ציוד פרטי בחיבור סיבים לתשתית סיבים בזק 2.5

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3403
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #21 

24/10/2025 16:00  
Unplugged כתב:

מסקנה - הנתבים שמספקות החברות הם פח אשפה עם מעבדים הכי זולים שיש. המחיר שלהם לא עולה על 300 ש״ח בשוק החופשי (בבדיקה שלי בחו״ל). ציוד פרטי יעשה לכם הבדל גדול בחווית גלישה.
...
לקוחות לוקחים חבילות עם נתבים כי זה פשוט ונוח, ומרגישים שהם "מכוסים" מבחינת תמיכה, אפילו אם הביצועים האלחוטים שלהם אולי פחות טובים. רובם, כמו פותח השרשור, יהיו מרוצים.

המלצה על ציוד פרטי היא משיקול עיקרי של הוזלה (לפעמים ניכרת) במחיר החבילה. האיכות תקבע לפי הדגם שתקנה. אי אפשר לעשות הכללות.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Unplugged
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #22 

25/10/2025 10:44  
rafi_d כתב:
לקוחות לוקחים חבילות עם נתבים כי זה פשוט ונוח, ומרגישים שהם "מכוסים" מבחינת תמיכה, אפילו אם הביצועים האלחוטים שלהם אולי פחות טובים. רובם, כמו פותח השרשור, יהיו מרוצים.

המלצה על ציוד פרטי היא משיקול עיקרי של הוזלה (לפעמים ניכרת) במחיר החבילה. האיכות תקבע לפי הדגם שתקנה. אי אפשר לעשות הכללות.
...
חס וחלילה הכללות. כתבתי כאן תגובה מניסיון שלי עם הנתבים שמספקים חברות פרטנר, יס (גילת) ובזק דרכם הייתי מחובר ותמיד היו בעיות שונות, כמו גלישה , חסימת אתרים שלא לצורך ויציבות. הנתב היחידי שהיה עם טווח קליטה יחסית סביר - שוב מניסיון שלי הוא של חברת פרטנר (טכניקולור).

EyalSharon1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

לסיכום,
לאחר נסיונות רבים ומגוונים. אני חייב לציין לטובה את השירות של בזק. אין מה להשוות לאחרים (אין לי מניות :-)
אלה התובנות:
- אכן חייגן של WIN11 גרוע עם PPPoE ולא יעבור את ה-600מב לא משנה איזה כרטיס רשת משתמשים
- UCG Fiber הרבה יותר טוב ומגיע לביצועים מרשימים מאוד עם תשתית מהירה של 2.5. אבל יש פה קאץ', אין הרבה מה לעשות עם ה-SFP שלו או של UDM הם יודעים לעבוד רק -ב-1 או 10 כל מה שבינהם לא יעבוד טוב, גם עם מתאמים מ-SFP ל-RJ45 של יוביקוויטי עצמה או של מיקרוטיק הם לא יתנו יותר מ-1 אם לא 10. רק הפורטים RJ יודעים לתת 2.5 באמת.
- כרטיס רשת על USBC עובד מצוין והפרוטוקול של USB תומך בקלילות ב-2.5

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”