הדור החדש של A1 Evo ה A1 Evo AcoustiX
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אצלי מ 5 חזרות הוא לרוב לוקח בין 3 ל 5. רק במדידת הסאבים הוא זורק 3 בכל פעם ולוקח 2. אם יש לך מספיק זמן, אז תעשה גם 9 חזרות. אבל ממש אין צורך יותר מ 7 נקודות, כי זה מאפשר פיזור סמטרי סביב ה MLP. כן חשוב למדוד ב 3 צירי חופש סביב ה MLP לפי המדריך של אודיסי.
שים לב שאצלי בהתחלה ה MIMO יצא ללא באסים ואז גיליתי שה A1X לא הצליח לשנות את החיתוך של הקדמיים ל 150 הרץ עבור ה LFE+MAIN. אחרי ששיניתי ידנית, הסאונד השתפר משמעותית.
למי שיש שני זכרונות PRESETS לרמקולים, ממליץ למדוד ולהריץ פעמיים. עבור PRESET 1 להגדיר סטאפ כולל סנטר ולבצע מדידות. להריץ A1X עם TC של FLAT וללא MIMO. רצוי להוסיף את ה סנטר לכיול תזמון הסאבים, ולאחר טעינה לרסיבר, להפעיל DEQ. אצלי זה נשמע מעולה עם כל היתרונות של DEQ שעדיפים מאשר ה REFERENCE שלו
עבור PRESET 2 לבטל סנטר ולהריץ מדידות חדשות ואז להריץ A1X עם MIMO. כאן רצוי לבחור ב TC של MUSIC עם +7 דציבל שקיים ב A1X.
בצורה זאת PRESET 1 עם DEQ וסטנטר יהיה עבור סרטים וטלויזיה, ו PRESET 2 ללא EQ וללא סנטר (אפשר גם ללא אטמוס), יהיה רק עבור מוסיקה
יש לי הרגשה שבסוף הוא יצליח להרחיב את ה MIMO לעוד רמקולים כי ניתן לבצע LFE+MAIN לכל רמקול שמוגדר כ FULL RANGE גם ברסיברים הישנים. זה נוסף לאחר אחד מהעדכונים השנה
שים לב שאצלי בהתחלה ה MIMO יצא ללא באסים ואז גיליתי שה A1X לא הצליח לשנות את החיתוך של הקדמיים ל 150 הרץ עבור ה LFE+MAIN. אחרי ששיניתי ידנית, הסאונד השתפר משמעותית.
למי שיש שני זכרונות PRESETS לרמקולים, ממליץ למדוד ולהריץ פעמיים. עבור PRESET 1 להגדיר סטאפ כולל סנטר ולבצע מדידות. להריץ A1X עם TC של FLAT וללא MIMO. רצוי להוסיף את ה סנטר לכיול תזמון הסאבים, ולאחר טעינה לרסיבר, להפעיל DEQ. אצלי זה נשמע מעולה עם כל היתרונות של DEQ שעדיפים מאשר ה REFERENCE שלו
עבור PRESET 2 לבטל סנטר ולהריץ מדידות חדשות ואז להריץ A1X עם MIMO. כאן רצוי לבחור ב TC של MUSIC עם +7 דציבל שקיים ב A1X.
בצורה זאת PRESET 1 עם DEQ וסטנטר יהיה עבור סרטים וטלויזיה, ו PRESET 2 ללא EQ וללא סנטר (אפשר גם ללא אטמוס), יהיה רק עבור מוסיקה
יש לי הרגשה שבסוף הוא יצליח להרחיב את ה MIMO לעוד רמקולים כי ניתן לבצע LFE+MAIN לכל רמקול שמוגדר כ FULL RANGE גם ברסיברים הישנים. זה נוסף לאחר אחד מהעדכונים השנה
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
התווסף מדריך מתקדם לכיול מתקדם יותר באמצעות הכלי (פוסט הראשון/המקורי)
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- שם מלא: moshebh
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מישהו יכול לעזור עם התוכנה הזאת?
ניסיתי לעשות לפי המדריך וידאו השני(כביכול של המתקדמים)
עשיתי כיול של 3 נקודות עם 9 חזרות אבל אני לא יודע לעשותאת האופטימיזציה שהוא עושה שם אחר כך.
כאילו התהליך שהוא עושה עם הגרפים וה target curve שלו (הואדתי את ה tc שלו מהלינקים שם אבל אני לא מבין בזה כלום.
לא מבין איזה תדר צריך להיות בכל מקום
לא מבין בגרפים, הרצים, tc
יש אופציה כזאת אוליי עם מישהו מכם שאני שולח לו את התוצאות כיול שיצרה לי התוכנה(זאת עם ה3 נקטדות ו9 חזרות) והוא מתקן לי בתוכנה אצלו לפי מה שעושה הבחור בסירטון?
בינתיים העלתי לרסיבר עם האופציה האוטומטית של הברירת מחדל של האופטימיזציה..
אשמח אם מישהו יגיב לי ויוכל לסייע לי כאן
כי בינתיים אני לא שומע הבדל כזה /אם בכלל לכיול דרך הרסיבר עצמו
עשיתי כיול של 3 נקודות עם 9 חזרות אבל אני לא יודע לעשותאת האופטימיזציה שהוא עושה שם אחר כך.
כאילו התהליך שהוא עושה עם הגרפים וה target curve שלו (הואדתי את ה tc שלו מהלינקים שם אבל אני לא מבין בזה כלום.

יש אופציה כזאת אוליי עם מישהו מכם שאני שולח לו את התוצאות כיול שיצרה לי התוכנה(זאת עם ה3 נקטדות ו9 חזרות) והוא מתקן לי בתוכנה אצלו לפי מה שעושה הבחור בסירטון?
כי בינתיים אני לא שומע הבדל כזה /אם בכלל לכיול דרך הרסיבר עצמו
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אתה לא צריך לתקן שום דבר לבד, אחרי שהוא מסיים פשוט תעלה את הקובץ לרסיבר.12/02/2026 22:32moshebh כתב: מישהו יכול לעזור עם התוכנה הזאת?
כי בינתיים אני לא שומע הבדל כזה /אם בכלל לכיול דרך הרסיבר עצמו...
מה זה ברירת מחדל? האקספרס?
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

לא, לא האקספרס באופציה הראשונה13/02/2026 10:13mulder כתב: אתה לא צריך לתקן שום דבר לבד, אחרי שהוא מסיים פשוט תעלה את הקובץ לרסיבר.
מה זה ברירת מחדל? האקספרס?...
אני עשיתי אופציה שניה - measure system at multiple positions
אחר כך אופציה שלישית - optimize mesured system wuth default settings
אחר העברה לרסיבר
אבל אני רציתי לעשות כיוונים ידניים כמו שהוא עושה בסירטון אבל אני לא מבין בזה כלום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

בשלב ראשון ממליץ לך שתכייל עם אפשרות 2 בלבד. אחרי שסיימת תעלה את זה לרסיבר.13/02/2026 12:15moshebh כתב: לא, לא האקספרס באופציה הראשונה
אני עשיתי אופציה שניה - measure system at multiple positions
אחר כך אופציה שלישית - optimize mesured system wuth default settings
אחר העברה לרסיבר
אבל אני רציתי לעשות כיוונים ידניים כמו שהוא עושה בסירטון אבל אני לא מבין בזה כלום...
שלב 2 זה אפשרויות מתקדמות, אם אתה לא מבין בזה אז אל תיכנס לזה בינתיים כי אתה יכול לקלקל יותר מלשפר.
בינתיים תעלה שוב רק את הכיול של שלב 1 לרסיבר ותראה אם יש לך שיפור, אפשר אחר כך להתקדם משם.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
הוא כרגע עובד ללא הספקה על גרסת ה PRO שכוללת ממשק גראפי מתקדם למדידות עם כיול עוצמות אוטומטי של האותות בזמן המדידה להגדלת ה יחס אות לרעש ודיוק, וגם עובד על MIMO משופר שיערב יותר רמקולים מאשר רק קדמיים וסאב. כנראה גם סנטר וסראונד. לא ברור מתי זה יהיה מוכן, אבל יהיה מעניין לראות כמה זה ישפר.
אגב יש כבר MOD שמאפשר לבצע כיול בתחום תדים מלא. סקריפט מבוסס tampermonkey
אגב יש כבר MOD שמאפשר לבצע כיול בתחום תדים מלא. סקריפט מבוסס tampermonkey
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

כן זה מה שעשיתי13/02/2026 13:20mulder כתב: בשלב ראשון ממליץ לך שתכייל עם אפשרות 2 בלבד. אחרי שסיימת תעלה את זה לרסיבר.
שלב 2 זה אפשרויות מתקדמות, אם אתה לא מבין בזה אז אל תיכנס לזה בינתיים כי אתה יכול לקלקל יותר מלשפר.
בינתיים תעלה שוב רק את הכיול של שלב 1 לרסיבר ותראה אם יש לך שיפור, אפשר אחר כך להתקדם משם....
עשיצי כיול דרך אופציה 2 ל3 מקומות ו9 חזרות ואת הקובץ שנוצר עשיתי אופטימיזציה אוטומטית לא custom setting
והעלתי לרסיבר..
עכשיו השאלה שלי אם אתה או חבר אחר מפה מבין איך לעבוד עם כל הגרפים והכיוונים הידניים כמו שהוא טשה בסירטון?
האם יש אםשרות לשלוח את הקובץ שלי שנוצר לך או למישהו אחר שיוכל לכוון בשבילי כמה שאפשר לכמו שהוא עשה בסירטון?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

1. אני לא ממש נכנסתי לקבצים עצמם אז אין לי איך לעזור בזה.13/02/2026 17:01moshebh כתב: כן זה מה שעשיתי
עשיצי כיול דרך אופציה 2 ל3 מקומות ו9 חזרות ואת הקובץ שנוצר עשיתי אופטימיזציה אוטומטית לא custom setting
והעלתי לרסיבר..
עכשיו השאלה שלי אם אתה או חבר אחר מפה מבין איך לעבוד עם כל הגרפים והכיוונים הידניים כמו שהוא טשה בסירטון?
האם יש אםשרות לשלוח את הקובץ שלי שנוצר לך או למישהו אחר שיוכל לכוון בשבילי כמה שאפשר לכמו שהוא עשה בסירטון?...
אפילו האקספרס אמור להיות מספיק, ועשית מעבר לזה. מה אתה מרגיש שאתה צריך לתקן במצב שיש לך אחרי הכיול?
אתה יכול לבדוק קודם כל מה הערכים שהתקבלו בעוצמות ווליום, מרחקים, קרוסים וכו'.
2. יעזור אם תגיד מה הרסיבר והרמקולים אצלך.
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

1)מרגיש לי במוזיקה שהרמקול צורם מידיי, כאילו יותר מידיי טרבל, אוליי אנסה לכוון מה שאני מבין מחדש ולשלוח שוב לרסיבר נראה מה יצא.13/02/2026 17:09mulder כתב: 1. אני לא ממש נכנסתי לקבצים עצמם אז אין לי איך לעזור בזה.
אפילו האקספרס אמור להיות מספיק, ועשית מעבר לזה. מה אתה מרגיש שאתה צריך לתקן במצב שיש לך אחרי הכיול?
אתה יכול לבדוק קודם כל מה הערכים שהתקבלו בעוצמות ווליום, מרחקים, קרוסים וכו'.
2. יעזור אם תגיד מה הרסיבר והרמקולים אצלך....
כי כשבחרתי שהתוכנה תבצע אופטימיזציה אוטומטית ולא custom setting, אחרי ששלחתי לרסיבר את הכיוונים בדקתי בתפריט של הרסיבר עצמו שהוא קבע קרוסאובר
לקידמייים עשה אותם 40hz
סנטר 60hz
אחוריים גם 60hz
וקדמיים גהוהים 60
אני שיניתי קדמיים, סנטר ל80hz
אחוריים 100hz
ורמקולים דץקדמיים גבוהים ל 120hz
2) זה הסטאפ שלי
קדמיים- klipsch rp260f
אחוריים - klipsch rp402s
סנטר - klipsch rp600c
קדמיים גבוהים - klipsch rp500sa
סאב - svs sb2000
רסיבר - denon avr-x3600h
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

מה שאני מתכוון בכל נושא ה"בעייה" שלי סה
שאת כל הנושא עבטדה עם התוכנה השנייה REW זה אני לא מצליח להבין כאילו כל
הטוויקים והכיוונים הקטנים, המדידות, החיתוכים שהוא עשה בוידאו, שם אני כבר לא מבין כלום..
כל הגרפים האלה ואני לא יודע איך להסתכל על גרף של הכיול ולהבין אם הכיול יצא טוב או לא, אם החיתוך ומה שקבע התוכנה
דורש כיוון ידני כזה או אחר..
אני אומר בלי העבודה והכיוון הידני ב REW זה יוצא כאילו שעשיתי כיול דרך הרסיבר עצמולא דרך התוכנה A1 evo
אני טועה?
הטוויקים והכיוונים הקטנים, המדידות, החיתוכים שהוא עשה בוידאו, שם אני כבר לא מבין כלום..
כל הגרפים האלה ואני לא יודע איך להסתכל על גרף של הכיול ולהבין אם הכיול יצא טוב או לא, אם החיתוך ומה שקבע התוכנה
אני אומר בלי העבודה והכיוון הידני ב REW זה יוצא כאילו שעשיתי כיול דרך הרסיבר עצמולא דרך התוכנה A1 evo
אני טועה?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

נתחיל מזה שהרמקולים שלך כבר מראש עם סאונד מאוד בהיר.15/02/2026 9:07moshebh כתב: מה שאני מתכוון בכל נושא ה"בעייה" שלי סה
אני טועה?...
רוב מוחלט של התוצאה שתקבל זה שילוב של מה התוכנה עושה בכיול+איך ביצעת פיזית. וכמובן יש גם את האקוסטיקה אצלך והרמקולים עצמם.
השאר זה יותר כיוונונים קטנים וטעם אישי, אני בספק אם זה ישפר משהו אם הבסיס לא טוב אצלך בחדר ו/או בביצוע הכיול. אז כל ההתעסקות ב REW (שזה מאוד מתקדם ומורכב גם לרוב חובבי התחום) או בממשק של A1 לא בטוח שייתן משהו אם אחרי הכיול עצמו אין לך סאונד שאתה מתחיל להיות מרוצה ממנו.
אם אתה רוצה אז בממשק יש לך מצד שמאל למעלה בחירה של כל מיני גרפי מטרה, נסה כמה מהם, אין מה להפסיד.
אני יכול לומר לך מניסיון שאין הרבה סיכוי ש A1 נשמע כמו הכיול של הרסיבר.
- moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

את הכיול עשיתי בדיוק איך שהתוכנה ביקשה,15/02/2026 9:40mulder כתב: נתחיל מזה שהרמקולים שלך כבר מראש עם סאונד מאוד בהיר.
רוב מוחלט של התוצאה שתקבל זה שילוב של מה התוכנה עושה בכיול+איך ביצעת פיזית. וכמובן יש גם את האקוסטיקה אצלך והרמקולים עצמם.
השאר זה יותר כיוונונים קטנים וטעם אישי, אני בספק אם זה ישפר משהו אם הבסיס לא טוב אצלך בחדר ו/או בביצוע הכיול. אז כל ההתעסקות ב REW (שזה מאוד מתקדם ומורכב גם לרוב חובבי התחום) או בממשק של A1 לא בטוח שייתן משהו אם אחרי הכיול עצמו אין לך סאונד שאתה מתחיל להיות מרוצה ממנו.
אם אתה רוצה אז בממשק יש לך מצד שמאל למעלה בחירה של כל מיני גרפי מטרה, נסה כמה מהם, אין מה להפסיד.
אני יכול לומר לך מניסיון שאין הרבה סיכוי ש A1 נשמע כמו הכיול של הרסיבר....
כם עשיתי לפני שהתחיל הכיול התוכנה ביקשה שאציב את המיקרופון בדיוק באמצע
ויצא לי דווקא ממש תוצאות מירכוז יפות..
דרך אגב אחרי שהעלתי טת הקובץ הסופי לרסיבר, התוכנה עשתה חיתוכים אחרים ממה
שאני רגיל
לדוגמה הכיול חתך את הקדמיים והסנטר ב 40hz
ואת האחוריים וה high ב 60Hz
אני רגיל ושיניתי את הקדמיים והסנטר ל 80hz והאחוריים והרמקולי גובה ל 120hz
אז השאלה למה הוא קבע את החיתוכים ככה?
בכל מקרה אתה אומר לעשות הכל אוטומטי בלי שום אופטימיזציה ידנית וזהו?
אתה עובד גם עם התוכנה הזאת ופשוט עשית הכל אוטומטי בלי להתעסק עם התוכנה השנייה REW?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
גם אני עדיין איתו ,קשה לנצח אותו כי יש curve שבסופו של דבר מדוייקים לרוב החללים .11/03/2026 9:11bmoti2024 כתב: היי,
אני עדיין עובד דרך EVO הישן (עם אודיסיטי) מה שטוב לי שם שאני משנה את הCURVE לפי מה שאני אוהב, האם ניתן לבצע זאת ב A1 החדש?...
זו תוכנה בתשלום של אותו יוצר שמיועדת רק למדידה, לא לכיול. היא כן מאפשרת למדוד את המערכת ע״פ מיקרופון UMIK או דומה במקום להשתמש במיקרופון המובנה של אודיסיאה ברסיבר (ההקלטה נעשית ממחשב ווינדוס בלבד).
אחרי המדידה אפשר לשלוח אותה ל A1 Acoustix כדי לבצע את הכיול עצמו. לא יצא לי לנסות, בינתיים העבודה ישירות ב A1 ומדידה דרך הרסיבר עבדה לי יופי (לפני שהכלי הזה יצא).
אחרי המדידה אפשר לשלוח אותה ל A1 Acoustix כדי לבצע את הכיול עצמו. לא יצא לי לנסות, בינתיים העבודה ישירות ב A1 ומדידה דרך הרסיבר עבדה לי יופי (לפני שהכלי הזה יצא).