כל הבדיקות שהוצעו כאן מתייחסות רק לרוחב פס, כלומר כמה מקבלים ולא מתייחסות לאיך מקבלים.
כידוע, voip הוא לא צרכן רוחב פס גדול, למעשה מדובר בצרכן רוחב פס קטן ומזערי, אולם יש לו דרישות אחרות, והוא רגיש לשני פרמטרים:
1. latency - כמה זמן לוקח לחבילה לעבור מצד א' לצד ב'. ניתן לראות את המספר הזה בביצוע פינג.
2. jitter - מה השוני בין פינגים שונים.
כללי אצבע:
1. latency מתחת ל-150ms.
2. ערך מקסימלי ל-jitter הוא 50ms.
תופעות הנפוצות עבור jitter גבוה הן echo וקיטוע.
בתור שלב ראשון הייתי בודק פינגים מנקודה לנקודה, ושם דגש מיוחד על השוני בין הפינגים.
שאלה בנוגע למהירות רשת
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78962
- שם מלא: עפר לאור
אין לי בעיה של PACKET LOSS, בדקתי הכל תקין.
Jpost ואיתן,
תודה על העזרה!
וואו, איזה הבדל בין עסקי לפרטי, זה שערורייתי! איזה חיבורי רשת יש לשניים הללו?
מוזר מאוד שההבדלים בין איתן לבין JPOST כ"כ משמעותיים. אי אפשר להסביר את זה רק על ידי שעות עומס, אני בוודאי שלא בדקתי את שלי במצב עומס. מעניין יהיה להחליף שמות משתמש ולראות אם באותה קונסטלציה (מחשב מהיר, עם המשתמש האחר) המהירות תשתנה.
אני אדבר עם נציג הלקוחות שלי (הוא בחופש במשך שבוע). אכן אצלי בבית יש חיבור עסקי ואצל אבי הוא חיבור ADSL פרטי ( "רגיל").
Jpost ואיתן,
תודה על העזרה!
וואו, איזה הבדל בין עסקי לפרטי, זה שערורייתי! איזה חיבורי רשת יש לשניים הללו?
מוזר מאוד שההבדלים בין איתן לבין JPOST כ"כ משמעותיים. אי אפשר להסביר את זה רק על ידי שעות עומס, אני בוודאי שלא בדקתי את שלי במצב עומס. מעניין יהיה להחליף שמות משתמש ולראות אם באותה קונסטלציה (מחשב מהיר, עם המשתמש האחר) המהירות תשתנה.
אני אדבר עם נציג הלקוחות שלי (הוא בחופש במשך שבוע). אכן אצלי בבית יש חיבור עסקי ואצל אבי הוא חיבור ADSL פרטי ( "רגיל").
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
לא דיברתי על packet loss, דיברתי על jitter. אם יש jitter - אין voice.oferlaor כתב:אין לי בעיה של PACKET LOSS, בדקתי הכל תקין.
....
-
oferlaor
-
- מנהל

Shed,
אבל אני רואה המון PACKET LOSS ב-SKYPE. תוסיף לזה רוחב סרט קטן לחו"ל = 1+1=2 (אין מספיק רוחב סרט בשביל שזה יעבוד כהלכה).
אבל אני רואה המון PACKET LOSS ב-SKYPE. תוסיף לזה רוחב סרט קטן לחו"ל = 1+1=2 (אין מספיק רוחב סרט בשביל שזה יעבוד כהלכה).
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אני רק יכול להוסיף שאני גם מחובר לברק ב1.5 ויש לי בעיות קליטה בסקייפ לרוב. עברתי לJAJAH.
משה
-
oferlaor
-
- מנהל

moco,
אתה יכול בבקשה לגשת ל- www.speedtest.net ולבדוק מהירות מול NY ולדווח כאן?
כרגע נראה לי שהכיוון הוא שאלה אם כן יש לנציג הלקוחות שלי תשובה, ננסה לעבור לספק אחר. יתכן שבאמת הגיע הזמן לנתק גם את החברה כולה ולהעביר אותה לספק אחר.
אתה יכול בבקשה לגשת ל- www.speedtest.net ולבדוק מהירות מול NY ולדווח כאן?
כרגע נראה לי שהכיוון הוא שאלה אם כן יש לנציג הלקוחות שלי תשובה, ננסה לעבור לספק אחר. יתכן שבאמת הגיע הזמן לנתק גם את החברה כולה ולהעביר אותה לספק אחר.