האם קיימת אפשרות להשתמש במודם סלולרי כטלפון?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #21 

29/10/2025 10:08  
DanielGR כתב:
image.png

פותח השירשור הציג את הבעיה. להבנתי הפיתרון הפשוט ביותר הוא WiFi calling. בהמשך לדיון שהתפתח, מתבקש שפותח השירשור יבדוק את ההצעה ויחלוק את התוצאות.

לא קשור להודעות אחרות.
...
ההודעה המדוברת בשרשור זה, השגויה והמבלבלת, על התריסים, על מרפסות ועל יתר הדברים לא קשורים לדיון זה, כמו תקנות התכנון והבניה, שהובילה לכל זה, כבר נמחקה.
היא הייתה כתגובה מתחת למה שכתבת ושציטטי מקודם, שציטטתי בכדי להבין "למה התכוון המשורר" שהגיב למה שכתבת.
בסוף התברר שהוא התבלבל בין השרשורים, משתמשים, נושאים שנידונו בשירשורים אלה וכו' וכבר מחק את התגובה שלו.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #22 

הבנתי את זה מעט שונה:

לפותח השירשור (ההודעה קיימת ולא נערכה) יש בעיה של קליטה סלולרית בחדר עבודה. הפיתרון שהוא מצא זה מעין Base station אישי של פרטנר שלא עובד טוב לפי התיאור שלו.

לאחר מכן הוא הציג פיתרון שההסבר שלו לא כל כך ברור. נבצע הפרדה בין הבעיה, שהיא קליטה סלולרית לא טובה, לבין הפיתרון. להבנתי הפיתרון היעיל ביותר הוא WiFi calling וזה מה שכתבתי. אותו Base station פרטי הוא פיתרון מורכב ויקר לאותה בעיה, שמסתבר שגם לא עובד מושלם.

לאחר מכן היו הסתייגויות מהפיתרון של WiFi calling, ולכן הדבר הכי פשוט הוא שכותב השירשור יבדוק את זה, ואם זה עובד אצלו כולל SMS נפתרה הבעיה, אפשר לסגור את ה-Ticket
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

29/10/2025 12:48  
DanielGR כתב:
הבנתי את זה מעט שונה:

לפותח השירשור (ההודעה קיימת ולא נערכה) יש בעיה של קליטה סלולרית בחדר עבודה. הפיתרון שהוא מצא זה מעין Base station אישי של פרטנר שלא עובד טוב לפי התיאור שלו.

לאחר מכן הוא הציג פיתרון שההסבר שלו לא כל כך ברור. נבצע הפרדה בין הבעיה, שהיא קליטה סלולרית לא טובה, לבין הפיתרון. להבנתי הפיתרון היעיל ביותר הוא WiFi calling וזה מה שכתבתי. אותו Base station פרטי הוא פיתרון מורכב ויקר לאותה בעיה, שמסתבר שגם לא עובד מושלם.

לאחר מכן היו הסתייגויות מהפיתרון של WiFi calling, ולכן הדבר הכי פשוט הוא שכותב השירשור יבדוק את זה, ואם זה עובד אצלו כולל SMS נפתרה הבעיה, אפשר לסגור את ה-Ticket
...
התגובה שנמחקה לא הייתה של פותח הדיון.
זאת הייתה התגובה למה שכתבת מקודם ולא קשורה לדיון זה ושכבר נמחקה:

SaarNamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

29/10/2025 12:48  
DanielGR כתב:
הבנתי את זה מעט שונה:

...
הפתרון היחיד שעובד בשבילי כרגע זה אותו הפתרון שהצגתי בהודעה הראשונה, אני זורק את המכשיר מהחלון (לא מקצין בפעולה או מזלזל במכשיר, זה באמת מה שאני עושה) בשביל שיקבל קליטה ואז מתחבר אליו מרחוק עם שיתוף מסך, מה גם שאם אני צריך להשתמש בAUTHENTICATOR אז אני צריך לקפוץ מהחלון ולהביא אותו כי אי אפשר לשתף מסך עם התוכנות האלה.
WIFI CALLING לא עובד עם הודעות טקסט בפרטנר, אני משתמש בWIFI CALLING אבל זה לא עוזר לי, קניתי את המכשיר שלהם לשיפור הקליטה ב-1400 שקל נטו בשביל שאוכל לקבל הודעות SMS.
זה המכשיר המדובר -
https://store.partner.co.il/products/gadgets/30370
אם יש חברה אחרת שכן ניתן לקבל איתה הודעות דרך WIFI אז אולי אשקול לעבור אליהם, אבל אנסה לדחות את זה כי התוכנית שלי בפרטנר היא מאוד טובה מבחינת העלות ואני די מרוצה מהקליטה שלהם כשאני לא נמצא באותו חדר בעייתי..
ראיתי שיש לZTE מודמים סלולריים עם יציאה של טלפון, כמו ה-MC888
https://www.ztedevices.com/en/products/ ... MC888.html
וראיתי שגם לוואוואי יש מודמים סלולריים עם אותו הפיצ'ר..
מבדיקה בסרטוני יוטיוב, נראה שאנשים פשוט מחברים טלפון רגיל לפורט הזה (RJ11) וזה פשוט עובד כמו טלפון רגיל, מוציא שיחות סלולריות דרך הסים ומקבל שיחות סלולריות..
השאלה אם הפורט הזה מחובר לחומרה ייעודית \ הכרחי או שניתן לקבל את הפיצ'רים האלה ממודמים אחרים בצורה וירטואלית?
נשמע לי תמוה שאהיה חייב למשוך כבל RJ11 מהמודם לעמדה בשביל לעבוד איתו, אבל אם החומרה הכרחית אז אני מניח שאצטרך למצוא מתאם כלשהו בין RJ11 למחשב בשביל שאוכל אולי להתממשק איתו דרך המחשב ולא להתקין סתם עמדה כמו של מזכירה.
ואם זה משהו שניתן לפתור בדרך של תוכנה אז אולי אחפש מודם סלולארי שניתן להתקין עליו תוכנה צד ג', לדוג' OPENWRT, ואולי ככה אשתמש בפיצ'ר הזה מבלי להצטרך להשתמש בכבלים ולקנות עוד מתאמים?

עריכה נוספת:
הודעות ה-SMS מגיעות לממשק של הראוטר במודמים האלה. כי בסופו של דבר איכפת לי מההודעות טקסט ולא מהשיחות.
אם יש דרך לעשות FORWARD בין ההודעות שנשלחות למכשיר שלי לסים אחר זה גם היה עובד, פשוט הייתי משתמש בטלפון הרגיל שלי לשיחות ואז בודק בממשק של הראוטר את עניין ההודעות
עריכה:
הנה סרטון של מישהו שעושה שיחה עם ראוטר של HUAWEI

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3402
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #25 

אם לא עובד, תחליף חברה. הנה שתי אופציות:
viewtopic.php?t=399564
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

SaarNamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

29/10/2025 22:06  
rafi_d כתב:
אם לא עובד, תחליף חברה. הנה שתי אופציות:
viewtopic.php?t=399564
...
שליחה וקבלת הודעות SMS רגילות אמור להיות אינטגרלי עם WIFI-CALLING?
לא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי לגבי זה, ובאתר של פרטנר בוודאות לא מצאתי ציון של הודעות תחת WIFI CALLING.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #27 

עשיתי הבוקר עוד נסיון קבלת OTP בסמס, הפעם עם הטלפון של זוגתי. גם הנסיון הזה כשל.
היא עם אייפון, אני עם אנדרואיד. שנינו ברשת פלאפון.
כאמור, לשנינו ה-wifi calling עובד מצויין.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #28 

30/10/2025 7:16  
SaarNamir כתב:
שליחה וקבלת הודעות SMS רגילות אמור להיות אינטגרלי עם WIFI-CALLING?
לא הצלחתי למצוא מידע חד משמעי לגבי זה, ובאתר של פרטנר בוודאות לא מצאתי ציון של הודעות תחת WIFI CALLING.
...
כן, אמור. לי אין בעיה עם wecom (שמשתמשים בתשתית אנטנות סלקום), או הוט מובייל (ראה בלינק). פשוט תנסה, אין התחייבות. בכללי, יש כנראה תלות מסויימת בסוג המכשיר ומגבלות של ספקיות מסוימות.

כדי לבודד בעיית ספקית אינטרנט, שווה לנסות גם עם רשת wifi אחרת, למשל מול נקודה חמה של טלפון אחר בבית .

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #29 

דעתי:

קבלת SMS דרך הרשת הסלולרית זו הדרך הכי פחות יעילה לקבל הודעות טקסט:

1. הכיסוי לא מושלם
2. בחו״ל תוך כדי נדידה זה לא תמיד עובד, פעם כן ופעם לא
3. לפעמים ההודעות לא מגיעות מייד אלא לאחר השהייה מסויימת. שמחכים לקוד אימות זה מרגיז

לכן, אפשר להתעקש לפתור את הצורך הזה עם הרשת הסלולרית באמצעות Base station פרטי, מודמים סלולרים כאלו ואחרים, אבל בסוף זה לתקן משהו ששבור מלכתחילה, ואולי כן כדאי להתאמץ למצוא אלטרנטיבות מאשר להישאר עם SMS מעל סלולר.

ישנם שירותים שיכולים להעביר הודעות אימות בוואטסאפ, או לרשום את גוגל Authenticator כדי לקבל הודעת אימות. לדוגמא,לאחר שהמתנתי בלי סוף לקבל הודעת אימות מאמזון באמצעות הסלולר נמאס לי ורשמתי את גוגל Authenticator לצורך זה, ועובד מעולה. כפי שהזכירו קודמי, ניתן לאתר ספק תקשורת שאצלו שליחה מעל WiFi כן תעבוד, וכל האפשרויות האלה יהיו לטעמי עדיפות על נסיונות עם מודמים ו-Base stations פרטיים.

לא חייבים להסכים כמובן.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

חזרתי עכשיו על הנסוי בעבודה. יש ממ"ק ללא קליטה סלולרית אבל עם AP ולכן ה-wifi calling מצויין. גם במקרה הזה ה-OTP לא הגיע.
לעבור חברה לא רלוונטי מבחינתי כי הקו הוא של מקום העבודה.

אגב, גם למצוא אלטרנטיבות של העברת האימות בדרכים אחרות זה פלסטר ולא פתרון אמיתי. סמס זאת דרך פשוטה שמובנת לכולם (כמעט). דרכים אחרות בהחלט יכולות להיות מאתגרות לחלקים לא קטנים באוכלוסיה.

אני לא מבין כלום בתקשורת הסלולר בשביל לחוות דעה. אבל, אם חברת הסלולר יכולה להעביר שיחות דרך ה-wifi calling אז להבנתי הדלה היא צריכה לדעת גם איך להעביר ככה את הסמסים.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #31 

אתה צודק. ואם זה של העבודה, אז שמקום העבודה יטפל בזה ויפתח קריאת שרות אצל הספקית המכובדת שלו... :)

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

פניתי לפלאפון פעמיים עכשיו. כלקוח פרטי למוקד התמיכה שלהם (160*) וגם לנציג שמטפל בארגון, כיוון שאני איש הקשר מולם במקום העבודה.
משני הגורמים קיבלתי את התשובה ש-OTP לא יעבור דרך wifi.

יכול להיות שלא הגעתי לגורמים מספיק מקצועיים או כאלו שרצו להתאמץ לבירור תשובה מוסמכת, אבל זאת התשובה שיש לי כרגע.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #33 

אני עם שיומי ו HOT Mobile (רוכבים על פרטנר) ללא קליטה בבית עם Wifi calling בדקתי גם במצב טיסה עם נתוני מובייל מושבת
ועדיין מקבל מסרוני OTP ו SMS
אולי זה תלוי במכשיר

SaarNamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

יש לי גלקסי s22, נכון שזה לא הlatest and greatest, אבל עדיין מדובר במכשיר מודרני

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #35 

חפש: galaxy s22 wifi calling RCS
RCS הוא פרוטוקול "חדש" להעברת הודעות SMS/MMS ע"ג data
וגם נסה לעבור לאפליקצית Google Messages
במקום Samsung Messages

SaarNamir פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #36 

30/10/2025 22:23  
rm1 כתב:
חפש: galaxy s22 wifi calling RCS
RCS הוא פרוטוקול "חדש" להעברת הודעות SMS/MMS ע"ג data
וגם נסה לעבור לאפליקצית Google Messages
במקום Samsung Messages
...
אני כבר עכשיו נמצא עם Google messages, רשום לי CONNECTED תחת RCS..
אולי אני צריך לעשות משהו בהגדרות APN של האינטרנט או משהו? כי OTP בוודאות לא עובד לי על WIFI CALLING..

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #37 

אפשר לנסות simbox כמו
Glocalme.
מצדי פיתרון יותר זול מפמטוסל של פרטנר ולעומת פמטוסל אגב עובד עם שני קרטיס סים

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

05/11/2025 11:37  
amdr1 כתב:
אפשר לנסות simbox כמו
Glocalme.
מצדי פיתרון יותר זול מפמטוסל של פרטנר ולעומת פמטוסל אגב עובד עם שני קרטיס סים
...
ואיך בדיוק אותו "simbox כמו Glocalme" יעזור לפותח הדיון עם הבעיה שהוא תיאר ?
קראת מה מכשיר זה שהמלצת עושה ומה בכלל הבעיה שהום מנסה לפתור?

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #39 

משהבנתי יש אינטרנט וואיפאי במקום,נכון?
אז למקם את סימבוקס במקום אחר עם קליטה סלולרית ואינטרנט קווי.אפילו אצל חבר בבית.
ובינגו...
תרחישי השימוש במכשיר מגביל רק
מעוף דמיון
:)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

05/11/2025 15:04  
amdr1 כתב:
משהבנתי יש אינטרנט וואיפאי במקום,נכון?
אז למקם את סימבוקס במקום אחר עם קליטה סלולרית ואינטרנט קווי.אפילו אצל חבר בבית.
ובינגו...
תרחישי השימוש במכשיר מגביל רק
מעוף דמיון
:)
...
אולי לפני שאתה מציע משהו, שבן אדם ששאל את השאלה עוד יכול לחשוב שאתה מבין מה המכשיר שהצעת עושה ועוזר לו בבעיה שלו ורק אחרי שירכוש אותו יבין שזה לא קשור כלל למה שהוא צריך, כדאי בכלל שתבין מה המכשיר עושה ומה הבעיה שמנסים לפתור כאן?
הרי הבעיה של פותח הדיון מנסה לפתור, היא, שאין לו קליטה סלולרית במקום בו הוא נמצא בכדי לקבל הודעות SMS, אבל יש לו אינטרנט. והמכשיר זה שהצעת, כל מה שהוא עושה, זה אמור לקלוט רשת סלולרית ( שאין שם ) ולשתף את האינטרנט הסלולרי, כמו שניתן לעשות את זה בפלאפון גם. מן הסתם מכשיר כזה לא יכול לעזור לו בכלום ובשום דבר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”