פריסת סיב אופטי בבית פרטי כנקודת תקשורת

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #21 

למשתמש ביתי "מן השורה" (שאין לו משרד פרטי בבית...) לדעתי גם ג'יגה, ובוודאי 2.5G בLAN ולכיוון האינטרנט יספיקו למירב השימושים העתידיים והנפוצים. גם הציוד התומך - הוא בעלויות סבירות היום. אין כל הצדקה לסיב לתקשורת פנים בדירה.

ה"כשל" בארץ הוא העדר חבילות סימטריות ו 10% העלאה זה לא ממש מיטבי, וסיבה ראויה לשלם קצת יותר ולהכפיל אותו (בחבילת 5G) למי שממש צריך לגיבוייים וכד'.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46319
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #22 

2.5 למשתמש ביתי?
שווה שתבדוק מה קצב השימוש ואם בכלל אנשים מגיעים לרוויה של חיבור 1Gbps. אני עם 8TB שימוש חודשי וחיבוריות 1Gbps היא די והותר, למעשה רוב הזמן הקו ב- Idle.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #23 

09/11/2025 10:09  
ziv_r כתב:
2.5 למשתמש ביתי?
שווה שתבדוק מה קצב השימוש ואם בכלל אנשים מגיעים לרוויה של חיבור 1Gbps. אני עם 8TB שימוש חודשי וחיבוריות 1Gbps היא די והותר, למעשה רוב הזמן הקו ב- Idle.
...
צודק,גם אצלי כך. ביחוד כשניתן גם להרחיב את הuploud ל 25% יחסית בזול. 2.5G זה במחשבה על העתיד... לכן כשקונים ציוד חדש (נתב או מתאם ) זו נקודה לשיקול דעת.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #24 

לדעתי, עדיף לבדוק את עלויות הציוד רק כשיש צורך ממשי. אם קונים עכשיו, משלמים הרבה מעבר למה שצריך ועל ציוד שלא באמת צריך עכשיו.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #25 

נבדוק ב 11.11 ... :)

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #26 

09/11/2025 9:12  
ziv_r כתב:
@DanielGR
אז ממה שהבנתי מהתגובה שלך, מדובר בהכנה לעתיד, לא בצורך ממשי להיום.
...
לא, כבר היום יש לזה תועלת מבחינת הפרודוקטיביות וחווית המשתמש (עבורי).

ישנן למעשה שתי סיטואציות:
משתמש עם רשת קיימת של גיגביט או 2.5G, במקרה הזה קשה למצוא הצדקה לשדרג את הרשת ללא שימוש שיצדיק את ההוצאה הכרוכה בשידרוג ל-10Gbps או סיבים

סיטואציה של מעבר לבית חדש או שיפוץ שבמסגרתו בכל מקרה תתבצעה התקנה חדשה של הרשת. במקרה הזה כן נכון להסתכל קדימה ולבחון כיצד ייראה מתאר השימוש בעתיד. פריסת סיבים בבית יכולה לפחות להיות אלטרנטיבה מעניינת, ולדעתי מהסיבות שהוזכרו - גם עדיפה, עם או בלי פריסה נוספת עבור POE למי שצריך.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #27 

איפה התועלת כיום? לא הצלחתי להבין:
viewtopic.php?t=400271#p3386732+

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #28 

09/11/2025 9:12  
ziv_r כתב:
@sys_admin
רוב האנשים שאני מכיר שעובדים מהבית מתחברים פשוט מרחוק למחשב בעבודה ובמצב כזה פרוטוקול הגישה לא באמת נהנה מחיבור פייבר. להגיד דברים כלליים כמו "פעילות טכנולוגית, הנדסה ותעשיות בטחוניות" לא באמת מחזק את הטיעון. גם בתעשיות האלה, בכל המקרים (אלא אם כן אתה סטארטאפ של 5 עובדים), העבודה מרחוק לא דורשת העברת קבצים כבדים לתוך הסביבה הביתית. הכול נשאר בצד השני.
...
במסגרת העבודה שלי כמנהל מערכות מידע, אני מכיר לרוב שימושים אחרים לגמרי של עבודה מהבית, למשל אצל אלה שעובדים כעצמאיים או כספקים חיצוניים של פתרונות טכנולוגיים, הנדסיים או אחרים של גופים ושל ארגונים שונים.
ואני אתן רק כמה בודדות מהדוגמאות הרבות כאלה.

שימוש כזה יכול להיות למשל של פרילנסר בתחום הצילום ועריכה של Electronic news gathering. שמדובר על בן אדם, שביום הוא רץ עם הציוד צילום ואחרי הצוהריים הוא פורק את כל החומר גלם המצולם למערכת NAS שלו בבית ועורך אותו בתכנת עבודה שלו, שגם היא מחוברת בתוך הרשת הביתית שלו לאותו ה NAS. תכנת העבודה זו מן הסתם חייבת להיות מחוברת עם קו רשת של כ 50G לפחות בכדי שאפשר יהיה לעשות משהו בזמן סביר.
עוד מקרים שאני מכיר, זה למשל בעל חברה של הנדסה אזרחית ( חברה של בן אדם אחד ) שביום מבצע מדידות אזרחיות עם התאודוליט שלו ועם ה LIDAR שלו ואחרי הצוהריים הוא פורק את החומר גלם הנמדד מהמכשירים אלה ל NAS שלו בבית ומתחיל לבנות ממנו את הפוליגונים דרך תכנת עבודה שלו שגם מחוברת לרשת ביתית זו שלו, גם עם חיבור רשת של כ 50G לפחות .
אפשר להמשיך עם כל הפרילנסרים שאני מכיר שכל אחד מהם פועל בתחום שלו, אם זה עריכת וידאו, כספק חיצוני לארגוני ענק, אם זה מי שעובד על מאגרי נתונים בתחום של מחקר ופיתוח, מי שעובד כספק חיצוני בתעשיות ביטחוניות בתחום של פיתוח מערכות או בתחומים אחרים, אבל, כל מה שמשותף להם, זה זה, שהבית שלהם, זה המשרד היחידי שלהם והרשת הביתית שלהם, זה הרשת שחלק מהשימושים בה, חוץ מבידור ופנאי, זה עבודה מהבית, שדורשת תשתיות ומשאבים מקומיים בני זמנינו ולא כאלה שנשארו משנות התשעים.
ולא מדובר כאן על מקרים בודדים, אלה, שלכל ארגון ענק, בכל תחום שאני נגיש בו, יש עשרות רבות של ספקים חיצוניים כאלה, שכל אחד מהם פועל בצורה זו בדיוק.

כמובן, מי שלא צריך את כל זה, אז אין לו שום היגיון או סיבה שירכוש את כל הציוד של רשת ביתית מסוג זה ומובן מאליו שלחלק גדול של המשתמשים הביתיים הרגילים יותר ממספיק ציוד שספק אינטרנט מתקין ומתחזק להם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #29 

יש כאן הרבה טקסט, אבל בלי נתונים ממשיים. להזכיר תאודוליט לא מחזק את הטענה, הרי הוא בסך הכול מקליט נתוני מיקום, וכל דגימה שכזו שוקלת לכל היותר כמה KB.
גם הצלם שציינת, רוב הצלמים עורכים את החומרים מקומית וכשהם מסיימים את העבודה, הם פשוט מגבים ל-NAS או כונן חיצוני. זה לא מצריך רוחב פס יוצא דופן.

אפשר להמשיך ולהביא עוד פרילנסרים כדוגמה, אבל כשמדובר בגופים גדולים, כל מי שעובד מולם יתחבר מרחוק. אף ארגון רציני לא יאפשר להוציא החוצה מידע רגיש או קבצים מתוך התשתית שלו.

ובסופו של דבר, גם אם נתעלם מהכל, הדוגמאות האלו פשוט לא קשורות לשימוש ביתי, שזו בדיוק הייתה כותרת השרשור. אז גם בהקצנה, אין כאן הצדקה אמיתית.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #30 

08/11/2025 17:40  
DanielGR כתב:
התצורה אצלי היא פריסה של סיבים בכל הבית:

- סיבים בתעלות בקיר
- מחשבים נייחים מחוברים באמצעות טרנסיברים של SFP PLUS למתג מרכזי. הקצבים ברשת הפנימית הם 10Gbps, ובחלק מהמחשבים - 25Gbps
- בכל מקום שיש בו צרכני נחושת RJ45 יש מתג קטן עם 4 פורטים של 2.5G ושני פורטים של SFP PLUS. עלות המתגים האלו נמוכה במיוחד.
- שאר הצרכנים הם אלחוטיים

אלה החיבורים בקיר:
image.jpeg

הערות:
סיבים אינם תומכים ב-POE, אם קיים צורך בכך צריך לפרוס גם כבלי נחושת לנקודות הרלוונטיות

ההתקנה הזו של סיבים בתעלות תוכל לתמוך גם בקצבים של 25Gbps ללא צורך בהחלפת הסיב

התקנה מקבילה מבחינת מספר הפורטים של 10Gbps על גבי נחושת - יקרה הרבה יותר מהתצורה הנוכחית
...

אני רואה שהשתמשת בקונקטורים מסוג LC APC.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #31 

אצלי השיקול היה נוחות וגם מגבלת מקום בתוך תעלת התקשורת. עדיף להשחיל 2 סיבים אופטיים בתעלת תקשורת כאשר קוטר של השרוול הוא 3 מ"מ , לעומת השחלת כבל אטרנט בודד בקוטר 6-7 מ"מ אשר תופס יותר מקום. בהנחה שיש מקום להשחיל, זה גם הרבה פחות יקר ופחות מסורבל מבחינת התקנה. אין צורך להתעסק עם חוטים וקיסטונים למיניהם.

חשיבה אסטרטגית זה דבר חשוב. הסיב עצמו גם יכול לתמוך בקצבים תיאורטיים של 400 גיגה או אפילו יותר. כפי שציינתם, בניגוד לכבלי אתרנט, אין צורך להחליף את הסיב בסיב "אחר". רק לשדרג (להחליף) את ציוד קצה.

סיב באורך 30 מ' עולה בממוצע 10-14 דולר.
כבל רשת איכותי באורך 30 מ' עולה בסביבות 40 דולר ( לא הגזמתי, נכון?).
ציוד קצה התומך בקצבים של עד 10 גיגה נחשב לזול ביותר. לדוגמא, מתג עולה בסביבות 79 דולר.
שני מודולים אופטיים: עולים בממומצע 14-20 דולר

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #32 

הגזמת, CAT6 זה 2 שח למטר https://www.erco.co.il/9991105100.html

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #33 

שמחתי להשתכנע שזה חסר משמעות לחלוטין למשתמש בייתי, נראה שאין שום הבדל בין נחושת לסיב אופטי מבחינת ביצועים.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #34 

09/11/2025 10:09  
ziv_r כתב:
2.5 למשתמש ביתי?
...
אני עם רשת 2.5Gbps קצת מעל חצי שנה, מאז שנכנסתי לדירה החדשה, רוב התעבורה אצלי בבית זה בין מחשבים ל NASים, כאשר באחד מהם יש כונני SSD, בהעתקת קבצים גדולים בהחלט יש הבדל בין 125MBPS ובין 290MBPS, אז נכון ש 99% מהזמן הרשת קרובה ל idle, אבל כשצריך מרגישים את ההבדל ואני אשמח יום אחד לשדרג ציוד קצה ל 10Gbps כשיהיה יותר נפוץ וזול.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #35 

למה אתה צריך להעתיק קבצים גדולים ברשת הביתית? אי אפשר לנגן את הסרטים מרחוק?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #36 

09/11/2025 11:02  
DanielGR כתב:
סיטואציה של מעבר לבית חדש או שיפוץ שבמסגרתו בכל מקרה תתבצעה התקנה חדשה של הרשת.
...
דווקא נשמע לי הפוך - מי שאין לו דרך לתכנן שכל הקליינטים הכבדים שדורשים בינהם רוחב פס גבוהה, ישבו אחד ליד השני (שלא לומר אחד בתוך השני, פונקציונאלית) נאלץ להתפשר על קישוריות גבוהה.

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת, ששומר על גמישות מירבית ביחס למחיר ולאורך זמן, זה אם יש לך דרגת חופש של תכנון ואתה עובד מהבית, תדאג שהתשתית המקצועית לא תהיה תלויה ככל הניתן ברוחב פס, בודאות לא של הבית ועד כמה שאפשר לא החוצה (כשהחוצה זה צוואר בקבוק יקר ומשמעותי).
הסיבה לכך פשוטה - הדרישות המקצועיות (שלי) מתקדמות משמעותית יותר מהר מהטכנולוגיה של תשתית התקשורת. אם הייתי נסמך בתהליך הבנייה של הבית על רשת של 10G גם אם היתה זמינה לפני 10 שנים, וכנראה היתה יקרה מאוד לתהליך ההתקנה, היום אף גרוע מכך - מהווה צוואר בקבוק קשיח שהיה מאלץ אותי לחפש פתרונות יקרים משמעותית בנוסף להשקעה ההיא.

כל קווי המוצרים שרוצים להיות רלוונטי אצל לקוחות הקצה, צריכים לקחת בחשבון שכדי שיוכלו למכור מוצר וחצי, אסור להם לאלץ את משתמש הביתי להחליף תשתית, לכן גם בעתיד הנראה לעין, אין הצדקה ואין מוטיבציה לאף צד להחליף תשתיות. זו הסיבה שהכי קל להטמיע את הרשת האלחוטית.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #37 

09/11/2025 13:08  
tzah כתב:
אני רואה שהשתמשת בקונקטורים מסוג LC APC.
...
נכון, למרות שהכניסה לטרנסיברים היא LC-UPC, ובצד של הטרנסיבר יש מתאם.

הסיבה היא שהייתי צריך סיב עם ראש מוגן עם לולאת משיכה מובנית שזה מאד נוח ומונע פגיעה כלשהיא בקונקטור, וניתן למשוך בלי לפגוע בסיב. זה תלוי בתעלה כמובן.

הבעיה שסיב כזה עם לולאת משיכה מובנית קיים רק APC, חיפשתי…

כך זה נראה, מחברים סטלבנד בקצה והמשיכה יותר קלה ואמינה: לוודא שאדייק: הקונקטור בקיר הוא SC משום שהוא פחות שביר, הסיב הוא LC, והקיסטון נראה כך:
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 09/11/2025 17:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #38 

09/11/2025 13:29  
tzah כתב:
אצלי השיקול היה נוחות וגם מגבלת מקום בתוך תעלת התקשורת. עדיף להשחיל 2 סיבים אופטיים בתעלת תקשורת כאשר קוטר של השרוול הוא 3 מ"מ , לעומת השחלת כבל אטרנט בודד בקוטר 6-7 מ"מ אשר תופס יותר מקום. בהנחה שיש מקום להשחיל, זה גם הרבה פחות יקר ופחות מסורבל מבחינת התקנה. אין צורך להתעסק עם חוטים וקיסטונים למיניהם.

חשיבה אסטרטגית זה דבר חשוב. הסיב עצמו גם יכול לתמוך בקצבים תיאורטיים של 400 גיגה או אפילו יותר. כפי שציינתם, בניגוד לכבלי אתרנט, אין צורך להחליף את הסיב בסיב "אחר". רק לשדרג (להחליף) את ציוד קצה.

סיב באורך 30 מ' עולה בממוצע 10-14 דולר.
כבל רשת איכותי באורך 30 מ' עולה בסביבות 40 דולר ( לא הגזמתי, נכון?).
ציוד קצה התומך בקצבים של עד 10 גיגה נחשב לזול ביותר. לדוגמא, מתג עולה בסביבות 79 דולר.
שני מודולים אופטיים: עולים בממומצע 14-20 דולר
...
הנתונים האלו מדוייקים. ציוד קצה התואם ל-SFP PLUS פחות יקר מציוד לנחושת, וכאמור בהשוואה של תשתית התומכת ב-10Gbpsסיבים יהיו פחות יקרים.

לגבי המתג שהשתמשתי בו - מיקרוטיק 16 CRS317 פורטים עולה כאמור 450 דולר לפני מס, זהו מתג מנוהל מצוין, מתגי נחושת בקיבולת הזו הרבה פחות נפוצים, ומשמעותית יותר יקרים. ספציפית לגבי מיקרוטיק, דגם מקביל עם פורטים של נחושת בקיבולת הזו פשוט לא קיים.

להשלים את התמונה, כרטיסי רשת עם פורטים של SFP PLUS ניתנים להשגה ב-25-35 דולר. כרטיסים התומכים ב-SFP28 מעט יותר יקרים אך לא בהרבה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #39 

09/11/2025 16:05  
alchemy כתב:
אני עם רשת 2.5Gbps קצת מעל חצי שנה, מאז שנכנסתי לדירה החדשה, רוב התעבורה אצלי בבית זה בין מחשבים ל NASים, כאשר באחד מהם יש כונני SSD, בהעתקת קבצים גדולים בהחלט יש הבדל בין 125MBPS ובין 290MBPS, אז נכון ש 99% מהזמן הרשת קרובה ל idle, אבל כשצריך מרגישים את ההבדל ואני אשמח יום אחד לשדרג ציוד קצה ל 10Gbps כשיהיה יותר נפוץ וזול.
...
אלה הקצבים שניתן להגיע אליהם ולמעט המתג זה אפילו לא יקר:

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #40 

09/11/2025 17:16  
DanielGR כתב:
נכון, למרות שהכניסה לטרנסיברים היא LC-UPC, ובצד של הטרנסיבר יש מתאם.

הסיבה היא שהייתי צריך סיב עם ראש מוגן עם לולאת משיכה מובנית שזה מאד נוח ומונע פגיעה כלשהיא בקונקטור, וניתן למשוך בלי לפגוע בסיב. זה תלוי בתעלה כמובן.

הבעיה שסיב כזה עם לולאת משיכה מובנית קיים רק APC, חיפשתי…

כך זה נראה, מחברים סטלבנד בקצה והמשיכה יותר קלה ואמינה:
image.png

לוודא שאדייק: הקונקטור בקיר הוא SC משום שהוא פחות שביר, הסיב הוא LC, והקיסטון נראה כך:

image.png
...
"הקונקטור בקיר הוא SC משום שהוא פחות שביר.."
זה נכון, אני רואה שבחרת מהסוג האיכותי עם גוף עשוי ממתכת.

יפה, אז אני התאמצתי קצת יותר והשחלתי סיב ביחד עם קונקטורים מסוג LC UPC. גם השחלתי על הדרך סיב נוסף עבור תשתית בזק, אבל בגלל שלא היה מקום להשחיל, נאלצתי לקצץ את הקונקטור , להשחיל ולהתקין קונקטור חדש.

הערה: הסיב של בזק אינו פעיל אבל מוכן לחיבור.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”