המלצה לשדרוג שילוש אינטל
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
נראה שהלך ה I7 11700. יכול להחליף רק אותו (בהנחה שהלוח תקין), אבל מעדיף להחליף כבר את כל השילוש.
לא ממש מעודכן באינטל העכשווי ואשמח להמלצה לשילוש עם מעבד סטייל I7 עכשווי, לוח טוב (אולי שוב אסוס), 32 ראם, קירור שקט ואפקטיבי, מעדיף מ TMS
שימוש עיקרי עבודה משרדית איטנסיבית כולל זום, אופיס, גליונות אקסל גדולים וכו' והרצה לעיתים של תוכנות אופטימיזציה.
לא ממש מעודכן באינטל העכשווי ואשמח להמלצה לשילוש עם מעבד סטייל I7 עכשווי, לוח טוב (אולי שוב אסוס), 32 ראם, קירור שקט ואפקטיבי, מעדיף מ TMS
שימוש עיקרי עבודה משרדית איטנסיבית כולל זום, אופיס, גליונות אקסל גדולים וכו' והרצה לעיתים של תוכנות אופטימיזציה.
מה המפרט הנוכחי? לפי השימוש שכתבת לא נראה שצריך מפרט חזק. למה לא פשוט להחליף את המעבד הנוכחי באחד דומה?
אם אתה מתעקש להחליף שילוש, למה לא "לפזול" לכיוון של AMD?
אינטל מחליפים סוקט כל 2 דורות בממוצע, בAMD תוכל לשדרג בעתיד מעבד בלי הרבה כאב ראש.
אם אתה מתעקש להחליף שילוש, למה לא "לפזול" לכיוון של AMD?
אינטל מחליפים סוקט כל 2 דורות בממוצע, בAMD תוכל לשדרג בעתיד מעבד בלי הרבה כאב ראש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
איך הגעת למסקנה שדווקא הלך לך המעבד? סבירות גבוהה יותר שיש בעיה בלוח האם או הזכרון או בכלל משהו אחר.
מה הכוונה ידרוש התקנה נקיה? אנחנו לא בשנת 2000. אין בעיה לעבור מאינטל ל-AMD גם בלי התקנה מחדש. למה אתה חושב ששדרוג למעבד אינטל וצ'יפסט חדשים לא ידרוש התקנה נקיה?
עם הלוח שיש לך עכשיו אין לך הרבה לאן להתקדם. אבל גם אם תשדרג לפלטפורמה חדשה של אינטל, לא יהיה לאן לשדרג כי הסוקט יוחלף שוב עם המעבד הבא.
הייתי הולך על AM5 של AMD, כי תוכל בעתיד לשדרג ל-Zen6.
תלוי בתקציב, הייתי הולך על רייזן 9 9900X או 9700X אם אתה לא צריך כל כך הרבה ליבות.
מה הכוונה ידרוש התקנה נקיה? אנחנו לא בשנת 2000. אין בעיה לעבור מאינטל ל-AMD גם בלי התקנה מחדש. למה אתה חושב ששדרוג למעבד אינטל וצ'יפסט חדשים לא ידרוש התקנה נקיה?
עם הלוח שיש לך עכשיו אין לך הרבה לאן להתקדם. אבל גם אם תשדרג לפלטפורמה חדשה של אינטל, לא יהיה לאן לשדרג כי הסוקט יוחלף שוב עם המעבד הבא.
הייתי הולך על AM5 של AMD, כי תוכל בעתיד לשדרג ל-Zen6.
תלוי בתקציב, הייתי הולך על רייזן 9 9900X או 9700X אם אתה לא צריך כל כך הרבה ליבות.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
שמע, אני מריץ אקסלים עם v lookup ופיבוטים בלי בעיה על מיני pc עם מעבד 5600u. למה אתה מכוון ל-i7 או מקבילים אליו ?
תגיד אתה מתכנת ומקמפל זה משהו אחר. אבל לאופיס ?
תגיד אתה מתכנת ומקמפל זה משהו אחר. אבל לאופיס ?
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הלד VGA על הלוח דולק. זה חלק מהמעבד לא? גם לא ממש עוזר כשמחברים כרטיס מסך נפרד.16/05/2025 14:34TheCoolest כתב: איך הגעת למסקנה שדווקא הלך לך המעבד? סבירות גבוהה יותר שיש בעיה בלוח האם או הזכרון או בכלל משהו אחר....
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תוכנת אופטימיזציה מתמטית שכרגע אין לה קומפיילר ל AMD.16/05/2025 14:40ChinggisKhan כתב: שמע, אני מריץ אקסלים עם v lookup ופיבוטים בלי בעיה על מיני pc עם מעבד 5600u. למה אתה מכוון ל-i7 או מקבילים אליו ?
תגיד אתה מתכנת ומקמפל זה משהו אחר. אבל לאופיס ?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@integral
אם המחשב עובר חלק מהפוסט, סביר שהמעבד חיי. במצב שהמעבד מת, הפוסט לא מתקדם בכלל.
תנסה להוציא ולהחזיר את הזכרונות.
תנסה לנתק את המחשב מהחשמל (אולי גם מכל הכבלים), ובזמן הזה תעשה ריסט לביוס. אם ללוח יש תמיכה בביוס פלאשבק, תנסה לעדכן לביוס חדש יותר.
כמוצא אחרון, להוציא ולהחזיר את המעבד גם.
אם המחשב עובר חלק מהפוסט, סביר שהמעבד חיי. במצב שהמעבד מת, הפוסט לא מתקדם בכלל.
תנסה להוציא ולהחזיר את הזכרונות.
תנסה לנתק את המחשב מהחשמל (אולי גם מכל הכבלים), ובזמן הזה תעשה ריסט לביוס. אם ללוח יש תמיכה בביוס פלאשבק, תנסה לעדכן לביוס חדש יותר.
כמוצא אחרון, להוציא ולהחזיר את המעבד גם.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אם אני לא טועה אקסלים גדולים לא מנצלים ריבוי ליבות.
משמע, אתה צריך מעבד עם עוצמת ליבה בודדת חזקה.
מה שמכביד על האקסל זה העיצובים שמכניסים, יש אפשרות לבצע ייעול של הקובץ ובכך התוכנה רצה הרבה יותר מהר.
עבר זמן מה מאז שעשיתי את זה אבל אני חושב שצריך לעבור לתפריט Inquire ואז ללחוץ על Clean Excess Cell Formatting.
דווקא מעבד AMD יעשה את העבודה לא רע.
משמע, אתה צריך מעבד עם עוצמת ליבה בודדת חזקה.
מה שמכביד על האקסל זה העיצובים שמכניסים, יש אפשרות לבצע ייעול של הקובץ ובכך התוכנה רצה הרבה יותר מהר.
עבר זמן מה מאז שעשיתי את זה אבל אני חושב שצריך לעבור לתפריט Inquire ואז ללחוץ על Clean Excess Cell Formatting.
דווקא מעבד AMD יעשה את העבודה לא רע.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
אתה יודע שלא מהיום אני מתעסק עם מחשבים, רק לא מעודכן. המשכתי לשחק איתו, הצלחתי להעלות אחרי שהבעיה עברה לזכרונות. כרגע עובד עם 2X8 סינגל צ'אנל במקום 4X8 DUAL וכרטיס מסך נפרד. בקיצר משהו אקוטי התחרפן, הלוח או קומבינציה או סתם יום חרה
@Jabberwock
האקסל זו בעיה קטנה. הבעיה היא תוכנת אופטימיזציה שדורשת אינטל (לפחות מנסיון העבר שאברר בתחילת השבוע מול החברה אם משהו השתנה). אחרת הייתי רץ על AMD. נברר ונרים משהו חדש ונתפלל שימשיך לעבוד עד אז.
אתה יודע שלא מהיום אני מתעסק עם מחשבים, רק לא מעודכן. המשכתי לשחק איתו, הצלחתי להעלות אחרי שהבעיה עברה לזכרונות. כרגע עובד עם 2X8 סינגל צ'אנל במקום 4X8 DUAL וכרטיס מסך נפרד. בקיצר משהו אקוטי התחרפן, הלוח או קומבינציה או סתם יום חרה
@Jabberwock
האקסל זו בעיה קטנה. הבעיה היא תוכנת אופטימיזציה שדורשת אינטל (לפחות מנסיון העבר שאברר בתחילת השבוע מול החברה אם משהו השתנה). אחרת הייתי רץ על AMD. נברר ונרים משהו חדש ונתפלל שימשיך לעבוד עד אז.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם זה עובד רק בסינגל צ'אנל, וזו לא בעיה באחד מהזכרונות, אז מה שהייתי עושה זה מוציא את המעבד מהלוח בודק שאין בעיה בפינים של הסוקט ומחזיר אותו בחזרה.
אם זה לא עוזר, אולי משהו בלוח נדפק.
אם זה לא עוזר, אולי משהו בלוח נדפק.
מעבדי אינטל וגם מעבדי AMD "מבינים" שפה שנקראת x86
בשפה הזו יש סט פקודות, לדוגמה לזוז ימינה או שמאלה.
בגלל ששניהם מבינים את אותה השפה, מה שרץ על מעבד AMD ירוץ על אינטל ולהיפך.
אם לדוגמה אחד מהם לא היה x86 והיה מבין שפה אחרת שבה למשל אין את המונח "ימינה", אז כדי להזיז אותו ימינה היית צריך לבצע כמה פקודות של "שמאלה", כדי שיפנה לכיוון שאתה רוצה.
אבל כאמור בגלל ששניהם x86, והם "דוברים" את אותה השפה, לא אמורה להיות שום בעיה.
אז כשהקומפיילר מקמפל שפה עילית כמו C++ לx86, כל מעבד שיודע x86 יריץ את התוכנה הזו.
אם לדוגמה אחד מהם לא היה x86 והיה מבין שפה אחרת שבה למשל אין את המונח "ימינה", אז כדי להזיז אותו ימינה היית צריך לבצע כמה פקודות של "שמאלה", כדי שיפנה לכיוון שאתה רוצה.
אז כשהקומפיילר מקמפל שפה עילית כמו C++ לx86, כל מעבד שיודע x86 יריץ את התוכנה הזו.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
כנראה משתמשים ב-Intel C++ Compiler.
טעות להשתמש בו ולהיות תלותי באינטל. חבל"ז.
טעות להשתמש בו ולהיות תלותי באינטל. חבל"ז.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מה שאמרו לי בפעם הקודמת כששאלתי. שלחתי שוב לחברה בארה"ב ואעלה את מה שאתה מעלה.18/05/2025 16:05Smile כתב: מעבדי אינטל וגם מעבדי AMD "מבינים" שפה שנקראת x86
אז כשהקומפיילר מקמפל שפה עילית כמו C++ לx86, כל מעבד שיודע x86 יריץ את התוכנה הזו....
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יש תשובה מהחברה ואכן יש שינוי:
The competition seems to have won over Intel compilers, we are now using Microsoft Visual Studio compilers (v2022) for all Windows builds. The binaries built with this tool-chain offer similar performance on both AMD and Intel.
For optimized hardware, we would prioritize a Windows machine with larger L1, L2, L3 caches and high clock speed. If you will be solving very large models, we would generally recommend a minimum of 32 Gb of RAM. I would prioritize clock speed over high number of core.
אודה על המלצה על שילוש AMD וגם על שילוש אינטלFor optimized hardware, we would prioritize a Windows machine with larger L1, L2, L3 caches and high clock speed. If you will be solving very large models, we would generally recommend a minimum of 32 Gb of RAM. I would prioritize clock speed over high number of core.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
תקציב?