טלוויזיה SONY 65XH9096 אחריי ברק חזק לא נדלקת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Zbish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לאחר מזג אוויר סוער הבוקר היה ברק/רעם ממש חזק והטלויזיה כבתה ולא נדלקת מאז
מה יכול להיות הנזק/עלות ומה ניתן לעשות
ואם יש טכנאי מומלץ מאיזור חיפה אשמח להמלצה

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3728
שם מלא: חיים
נתן תודות: 857 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #2 

האם ניסית להוציא את התקע מהשקע ולחבר לאחר 2 דקות?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Zbish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

כן ל20 דק והחזרתי

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #4 

היא הייתה מחוברת למגן ברקים?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #5 

לאחרונה כתב פה אחד המשתתפים שמגני ברקים פוגעים אנושות שתמונה שמספקת טלוויזיות סוני 😉

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
שם מלא: גדעון וקסלר
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

01/01/2026 12:02  
ChinggisKhan כתב:
לאחרונה כתב פה אחד המשתתפים שמגני ברקים פוגעים אנושות שתמונה שמספקת טלוויזיות סוני 😉
...
מעניין למה אתה קורץ. אם השקעת בטלוויזיה ברמה גבוהה ושכנעו אותך לחבר אותה לחשמל דרך מגן ברקים שעולה עשרים שקלים למכונת כביסה ואתה לא רואה ירידה מובחנת באיכות התמונה כמו צבעים "לא נכונים" וקונטרסט חלש אפילו שמכוון למקסימום חבל על הכסף שביזבזת על המסך היקר, היית קונה טלוויזיה Pilot נהנה באותה המידה וחוסך אלפי שקלים אלא אם אתה משקיע במגן מקצועי ויקר שזה הרוב המוחלט לא עושה. הבנתי את הרמה באתר הזה די מהר.
דרך אגב די הרבה אודיופילים נטשו מגן נחשול מתח או קונדישנר לחשמל בדיוק מהסיבות שהם פוגמים בצליל, לדעה זו שותפים אנשי מקצוע בכירים בתחום אלא אם משקיעים עשרות אלפי שקלים בשנאי מבדל מאוזן (balanced) מקצועי.
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 01/01/2026 14:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #7 

01/01/2026 12:36  
gwx כתב:
מעניין למה אתה קורץ. אם השקעת בטלוויזיה ברמה גבוהה ושכנעו אותך לחבר אותה לחשמל דרך מגן ברקים שעולה עשרים שקלים למכונת כביסה ואתה לא רואה ירידה מובחנת באיכות התמונה חבל על הכסף שביזבזת על המסך היקר, היית קונה טלוויזיה Pilot נהנה באותה המידה וחוסך אלפי
...
איך בדיוק קשורה העלות של מגן ברקים לטיעון שלך, ולמה אתה חושב שתהיה למגן ברקים איזושהי השפעה על איכות התמונה?

01/01/2026 12:36  
gwx כתב:
הבנתי את הרמה באתר הזה די מהר.
...
אתה יותר ממוזמן לא להיות פה. לא נתגעגע.

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

01/01/2026 12:46  
sabres כתב:
איך בדיוק קשורה העלות של מגן ברקים לטיעון שלך, ולמה אתה חושב שתהיה למגן ברקים איזושהי השפעה על איכות התמונה?

אתה יותר ממוזמן לא להיות פה. לא נתגעגע.
...
https://www.google.com/search?client=fi ... ormance%20

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא זה מדהים. אתה מפנה אותי לחיפוש בגוגל שמסכים איתי ומוציא אותך עוד יותר מגוחך?
לא שאני חושב ש-LLM זה איזה אלוהים שיודע הכל, אבל לא טרחת אפילו לבדוק לפני שקישרת?

תגיד ברצינות עכשיו, אתה טרול? באת לפה להריץ דחקות על חברי הפורום?

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

01/01/2026 13:02  
sabres כתב:
לא זה מדהים. אתה מפנה אותי לחיפוש בגוגל שמסכים איתי ומוציא אותך עוד יותר מגוחך?
לא שאני חושב ש-LLM זה איזה אלוהים שיודע הכל, אבל לא טרחת אפילו לבדוק לפני שקישרת?

Screenshot_20260101_125914.png

תגיד ברצינות עכשיו, אתה טרול? באת לפה להריץ דחקות על חברי הפורום?
...
https://www.google.com/search?client=fi ... hout%20one

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

varistor רכיב זול ביותר שנמצא כמעט בכל מגן ברקים, ודאי היה מוסף לכל מכשיר אלקטרוניקה בידורית גם למכשירי אודיו מקצועיים אך לא כך הדבר ומדוע? תבדוק על סקופ את ההשפעה של וריסטורים על הפאזה החשמלית ותראה שהיא עוברת שינוי מסוים שינוי שמתבטא גם בתמונה וגם בצליל כי לפי הכופרים המאמינים בוודו חשמל הוא הדם של המערכת או המכשיר. הרבה אודיו/ וידאופילים נטשו את המסננים ומגיני נחשולי המתח עקב כך. הצבעים בטלוויזיה הפכו לא טבעיים עם קונטרסט חלש ופאזות המוזיקה התבלבלו.
קראתי כמה פוסטים של אנשים שקנו טלוויזיות חדשות מסוני ועד טיסיאל ומתלוננים על צבעים לא טובים ומתחילים להתבחבש עם החיבוריות של הטלוויזיה ותפריטי הכיול, אני הייתי קודם כל מסיר את מגן הברקים אם יש.
HiFi
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 01/01/2026 14:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

גם הקישור השני שצירפת סותר אותך לחלוטין, ואתה עוד ממשיך.
לא מוסיפים מגן ברקים מובנה למכשירים מהסיבה הפשוטה שמדובר ברכיב שתפקידו למות כשצריך ולהיות מוחלף. אתה מבין למה זה הגיוני לחלוטין שהוא יהיה רכיב חיצוני ולא פנימי?

אין לי ספק עכשיו שאתה טרול.

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ההטרלה שלי באה אחרי שעוד אנטיפת טיפוסי לאתר כתב את זה לגביי:

"לאחרונה כתב פה אחד המשתתפים שמגני ברקים פוגעים אנושות שתמונה שמספקת טלוויזיות סוני 😉"

אני מציע כך, ולא מעוניין שיגיבו לאחר שינסו, תחליטו בעצמכם: אם יש לכם את המגן ברקים הזול הזה על השקע או אפילו DIN זול בלוח החשמל, נסו לעקוף אותם ביום רגיל ללא ברקים רק למטרת השוואת התמונה לעם המגן ובלעדיו.
נערך לאחרונה על ידי gwx ב 01/01/2026 14:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

...
זו תשובתו של ג'ימני לשאילתה שלך: או במילים אחרות, אין למגן ברקים שום השפעה על איכות התמונה. כמו גם לסוג כבל החשמל שבו אתה משתמש, וכמה גבוה מהרצפה אתה שם אותו.

@ChinggisKhan @sabres @gwx
חבל לגרור שרשור לא קשור של חבר פורום לוויכוח הזה שוב. אם בא לכם להתנגח, תעשו את זה בשרשור ההוא. ובלי ירידה לפסים אישיים בבקשה, תשמרו על אובייקטיביות.

gwx
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

וואו עם רקע שחור! כבוד..למרות שזה כמו הקישור שאני הבאתי מאותו הג'מיני.
וזה לא סותר את מה שאני טוען שהלקוח ישראל ישראלי רובו ישים מגן ברקים אפטר מרקט שאיכותו נמוכה ופוגעת בתמונה זה מופיע בפסקה השניה של מה שצירפת. אני הוספתי שמעבר לבעיות הויזואליות שמתוארות בפסקה וגם בלעדיהן, יש הפחתה מסויימת באיכות התמונה שלרוב מתבטאת בצבעים "לא נכונים" ובקונטרסט ירוּד שמפריעים לצופה שמנסה לשווא לתקן אותם בהגדרות התמונה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4787
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #16 

@TheCoolest מכיוון שמדובר כמעט על אותה תקלה באותה טלוויזיה כמעט ומשתמש חדש הנחתי שמדובר באותו אדם..

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1404
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #17 

מגן ברקים פוגע באיכות התמונה... 😬נראה לי שהגיע הזמן להתחיל לאשפז אנשים בכפיה... 😄

מפגיעת ברק לרוב ספק הכוח של הטלויזה ינזק. אפשר למצוא חלופי העליאקפרסס אבל תמיד קיים סיכוי שעוד כרטיסי נפגעו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

01/01/2026 14:29  
ChinggisKhan כתב:
@TheCoolest מכיוון שמדובר כמעט על אותה תקלה באותה טלוויזיה כמעט ומשתמש חדש הנחתי שמדובר באותו אדם..
...
הוא הצטרף ב-2012, לא כזה חדש.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

01/01/2026 14:21  
gwx כתב:
וואו עם רקע שחור! כבוד..למרות שזה כמו הקישור שאני הבאתי מאותו הג'מיני.
וזה לא סותר את מה שאני טוען שהלקוח ישראל ישראלי רובו ישים מגן ברקים אפטר מרקט שאיכותו נמוכה ופוגעת בתמונה זה מופיע בפסקה השניה של מה שצירפת. אני הוספתי שמעבר לבעיות הויזואליות שמתוארות בפסקה וגם בלעדיהן, יש הפחתה מסויימת באיכות התמונה שלרוב מתבטאת בצבעים "לא נכונים" ובקונטרסט ירוּד שמפריעים לצופה שמנסה לשווא לתקן אותם בהגדרות התמונה.
...
אם תרצה, אני אתרגם לך את מה שהוא רשם לעברית.
מה שהוא כתב זה שמגן ברקים לא מנקה מתח רשת שיש עליו הפרעות.
אם אתה חושב שמתח הרשת שמגיע אליך לבית\דירה הוא טהור ומגן ברקים יפגום בו אז כנראה שאתה לא יודע איך מערכת החשמל עובדת.
כמות ה"תחנות" שיש בין חברת החשמל עד לשקע בדירה שלך היא כל כך גדולה, שמגן ברקים או UPS או כמעט כל דבר אחר כמו סוג הכבל וכמה גבוה אתה מעביר אותו מהריצפה אל המכשיר לא ישפיע בשום אופן על איכות התמונה. שלא לדבר בכלל על העובדה שטלוויזיות היום (בהשוואה למסכי CRT מלפני 75 שנים) הם דיגיטליים לחלוטין, כולל ספקי הכוח שלהם. ל"טוהר" מתח הרשת שנכנס אל המסך לא תהיה שום השפעה על איכות התמונה שטלוויזיה מודרנית מפיקה. הטענות שלך כמו ניגודיות נמוכה וצבעים לא נכונים בגלל מתח רשת זה גיבוב של שטויות. יש סיכוי הרבה יותר גבוה שאיכות האלקטרוניקה במסך תשפיע יותר על התוצאות מאשר מתח הרשת.

אבל אם אתה פשוט בא לעשות טרולינג כי משעמם לך בחיים, ובשנה החדשה, אני בשמחה אראה לך את הדרך החוצה.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #20 

אגב, בזמנו היה לי איזה בודק שקעים. אני עובר על הדירה, לא סומך על אף חשמלאי בקטע הזה. ממפה את השקעים כי היו חדשים וישנים. ואז קולט שיש לפחות שני מתחים בדירה. כלומר - שלושת הפאזות לא נותנות אותו מתח נומינלי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”