המלצה לשדרוג שילוש אינטל
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
המלצה כללית, לפי מה שהם אומרים, תלוי בתקציב.
מעבד: Ryzen 7 9800X3D או Ryzen 7 7800X3D. לפי מה שהם אומרים יש עדיפות לתדר עבודה על פני מספר ליבות, וחשיבות לקאש גדול. אז סדרות ה-3D יתנו יתרון גדול ע"פ המעבדים האחרים. סדרת 9000 יכולה להוות שיפור משמעותי ע"פ 7000 כי תדרי העבודה גבוהים יותר ויש שיפורים ב-IPC.
שים לב ש-9900X3D\9950X3D\7950X3D וכל אלה פחות עדיפים לשימושים שלך ככל הנראה. כי יש להם שני צ'יפלטים, אחד עם הרבה קאש והשני עם תדר עבודה יותר גבוה.
לוח: B650 כלשהו, אישית עד כה השתמשתי בלוחות אסרוק, אבל בזמן האחרון יש כל מני תלונות עליהם. למרות שזה מאד נדיר, יש לא מעט דיווחים שמעבדים מסדרות ה-3D מתים עליהם. אז עד שהם לא יתקנו את הבעיה, הייתי נמנע מהם.
אז לוח מכל חברה מוכרת אחרת, MSI, ASUS, GIGABYTE וכו'. רצוי כזה עם תמיכה ב-BIOS FLASHBACK או לוודא מראש שהלוח מעודכן לתמוך בסדרה 9000 אם תקנה מעבד מהסדרה הזו.
זכרון: הייתי הולך על 64GB של DDR5-6000 עם CL נמוך ככל שהתקציב מאפשר. (כמובן 2*32GB)
עם DDR5 יהיה הרבה יותר קשה להוסיף עוד זכרונות מאוחר יותר ללא פגיעה בתדר העבודה, אז רצוי לקנות מספיק זכרון מראש.
יש גם קיטים של 96GB (שני סטיקים של 48GB) אם זה מתאים לך. קניתי כזה והוא עובד מעולה אצלי עם 9950X.
ועוד עריכה:
חשוב להדגיש שהפלטפורמות של אינטל היום הן מתות, לא יצאו מעבדים חדשים לפלטפורמות הקיימות, ותצטרך להחליף לוח ומעבד כדי לשדרג.
עם AMD, תוכל לשדרג מעבד ל-ZEN6 לכשיצא (כנראה בשנה הבאה), ז"א יש לך עוד חלון שדרוג, מה שלא קיים עם אינטל.
מעבד: Ryzen 7 9800X3D או Ryzen 7 7800X3D. לפי מה שהם אומרים יש עדיפות לתדר עבודה על פני מספר ליבות, וחשיבות לקאש גדול. אז סדרות ה-3D יתנו יתרון גדול ע"פ המעבדים האחרים. סדרת 9000 יכולה להוות שיפור משמעותי ע"פ 7000 כי תדרי העבודה גבוהים יותר ויש שיפורים ב-IPC.
שים לב ש-9900X3D\9950X3D\7950X3D וכל אלה פחות עדיפים לשימושים שלך ככל הנראה. כי יש להם שני צ'יפלטים, אחד עם הרבה קאש והשני עם תדר עבודה יותר גבוה.
לוח: B650 כלשהו, אישית עד כה השתמשתי בלוחות אסרוק, אבל בזמן האחרון יש כל מני תלונות עליהם. למרות שזה מאד נדיר, יש לא מעט דיווחים שמעבדים מסדרות ה-3D מתים עליהם. אז עד שהם לא יתקנו את הבעיה, הייתי נמנע מהם.
אז לוח מכל חברה מוכרת אחרת, MSI, ASUS, GIGABYTE וכו'. רצוי כזה עם תמיכה ב-BIOS FLASHBACK או לוודא מראש שהלוח מעודכן לתמוך בסדרה 9000 אם תקנה מעבד מהסדרה הזו.
זכרון: הייתי הולך על 64GB של DDR5-6000 עם CL נמוך ככל שהתקציב מאפשר. (כמובן 2*32GB)
עם DDR5 יהיה הרבה יותר קשה להוסיף עוד זכרונות מאוחר יותר ללא פגיעה בתדר העבודה, אז רצוי לקנות מספיק זכרון מראש.
יש גם קיטים של 96GB (שני סטיקים של 48GB) אם זה מתאים לך. קניתי כזה והוא עובד מעולה אצלי עם 9950X.
ועוד עריכה:
חשוב להדגיש שהפלטפורמות של אינטל היום הן מתות, לא יצאו מעבדים חדשים לפלטפורמות הקיימות, ותצטרך להחליף לוח ומעבד כדי לשדרג.
עם AMD, תוכל לשדרג מעבד ל-ZEN6 לכשיצא (כנראה בשנה הבאה), ז"א יש לך עוד חלון שדרוג, מה שלא קיים עם אינטל.
אני מחכה שזה יגיע לאמזון
https://minisforumpc.eu/products/ms-a2- ... 8103805294
יכול לסגור לך את הפינה (אבל קצת יקר כנראה לצרכים שלך)
אמנם לא שילוש, אבל כולל מעבד עם ביצועי ליבה בודדת חזקים, מספיק זכרון (64 ג'יגה) וכו'.
https://minisforumpc.eu/products/ms-a2- ... 8103805294
יכול לסגור לך את הפינה (אבל קצת יקר כנראה לצרכים שלך)
אמנם לא שילוש, אבל כולל מעבד עם ביצועי ליבה בודדת חזקים, מספיק זכרון (64 ג'יגה) וכו'.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
טוב שבדקת....
להלן מפרט חלקים מ-TMS כפי שביקשת:
https://tms.co.il/builds/513880
AMD Ryzen 7 9800X3D AM5 Box
Noctua NH-D15S CPU Cooler
Gigabyte B850 EAGLE WIFI6E
Corsair DDR5 64GB (2x32GB) 6000 CL30 Vengeance
צריך לבדוק שהקירור נכנס למארז הנוכחי שלך.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
תודה רבה לכול המגיבים.
תוכנת האופטימיזציה היא לא העיקר. פעם ב...
אם לרדת בעלות המעבד לאיפה הייתם הולכים?
האם באמת שווה לייקר מהותית את מחיר הזכרון עבור CL30?
האם מכירים לוח AM5 עם יותר מ 4 חיבורי SATA?
תוכנת האופטימיזציה היא לא העיקר. פעם ב...
אם לרדת בעלות המעבד לאיפה הייתם הולכים?
האם באמת שווה לייקר מהותית את מחיר הזכרון עבור CL30?
האם מכירים לוח AM5 עם יותר מ 4 חיבורי SATA?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא חושב שמשקיעים היום בחיבורי SATA בלוחות החדשים.
אם זה מגביל, אז כל מני פתרונות של כרטיסי SATA בפורמט M.2. או אפשר לקנות כרטיס HBA ייעודי ב-$30 מאיביי, אבל זה ידרוש סלוט X4 פנוי בלוח. אבל ייתן לך 8 חיבורי SATA ויהיה מאד אמין.
לגבי זכרון אני חושב שכדאי לקחת DDR5-6000, לגבי ה-CL, עניין של תקציב.
באופן כללי כמה שיותר נמוך יותר טוב.
זכרונות מהירים יותר לא כדאיים כי אז משתנה תדר העבודה של ה-"uncore" במעבד, מה שעולה בביצועים. בגלל זה ההמצלה הרווחת היא תדר זכרון של 6000. זכרונות איטיים יותר לא מנצלים את מלוא הפוטנציאל, אבל אם אתה לוקח סט זכרון בתדר נמוך יותר עם תזמונים הרבה יותר נמוכים, אז יכול להיות שזה כדאי.
בכל אופן זה עניין של אחוזים בודדים לכאן או לשם.
לגבי מעבד, ככל שאתה עולה ב"רמה" אז גם התדר המקסימלי עולה.
ספציפית סדרות ה-3D נותנות לך פי 3 זכרון מטמון L3 משבבים רגילים. במשחקים ובאפליקציות שרגישות להשהייה של זכרון זה משפר ביצועים בצורה מאד משמעותית.
מה התקציב שלך לשילוש?
אם זה מגביל, אז כל מני פתרונות של כרטיסי SATA בפורמט M.2. או אפשר לקנות כרטיס HBA ייעודי ב-$30 מאיביי, אבל זה ידרוש סלוט X4 פנוי בלוח. אבל ייתן לך 8 חיבורי SATA ויהיה מאד אמין.
לגבי זכרון אני חושב שכדאי לקחת DDR5-6000, לגבי ה-CL, עניין של תקציב.
באופן כללי כמה שיותר נמוך יותר טוב.
זכרונות מהירים יותר לא כדאיים כי אז משתנה תדר העבודה של ה-"uncore" במעבד, מה שעולה בביצועים. בגלל זה ההמצלה הרווחת היא תדר זכרון של 6000. זכרונות איטיים יותר לא מנצלים את מלוא הפוטנציאל, אבל אם אתה לוקח סט זכרון בתדר נמוך יותר עם תזמונים הרבה יותר נמוכים, אז יכול להיות שזה כדאי.
בכל אופן זה עניין של אחוזים בודדים לכאן או לשם.
לגבי מעבד, ככל שאתה עולה ב"רמה" אז גם התדר המקסימלי עולה.
ספציפית סדרות ה-3D נותנות לך פי 3 זכרון מטמון L3 משבבים רגילים. במשחקים ובאפליקציות שרגישות להשהייה של זכרון זה משפר ביצועים בצורה מאד משמעותית.
מה התקציב שלך לשילוש?
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
התקציב גמיש, רק לא אוהב סתם לזרוק כסף. האמת שיתפנה לי גם איזה סיסוניק 550 FOCUS GX שלא עבד קשה (רק שלא בדקתי אפילו שיש לו את כל החיבורים המתאימים), אז אשמח גם להמלצה לספק איכותי ושקט. הכול יורכב על ANTEC P101 SILENT חדש או שאשתמש ב CM694 שעליו יושב האינטל היום. ה Ryzen 7 7800X3D מאוד מוצא חן בעיני, אבל הייתי שמח להבין מה הירידה הבאה ומה המשמעות שלה. השקט כמובן חשוב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כתבתי אתמול בלילה הודעה ארוכה, אבל היא נמחקה לי... אז קצת אקצר.
- אם אתה לא מתקין כרטיס מסך נוסף, אז הספק הזה שיש לך יעשה את העבודה.
אישית, אני אוהב ספקים של סיסוניק. במחשב ששידרגתי יש Prime 650W Gold (בן 6+), והמחשב ה"ישן" (5950X) עבר לעבוד כ-NAS והספק שם הוא S12-II 620W הישן והטוב.
- לגבי המעבדים, לפי מה שהחברה ענתה לך, כנראה שלדגמי ה-3D יש ייתרון בתוכנה הזו שאתה צריך ביצועים טובים בה. עד כמה זה משנה, בלי השוואות זמינות ברשת אי אפשר לדעת.
במשחקים למעבדי ה-3D יש יתרון של סביבות ה-30% בממוצע בהרבה מאד משחקים.
אם אתה רוצה משהו אחר, אז סדרות המעבדים של AMD יחסית פשוטות. X600 יש 6 ליבות, X700 יש 8 ליבות, X900 יש 12 ליבות (2 צ'יפלטים עם 6) ו-X950 יש 16 ליבות.
- מעבדים של AMD מגיעים מקסימום ל-200W (בלי כל מני הגדרות OC למיניהן) בהיי-אנד. מעבדי 3D הרבה פחות, 9800X3D - 120W ו-7800X3D אפילו פחות מזה בעולם האמיתי. קירור טוב עדיין חשוב, כי הצ'יפלטים ממש קטנים ודחיסות החום גבוהה. מה שהציעו מעלי הקירור של Noctua מעולה ושקט.
- אם אתה לא מתקין כרטיס מסך נוסף, אז הספק הזה שיש לך יעשה את העבודה.
אישית, אני אוהב ספקים של סיסוניק. במחשב ששידרגתי יש Prime 650W Gold (בן 6+), והמחשב ה"ישן" (5950X) עבר לעבוד כ-NAS והספק שם הוא S12-II 620W הישן והטוב.
- לגבי המעבדים, לפי מה שהחברה ענתה לך, כנראה שלדגמי ה-3D יש ייתרון בתוכנה הזו שאתה צריך ביצועים טובים בה. עד כמה זה משנה, בלי השוואות זמינות ברשת אי אפשר לדעת.
במשחקים למעבדי ה-3D יש יתרון של סביבות ה-30% בממוצע בהרבה מאד משחקים.
אם אתה רוצה משהו אחר, אז סדרות המעבדים של AMD יחסית פשוטות. X600 יש 6 ליבות, X700 יש 8 ליבות, X900 יש 12 ליבות (2 צ'יפלטים עם 6) ו-X950 יש 16 ליבות.
- מעבדים של AMD מגיעים מקסימום ל-200W (בלי כל מני הגדרות OC למיניהן) בהיי-אנד. מעבדי 3D הרבה פחות, 9800X3D - 120W ו-7800X3D אפילו פחות מזה בעולם האמיתי. קירור טוב עדיין חשוב, כי הצ'יפלטים ממש קטנים ודחיסות החום גבוהה. מה שהציעו מעלי הקירור של Noctua מעולה ושקט.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
...
הכל מתחיל ונגמר בתקציב מנסיון שלי. אם הוא היה גמיש היית הולך על מה שהומלץ, כנראה לא נכנס לתקציב שהגדרת לך וזה בסדר, אבל בלי לציין מהו אנחנו יורים באפילה.
תן מספר ונשמח לתת לך את הכי טוב שנכנס בו.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
אין מספיק מידע על התוכנה שלך....
מכיוון שבהודעה ששלחו לך ציינו את נושא המטמון, הנחתי שתזמוני ה-RAM גם חשובים....
אפשר לחסוך, וגם לשנמך מ-64GB ל-32GB.
ניתן להוסיף כרטיס הרחבה כמו שנתכתב כאן, הלוח שצורף בגודל ATX מלא....
זאת בעיה שאין תקציב....
צריך לדעת איזה כרטיס מסך יותקן במערכת....
הבדל של 500MHz ו-14% ירידה בביצועים. מכיוון שציינו בהודעה שהתדר חשוב שמתי את ה-9800X3D....
אם רשמו שהתדר חשוב יותר מכמות הליבות הרי שעוצמת ליבה בודדת היא גורם מכריע בתוכנה זו.
קירורי Noctua הם מהשקטים ביותר....
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.