שרשור תגובות: גניבת הענק של Bybit

חדשות ועדכונים של HT Magazine
shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

25/02/2025 21:44  
Multimediaman כתב:
אני לא בטוח שאנו סגורים על המונחים.
"ארנק" זה סה"כ אמצעי לשמור על המפתחות הפרטיים שלך.
"ארנק קר" זה אומר שזה נשמר במדיה שאינה מחוברת לאינטרנט.
מומלץ לגבות "ארנק קר" או כל אפליקציית ארנק אחרת, ב seed phrase.
אתה יכול לאבד ארנק חומרה חיצוני, או שהוא ייגנב ממך, או ישדד שלא נדע, ואז מה?
הדרך היחידה, להיות 100% מנותק מהבלוקצ'יין, גם לעשרים שנה, ומתי שתזדקק לשחזר את כל המפתחות שלך, כרגע זה seed phrase. אני מאוד ממליץ לגבות את ארנק החומרה שלך בצורה כזו.
בהגדרה- seed phrase זה ארנק קר, כל כך קר, שלא רק אינו יכול להיפרץ, הוא אינו יכול גם ללכת לאיבוד או להיגנב.

אין שום קשר בין seed phrase לבינאנס, בייביט או כל פריצה אחרת. אפס קשר.
כאשר אתה מאפשר לבורסה או כל גורם ביניים להחזיק במפתח פרטי שלך, אז.. ובכן not your keys, not your coins. יש לך סה"כ קשר חוזי עם צד ג', שיקנה עבורך קריפטו, יחזיק עבורך אותו וזהו. אין לך שום יכולת לבצע פעולה בבלוקצ'יין, אלא להסתמך על טוב ליבו ויושרו של הגורם השלישי (ועובדיו).
...
אם הגישה שלך למטבעות הקריפטו תלויה אך ורק ב seed phrase, מה תפקיד הארנק הקר?
זה משהו שעד עכשיו לא הבנתי עד הסוף. למה שמישהו יסמוך עם כל כספו/עתידו וכו', על איזה התקן מגנטי - מתוחכם ומוצפן ככל שיהיה - אבל שהסיכוי שהוא ישרוד 20 שנה לא כזה גבוה? (ייגנב, ייאבד, יתמגנט עם משהו, הכלב יאכל אותו, וולדרמורט יעלים אותו, כל מה שקורה לנו עם התקני USB מאז המצאתם),
אם ההתקן זה רק ארנק בשביל 'להוריד' את המטבעות ממקום חם (האינטרנט) למקום קר (ההתקן), ואז להשתמש בשרשרת המילים האלו, אז למה בכלל צריך את הארנק הקר?

(יש מצב שעשיתי קצת בלבלה עם המושגים, תרגיש חופשי לדייק...)

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #22 

01/03/2025 12:02  
shac כתב:
אם הגישה שלך למטבעות הקריפטו תלויה אך ורק ב seed phrase, מה תפקיד הארנק הקר?
זה משהו שעד עכשיו לא הבנתי עד הסוף. למה שמישהו יסמוך עם כל כספו/עתידו וכו', על איזה התקן מגנטי - מתוחכם ומוצפן ככל שיהיה - אבל שהסיכוי שהוא ישרוד 20 שנה לא כזה גבוה? (ייגנב, ייאבד, יתמגנט עם משהו, הכלב יאכל אותו, וולדרמורט יעלים אותו, כל מה שקורה לנו עם התקני USB מאז המצאתם),
אם ההתקן זה רק ארנק בשביל 'להוריד' את המטבעות ממקום חם (האינטרנט) למקום קר (ההתקן), ואז להשתמש בשרשרת המילים האלו, אז למה בכלל צריך את הארנק הקר?

(יש מצב שעשיתי קצת בלבלה עם המושגים, תרגיש חופשי לדייק...)
...
1. ארנק לא מכיל מטבעות. אין שום דרך להוריד איזשהו מטבע. המטבעות כולם נמצאים בבלוקצ'יין. תמיד.
2. הבלוקצ'יין זה מסד נתונים ציבורי ופתןח לכל.
3. במסד נתונים רגיל, אפשר לערוך שינויים באמצעות הרשאות כתיבה ועדכון וכו,שהאדמין מעניק (שם משתמש וסיסמה).
4. לעומת זאת, במקרה של הבלוקצ'יין, על מנת לערוך שינויים בבלוקצ'יין, קרי בעיקר להעביר נכסים בין שתי כתובות, צריך קונצנזוס בין לפחות 51% מהכורים שמאבטחים\מקדמים את הרשת.
4.1 במקרה של את'ריום, יש על הבלוקצ'יין גם "חוזים חכמים", שהן בעצם תוכנית מחשב, עם מסד נתונים קטן, שמופקדת לבלוקצ'יין, ואפשר להפעיל אותה באמצעות טראנזקציות. ה"דלק" להפעלה והרצת התוכנית, הוא ה ETH שזה נכס הבסיס שנכרה ברשת אית'ריום. וזה גם מה שגונבים.. הבעיה של השיטה הזו, היא שהקוד של החוזה החכם הוא ציבורי, ומי שרוצה ומספיק זדוני וחכם, יכול לחפש בו חולשות ולנצלן.
5. הכורים בודקים ומסכימים בניהם שטרנזקציה ספציפית שמועמדת לבלוק הבא, אכן נחתמה בידי מפתח פרטי ששייך לכתובת.ממנה יוצאים הנכסים (מטבעות).
6. על כן, הדבר היחיד שצריך לשמור עליו זה המפתחות הפרטיים של המטבעות שלך.
7. "ארנק" זה כל מה ששומר את המפתחות שלך.
8. "ארנק קר" זה אמצעי שאינו מחובר לרשת. אם תכתוב את המפתח על חתיכת נייר, זה ארנק קר. אם תקעקע על הזרוע, זה ארנק קר. אם תכתוב להתקן usb, תצפין אותו בסיסמה חזקה ותנתק מהרשת,זה ארנק קר.
9. מטבע הדברים, צצו כל מני התקני אחסון, שרובם ככולם דיסקים ניידים מוצפנים, שמוגנים ובנויים חזק, כדי לשרוד שואה גרעינית.
10. אכן, הם עדיין יכולים ללכת לאיבוד או להיגנב או להיכנס בצו בית משפט לחלוקת נכסים במקרה גירושין שלא נדע.
11. אני (ואין לי מושג, ואין כל ערך לעצות שלי, נא להתייחס בהתאם), מקפיד על seed phrase שחלקים ממנו שמורים בכתובות מייל שאני לא מחזיק ב cache של אף דפדפן, וחלקים ממנו אצלי בראש (ועוד כמה טריקים), כך שאם מישהו אפילו יפרוץ את האבטחה של אפל, זה לא יעזור לו.
12. אני טיפס שמאבד דברים סידרתי.. ולכן הדרך היחידה להבטיח שמה שלא יקרה, אני משחזר את כל המפתחות שלי זה seed phrase.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”