בקר השקייה חכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2547
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #21 

אני בהחלט לא מומחה בתחום, אבל כן יש לי גינה כבר קרוב ל 9 שנים.
יש לי הדרים, אבל גם שני עצי מנגו שונים וגם אבוקדו.
היתי אומר שרובם מוציאים פירות מעולים ובמיוחד המנגו (טומי) שמוציא פרי שגם בחנויות לא תמצא משהו שמתקרב לזה.
גם בחורף כולם מקבלים השקיה, אבל בקצב נמוך הרבה יותר מהקיץ וכולם נראים מצוין.
האבוקדו דורש די הרבה מים וכמה שאני נותן לו, כנראה שגם זה לא מספיק !

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #22 

אני מכבה את המערכת בחורף.
בד"כ ההמתנה לתחילת החורף היא החלק המתעתע, וכלל האצבע - כיבוי כשמגיעה מערכת גשם משמעותית (צפי למספר ימים של גשם).
מדליק אותה לפי מצב הדשא - כשהוא בשיא הפריחה (חום אדמדם), זה הזמן 'הוא מתעורר מתרדמת החורף, וסימן שחם מספיק להתחיל להשקות. לרוב אני לא מחכה לשיא הפריחה, וכשהאפרסק עובר לשלב הפרי או שהשסק מתחיל להבשיל - זה תזמון פחות או יותר מתאים.

גם אצלי הרוב הם עצי הדר אבל יש גם רימונים, תותים, מנגו (מאיה, הפרי המושלם), אבוקדו (אטינגר וריד), פג׳ויה, ליצ׳י, תאנות, זית, אננס (שסופסוף נותן פרי), אפרסק (שעל סף קריסה), שסק (שהפגיז מוקדם מידי) ופיטנגו (לא חסיד).
כולם מקבלים משטר דומה בסה"כ.
השנה הוספתי גם שני עצי אלון קרוב יותר לאזורי המחייה בבית, כדי לייצר יותר אזורי הצללה (בלי לשלם עליהם ארנונה...
זה ייקח כמה שנים.
יש גם דשא, גינת ירק, מטפסים על היקף השטח, גינת נוי (פרחים, לבנדרים וכו') וחלקה שעד השנה שעברה גידלנו אבטיחים, השנה כבר מאוחר מידי לזרוע.
בתכל'ס, בניתי בעצמי את החנוכייה של חלוקת האזורים (רק את הוספת הדשא השארתי לגנן), כך שניהול המים יוצא על פני 7 אזורים בתזמון של 2 בו זמנית לכל היותר.
מזכיר לי שיש את ההגבהה לגינת התבלינים שעוד לא חיברתי למערכת...

סוללות יוצא לי להחליף פעם בשנה, בסוף החורף, לרוב הן נגמרות בזמן תקופת ה"כיבוי" הארוכה.
בכלל - כשהמכשיר על סוללות, עדיף להיות במוד של NC, אחרת הוא שותה אותן כמו משוגע.

ydr
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

www.dsmart.co.il
ממליץ בחום

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”