עונה שנייה ל"דקסטר"
- drixie
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
ולשאלה המקורית: העונה השניה ממשיכה באותה עוצמה כמו העונה הראשונה + כמה טוויסטים חביבים. מאחר שמדובר בסדרה עם עונה קצרה (12 פרקים) היא לא סובלת ממחלת השעמום האמריקאית הרגילה שלדעתי אפילו 24 סבלה ממנה כבר בעונה הראשונה בערך מפרק 16. בכל אופן, אני מאוד אהבתי את התחלת העונה השניה. נראה אם זה ימשיך ככה.
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1719
אני דווקא לא כל כך התלהבתי מההתחלה של העונה השניה... אני לא אומר שהיא רעה, אבל אין בכלל על מה לדבר לעומת המתח של המחצית השניה של העונה הראשונה. כמובן שאין טעם לשפוט כרגע לדעתי, כי הענייינים עוד לא הספיקו להתחמם, מה שקרה גם בעונה הראשונה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- ymg
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 820
לא שווה לחכות שיגיע ליס?
- exupgh12
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 469
לדעתי יופי של סידרה, מדהים איך פתאום אפשר לחבב פסיכופט.
הפתיחה של העונה השנייה בהחלט מוצלחת וממשיכה לתת עוד מהמנה של העונה הראשונה
הפתיחה של העונה השנייה בהחלט מוצלחת וממשיכה לתת עוד מהמנה של העונה הראשונה
נערך לאחרונה על ידי exupgh12 ב 08/10/2007 15:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ymg
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 820
קולטים שכול מי שאוהב את הסידרה(ולא חסר) זה אומר שהוא את דקסטר הרוצח הפסיכופט?(מודה גם אני)exupgh12 כתב:לדעתי דווקא אחלה סידרה, מדהים איך פתאום אפשר לחבב פסיכופט.
הפתיחה של העונה השנייה בהחלט מוצלחת וממשיכה לתת עוד מהמנה של העונה הראשונה...
- kouliben1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 730
YMG
זה ממש לא "אומר" זאת. אוהבים סידרה בגלל הבימוי, העלילה, אופי הדמויות, במקרה של דקסטר, את הבימוי המיוחד והרגוע, השירה הספרדית הנפלאה שמגיחה כל פעם, האחות, הקולגה שמחכה לו בפינה, זה שדקסטר הוא רוצח תאב דם ומתעל את זה לרציחת רוצחים זה מבחינתי משהו שאיכשהוא מאפשר לי 'לאכול' את הסדרה, אבל לאהוב את הרוצח הפסיכופת ועוד מחוץ למסגרת העלילה?
זה ממש לא "אומר" זאת. אוהבים סידרה בגלל הבימוי, העלילה, אופי הדמויות, במקרה של דקסטר, את הבימוי המיוחד והרגוע, השירה הספרדית הנפלאה שמגיחה כל פעם, האחות, הקולגה שמחכה לו בפינה, זה שדקסטר הוא רוצח תאב דם ומתעל את זה לרציחת רוצחים זה מבחינתי משהו שאיכשהוא מאפשר לי 'לאכול' את הסדרה, אבל לאהוב את הרוצח הפסיכופת ועוד מחוץ למסגרת העלילה?
נערך לאחרונה על ידי kouliben1 ב 08/10/2007 2:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
לדעתי התחלה מצויינת.
HiFiMusic IL
- exupgh12
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 469
אין וויכוח שהבימוי אופי הדמויות ומנגינות הרקע .... יוצרים כאן סידרה מהנה לצפיה.kouliben1 כתב:YMG
זה ממש לא "אומר" זאת. אוהבים סידרה בגלל הבימוי, העלילה, אופי הדמויות, במקרה של דקסטר, את הבימוי המיוחד והרגוע, השירה הספרדית הנפלאה שמגיחה כל פעם, האחות, הקולגה שמחכה לו בפינה, זה שדקסטר הוא רוצח תאב דם ומתעל את זה לרציחת רוצחים זה מבחינתי משהו שאיכשהוא מאפשר לי 'לאכול' את הסדרה, אבל לאהוב את הרוצח הפסיכופת ועוד מחוץ למסגרת העלילה?...
העניין הוא שאתה מוצא את עצמך מחבב ברנש שהמילה "רע" קטנה עליו הרי מדובר ברוצח פסיכופט שאתה מגלה שלמרות שהוא אמור להיות חסר מצפון ורגש הוא כן ניכן בדברים האלו לדוגמא עם הילדים של החברה שלו.
בקיצור הדברים הקטנים כמו ניצוצות הרגש והאיכפתיות גורמים לי לחבב דמות שאמורה לעורר בי בדיוק את ההיפך
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

אני לא חושב שיש מה לא לחבב בכלל... יש בכלל ספק שכל מי שהוא הרג, הוא עשה תוך כדי בעצם טובה גדולה לחברה? הרי גם אחרי שהוא תופס את הקורבנות שלו, הוא גם גורם להם להודות במעשים שלהם... הוא לא עושה טעויות, לפחות ע"פ הסדרה... ועובדה שהוא יודע להבחין בין טוב לרע, אז מה בדיוק עושה אותו רוצח פסיכופט מן המניין? הוא בדיוק ההיפך.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
מנצל את השרשור כדי להמליץ על Mr Brooks
http://www.imdb.com/title/tt0780571/
הרעיון בסרט דומה מאד לדקסטר בכמה פרטים (התייחסות לרצח סדרתי בתור התמכרות, חיים כפולים) אבל בכל זאת הסרט זורם בכיף והחורים בסיפור נסלחים למדי.
http://www.imdb.com/title/tt0780571/
הרעיון בסרט דומה מאד לדקסטר בכמה פרטים (התייחסות לרצח סדרתי בתור התמכרות, חיים כפולים) אבל בכל זאת הסרט זורם בכיף והחורים בסיפור נסלחים למדי.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
exupgh12,
זה בדיוק המסלול של הסופרנוס (אתה מחבב את הבוס של המאפיה: סמים, גניבות, רציחות, סחיטה, והבחור מותק...), ממשיך עם המגן (שוטר מושחת, רוצח שוטרים, גונב כסף, מרמה את כולם, סוחט פוליטיקאים ועוזר לרעים, אבל הוא הקומיש ואנחנו מתים עליו!) ונגמר כרגע בדקסטר.
בכל אחד מהמקרים, לוקחים דמות אמפתית מאוד, עלילה מוצלחת וחכמה ויש לכם אנטי גיבור מוצלח.
זה הרי הבסיס לכל הסרטים והספרים על גנבי יהלומים חמקמקים וכו'. - שהרי בני האדם כולם חושבים לעצמם "מעניין איך הייתי בתור בוס במאפיה", או "הייתי מת להרוג אותו". כמובן שברוב המקרים המוסר שלנו מונע מאיתנו לנסות את זה, אבל התענוג בסדרות הללו הוא לראות מישהו שהוא "טוב" בעינינו, או שהיינו רואים את עצמנו במקומו במידה מסויימת ולראות אותו עושה דברים רעים.
זה לחלוטין לא מה שאנחנו מרגישים למשל כשרואים את חניבעל, להבדיל אלף הבדלות. למשל HANNIBAL RISING מבוסס על הרעיון של לנסות ולעורר בנו אמפתיה ואז מיד סלידה. זה לא עובד, בעיקר בגלל עלילה חלשה ושחקן חלש אפילו יותר. אם התחבולה היתה מצליחה, זה היה יכול להיות סרט גדול.
זה בדיוק המסלול של הסופרנוס (אתה מחבב את הבוס של המאפיה: סמים, גניבות, רציחות, סחיטה, והבחור מותק...), ממשיך עם המגן (שוטר מושחת, רוצח שוטרים, גונב כסף, מרמה את כולם, סוחט פוליטיקאים ועוזר לרעים, אבל הוא הקומיש ואנחנו מתים עליו!) ונגמר כרגע בדקסטר.
בכל אחד מהמקרים, לוקחים דמות אמפתית מאוד, עלילה מוצלחת וחכמה ויש לכם אנטי גיבור מוצלח.
זה הרי הבסיס לכל הסרטים והספרים על גנבי יהלומים חמקמקים וכו'. - שהרי בני האדם כולם חושבים לעצמם "מעניין איך הייתי בתור בוס במאפיה", או "הייתי מת להרוג אותו". כמובן שברוב המקרים המוסר שלנו מונע מאיתנו לנסות את זה, אבל התענוג בסדרות הללו הוא לראות מישהו שהוא "טוב" בעינינו, או שהיינו רואים את עצמנו במקומו במידה מסויימת ולראות אותו עושה דברים רעים.
זה לחלוטין לא מה שאנחנו מרגישים למשל כשרואים את חניבעל, להבדיל אלף הבדלות. למשל HANNIBAL RISING מבוסס על הרעיון של לנסות ולעורר בנו אמפתיה ואז מיד סלידה. זה לא עובד, בעיקר בגלל עלילה חלשה ושחקן חלש אפילו יותר. אם התחבולה היתה מצליחה, זה היה יכול להיות סרט גדול.
-
Berryk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 549
ראיתי , נהינתי מאוד
רעיון של הסדרה (החל מהעונה הראשונה) הוא אמריקאי טיפוסי - הכל עניין של חינוך. ככה הם מנסים להסביר את הגטאות של אפרואמריקאים והאחוזים הגבוהים של פשע, סמין וזנות בקרב האוכלוסיה. חשוב לזכור, שפרט לחינוך קיימים גם תנאים חברתיים מבניים שאנחנו (או הם , אמריקאים הלבנים מהמעמד הבינוני והגבוה) יוצרים עבור אותם האנשים.
אני מאוד אוהבת את הסדרה בזכות הבימוי והשחקנים הראשיים
רעיון של הסדרה (החל מהעונה הראשונה) הוא אמריקאי טיפוסי - הכל עניין של חינוך. ככה הם מנסים להסביר את הגטאות של אפרואמריקאים והאחוזים הגבוהים של פשע, סמין וזנות בקרב האוכלוסיה. חשוב לזכור, שפרט לחינוך קיימים גם תנאים חברתיים מבניים שאנחנו (או הם , אמריקאים הלבנים מהמעמד הבינוני והגבוה) יוצרים עבור אותם האנשים.
אני מאוד אוהבת את הסדרה בזכות הבימוי והשחקנים הראשיים
אין כמו סנדרה אין
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

Berryk, אפשר לדעת איך הגעת למסקנה הזאת? כי אני לא ממש רואה קשר...
-
Berryk
-
- חבר פעיל במיוחד

אני אסביר - יש שני אחים שעברו את אותה טראומה :רצח האם . הוא השפיע על שניהם בצורה דומה : נטיה לרצח, משיכה לדם וכו'. אח אחד הוא רוצח בעל קודקס אתי שלא מזיק לחברה, אח שני רוצח ללא אבחנה בעל התנהגות סוציופטית והיעדר גבולות המוסר האינושית. למה יש הבדל בינהם? כי הנרי (השוטר הטוב שמייצג את הערכים השמרניים של החברה האמריקאית)חינך את דקסטר לשלט ביצוריו.
אין כמו סנדרה אין
- amitgba
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
מחכה שיגיע ליס. סדרה מעולה
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

ושוב פעם, אני לא רואה שום קשר בין לזה לגטאות. אגב, איך בדיוק הנרי מייצג את הערכים השמרניים(???) האמריקאים בכך שהוא מחנך את דקסטר להפוך לרוצח סדרתי מתון? הדבר האחרון שניתן לקרוא לזה, זה שמרני.Berryk כתב:אני אסביר - יש שני אחים שעברו את אותה טראומה :רצח האם . הוא השפיע על שניהם בצורה דומה : נטיה לרצח, משיכה לדם וכו'. אח אחד הוא רוצח בעל קודקס אתי שלא מזיק לחברה, אח שני רוצח ללא אבחנה בעל התנהגות סוציופטית והיעדר גבולות המוסר האינושית. למה יש הבדל בינהם? כי הנרי (השוטר הטוב שמייצג את הערכים השמרניים של החברה האמריקאית)חינך את דקסטר לשלט ביצוריו....
- michaels
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 379
העונה הזו פשוט מצויינת, לא נופלת מהעונה הקודמת.
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

הפרק השלישי היה פשוט מעולה... התגעגעתי לסדרה הזאת 
-
Berryk
-
- חבר פעיל במיוחד

לי עדיין לא ברור - או שאתה מנסה להבין ולא מצליח או שאתה אפילו לא מנסה...sunny_jim כתב:ושוב פעם, אני לא רואה שום קשר בין לזה לגטאות. אגב, איך בדיוק הנרי מייצג את הערכים השמרניים(???) האמריקאים בכך שהוא מחנך את דקסטר להפוך לרוצח סדרתי מתון? הדבר האחרון שניתן לקרוא לזה, זה שמרני.Berryk כתב:אני אסביר - יש שני אחים שעברו את אותה טראומה :רצח האם . הוא השפיע על שניהם בצורה דומה : נטיה לרצח, משיכה לדם וכו'. אח אחד הוא רוצח בעל קודקס אתי שלא מזיק לחברה, אח שני רוצח ללא אבחנה בעל התנהגות סוציופטית והיעדר גבולות המוסר האינושית. למה יש הבדל בינהם? כי הנרי (השוטר הטוב שמייצג את הערכים השמרניים של החברה האמריקאית)חינך את דקסטר לשלט ביצוריו.......
ערכים שמרניים זה : משפחה הטרוסקסואלית, כאשר תפקיד של האב הוא לטפל בצאצאיו אחרי מות אישתו. עבודה של הנרי, אב המשפחה,היא עבודה גברית, שמירה על חוק והסדר על פי החוקה האמריקאית. צבע אור של הנרי - לבן - הקבוצה הדומיננטית בארה"ב.
קשר לגטאות - הדעה הרווחת בארה"ב היא שיש משהו בחינוך של אפרואמריקאים אשר גורר אותם לפשיעה, סמים , זנות וכו. גישה זו מדגישה את התרבות האפרואמריקאית אשר אחראית על כך שהם לא מצליחים לצאת ממעגלי העוני והפשיעה. כמו ששמת לב, בסדרה הזו רואים היטב איך החינוך משפיע על ההתנהגות האחים, גם אם מטען הגנטי כמעט זהה.
כנגד קיימת גישה מבנית שמתייחסת לחברה והקבוצות שבה כתוצאה של הבנייה חברתית. זאת אומרת שהסיבה לגטאות של אפרואמריקאית לא דווקא בתרבות עוני שלהם, אלה בפרקטיקות שננקטות על ידי המוסדות הממשלתיות לניהול הקבוצות ויצירת הריבוד החברתי.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
כל זה לא אומר שהסדרה היא לא טובה. לטעמי היא באמת התגלית של 2007
אבל חשוב לזכור שכל מה שאנחנו רואים או קוראים משפיע על התודעה שלנו ויוצר את העמדותינו כלפי הסוגיות החברתיות השונות...
אין כמו סנדרה אין