דנון ומרנץ מצטרפים בקרוב לתאגיד HARMAN
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
קודם נתקן אותך עם עובדות,מסימו רכשה ב1,050, לא 1.5... למרות שבשני המקרים זה גרוע.09/05/2025 16:27יהלי ב כתב: חברות כמו TRINNOV, STORM, ו ANTHEM, מכונות לקהל יעד מצוצמם ולא לקהל הרחב, כך שלא סביר שיפגעו לפחות בעשורים הקרובים כאשר בני ה 45+ עדיין הולכים על שניים ותרם התחרשו. כמו שהרמן קרדון מתה, סביר להניח שגם דנון תעלם אם לא תצליח לצאת מהמצב הנוכחי. גם ליין האודיו החדש של מרנץ נראה כי לא מצליח לעמוד בתחזיות ולא נמכר כמעט. מחברה בשווי של 1.5 מיליאר דולר, היא ירדה ל 350 מליון לשני השמות יחד. נכון לעכשיו, אין אפילו תוכניות לדגמי עתיד וגם הוספת תמיכה ב DIRAC ART כנראה שלא תצא לפועל לפחות לא השנה כמובטח....
הסיבה שהמחיר המופרך היה 1,050 היא בגלל שמשימו בכלל לא מבינים את התחום *הם ראו צמיחה ורווחיות מטורפת עקב הקורונה!!!!* ולא הבינו שזה חד פעמי!!!! בגלל הקורונה!.
אני זוכר מצויין את התחום והחנויות לפני הקורונה-היה בגסיסה, הקורונה הצילה את התחום בענק לכמה שנים טובות!
המחיר הריאלי כנראה תמיד היה 350 מליון....
כיף חיים.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הסברתי למעלה.10/05/2025 17:21shac כתב: אז מה ההסבר שלכם לירידת ערך של 75% בין מחיר המכירה הקודם לנוכחי של מרנץ-דנון, ניהול כושל?...
כיף חיים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אולי בקורונה הם מבינים אבל באודיו פחות10/05/2025 17:49royla כתב: קודם נתקן אותך עם עובדות,מסימו רכשה ב1,050, לא 1.5... למרות שבשני המקרים זה גרוע.
הסיבה שהמחיר המופרך היה 1,050 היא בגלל שמשימו בכלל לא מבינים את התחום *הם ראו צמיחה ורווחיות מטורפת עקב הקורונה!!!!* ולא הבינו שזה חד פעמי!!!! בגלל הקורונה!.
אני זוכר מצויין את התחום והחנויות לפני הקורונה-היה בגסיסה, הקורונה הצילה את התחום בענק לכמה שנים טובות!
המחיר הריאלי כנראה תמיד היה 350 מליון.......
בשביל זה עדיף שחברה למיכשור רפואי כמו מאסימו תישאר בתחום בו היא מומחית
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מה הכוונה? האודיו ברמה מדהימה היום אפילו בסדרות.10/05/2025 17:38י-א כתב: ואל תשכחו שכדי שנוכל ליהנות מהמערכות המשוכללות צריך שיהיו תכנים באיכות וגם זה יורד בשנים האחרונות לאודיו ברמה בסיסית...
לא יודע למה אתה קורא מדהימה. בשבילי אם פס הקול הוא לא לפחות true HD עם atmos זה לא מדהים....
איכות DDP 5.1 זה לא זה ובטח לא מצדיק מערכות בעשרות אלפי שקלים
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

רק דוגמא - סרטי באטמן של נולאן הם DTSHD 5.1 והם בין הטובים ששמעתי.10/05/2025 20:30י-א כתב: לא יודע למה אתה קורא מדהימה. בשבילי אם פס הקול הוא לא לפחות true HD עם atmos זה לא מדהים.
איכות DDP 5.1 זה לא זה ובטח לא מצדיק מערכות בעשרות אלפי שקלים...
נכון שלא 100% מהפסקולים בסטרימינג הם ברמה אחידה, אבל בטח לא הייתי מקטלג אותם כבסיסיים או לא טובים. האמת שרוב מה שצפיתי בו בהקשר הזה מצדיק לחלוטין השקעה מעבר לסאונדבר.
יש סרטים וסדרות שבסוף יגיעו לבלוריי, אז מי שזה מפריע לו ורוצה איכות הכי טובה שיחכה כמה זמן שזה יקח (אני לא מחכה אלא אם מדובר במשהו מיוחד). אבל יש תכנים שלא ומה שיש בסטרימינג זה כנראה הכי טוב שנקבל.
עוד דבר שדי נעלם - אנשים שמחכים בסבלנות למדיה בפורמט פיזי. אגב, באיזה נגן אתה משתמש לבלוריי?10/05/2025 22:07mulder כתב: רק דוגמא - סרטי באטמן של נולאן הם DTSHD 5.1 והם בין הטובים ששמעתי.
נכון שלא 100% מהפסקולים בסטרימינג הם ברמה אחידה, אבל בטח לא הייתי מקטלג אותם כבסיסיים או לא טובים. האמת שרוב מה שצפיתי בו בהקשר הזה מצדיק לחלוטין השקעה מעבר לסאונדבר.
יש סרטים וסדרות שבסוף יגיעו לבלוריי, אז מי שזה מפריע לו ורוצה איכות הכי טובה שיחכה כמה זמן שזה יקח (אני לא מחכה אלא אם מדובר במשהו מיוחד). אבל יש תכנים שלא ומה שיש בסטרימינג זה כנראה הכי טוב שנקבל....
אמרת הכל...עשית סיבוב... ולמעשה חזרת לאותה המסקנה שלי.10/05/2025 14:22shac כתב: לא יודע למה קשה לי לקבל את ההשוואה הזאת. אולי בגלל התועלת הברורה שאני לפחות רואה במערכת סאונד איכותית, לעומת - מבלי לזלזל באספנים הנלהבים - איסוף בולים, שזה נטו תחביב לנפש ללא תועלת מיוחדת. (טוב, בעצם אולי גם להתעקש על מוזיקה וסאונד בסרטים עונה להגדרה הזאת...).
מה שכן, לאיסוף בולים לא היה תחליף. אולי השעמום מפעם הוחלף באפליקציות אינסופיות שממלאות את הזמן של הצעירים (זה נראה לי תחביב של אנשים שלכל הפחות התחילו אותו בצעירותם), הוא פשוט נהיה מאוד לא פופולרי. קצת כמו בולים, אגב. אבל לסאונד האיכותי שניסו ומנסים לשאוף אליו פעם חברות וותיקות כמו מרנץ, אונקיו, סוני, דנון ושאר החבר'ה, היום 'יש תחליף'. הוא פשוט מעפן.
...
שני התחומים בגסיסה ועל סף מוות קליני !
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מאיפה הקביעה?11/05/2025 8:45Arie10 כתב: אמרת הכל...עשית סיבוב... ולמעשה חזרת לאותה המסקנה שלי.
שני התחומים בגסיסה ועל סף מוות קליני !...
בוא נגיד שאתה צודק, זה אומר שבעצם הכל ייעצר בקרוב בסאונדברים בלבד ואפשר כבר לסגור את כל חברות הרמקולים, רסיברים, וכו' , וזה למרות שאנשים בהחלט מודעים לקיומם של מוצרים ויכולות מעבר לסאונדבר.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כוונתי היא לגרסת בלו ריי פיזית או אחרת.. כלומר גרסה סופית ולא web .10/05/2025 22:38shac כתב: עוד דבר שדי נעלם - אנשים שמחכים בסבלנות למדיה בפורמט פיזי. אגב, באיזה נגן אתה משתמש לבלוריי?...
שני תיקונים קלים ברשותך: לא יעצר בקרוב...אלא נעצר כבר די מזמן !11/05/2025 10:23mulder כתב: מאיפה הקביעה?
בוא נגיד שאתה צודק, זה אומר שבעצם הכל ייעצר בקרוב בסאונדברים בלבד ואפשר כבר לסגור את כל חברות הרמקולים, רסיברים, וכו' , וזה למרות שאנשים בהחלט מודעים לקיומם של מוצרים ויכולות מעבר לסאונדבר....
"אפשר כבר לסגור"...צריך לומר: די נסגר: ראה ערך כמה מהחברות המובילות שפשטו רגל ולמעשה נמכרו בעשור האחרון כמה וכמה פעמים.
אני רק לא מבין מי עדיין זה שקונה. אבל תמיד יש את הטמבל שקונה וחושב שניתן יהיה להשיא ערך לבעלי המניות.
בתערוכה המרכזית CES, רוב החברות המובילות כבר לא מופיעות יותר. כנראה שאין בדיוק מה להציג, או שאין למי להציג...או שתי התשובות נכונות.
אני מסתכל על הדור הצעיר (יש לי שתי בנות בגיל העשרים) והן גדלו בבית שהיתה מערכת יפה ומכובדת...העסק לא מושך אותן כלל, החברים שלהן מסתכלים על המערכת כמו על עב"מ. הם כן מתעניינים בתקליטים. אבל רק בתור משהו לשים על המדף (ליופי), מבלי לפתוח את העטיפה או חו"ח לשים על פטיפון.
בקיצור, התחום מת לחלוטין ! בית קברות !
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

שוב, אני חושב שאתה מגזים. אני ראיתי כמה ניתוחים ברשת שמראים מצב אחר.11/05/2025 13:16Arie10 כתב: שני תיקונים קלים ברשותך: לא יעצר בקרוב...אלא נעצר כבר די מזמן !
"אפשר כבר לסגור"...צריך לומר: די נסגר: ראה ערך כמה מהחברות המובילות שפשטו רגל ולמעשה נמכרו בעשור האחרון כמה וכמה פעמים.
אני רק לא מבין מי עדיין זה שקונה. אבל תמיד יש את הטמבל שקונה וחושב שניתן יהיה להשיא ערך לבעלי המניות.
בתערוכה המרכזית CES, רוב החברות המובילות כבר לא מופיעות יותר. כנראה שאין בדיוק מה להציג, או שאין למי להציג...או שתי התשובות נכונות.
אני מסתכל על הדור הצעיר (יש לי שתי בנות בגיל העשרים) והן גדלו בבית שהיתה מערכת יפה ומכובדת...העסק לא מושך אותן כלל, החברים שלהן מסתכלים על המערכת כמו על עב"מ. הם כן מתעניינים בתקליטים. אבל רק בתור משהו לשים על המדף (ליופי), מבלי לפתוח את העטיפה או חו"ח לשים על פטיפון.
בקיצור, התחום מת לחלוטין ! בית קברות !...
פלח השוק של 20+ זה לא בדיוק אלה שישקיעו בשלב הזה בחיים. הם עסוקים בלימודים, בילויים, עבודה ולא בקריאה על רמקולים ורסיברים.
אלה שישקיעו יותר במערכת בדרך כלל יתחילו מגילאי קרוב ל 30 .
צריך לזכור שזה תחביב, וכמו כל תחביב יש לו רמות של השקעה, וגם לא כל תחביב מושך את כולם. אז לחלק מספיק סאונדבר, ואחר כך שומעים אצל מישהו מערכת מורכבת יותר ואולי זה מגביר את הרצון לשדרג. ואולי לא.
הבעיה האחרת לדעתי היא המחירים ההזויים (לפחות של חלק מהמוצרים, ובעיקר רמקולים), גם כאלה שכבר בתחום יחזיקו ציוד ליותר זמן במקום לשדרג.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
התחום לא מת ומדינת היהודים בתחום הזה היא לא מדד לכלום.
מה שכן הולך ומתדרדר זו איכות התכנים.
מה שכן הולך ומתדרדר זו איכות התכנים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אטמוס כפורמט של תכנים בינתים ממש לא בא לשפר שום דבר באיכות הסאונד או חווית האפקטים. זה עוד תרמית של דולבי כדי להרוויח כסף מהרשיון של השימוש באטמוס. רוב התכנים בטויזיה עם אטמוס לא כוללים כמעט שום אפקט באטמוס ובקושי ב 5.1. הטרה היא לקודד הכל באטמוס כדי שדולבי תרוויח מהרשיון. אפילו סדרות דוקונטריות בנטפליקס עם פס קול מקורי 2.0 מקודדות לאטמוס כחלק מההספק עם דולבי. אגב גם חברת DTS על סף פשיטת רגל כי כל חברות התוכן משתמשים רק בדולבי, וכרגע רק יוניברסל עדיין משתמשת ב DTS לצד דולבי.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אין סתירה בין מוזיקה לבין סרטים, מערכת טובה צריכה לתת מענה גם וגם.11/05/2025 19:43י-א כתב: לדעתי מי שהיום ישקיע במערכת יקרה זה רק מי שרוצה לשמוע מוסיקה ברמה גבוהה.
לסרטים זה כבר לא משתלם. מאז שנכנס פורמט האטמוס האיכות שפס קול הסרטים יורדת....
ומה הקשר לאטמוס? זה פורמט שכבר קיים 10 שנים בערך והאיכות רק נהיית יותר טובה (אני מתכוון לאיכות הכללית של פסקולים, לא לכמות האפקטים באטמוס כי זה יחודי לכל סרט).
יש הרבה הבדל בין פס הקול של סרטים ושל מוסיקה.
היום כמעט כול שירותי הסטרימינג למוסיקה מעבירים lossless ואילו בסרטים האיכות היא ברוב המקרים של DDP שזה איכות מקווצת ברמה בינונית במקרה הטוב.
לסרטים היום השקעה ברסיבר יותר מ 3-4 אלף שקל זה ביזבוז
היום כמעט כול שירותי הסטרימינג למוסיקה מעבירים lossless ואילו בסרטים האיכות היא ברוב המקרים של DDP שזה איכות מקווצת ברמה בינונית במקרה הטוב.
לסרטים היום השקעה ברסיבר יותר מ 3-4 אלף שקל זה ביזבוז