סרט, 3 שעות של פאן.
נולאן סטורי טלר מעולה, רוב האנשים מכירים את הסיפור ברמה כזו או אחרת, אתה יודע מה הולך לקרות ועדיין אתה מרותק רוב הזמן למסך.

ראינו באיימקס בעמי פלאנט בראשון, המסך מרהיב (הלוואי והיה בארץ איימקס 70 מ״מ), אבל הסאונד פשוט גרוע. ווליום לא נורמלי (מדדתי 107db בכמה סצינות בסרט, ראיתי אנשים שמכסים את האוזניים ואני אישית יצאתי עם קצת צלצולים באוזניים). אפשר היה להנמיך משמעותית וזה היה רק משפר את החוויה.

מכל הבכיינות על הליהוק, בתכלס הליהוק היחיד שהפריע לי היה של זנדיה, מאד מיותרת ביחס לעלות שלה, העיצוב של הדמות דומה מידי לחולית וגם יש בהתחלה סצינה על דיונה שמרגישה כמו קרוס אובר לא ברור. אליוט פייג מופיע אולי 6 דקות במצטבר, לופיטה ניוגו אולי 3, ובסוף הם עושים את התפקיד לא רע.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

הווליום בארץ זה משהו די הזוי.

שמים ווליום קיצוני וחשבתי שזה רק לי מציק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

oferlaor כתב: הווליום בארץ זה משהו די הזוי.
...
זה לאו דווקא בארץ, שמעתי לא מעט תלונות על זה ברשת ולפי מה שרושמים הבעיה היא נולאן, מסתבר שהפס קול של הדיבור בעוצמה חלשה מידיי לעומת שאר הסאונד אז בשביל שאנשים שצופים בסרט ישמעו מה מדברים האולמות היו חייבים להגביר את הסאונד באופן כללי.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אישית לא הרגשתי שהסאונד לא מאוזן אלא שפשוט הכל ממש ממש רועש (מדדתי סצינת דיבור אחת סביב 88db). לא פעם ראשונה שאני מרגיש שהווליום באולמות בארץ לא סביר (גם בחולית השני, באולם הגדול של סינמה סיטי גלילות יצאתי חרש מהאולם).

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

אם זה היה רק נולאן, חצי צרה, אבל זה קורה לי במלא סרטים.

אני מוזמן ללא מעט פרמיירות וזה לפעמים כואב פיזית...

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #15 

אף לא מילה על הליהוקי ה WOKE שיש בסרט הזה? לוחם ממין נקבה בגובה של מטר וחצי, הלן - האשה הלבנה הכי יפה בעולם מגולמת עי אשה שחורה ומאד מכוערת, כנל לגבי עוד דמנות נשית, אטנאה. ממש לא מתאים לנולן אבל כנראה שאין לו ברירה אם הוא רוצה לקבל מועמדות לאוסקר. באופנהימר לא הייתה לו בעיה כי הסרט מבוסס על ארועים אמיתיים אז אין הגיון בלקחת שחור שיגלם את אחד מהדמוות, אבל כאז זה סרט פנטאזיה אז אפשר לעוות את הסיפור איך שרוצים.

אני אמתין שיצא לסטרימינג ויהפוך זמין להורדה בטורנט ולא אסכים לממן את הטמטום הזה שפשוט הורס את האומנות שיש בקולנוע

ואגב, אין באמת IMAX בארץ. סתם מסך גדול וסאונד היקפי של 5.1. יש שני רמקולי סראונד גדולים בפינות אחרוריות למעלה ואין DTS X כמו ב IMAX בחול. הסאונד צורם ורועש. עדיף לצפות באולם אטמוס

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

כן, זה לא מעניין. זה ממש עניין שולי בסרט של 3 שעות שבקושי יש בו רגעים מתים ואיזה 200 שחקנים מהוליווד.
אליוט פייג' מגלם נער שגויס למלחמה ומת בה די מהר. הוא לא אמור להיות גבוה, חזק או מנצח. יש לו בערך 5-6 דקות בכל הסרט.
לופיטה ניונגו משחקת גם את הלנה וגם את אחותה התאומה. זה מתכנס לאולי 3 דקות מסך ודמות מאד שולית.
זה לא פוגע בסיפור, זה לא הפוקוס של הסיפור. זה בכלל סרט על PTSD.

אם זה כל כך מפריע לך אל תראה. בינתיים מי שהלך נהנה.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

למי שסקרן על מה המשמעות של IMAX 70mm

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

כתבתי על זה במאמר. קראת אותו? לופיטה עושה יופי של עבודה דווקא (השחיתו לה את הפנים וגם נותנים הסבר אלטרנטיבי מעולה לפתיחת המלחמה)

סינוס תפקיד באמת די שולי שנופח ובעצם הוא תאכלס משמש להטעיה ונהרג כדי להכניס את הסוס בשערי העיר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

החלטה מאוד הזויה לצלם ב IMAX 70 כשכמות האולמות שתומכים בזה כמעט אפסית (יש 30 בכל העולם(!), בארץ אין אפילו אחד למען האמת). זה אומר שרב הצופים בסרט יאבדו חלק ניכר מהתמונה כשהם צופים בזה בפורמט "סטנדרטי" וחבל.

תסתכלו כמה מהסצנה רב הצופים יפסידו בקולנוע סטנדרטי:
28zaq7x7yjdh1.jpeg
the-odyssey-regular-vs-imax-v0-zrcjs4az2kdh1.webp

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20