OLED טלווזיה בלי נשמה (אחרי כיול ארוך חזרה הנשמה)

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שליחה #21 

השרשור הזה הוא חומר למחשבה לכל העדר שהולך אחרי ה OLED ....ולא בפעם הראשונה .
כבר כתבתי פה בשרשור אחר שאם אני קונה היום טלויזיה חדשה זה יהיה רק Neo QLED של סמסונג !
למרות השירות הלא מוצלח ( גם לאחרים אין שירות מזהיר מסתבר.... ) ,
שאלו אותי למה והסברתי את דעתי האישית ,הנה פה -
viewtopic.php?t=397312

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

Re: OLED טלווזיה בלי נשמה

שליחה #22 

לא כל כך יודע מה מציק לך באדום. התקן מגדיר איך אדום אמור להיראות. מסך מכוייל (מרבית המסכים כיום מכויילים) מציג את אותו אדום. אם המסך מכוייל עוצמת האדום יחסית לשאר הצבעים תקין.

אז מה כן מבדל בין מסכים מעויילים ? תאורה אחורית בטכנולוגיות שונות (סוני עם backlight rgb הם דיסראפטור, edge, miniLED וכו). עוצמת האור, כהות השחור והתנהגות השחור (כמה הוא מתפזר והאם יש בלומינג).

כל זה רק הפאנל. על זה יש גם עיבוד תמונה (שקובע במידה רבה כמה התנועה חלקה ואת חדות התמונה בפועל) וכמובן שאר מערכת ההפעלה.

זה הבדלים די משמעותיים.

כמובן שלכל אחד יש העדפות אחרות, אחרת רק יצרן אחד היה מנצח.

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

30/05/2025 18:11  
oferlaor כתב:
לא כל כך יודע מה מציק לך באדום. התקן מגדיר איך אדום אמור להיראות. מסך מכוייל (מרבית המסכים כיום מכויילים) מציג את אותו אדום. אם המסך מכוייל עוצמת האדום יחסית לשאר הצבעים תקין.

אז מה כן מבדל בין מסכים מעויילים ? תאורה אחורית בטכנולוגיות שונות (סוני עם backlight rgb הם דיסראפטור, edge, miniLED וכו). עוצמת האור, כהות השחור והתנהגות השחור (כמה הוא מתפזר והאם יש בלומינג).

כל זה רק הפאנל. על זה יש גם עיבוד תמונה (שקובע במידה רבה כמה התנועה חלקה ואת חדות התמונה בפועל) וכמובן שאר מערכת ההפעלה.

זה הבדלים די משמעותיים.

כמובן שלכל אחד יש העדפות אחרות, אחרת רק יצרן אחד היה מנצח.
...
אני מאלה שלכל דבר שם לב ומעצבן אותי ....

הכוונה לאדום , שידור של ערוצי טלווזיה ברשת , יושבת אישה בחליפה אדומה אדומה בערוץ 12 , אתה מסתכל על הצבע והוא לא טבעי ,

הוא חזק יחסית לשאר הצבעים , זה על 50%-55 צבע ,הוא מסתיר את הקפל או קפליים או איך שקוראים לזה בחליפה , .

אתה נכנס לכיול מקצועי ,מוריד רק את ה צבע ה אדום ספציפי ברוויה , בהירות ועוד ועוד ב כיול צבעים מקצועי

ופתאום אתה מגלה את הקווים של החליפה ,

יותר קל לראות את הקפל את הקו בחליפה שהתאורה bright hdr במסך גבוהה יותר ללא צורך בכיול הצבע האדום לעומת הכיול ב OLED .

אדום זה צבע בעיייתי ואני מדבר על שידור טלווזיה ,

תראו את הפטריוטים 14 , יש שם רקע אדום של מעמד עם תאורה אדומה ברקע של תאורה חזקה הוא דומננטי ,

ולכן כיול ב OLED הורדת הצבע האדום ,זה מה עשיתי .

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #24 

מוזמנים לצפות בשניה 430S ותגידו לעצמכם השחמט מה יותר קרוב למציאות ...

הוידאו כבר מכוון לשניה 430 ... לחץ פליי תראו את לוח השחמט .ותבינו אותי .

הלבן נראה עמום יותר ,כחלכל אפרפר ב OLED . ב TCL זה PURE WHITE .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #25 

אתה באמת משווה תמונות מיוטיוב לטובת השוואה?

לא יודע על איזה מסך עשית את ההשוואה וכמובן לא מה המקור אבל, שוב, אם מתאים לך משהו ספציפי אז תהנה ממנו.

אני הרבה שנים עם מסכי OLED ולא היו לי בעיות עם האדום. סלח לי אבל לא משתמש בערוץ 14 (הצפון קוריאני) כמדיד לשום דבר.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #26 

30/05/2025 18:29  
dani87 כתב:

הכוונה לאדום , שידור של ערוצי טלווזיה ברשת , יושבת אישה בחליפה אדומה אדומה בערוץ 12 , אתה מסתכל על הצבע והוא לא טבעי ,

הוא חזק יחסית לשאר הצבעים , זה על 50%-55 צבע ,הוא מסתיר את הקפל או קפליים או איך שקוראים לזה בחליפה , .

אתה נכנס לכיול מקצועי ,מוריד רק את ה צבע ה אדום ספציפי ברוויה , בהירות ועוד ועוד ב כיול צבעים מקצועי

יותר קל לראות את הקפל את הקו בחליפה שהתאורה bright hdr במסך גבוהה יותר ללא צורך בכיול הצבע האדום לעומת הכיול ב OLED .

תראו את הפטריוטים 14 , יש שם רקע אדום של מעמד עם תאורה אדומה ברקע של תאורה חזקה הוא דומננטי ,

...
ערוץ 14 עוסק בסגידה ושטיפת מוח, לטכנולוגיה שם, לרבות גוונים וכיול חשיבות פחותה ביחס.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8252
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #27 

30/05/2025 18:29  
dani87 כתב:

...
אני דווקא צופה בערוץ 14 ונראה נהדר, גם ב C9 וגם ב C3. אולי אתה מפעיל כל מיני AI ושאר ירקות, או במצב תמונה לא מתאים, אבל הצבעים מבחינתי ב OLED נפלאים ומכל זווית.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #28 

גם אני לא רואה בעיה באדום בערוץ 14, כן יש להם אובר חשיפה באולפן חדשות עם חליפות לבנות.
בכל מקרה, כמו שאמרו, זה לא אינדיקציה לבדיקת צבעים.
אני יכול להסכים עם העוצמת תאורה הנמוכה שיש ל Oled במיוחד בסדרות 3-4 שנים אחורה, זה חלש מידי ואני מאלה שרואים בחדר מוחשך.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #29 

30/05/2025 19:18  
oferlaor כתב:
סלח לי אבל לא משתמש בערוץ 14 (הצפון קוריאני) כמדיד לשום דבר.
...
30/05/2025 19:26  
רועי51 כתב:
ערוץ 14 עוסק בסגידה ושטיפת מוח, לטכנולוגיה שם, לרבות גוונים וכיול חשיבות פחותה ביחס.
...
מדהים שהצלחתם להפוך את השרשור הדי מעניין הזה לדיון פוליטי. כל הכבוד על האיפוק.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8252
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #30 

30/05/2025 22:14  
sabres כתב:
מדהים שהצלחתם להפוך את השרשור הדי מעניין הזה לדיון פוליטי. כל הכבוד על האיפוק.
...
כנראה שייכים לצד שרגיל שמותר לו הכול

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #31 

30/05/2025 19:18  
oferlaor כתב:
אתה באמת משווה תמונות מיוטיוב לטובת השוואה?

לא יודע על איזה מסך עשית את ההשוואה וכמובן לא מה המקור אבל, שוב, אם מתאים לך משהו ספציפי אז תהנה ממנו.

אני הרבה שנים עם מסכי OLED ולא היו לי בעיות עם האדום. סלח לי אבל לא משתמש בערוץ 14 (הצפון קוריאני) כמדיד לשום דבר.
...
א) אני לא מתעסק בפוליטיקה , לא רואה חדשות , רק את השוליים הסוף לפני הפריים טיים , מנסה למצוא משהו אדום דומננטי ושם מצאתי ב 14 ...

ב) הוידאו מ YOU TUBE , התמונה מחוברת למקור איכותי ופה רואים את ההבדל בלבן עמום ב OLED , לבן מוחלט PURE WHITE ב TCL .

ג) היום אני אומר ה MINI LED QLED תחזור ובגדול על פני OLED גם אם יצליחו לשפר את הבהירות ,משהו שם יקר ולא משתלם ב OLED...

ה) את הרכש הבא שלי יהיה TCL או סמסונג .

שוב צבע כלי השחמט ב OLED אינו לבן טהור הוא אפור כחול בעוד ב QLED הוא לבן טהור מה שמשפיע על כל הצבעים ,

אני יש לי בבית אני רואה את ההבדל ושמתי לב .

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

וגם פה תשימו לב בסצנות חשוכות איפה רואים יותר פרטים ושימו לב לצבע הלבן .

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #33 

30/05/2025 23:51  
integral כתב:
כנראה שייכים לצד שרגיל שמותר לו הכול
...
מסכים, שייך לצד שמותר לו הכל, בדיוק כמו לצד שלך, אבל אתם עסוקים מרבית הזמן בהתבכיינות אז קשה לכם לראות את המובן לכל. ואגב פוליטיקה וצבעים. אני את הסלידה שלי מהערוץ הנזכר אעלה בכל מקום שעולה שמו.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #34 

31/05/2025 12:24  
רועי51 כתב:
מסכים, שייך לצד שמותר לו הכל, בדיוק כמו לצד שלך, אבל אתם עסוקים מרבית הזמן בהתבכיינות אז קשה לכם לראות את המובן לכל. ואגב פוליטיקה וצבעים. אני את הסלידה שלי מהערוץ הנזכר אעלה בכל מקום שעולה שמו.
...
איך הזכרת הסלידה שלך תורמת לדיונים בפורום?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #35 

3 עמודים של דיון על טעם וריח... ויש לזה עוד לאיפה להתפתח... 🙂

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #36 

31/05/2025 2:59  
dani87 כתב:

ב) הוידאו מ YOU TUBE , התמונה מחוברת למקור איכותי ופה רואים את ההבדל בלבן עמום ב OLED , לבן מוחלט PURE WHITE ב TCL .

אני יש לי בבית אני רואה את ההבדל ושמתי לב .
...
צפיתי בהדגמה ששיתפת, וכפי שהבחור שם גם אומר - יש לשני היצרנים העדפה שונה לכיול/פרופיל הצבע הדיפולטי (קר מול חם יותר), שאגב, כנראה ניתן לשינוי במאמץ מסוים. איש איש והעדפותיו.

כפי שאמרו, אתה משווה OLED למיני LED , והטכנולוגיה עצמה גורמת לחלק מההבדלים (עוצמה למשל). אותו ערוץ יוטיוב, משווה גם את אותה TCL לסמסונג. לטעמי - זו השוואה יותר רלוונטית, כי שני המכשירים בדיוק באותה טכנולוגיה, ואפילו עם בדיוק אותו מספר אזורי תאורה. אז צפו ותיהנו...
אגב, סתם שמתי לב שהדגם הבריטי של הC855 שונה מעט משלנו, למשל, יש בו 2 פורטים USB, ואצלנו 3 ...

נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 31/05/2025 14:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #37 

מסתבר שכמו בפוליטיקה, גם באיכות תמונה, שני אנשים יכולים לראות את אותה התמונה ולהגיע למסקנות הפוכות. בקיצור, כנראה שגם כשהתמונה מכוילת, היא מכוילת לשביעות רצונו של הצופה.

llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #38 

מישהו יכול להסביר לי מה זה "BRIGHT HDR" שפותח השרשור מתייחס אליו שוב ושוב? לי יש TCL 55C755, שדומה מאוד לטלוויזיה של פותח השרשור, ואין לי כזה דבר בתפריט. מה שכן יש לי, זה Dolby Vision Bright, (וכמובן גם Dark ו- IQ), אבל המצבים האלו מוגבלים לתכנים שמשודרים ב Dolby vision. ערוצי חדשות או ספורט (שבהם פותח השרשור צופה), לא משדרים בפורמט הזה.

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #39 

31/05/2025 14:46  
llime כתב:
מישהו יכול להסביר לי מה זה "BRIGHT HDR" שפותח השרשור מתייחס אליו שוב ושוב? לי יש TCL 55C755, שדומה מאוד לטלוויזיה של פותח השרשור, ואין לי כזה דבר בתפריט. מה שכן יש לי, זה Dolby Vision Bright, (וכמובן גם Dark ו- IQ), אבל המצבים האלו מוגבלים לתכנים שמשודרים ב Dolby vision. ערוצי חדשות או ספורט (שבהם פותח השרשור צופה), לא משדרים בפורמט הזה.
...
HDR נמצא במסך שלך והוא היכולת שלו ל הציג את הטווח המקסמילי של BRIGHT ועל זה TCL הלכו בגדול , לא צריך את המקסימום
גם 50-60% מספיק שהמסך בהיר זה גורם .

א) לצבע הלבן להראות PURE WHITE .
ב) זה גורם לצבעים האחרים להראות יותר טוב .
ג) זה גורם להילה של גוף בתמונה להראות כמו משהו חם כמו אש או נפח .
ד) זה מאיר צילום חסר אור כמו משחקי כדורגל שאיכות השידור או הצילום נמוכה .

הטלווזיה שקנית עולה 2400 שקל והיא מבוססת אנדרואיד TV מה שאומר שאפשר לעלות תוכנות לא רשמיות לטלזוויה לא דרך החנות .

קישור
https://www.lgwebos.co.il/?p=1399

dani87 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #40 

הבהרה

אני מרוצה מ OLED שלי בכל זאת כיילתי אותה למקסימום אור ועוד אור ..למזלי ה פאנל הוא מסוג W-OLED

, WHITE יש לו פיקסל לבן , שזה בסדר גמור .

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”