דנון ומרנץ מצטרפים בקרוב לתאגיד HARMAN

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

אז מה ההסבר שלכם לירידת ערך של 75% בין מחיר המכירה הקודם לנוכחי של מרנץ-דנון, ניהול כושל?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #22 

ואל תשכחו שכדי שנוכל ליהנות מהמערכות המשוכללות צריך שיהיו תכנים באיכות וגם זה יורד בשנים האחרונות לאודיו ברמה בסיסית

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #23 

09/05/2025 16:27  
יהלי ב כתב:
חברות כמו TRINNOV, STORM, ו ANTHEM, מכונות לקהל יעד מצוצמם ולא לקהל הרחב, כך שלא סביר שיפגעו לפחות בעשורים הקרובים כאשר בני ה 45+ עדיין הולכים על שניים ותרם התחרשו. כמו שהרמן קרדון מתה, סביר להניח שגם דנון תעלם אם לא תצליח לצאת מהמצב הנוכחי. גם ליין האודיו החדש של מרנץ נראה כי לא מצליח לעמוד בתחזיות ולא נמכר כמעט. מחברה בשווי של 1.5 מיליאר דולר, היא ירדה ל 350 מליון לשני השמות יחד. נכון לעכשיו, אין אפילו תוכניות לדגמי עתיד וגם הוספת תמיכה ב DIRAC ART כנראה שלא תצא לפועל לפחות לא השנה כמובטח.
...
קודם נתקן אותך עם עובדות,מסימו רכשה ב1,050, לא 1.5... למרות שבשני המקרים זה גרוע.

הסיבה שהמחיר המופרך היה 1,050 היא בגלל שמשימו בכלל לא מבינים את התחום *הם ראו צמיחה ורווחיות מטורפת עקב הקורונה!!!!* ולא הבינו שזה חד פעמי!!!! בגלל הקורונה!.

אני זוכר מצויין את התחום והחנויות לפני הקורונה-היה בגסיסה, הקורונה הצילה את התחום בענק לכמה שנים טובות!
המחיר הריאלי כנראה תמיד היה 350 מליון....
כיף חיים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #24 

10/05/2025 17:21  
shac כתב:
אז מה ההסבר שלכם לירידת ערך של 75% בין מחיר המכירה הקודם לנוכחי של מרנץ-דנון, ניהול כושל?
...
הסברתי למעלה.
כיף חיים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #25 

10/05/2025 17:49  
royla כתב:
קודם נתקן אותך עם עובדות,מסימו רכשה ב1,050, לא 1.5... למרות שבשני המקרים זה גרוע.

הסיבה שהמחיר המופרך היה 1,050 היא בגלל שמשימו בכלל לא מבינים את התחום *הם ראו צמיחה ורווחיות מטורפת עקב הקורונה!!!!* ולא הבינו שזה חד פעמי!!!! בגלל הקורונה!.

אני זוכר מצויין את התחום והחנויות לפני הקורונה-היה בגסיסה, הקורונה הצילה את התחום בענק לכמה שנים טובות!
המחיר הריאלי כנראה תמיד היה 350 מליון....
...
אולי בקורונה הם מבינים אבל באודיו פחות
בשביל זה עדיף שחברה למיכשור רפואי כמו מאסימו תישאר בתחום בו היא מומחית :lol:

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

10/05/2025 17:38  
י-א כתב:
ואל תשכחו שכדי שנוכל ליהנות מהמערכות המשוכללות צריך שיהיו תכנים באיכות וגם זה יורד בשנים האחרונות לאודיו ברמה בסיסית
...
מה הכוונה? האודיו ברמה מדהימה היום אפילו בסדרות.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

10/05/2025 17:57  
mulder כתב:
מה הכוונה? האודיו ברמה מדהימה היום אפילו בסדרות.
...
לא יודע למה אתה קורא מדהימה. בשבילי אם פס הקול הוא לא לפחות true HD עם atmos זה לא מדהים.

איכות DDP 5.1 זה לא זה ובטח לא מצדיק מערכות בעשרות אלפי שקלים

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

10/05/2025 20:30  
י-א כתב:
לא יודע למה אתה קורא מדהימה. בשבילי אם פס הקול הוא לא לפחות true HD עם atmos זה לא מדהים.

איכות DDP 5.1 זה לא זה ובטח לא מצדיק מערכות בעשרות אלפי שקלים
...
רק דוגמא - סרטי באטמן של נולאן הם DTSHD 5.1 והם בין הטובים ששמעתי.

נכון שלא 100% מהפסקולים בסטרימינג הם ברמה אחידה, אבל בטח לא הייתי מקטלג אותם כבסיסיים או לא טובים. האמת שרוב מה שצפיתי בו בהקשר הזה מצדיק לחלוטין השקעה מעבר לסאונדבר.

יש סרטים וסדרות שבסוף יגיעו לבלוריי, אז מי שזה מפריע לו ורוצה איכות הכי טובה שיחכה כמה זמן שזה יקח (אני לא מחכה אלא אם מדובר במשהו מיוחד). אבל יש תכנים שלא ומה שיש בסטרימינג זה כנראה הכי טוב שנקבל.

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #29 

10/05/2025 22:07  
mulder כתב:
רק דוגמא - סרטי באטמן של נולאן הם DTSHD 5.1 והם בין הטובים ששמעתי.

נכון שלא 100% מהפסקולים בסטרימינג הם ברמה אחידה, אבל בטח לא הייתי מקטלג אותם כבסיסיים או לא טובים. האמת שרוב מה שצפיתי בו בהקשר הזה מצדיק לחלוטין השקעה מעבר לסאונדבר.

יש סרטים וסדרות שבסוף יגיעו לבלוריי, אז מי שזה מפריע לו ורוצה איכות הכי טובה שיחכה כמה זמן שזה יקח (אני לא מחכה אלא אם מדובר במשהו מיוחד). אבל יש תכנים שלא ומה שיש בסטרימינג זה כנראה הכי טוב שנקבל.
...
עוד דבר שדי נעלם - אנשים שמחכים בסבלנות למדיה בפורמט פיזי. אגב, באיזה נגן אתה משתמש לבלוריי?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #30 

10/05/2025 14:22  
shac כתב:
לא יודע למה קשה לי לקבל את ההשוואה הזאת. אולי בגלל התועלת הברורה שאני לפחות רואה במערכת סאונד איכותית, לעומת - מבלי לזלזל באספנים הנלהבים - איסוף בולים, שזה נטו תחביב לנפש ללא תועלת מיוחדת. (טוב, בעצם אולי גם להתעקש על מוזיקה וסאונד בסרטים עונה להגדרה הזאת...).

מה שכן, לאיסוף בולים לא היה תחליף. אולי השעמום מפעם הוחלף באפליקציות אינסופיות שממלאות את הזמן של הצעירים (זה נראה לי תחביב של אנשים שלכל הפחות התחילו אותו בצעירותם), הוא פשוט נהיה מאוד לא פופולרי. קצת כמו בולים, אגב ;). אבל לסאונד האיכותי שניסו ומנסים לשאוף אליו פעם חברות וותיקות כמו מרנץ, אונקיו, סוני, דנון ושאר החבר'ה, היום 'יש תחליף'. הוא פשוט מעפן.
...
אמרת הכל...עשית סיבוב... ולמעשה חזרת לאותה המסקנה שלי.
שני התחומים בגסיסה ועל סף מוות קליני !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

11/05/2025 8:45  
Arie10 כתב:
אמרת הכל...עשית סיבוב... ולמעשה חזרת לאותה המסקנה שלי.
שני התחומים בגסיסה ועל סף מוות קליני !
...
מאיפה הקביעה?
בוא נגיד שאתה צודק, זה אומר שבעצם הכל ייעצר בקרוב בסאונדברים בלבד ואפשר כבר לסגור את כל חברות הרמקולים, רסיברים, וכו' , וזה למרות שאנשים בהחלט מודעים לקיומם של מוצרים ויכולות מעבר לסאונדבר.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

10/05/2025 22:38  
shac כתב:
עוד דבר שדי נעלם - אנשים שמחכים בסבלנות למדיה בפורמט פיזי. אגב, באיזה נגן אתה משתמש לבלוריי?
...
כוונתי היא לגרסת בלו ריי פיזית או אחרת.. כלומר גרסה סופית ולא web .

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #33 

11/05/2025 10:23  
mulder כתב:
מאיפה הקביעה?
בוא נגיד שאתה צודק, זה אומר שבעצם הכל ייעצר בקרוב בסאונדברים בלבד ואפשר כבר לסגור את כל חברות הרמקולים, רסיברים, וכו' , וזה למרות שאנשים בהחלט מודעים לקיומם של מוצרים ויכולות מעבר לסאונדבר.
...
שני תיקונים קלים ברשותך: לא יעצר בקרוב...אלא נעצר כבר די מזמן !
"אפשר כבר לסגור"...צריך לומר: די נסגר: ראה ערך כמה מהחברות המובילות שפשטו רגל ולמעשה נמכרו בעשור האחרון כמה וכמה פעמים.
אני רק לא מבין מי עדיין זה שקונה. אבל תמיד יש את הטמבל שקונה וחושב שניתן יהיה להשיא ערך לבעלי המניות.

בתערוכה המרכזית CES, רוב החברות המובילות כבר לא מופיעות יותר. כנראה שאין בדיוק מה להציג, או שאין למי להציג...או שתי התשובות נכונות.

אני מסתכל על הדור הצעיר (יש לי שתי בנות בגיל העשרים) והן גדלו בבית שהיתה מערכת יפה ומכובדת...העסק לא מושך אותן כלל, החברים שלהן מסתכלים על המערכת כמו על עב"מ. הם כן מתעניינים בתקליטים. אבל רק בתור משהו לשים על המדף (ליופי), מבלי לפתוח את העטיפה או חו"ח לשים על פטיפון.
בקיצור, התחום מת לחלוטין ! בית קברות !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

11/05/2025 13:16  
Arie10 כתב:
שני תיקונים קלים ברשותך: לא יעצר בקרוב...אלא נעצר כבר די מזמן !
"אפשר כבר לסגור"...צריך לומר: די נסגר: ראה ערך כמה מהחברות המובילות שפשטו רגל ולמעשה נמכרו בעשור האחרון כמה וכמה פעמים.
אני רק לא מבין מי עדיין זה שקונה. אבל תמיד יש את הטמבל שקונה וחושב שניתן יהיה להשיא ערך לבעלי המניות.

בתערוכה המרכזית CES, רוב החברות המובילות כבר לא מופיעות יותר. כנראה שאין בדיוק מה להציג, או שאין למי להציג...או שתי התשובות נכונות.

אני מסתכל על הדור הצעיר (יש לי שתי בנות בגיל העשרים) והן גדלו בבית שהיתה מערכת יפה ומכובדת...העסק לא מושך אותן כלל, החברים שלהן מסתכלים על המערכת כמו על עב"מ. הם כן מתעניינים בתקליטים. אבל רק בתור משהו לשים על המדף (ליופי), מבלי לפתוח את העטיפה או חו"ח לשים על פטיפון.
בקיצור, התחום מת לחלוטין ! בית קברות !
...
שוב, אני חושב שאתה מגזים. אני ראיתי כמה ניתוחים ברשת שמראים מצב אחר.

פלח השוק של 20+ זה לא בדיוק אלה שישקיעו בשלב הזה בחיים. הם עסוקים בלימודים, בילויים, עבודה ולא בקריאה על רמקולים ורסיברים.
אלה שישקיעו יותר במערכת בדרך כלל יתחילו מגילאי קרוב ל 30 .
צריך לזכור שזה תחביב, וכמו כל תחביב יש לו רמות של השקעה, וגם לא כל תחביב מושך את כולם. אז לחלק מספיק סאונדבר, ואחר כך שומעים אצל מישהו מערכת מורכבת יותר ואולי זה מגביר את הרצון לשדרג. ואולי לא.
הבעיה האחרת לדעתי היא המחירים ההזויים (לפחות של חלק מהמוצרים, ובעיקר רמקולים), גם כאלה שכבר בתחום יחזיקו ציוד ליותר זמן במקום לשדרג.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #35 

התחום לא מת ומדינת היהודים בתחום הזה היא לא מדד לכלום.
מה שכן הולך ומתדרדר זו איכות התכנים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #36 

ככל שהתחום הזה יותר מת, כך המחירים בו הולכים ומאמירים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

לדעתי מי שהיום ישקיע במערכת יקרה זה רק מי שרוצה לשמוע מוסיקה ברמה גבוהה.

לסרטים זה כבר לא משתלם. מאז שנכנס פורמט האטמוס האיכות שפס קול הסרטים יורדת.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #38 

אטמוס כפורמט של תכנים בינתים ממש לא בא לשפר שום דבר באיכות הסאונד או חווית האפקטים. זה עוד תרמית של דולבי כדי להרוויח כסף מהרשיון של השימוש באטמוס. רוב התכנים בטויזיה עם אטמוס לא כוללים כמעט שום אפקט באטמוס ובקושי ב 5.1. הטרה היא לקודד הכל באטמוס כדי שדולבי תרוויח מהרשיון. אפילו סדרות דוקונטריות בנטפליקס עם פס קול מקורי 2.0 מקודדות לאטמוס כחלק מההספק עם דולבי. אגב גם חברת DTS על סף פשיטת רגל כי כל חברות התוכן משתמשים רק בדולבי, וכרגע רק יוניברסל עדיין משתמשת ב DTS לצד דולבי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

11/05/2025 19:43  
י-א כתב:
לדעתי מי שהיום ישקיע במערכת יקרה זה רק מי שרוצה לשמוע מוסיקה ברמה גבוהה.

לסרטים זה כבר לא משתלם. מאז שנכנס פורמט האטמוס האיכות שפס קול הסרטים יורדת.
...
אין סתירה בין מוזיקה לבין סרטים, מערכת טובה צריכה לתת מענה גם וגם.

ומה הקשר לאטמוס? זה פורמט שכבר קיים 10 שנים בערך והאיכות רק נהיית יותר טובה (אני מתכוון לאיכות הכללית של פסקולים, לא לכמות האפקטים באטמוס כי זה יחודי לכל סרט).

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

יש הרבה הבדל בין פס הקול של סרטים ושל מוסיקה.
היום כמעט כול שירותי הסטרימינג למוסיקה מעבירים lossless ואילו בסרטים האיכות היא ברוב המקרים של DDP שזה איכות מקווצת ברמה בינונית במקרה הטוב.
לסרטים היום השקעה ברסיבר יותר מ 3-4 אלף שקל זה ביזבוז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”