עזרה בבחירת מערכת בית חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #21 

31/12/2025 20:46  
Grappa כתב:
הראוטר האחרון שלי לפני היוביקוויטי היה אסוס ZenWiFi שנחשב לראטור טוב ואיתו היו לי ניתוקים.
בנוסף עד כמה שאני יודע האסוס לא יודע ליצר VLAN נפרד ל IOT.
עברתי ל U6+ עם UCG-Ultra כראוטר ומאז הכל עובד נפלא, היום הייתי משתמש ב UCG-Fiber (בגלל החיבור הישיר לפיבר של הספק) ו U7.

בנוסף עשיתי כמה פרויקטים עם U6+ וראוטר מרכזי Dream Machine SE (מצלמות + בקרת כניסה....) שבגדול שבהם יש בערך כ 70 יחידות שלי שמתפקדות ללא בעיה.
הייתרון הגדול שכל יחידת שלי מ GEN3 והלאה משמשת גם כ BT רפיטר זה מאפשר חיבור חישני BT על סוללה ובקרת נוכחות באמצעות ניטור טלפונים (וגם לקלוט את המשקל שיאומי של השכנים :lol: ......).

מאמין שעם 2 יחידות U7-Lite או U6 וראוטר של יובקווטי תקבל תוצאות טובות
...
רק אתקן שהראוטר שיש לי יודע להפריד את רשת ה IoT ולנהל vlan, אבל לא על זה הדיון.

תודה על העצות! אשקול מעבר אם יהיו מחירים נוחים (הדיון השני על מוצרי יובי).

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #22 

29/12/2025 22:19  
Jabberwock כתב:
איך זה קשור ל-SSID נפרד? הרי הם בכל זאת בתדר אחר לחלוטין.
צריך לאשרר את מה שכתבת כאן.

המיקרו-בקרים האלו לא עוברים את ה-2Mbps, וגם אין סיבה שיעברו. אני לא יודע איזה פרמטרים יאטו את הרשת.
אולי @sys_admin יודע.
...
אם יש לך SSID יחיד לכל הרשתות, אין שום דבר שימנע מהטלפונים שלך לעבור ל-2.4GHz כי עברת בנקודה בבית שה-5GHz לא הכי חזקה בה, ואז הם גם לא כל כך מהר יעברו חזרה, כדי להימנע מניתוקים. ברגע שהם על אותו תדר עם ה-IoT, אז אתה בצרות, כי ה-AP משרת את הלקוחות שלו במוד של first come first served, ואז ברגע שכל הערוצים נתפסים הטלפונים יצטרכו לחכות לתורם. זה לא קשור לקצב התעבורה, זה קשור לזמן שלוקח לרכיבים האלה להתחבר ולשחרר, ואם יש הרבה מאוד רכיבים זה יכול לקחת זמן.
הפרדת SSID מונעת את זה.
חוץ מזה, הרכיבים האלה לא מתפקדים טוב בסביבה שמופעלים בה פרוטוקולים כמו 802.11k ו-802.11r, שהם חלק אינטגרלי מ-WiFi 6 ומעלה, אבל מיותרים לגמרי לרכיבים נייחים. ה-IoT mode מבטל את כל התכונות האלה ב-SSID הרלוונטי.

השיקול ש-@sys_admin אמר נכון גם הוא, והזכרתי את הצורך בלהרים VLAN נפרד.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”