טלוויזיה SONY 65XH9096 אחריי ברק חזק לא נדלקת
כדי לקבל מתח חלק, נקי, וזהה עם פאזות מותאמות - צריך תיאום מיוחד עם חברת החשמל. או שתבנה לעצמך voltage regulator משלך.
המגני שקעים האלה, הצילו אותי כבר משלל בעיות - מתח גבוה, וממתח נמוך.
והיו שכנים שיש מצב שנדפקו להם מכשירים, כי החליטו להוציא את המגן... היתה בעיה בחשמל במשך זמן ארוך מאוד עד שחברת חשמל ניתק את החשמל יזום או שאיזה רכיב אצלם עבד וניתן את החשמל או מת והם
המגני שקעים האלה, הצילו אותי כבר משלל בעיות - מתח גבוה, וממתח נמוך.
והיו שכנים שיש מצב שנדפקו להם מכשירים, כי החליטו להוציא את המגן... היתה בעיה בחשמל במשך זמן ארוך מאוד עד שחברת חשמל ניתק את החשמל יזום או שאיזה רכיב אצלם עבד וניתן את החשמל או מת והם
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11522
- נתן תודות: 1199 פעמים
- קיבל תודות: 2426 פעמים
סתם שאלת המשך, האם השעונים הדיגטליים של חברת חשמל "מונים חכמים" (התקינו בבית לפני חודש) חסינים לשינויים בחשמל?
יש לי מערכות יקרות כולל מסך יקר, השאלה אם עכשיו המגני מתח מיותרים או שלא לוותר עליהם.
יש לי מערכות יקרות כולל מסך יקר, השאלה אם עכשיו המגני מתח מיותרים או שלא לוותר עליהם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה טובה, אבל לדעתי שעוני החשמל החכמים לא באים לעזור להגן על ציוד החשמל שלך בבית. אז הם לא ינתקו שום דבר, וגם לא ישפיעו בצורה מורגשת כלשהי על איכות המתח שמגיע אליך לבית.
למי שרוצה הגנה על כל הדירה, יש מגיני מתח דירתיים שמתקינים בלוח החשמל והם בעצם פועלים בכניסת החשמל לדירה ולכן מגינים על כל הציוד שיש בבית.
למי שלא רוצה להתעסק עם זה, יכול להמשיך להשתמש במגיני מתח לשקע. רצוי כאלה שיש להם תקן כלשהו וזה לא סתם תקע\שקע עם נורית לד עליו.
יש פיוריסטים שיבחרו להתקין UPS online שמוציא גל סינוס טהור, ומפריד לחלוטין את הציוד שמחובר אליו מרשת החשמל.
למי שרוצה הגנה על כל הדירה, יש מגיני מתח דירתיים שמתקינים בלוח החשמל והם בעצם פועלים בכניסת החשמל לדירה ולכן מגינים על כל הציוד שיש בבית.
למי שלא רוצה להתעסק עם זה, יכול להמשיך להשתמש במגיני מתח לשקע. רצוי כאלה שיש להם תקן כלשהו וזה לא סתם תקע\שקע עם נורית לד עליו.
יש פיוריסטים שיבחרו להתקין UPS online שמוציא גל סינוס טהור, ומפריד לחלוטין את הציוד שמחובר אליו מרשת החשמל.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- שם מלא: גדעון וקסלר
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
חבל שאתה מתייחס בצורה כזאת לדעות שונות בתור מנהל תחום.01/01/2026 14:55TheCoolest כתב: אם תרצה, אני אתרגם לך את מה שהוא רשם לעברית.
מה שהוא כתב זה שמגן ברקים לא מנקה מתח רשת שיש עליו הפרעות.
אם אתה חושב שמתח הרשת שמגיע אליך לבית\דירה הוא טהור ומגן ברקים יפגום בו אז כנראה שאתה לא יודע איך מערכת החשמל עובדת.
כמות ה"תחנות" שיש בין חברת החשמל עד לשקע בדירה שלך היא כל כך גדולה, שמגן ברקים או UPS או כמעט כל דבר אחר כמו סוג הכבל וכמה גבוה אתה מעביר אותו מהריצפה אל המכשיר לא ישפיע בשום אופן על איכות התמונה. שלא לדבר בכלל על העובדה שטלוויזיות היום (בהשוואה למסכי CRT מלפני 75 שנים) הם דיגיטליים לחלוטין, כולל ספקי הכוח שלהם. ל"טוהר" מתח הרשת שנכנס אל המסך לא תהיה שום השפעה על איכות התמונה שטלוויזיה מודרנית מפיקה. הטענות שלך כמו ניגודיות נמוכה וצבעים לא נכונים בגלל מתח רשת זה גיבוב של שטויות. יש סיכוי הרבה יותר גבוה שאיכות האלקטרוניקה במסך תשפיע יותר על התוצאות מאשר מתח הרשת.
אבל אם אתה פשוט בא לעשות טרולינג כי משעמם לך בחיים, ובשנה החדשה, אני בשמחה אראה לך את הדרך החוצה....
הצעתי לקוראים לעשות "עם ובלי" נראה לי שזו הדרך הכי פשוטה להכריע.
שמתי לב שיש באתר אנטי מובנה לאנשים עם דעות שמכונות "וודו" לא חסרות דוגמאות במקומות אחרים שאנשים נטשו מגיני נגד ברקים ומתחי יתר הן למסכים והן למערכות שמע בגלל השפעתן הלא טובה על התוצאה, במקום לפסול על הסף אפשר לעשות הדגמות בבית של המחזיק בדעה אחרת כולל בדיקה של מערכת החשמל שבעוונותי אני בא מהתחום או לעשות את הבדיקה העצמית כפי שכתבתי למעלה.
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 01/01/2026 15:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אלה דברים שניתן למדוד אותם אובייקטיבית עם ציוד כיול לא יקר. לא צריך להיות וידאופיל בשביל לראות הבדלים במדידות.01/01/2026 15:51gwx כתב: חבל שאתה מתייחס בצורה כזאת לדעות שונות בתור מנהל תחום.
הצעתי לקוראים לעשות "עם ובלי" נראה לי שזו הדרך הכי פשוטה להכריע.
שמתי לב שיש באתר אנטי מובנה לאנשים עם דעות שמכונות "וודו" לא חסרות דוגמאות במקומות אחרים שאנשים נטשו מגיני נגד ברקים ומתחי יתר הן למסכים והן למערכות שמע בגלל השפעתן הלא טובה על התוצאה, במקום לפסול על הסף אפשר לעשות הדגמות בבית של המחזיק בדעה אחרת כולל בדיקה של מערכת החשמל שבעוונותי אני בא מהתחום או לעשות את הבדיקה העצמית כפי שכתבתי למעלה....
תהיה בטוח שאם התופעה שאתה מתאר היתה אמיתית, כבר היינו רואים מידע על זה במיינסטרים.
איכות הרכיבים ותכנון האלקטרוניקה בטלוויזיה חשובה בעשרות מונים מ"איכות החשמל" שבו אתה מזין את המכשיר.
וכמו שכבר כתבתי, כמות ההפרעות ושינויים וקפיצות בגל הסינוס שמגיע לשקע שלך בבית יהיו הרבה יותר גדולים ומשמעותיים ממה שמגן נחשולים פשוט מוסיף לשרשרת. לכן אם התופעה שאתה מתאר היתה אמיתית, אז הדאגה לדברים כמו מיקום חוט החשמל ומגני ברקים צריכה להיות באחד המקומות האחרונים מבחינת חשיבותם.
למה מיקום חוט החשמל מחוץ לשקע חשוב, אבל ניתוב ומיקום חוט החשמל שעובר בקיר לא? או שהחלפת את כל חוטי החשמל שעוברים אצלך בקירות עד לוח החשמל? ומה עם החוטים שמגיעים עד לוח החשמל שלך? מה עם איכות השנאי השכונתי של חברת החשמל? וכו' וכו'.
עריכה: אגב, לפני כמה שנים ערוץ יוטיוב עשה השוואה בין סוויץ' רשת אודיופילי ($800) לאחד רגיל ($30) ומצא שזה אותו מכשיר בדיוק, רק עם stamp של החברה. וכמובן שמבחינת ביצועים לא היה שום הבדל, מאחר והכל היום דיגיטאלי. ולכן אלא אם כן יש הפרעות אמיתיות שגורמות לאיבוד מידע, לא יהיה הבדל אמיתי שניתן להבחין בו בחושים שיש לך כבן אדם.
עריכה 2: אני אוסיף ואומר שכמובן מגינים זיל הזול יכולים תאורטית להוסיף רעשים למערכת, ואני לא מדבר על כאלה. אני מדבר על מגינים עם תקן בסיסי ולא כאלה שעולים 2 שקלים, אלא טיפה יותר.
לפני שנתיים בערך הוספתי מפצל חשמל עם מגן מתח מובנה (10 שקעים שעלה בערך 90-100 שקלים), ולא שמתי לב לשום הבדל באיכות התמונה מהטלוויזיה שלי (LG C1) ולא היה שום הבדל באיכות הסאונד מהסאונדבר שלי (LG SK10Y בזמנו).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בד"כ (אבל אי אפשר להגיד בוודאות) תקלות מסוג זה מצביעות על ספק כוח תקול. הבעיה עם ספק כוח תקול היא שלפעמים כשהוא מתקלקל, הוא יכול לקחת ביחד איתו גם רכיבים אחרים.01/01/2026 15:54Zbish כתב: מישהו חווה מצב דומה לשלי, מה ממליצים לעשות, יש המלצה למעבדה/בעל מקצוע טוב?...
אין לי המלצות למעבדות, כי אני לא מכיר. ממליץ לבדוק במדרג או אתרים דומים עבור מעבדות\טכנאי טלוויזיות מומלצים.
בכל מקרה, הייתי יוצא מנקודת הנחה שהתיקון יהיה לא זול (לכיוון ה-1,000 מינימום) ועושה את השיקולים משם.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

אני נותן לך את מילתי שאינני טרול ואני מבקש רק שתהיה פתוח לכך שיש אנשים שרואים ושומעים בלבל אחר מאנשים אחרים, למדע זה לפחות ברור מכישורים של סוואנטים (אוטיסטים).01/01/2026 14:55TheCoolest כתב: אם תרצה, אני אתרגם לך את מה שהוא רשם לעברית.
מה שהוא כתב זה שמגן ברקים לא מנקה מתח רשת שיש עליו הפרעות.
אם אתה חושב שמתח הרשת שמגיע אליך לבית\דירה הוא טהור ומגן ברקים יפגום בו אז כנראה שאתה לא יודע איך מערכת החשמל עובדת.
כמות ה"תחנות" שיש בין חברת החשמל עד לשקע בדירה שלך היא כל כך גדולה, שמגן ברקים או UPS או כמעט כל דבר אחר כמו סוג הכבל וכמה גבוה אתה מעביר אותו מהריצפה אל המכשיר לא ישפיע בשום אופן על איכות התמונה. שלא לדבר בכלל על העובדה שטלוויזיות היום (בהשוואה למסכי CRT מלפני 75 שנים) הם דיגיטליים לחלוטין, כולל ספקי הכוח שלהם. ל"טוהר" מתח הרשת שנכנס אל המסך לא תהיה שום השפעה על איכות התמונה שטלוויזיה מודרנית מפיקה. הטענות שלך כמו ניגודיות נמוכה וצבעים לא נכונים בגלל מתח רשת זה גיבוב של שטויות. יש סיכוי הרבה יותר גבוה שאיכות האלקטרוניקה במסך תשפיע יותר על התוצאות מאשר מתח הרשת.
אבל אם אתה פשוט בא לעשות טרולינג כי משעמם לך בחיים, ובשנה החדשה, אני בשמחה אראה לך את הדרך החוצה....
כאודיופיל יש לי ניסיון של שנים שמראה שלכל יצרן מיתוג זרם נמוך- מא"זים, פחתים, פסי גישור וכו' יש חתימה שונה על צליל של מערכת אודיו ברמה גבוהה ורזולטיבית.
היו אצלי מספר אודיופילים ואני הייתי בביתם של כמה וכולם נוכחו בכך כשהדגמתי. אותה תופעה חלה גם על מסכים, לדוגמה: אם לוח חשמל דירתי מושתת על מיתוג של ABB התמונה תהיה חשוכה וקונטרסטית, שקטה, אניליטית עם נטיה ברורה לאדום מה שבולט בעיקר בצבע העור האנושי.
תחליף את הלוח לסימנס והתמונה תהיה עם תאורה חזקה, קצת יותר רועשת ונטיה להדגש של גווני הירוק.
יכולים האנשים פה ללגלג עלי, ההיסטוריה רצופה בעדריות עם מחשבה מקובעת ובד"כ זה נגמר נורא, אנשים שלא מסוגלים לחשוב שיש קונספציה אחרת משלהם שגם ניתנת להוכחה ומזעזעת את האמיתות הנוחות להם, אלו בד"כ אנשים שמחפשים עילות לריב ומדון.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תסלח לי, אבל אצטרך לא להאמין לזה מסיבה מאד מאד פשוטה.
בגלל שהיום הכל ספרתי, למעט אולי ציוד אודיו שהוא אנלוגי לחלוטין מקצה עד לקצה (כולל גם את המקור), דברים כמו טלוויזיות לא מושפעים מסוגים שונים של פחתים.
הגוונים, ניגודיות וכל דבר אחר במסך נשלטים מהתפריט ואפשר לכוון אותם לטעמך, החל מבהירות, ניגודיות או סתם מצב תמונה וכלה בכיול עד לרמות נמוכות מאד של הגדרות gray scale וצבעים. אם תחליף משהו בלוח החשמל שאליו מחוברת הטלוויזיה, זה לא ישפיע על עוצמת התאורה שלה או כל דבר אחר שקשור לעיבוד התמונה.
ואפילו אם נניח שזה כן היה משפיע, אז אפשר יהיה בקלות לכוון את התמונה לטעמך, כפי שפירטתי קודם.
בגלל שהיום הכל ספרתי, למעט אולי ציוד אודיו שהוא אנלוגי לחלוטין מקצה עד לקצה (כולל גם את המקור), דברים כמו טלוויזיות לא מושפעים מסוגים שונים של פחתים.
הגוונים, ניגודיות וכל דבר אחר במסך נשלטים מהתפריט ואפשר לכוון אותם לטעמך, החל מבהירות, ניגודיות או סתם מצב תמונה וכלה בכיול עד לרמות נמוכות מאד של הגדרות gray scale וצבעים. אם תחליף משהו בלוח החשמל שאליו מחוברת הטלוויזיה, זה לא ישפיע על עוצמת התאורה שלה או כל דבר אחר שקשור לעיבוד התמונה.
ואפילו אם נניח שזה כן היה משפיע, אז אפשר יהיה בקלות לכוון את התמונה לטעמך, כפי שפירטתי קודם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא, כי האות שעובר בכבל ה-USB הוא דיגיטאלי. אפסים ואחדים. יש או אין. לא נכנס לאיפנון האות כי זה חסר משמעות.
אם האות לא עובר בצורה תקינה, החיבור בין ה-DAC שלך לסטרימר יתנתק, ואז תשים לב להבדל כי לא תשמע שום דבר בכלל.
אם האות לא עובר בצורה תקינה, החיבור בין ה-DAC שלך לסטרימר יתנתק, ואז תשים לב להבדל כי לא תשמע שום דבר בכלל.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

ומה לגבי קואקסיאלי ו HDMI? אחדים ואפסים חייבים לרכוב על ממתח, אפנון תקרא לזה והמתח הזה ממשיך להשפיע בכל מעגל במכשיר שמתבטא בתוצאה הסופית לעומת כבל אופטי שאין לו כל השפעה פרט לממירי אופטי-דיגיטלי בקצוות, האם צריך להתייחס בביטול לכל הביקורות המקצועיות לגבי כבלי קואקס וHDMI באורך של מטר אחד לצורך העניין, לגבי ההבדלים השמיעים והנראים? או להתייחס לאנשים שאומרים ששומעים ורואים הבדלים כמשוגעים? אם הכל מדיד והמדידות הן הכל אפשר לסגור את הבסטה על תחום ההיי פיי ולהפנות את המשאבים לטיפול במשוגעים שמדמיינים הבדלים. לבטל בצורה קטגורית ציבור רחב על דעה אחרת שמור לפנאטים דתיים, אותם אלה שאם תגיד להם שאין הוכחה אמפירית לקיומו של אלוהים יערפו את ראשך.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
הוא , סביר להניח, לא שמע והכי חשוב הוא שגם אתה לא שמעת.01/01/2026 23:38gwx כתב: ספרתי ועדיין המעגלים עובדים על ממתחים, ניסית פעם להשוות את הצליל של המערכת בהחלפה של הכבל הדיגיטלי בין הסטרימר ל DAC? האם שמעת הבדל? אם לא, נסיים בידידות....
בידידות
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
02/01/2026 11:56Arie10 כתב: גם לכאן הוא הגיע ?
התחיל עם הגומיות של כבלים ועכשיו מגני ברקים ?
מה השלב הבא ? אני ממתין בסבלנות....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן, גם אלה פרוטוקולים דיגיטליים.02/01/2026 8:08gwx כתב: ומה לגבי קואקסיאלי ו HDMI? אחדים ואפסים חייבים לרכוב על ממתח, אפנון תקרא לזה והמתח הזה ממשיך להשפיע בכל מעגל במכשיר שמתבטא בתוצאה הסופית לעומת כבל אופטי שאין לו כל השפעה פרט לממירי אופטי-דיגיטלי בקצוות, האם צריך להתייחס בביטול לכל הביקורות המקצועיות לגבי כבלי קואקס וHDMI באורך של מטר אחד לצורך העניין, לגבי ההבדלים השמיעים והנראים? או להתייחס לאנשים שאומרים ששומעים ורואים הבדלים כמשוגעים? אם הכל מדיד והמדידות הן הכל אפשר לסגור את הבסטה על תחום ההיי פיי ולהפנות את המשאבים לטיפול במשוגעים שמדמיינים הבדלים. לבטל בצורה קטגורית ציבור רחב על דעה אחרת שמור לפנאטים דתיים, אותם אלה שאם תגיד להם שאין הוכחה אמפירית לקיומו של אלוהים יערפו את ראשך....
אתה יכול לרדת לאיזה דקויות שאתה רוצה, אבל בסופו של דבר, כאשר הכבל המעביר מידע דיגיטאלי מעביר אותו ללא הפרעות חיצוניות (ר"ע עומד בתקנים), האות יעבור בדיוק של 100%. כשאות דיגיטאלי לא עובר בדיוק של 100% אז יש קיטועים, הפרעות וניתוקים (למשל ב-HDMI המערכת תצטרך לעשות hand-shake מחדש, מה שאומר שתראה מסך שחור\אין אות לכמה שניות עד שהסנכרון בין המקור לטלוויזיה מתחדש)
בהרבה ציוד יש גם מצמדים אופטיים, שמונעים לחלוטין מעבר של "מתחים" בין מכשיר המקור למכשיר היעד.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

אוקי, ניצחתם, שימו תפילין ביום ראשון (בשבת לא מניחים) כי ברור שאלוהים קיים רק לא הבדלים בין כבלים
, הלדים, לא אלה בתאורה אחורית, נדלקים דיגיטלית? מתח=תדר=אור= פאזה, איזה מתח מפעיל את הלדים, ישר או חילופין, אשמח לדעת. האם לבידוד הגלווני יש קשר, האם לקונפיגורציה של כבל , CAT5 HDMI מתכתי יש השפעה?
בתור טכנאי של הצפנת מערכות תקשורת צבאיות תבדוק מושג שנקרא עוררות, sighing off מהאתר. תפתחו שמפניה.
בתור טכנאי של הצפנת מערכות תקשורת צבאיות תבדוק מושג שנקרא עוררות, sighing off מהאתר. תפתחו שמפניה.
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 03/01/2026 8:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תלוי במימוש. יש כאלה שממשים את התאורה האחורית עם PWM ויש מימושים יותר מורכבים ויותר דומים למתח ישר (משתנה לשליטה על עוצמת התאורה).
אתה יכול לראות את המימושים בביקורות של rtings.
בנוגע לכבל ה-HDMI. לא טענתי שלאיכות הכבל אין השפעה בכלל, רק שזו לא השפעה כמו שתיארת, אלא יותר כזו של עובד או לא עובד (או עובד לסירוגין). לעיתים יש תופעת "שלג" על התמונה כשהאות שעובר בכבל ברמה גבולית. אבל זה נראה כמו הפרעה על התמונה ולא הבדלים בצבעים או ניגודיות וכו', בד"כ זה מתבטא בעיוותים שכל אחד ישים לב אליהם.
אתה יכול לראות את המימושים בביקורות של rtings.
בנוגע לכבל ה-HDMI. לא טענתי שלאיכות הכבל אין השפעה בכלל, רק שזו לא השפעה כמו שתיארת, אלא יותר כזו של עובד או לא עובד (או עובד לסירוגין). לעיתים יש תופעת "שלג" על התמונה כשהאות שעובר בכבל ברמה גבולית. אבל זה נראה כמו הפרעה על התמונה ולא הבדלים בצבעים או ניגודיות וכו', בד"כ זה מתבטא בעיוותים שכל אחד ישים לב אליהם.
- gwx
- חבר פעיל מאוד

אתה מדבר על "Clouding" ? בעולם שלי קוראים לזה Distortion. לכן יש חשיבות לתדר הסריקה, והוא מיושם בתחום האנלוגי של התמונה-מעבד שלא מתבטא רק בתחום הדיגיטלי אלא בממתח.
שאלה לי אליך מנהל, למה אין בטלוויזיה חכמה כניסה אופטית?
שאלה לי אליך מנהל, למה אין בטלוויזיה חכמה כניסה אופטית?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם השאלה שלך לגבי אפקט ה"שלג", אז ראה כאן דוגמה בפוסט הראשון:
https://www.avsforum.com/threads/75ft-h ... g.1453800/
בטלוויזיות שלי יש יציאה אופטית (עבור אודיו). מה תעשה עם כניסה אופטית?
https://www.avsforum.com/threads/75ft-h ... g.1453800/
בטלוויזיות שלי יש יציאה אופטית (עבור אודיו). מה תעשה עם כניסה אופטית?