אנסה להסביר למה אני מתכוון. אם אתה מתעסק בעיקר בתחזוקת PC, אז זה יהיה מאוד בעיתי גם מבחינתך וגם מבחינת הלקוחות, פעם ב לקחת גם עבודות שהן בתחומים אחרים, כמו רשתות תקשורת, אבטחת מידע, מצלמות אבטחה, מרכזיות טלפון, שרתים, אחסון נתונים וכל שאר התחומים ששייכים לנושא של מערכות מידע ואשר אתה שואל עליהם מדי פעם. במיוחד בעיתי בטווח הארוך. כל הנושאים אלה, זה לא תחומים שאפשר לעסוק בהם פעם ב ללא שלומדים אותם לעומק ומתרגלים את הידע על בסיס יום יומי ומתעדכנים בצורה מתמדת בתחומים אלה.24/12/2024 22:59Fish72 כתב: אני מבין את מה שאתה אמרת כבר בעבר מימי הדיונים על PFSENSE אבל אני אישית מתעסק בעיקר בתחזוקת PC בעיקר ורק לעיתים רחוקות מאוד נדרש להתעסק בכל נושא הרשתות/אבטחה וכו'. לי אישית ההשקעה בתחום לא כדאית בגלל שמלבד עקומת למידה די רצינית, זה מטיל אחריות די כבדה לכל נושא של תקלה במערכות המורכבות הללו ואני מאוד בעד "שקט תעשייתי" ושעות עבודה מוגדרות ולא מוכן לקחת את האחריות הזאת על עצמי.
אני חושב שכקריירה, מה שאתה מציע הוא ייחודי, מאוד מקצועי, גמיש בחומרה ומציע אפשרות של סל שרותים נרחב וטוב מאוד ללקוחות....
בנוסף לזה, אם אתה מתכוון לעסוק בעיקר בתחזוקת PC, אז מצד אחד אתה צריך להבין שהחלק זה בכל התחום של IT אצל לקוחות שהם עסקים קטנים וגם אצל לקוחות הפרטיים הוא החלק הקטן וגם די זול בתוך התקציב של הוצאות IT שלהם. בגלל זה, עסק קטן, אם אתה תגיד לו שאתה עוסק בעיקר בתחזוקת PC כלקוח ינסה לחפש נותן שירות אחר שייתן לו את כל החבילה של השירותי IT הדרושים לו, אם זה יהיה נותן שירות של בן אדם בודד או חברה שמתמחה במתן שירותי IT ויש לה מגוון של אנשי צוות לכל מקצוע מתוך זה.
מצד שני, אם אתה מתכוון לעסוק בעיקר בתחזוקת PC, אז אתה צריך ללמוד, להתמקצע ולרכוש את הכלים הדרושים ואת הציודי בדיקה לתחום זה. לדוגמה, אם אתה מתכוון לעסוק בעיקר בתחזוקת PC, אז לא יכול להיות מצב שאחרי שאתה מקבל קריאת שירות על מחשב שלא נדלק פעם ב, אז אתה סתם על עיוור מחליף לו ספק, אלה שאתה צריך להשתמש במכשיר בדיקה ובמערכת דיאגנוסטיקה ל PC, אשר תוכל לדעת בעזרתם בצורה חד משמעית, אם זה בעיה במתחים של ספק תחת עומס, אם זה בעיה בלוח אם, באחד הכרטיסים שמחוברים במחשב, התקן USB חיצוני בעיתי שמושך מתח יתר, או בכל דבר אחר שיכול לגרום בדיוק לתופעה זו.
אחרת, גם בתחום של טכנאות PC, זה גם יהיה מבחינתך גישוש באפלה, שמפעם לפעם נראה שמצליח, אבל בטווח הארוך בעיתי גם לך וגם ללקוחות.
ולנושא של במה אני מתעסק. אני עוסק בתחום של ניהול מערכות מידע, או בלע''ז זה מכונה בשם CIO. שזה ניהול של כל התחומים שקשורים למערכות מידע ותכנון מערכות בהם. אני עובד בעיקר מול לקוחות Enterprise בינלאומיים או מול ספקי תשתיות תקשורת בינלאומיים.
וכאן מה שאני מנסה לעזור בתשובות בפורומים במשך שנים, אני מחשיב כתרומה לקהילה וכהרחבת מודעות של הנושאים אלה בישראל.
וכמובן כל מה שאני כותב כאן במשך שנים, זה רק עצות, שכל אחד יכול לקבל אותן או לא, לפי השיקולים שלו.