USENET - סוג התכנים בתחום HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
boloni פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 141

שליחה

Itsik ,
תודה שאתה מציין את זה כי זה מביא אותי לעוד יתרון של הטורנטים על NG והוא הזמינות לטווח ארוך .
באתר הטורנט אני רואה גם תכנים מלפני שנתיים זמינים להורדה . ב-NG , אם אתה לא מספיק זריר , אחרי 90 ימים - תתקנו אותי בבקשה אם אני טועה - מהפרסום , התכנים פשוט נעלמים .

לגבי המהירות , בכלל לא בפיקים - אני מוריד על 400 קיי קבוע ויכול מאוד שהיתי מוריד במהירות גבוה יותר אפילו אם לא היתי מגביל את מהירות תוכנת הטורנטים ל-400ק כדי לא לחנוק את כל הרשת הביתית עם זה ולאפשר גלישה סבירה באינטנט במקביל .

ונגיד שמהירות ההורדה בטורנטים היא חצי מזו ב-NG , אז מה ? כאמור התכנים זמינים כל הזמן ,אם ההורדה לא תסתיים היום אז היא תסתיים מחר , לא לחוץ ובמיוחד לא מצדיק לשלם 15 דולר בחודש כדי להוריד תכנים דלילים יותר במהירות גבוה יותר .

Itsik כתב:מעבר למה שעופר אמר, אני אתייחס לסעיפים הרלוונטיים מבחינתי.

3. שיטת העבודה של ה-NG עובדת בצורה של FIFO או איך שהם קוראים לזה - RETENTION, מה שאומר שהחומר בשרתים שלהם כל הזמן מתחדש, אז נכון, אם תירשם היום יכול להיות שיש המון חומר שפספסת אבל ככל שיעבור הזמן אתה תשלים את הפערים, תוכן לא חסר שם.

5. אין בעיה עם שלמות קבצים, יש את קבצי ה-PAR שאחראים על תיקון קבצים שנפגמו בהורדה וזה עובד כמו שעון.

לעניין המהירות, אני בטוח שבטורנטים אין לך מהירות קבועה של 400K, לרוב זה עוד יורד מתחת ואולי יש לך פיקים של 400K, אני מחובר עם קו של 5MB ומוריד על 640K-650K בקביעות מה-NG.
...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

boloni כתב:באתר הטורנט אני רואה גם תכנים מלפני שנתיים זמינים להורדה . ב-NG , אם אתה לא מספיק זריר , אחרי 90 ימים - תתקנו אותי בבקשה אם אני טועה - מהפרסום , התכנים פשוט נעלמים .
...

boloni,
איזה לובי בשביל הטורנטים... יש לך מניות?

חוץ מזה, ל-GIGANEWS יש RETENTION של 200 יום וכבר מדברים על שנה.
נערך לאחרונה על ידי guyezra ב 25/09/2007 13:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

אני מדבר כאן על אתר טורנטים בתחום HD שבטח כולכם מכירים .אין לי מניות ואין לי אפילו הזמנות . אני רואה שהטורנט האחרון באתר הוא מ-17.11.2005 ויש לו 21 SEEDS , כלומר גם אחרי שנתיים תוכל להוריד במהירות מקסימלית את התוכן . זה עדיין פי 4 זמן איחסון מאשר ב-NG שלדבריך מאשר איחסון של 200 ימים בלבד .
וזה עוד בחינם .

הערה : הנ"ל משמש כנשיא אגודת הטורנטים הבין-הגלקטי וכיו"ר אגודת הטורנטים על כדור הארץ !
נערך לאחרונה על ידי boloni ב 25/09/2007 12:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

boloni,

כל אחד שיעשה מה שמתאים לו, לא הבנתי מה הבעיה...

לכל הטכנולוגיות יש מקום תחת השמש...

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

לכל טכנולוגיה יש מקום אבל הטכנולוגיה שעולה יותר צריכה להוכיח את עצמה כטובה יותר .
ואין שום בעיה , זה רק היה דיון מעניין שמשווה את שתי הטכנולוגיות מכל ההיבטים . אני נחשפתי ל-NG רק אתמול .היה חשוב להבין טוב יותר אם אוכל להסתפק בטורנטים או שהשימוש ב-NG יוסיף .
oferlaor כתב:boloni,

כל אחד שיעשה מה שמתאים לו, לא הבנתי מה הבעיה...

לכל הטכנולוגיות יש מקום תחת השמש...
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

boloni,

1. קח בחשבון שדברים איזוטריים יכולים בהחלט להעלם מטורנטים אם אין בהם מספיק עניין רחב. ברגע שמשהו עולה ב-USENET (למשל קטע וידאו שצילמתי בפארק הלאומי בר"ג ושחררתי לקבוצת A.B.HDTV) הוא שם עד שנגמר ה-RETENTION

2. כמעט כל דבר שהיה פעם יחזור במחזוריות כלשהי (יש קבוצות לשחרורים מחודשים).

3. טורנטים דורשים מכולם לתרום לעשייה. כלומר, אתה לא רק מאזין לרדיו פירטי אלא כולם ברשת משדרים. מבחינה מוסרית, אתה לא רק גונב, אתה מוכר גם סחורה גנובה שזה יותר גרוע... מעשית זה גם חושף אותך יותר כי בעצם כל אחד בעולם יכול לראות מה אתה משדר וכל אחד שרוצה יכול למשוך ממך חומר לא חוקי.

4. ברמה הטכנית, ADSL כידוע מוריד מאוד את יעילותו אם אתה עושה UPLOAD. בקו של 5M, אם מושכים ממך את המקסימום, הקו יורד בערך ל-500kbps במקום 5000kbps (עשירית).

5. רוב אתרי ה-TORRENTS בתחום הזה הם פרטיים וסגורים ועובדים על בסיס חבר מביא חבר ודורשים אחוז ניכר של העלאות. כלומר, אתה לא רק צופה בתוכן, אתה מתעסק ב-RATIO שלך וכו'.

6. איחוד וזיהוי כל הקבצים זה דבר קל מאוד כיום. אם זה לא היה ככה בהדגמה שראית, סימן שמישהו "חתך פינות" (לא הוריד את ה-HEADERS כראוי, לקח מנוי זול, וכו')

7. עם תוכנה מתאימה אתה יכול לסמן פשוט עונה שלמה והיא פשוט מגיעה אליך (או דרך RSS, או REGEX, כל תוכנה ושיטותיה).

בקיצור, לשתי הטכנולוגיות יתרונות. המגוון ב-TORRENTS גדול יותר, הזמינות והמהירות פחות טובים עבורי למשל.

לדוגמא, המקס דפק לי הקלטה לאחרונה (שלוש הקלטות בו זמנית) של פרק בסדרה FRIDAY NIGHT LIGHTS. בגלל שזה היה בדיוק לפני יום כיפור מתברר שאין לפרק הזה אף שידור חוזר... בעבר כשהיו לי כאלה תקלות באתרים מהסוג שאתה מתאר הייתי בד"כ צריך לחכות עד למחרת היום בכדי שהכל יהיה אצלי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

boloni כתב:אני נחשפתי ל-NG רק אתמול.
...
אני דווקא זוכר שנחשפת ל NG לפני קצת יותר זמן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 481#315481
בשרשור שפתחת לגבי קבצי HD באתרי טורנט, אפילו נרשמה לך פנייה על קבצי MKV ב NG:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 162#324162
לפיכך לא ברורה לי ההיתממות שלך.
כמו שעופר ציין, יש מקום ל 2 הטכנולוגיות תחת השמש, כל אחד שיבחר מה שמתאים לו.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

boloni כתב:אני מדבר כאן על אתר טורנטים בתחום HD שבטח כולכם מכירים .אין לי מניות ואין לי אפילו הזמנות . אני רואה שהטורנט האחרון באתר הוא מ-17.11.2005 ויש לו 21 SEEDS , כלומר גם אחרי שנתיים תוכל להוריד במהירות מקסימלית את התוכן . זה עדיין פי 4 זמן איחסון מאשר ב-NG שלדבריך מאשר איחסון של 200 ימים בלבד .
וזה עוד בחינם .

הערה : הנ"ל משמש כנשיא אגודת הטורנטים הבין-הגלקטי וכיו"ר אגודת הטורנטים על כדור הארץ !
...
זו בעיה נקודתית אצלי או שהשרשורים ש- Boloni נוטל בהם חלק ודרך ההתבטאות שלו צורמים לאוזן..?

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=30

Giliboy
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ziv_r,

אני מניח שהוא מתכוון חשיפה הלכה למעשה (לשמוע על טכנולוגיה ולראותה בעיניים זה שונה, כמובן).

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

boloni, אני מסכים עם (כמעט) כל מה שאמרת ועדיין אני חושב שכדאי להבין שמדובר בשתי טכנולוגיות שמביאות לאופי שונה לחלוטין של הורדה ולכן גם מתאימות יותר לאופי שונה של משתמשים.

אני אתייחס לשתי דוגמאות שנתת:

ציינת לדוגמא טורנט מ-2005 עם 21 seeds - מה שדי בהכרח אומר שבנוסף אליך ישנם עוד 21 אנשים שמעורבים בהורדה שלך ואתה תלוי בכל אחד ואחד מהם במידה כזו או אחרת. בנוסף כדי לשמור על הטורנט פעיל תמיד תזדקק ל"פראייר" אחד תורן שיחזיק את הטורנט במשך שנתיים. ב-Usenet אתה לא תלוי באף אחד מלבד השרת וחלון ההורדה שלך אמנם מוגבל יותר אבל (וזה משהו שבטח לא ייצא לך לראות מצפייה ראשונית) בגלל אופי הרשת התכנים חוזרים ומופצים מחדש בתדירויות שלא משאירות אותך חסר להרבה זמן.

מעבר לכך אתה מציין את העובדה שכמויות ומבחר התכנים בטורנטים גדולות יותר. אין לי שום ספק בכך, אבל מה שאתה מתעלם ממנו הוא העובדה הדי מצערת שכדי בכלל להגיע לתכנים האלה אתה צריך להיות תלוי בהרבה מאוד טובות של חברים (בשביל בכלל לקבל הזמנה או גישה לתוכן) וחוקים (דרקוניים לפעמים) של מפעילי האתר. אז אמנם לך אין בעייה כי עבדת קשה והתאמצת וכעת יש לך גישה אבל זה בהחלט לא משהו שכל אחד יכול לעשות כשמתחשק לו.

בנוסף - אני לא מבין גדול בטכנולוגיות טורנט כך שאין לי ממש מושג מה זה טרמינל ב-1.99$, אבל אני מניח שמדובר בדרך "לעבוד" על הטראקר כדי שיאפשר לך להוריד מעבר למה שאתה זכאי לו - או בעקיפין בעצם לרמות בדיוק את אותם משתמשים שעושים לך טובה ומאפשרים לך להוריד מהם, או שאולי אני טועה?

ב-Usenet אבל לא מרמה אף אחד, לא עובד על אף אחד ולא תלוי באף אחד. נכון שזה עולה כסף אבל עבור התשלום שלך אתה מקבל שירות, מהירות וביטחון - הן בכך שאתה לא חשוף לכל העולם וכל אחד ברשת יכול לדעת בדיוק מה אתה עושה, והן בכך שבכל רגע נתון תוכל לגשת ולהוריד באופן פשוט וקל (כמעט) כל מה שתרצה ולדעת שגם בעוד חצי שנה תוכל לעשות בדיוק את אותו הדבר בלי כל חשש.

כמו שאמרתי Usenet זה לא משהו שמתאים לכל אחד...

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

תחקיר מבריק זיו . 14000 חברים בפורום , מאות אלפי הודעות ואתה שולף בשניה את ההודעות "החשודות" שלי מלפני חצי שנה . מדהים , הא !
ל-NG נחשפתי כבר בשנות ה-90 המוקדמות כשהיתי מתגאה להראות לכל חבריי את התמונות המדהימות של נופים בנפח עצום של 30K לתמונה ורזולוציה מדהימה של 320X240 ויותר מאוחר של 640X480 שהיתי מוריד משם .
אתמול נחשפתי לראשונה לתהליך ההורדהה בפועל ב-NG באמצעות אתר בתשלום ואת מסקנותיי הצגתי בפניכם בשרשור הזה .
חבל שמנסים לסכסך ולהציג באור שלילי חבר פורום שלא באותה דיעה עם מנהלי הפורום או עם חברים רבים אחרים רק בגלל דעתו השונה .
ziv_r כתב:
boloni כתב:אני נחשפתי ל-NG רק אתמול.
...
אני דווקא זוכר שנחשפת ל NG לפני קצת יותר זמן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 481#315481
בשרשור שפתחת לגבי קבצי HD באתרי טורנט, אפילו נרשמה לך פנייה על קבצי MKV ב NG:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 162#324162
לפיכך לא ברורה לי ההיתממות שלך.
כמו שעופר ציין, יש מקום ל 2 הטכנולוגיות תחת השמש, כל אחד שיבחר מה שמתאים לו.
...

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

זה בדיוק כמו שאתה חושב - אבל לגמרה הפוך .
אני מדבר דוקא על שיטה לעלות תכנים בקצב מהיר יותר בהרבה ממה שהחיבור האינטרנט בארץ .
איך זה עובד : אתה מוריד תוכן דרך טורנט במהירות שהחיבור האישי שלך מאפשר . לאחר מכן יותר קשר עם ספר שרתים מחו"ל שלו יש שרתי FTP\WEB\TORRENT רבים במהירות העלה גבוה במיוחד . את התוכן שהורדת מאתר הטורנט אתה מאחסן באחד השרתים האלה , במקרה שלנו , שרת TORRENT , ובאמצעות ה-PASSKEY האישי שלך מעלה בחזרה את התוכן שהורדת אבל במהירויות גבוהות פי כמה מאלה שבארץ . זה יכול להבטיח לך תוך ימים ספורים רטיו מספיק גדול כדי להוריד בשקט בלי דאגות העלה כמה מאות של גיגות מאותו אתר .
אז לא רק שאתה לא מרמה את המשתפים האחרים אלא עושה את המקסימום ומשלם כסף כדי לאפשר העלה מהירה יותר בגלל שהתשתית במדינה שלך לא מאפשרת את המהירויות האלה .

dragonflyXXL כתב:boloni, אני מסכים עם (כמעט) כל מה שאמרת ועדיין אני חושב שכדאי להבין שמדובר בשתי טכנולוגיות שמביאות לאופי שונה לחלוטין של הורדה ולכן גם מתאימות יותר לאופי שונה של משתמשים.

בנוסף - אני לא מבין גדול בטכנולוגיות טורנט כך שאין לי ממש מושג מה זה טרמינל ב-1.99$, אבל אני מניח שמדובר בדרך "לעבוד" על הטראקר כדי שיאפשר לך להוריד מעבר למה שאתה זכאי לו - או בעקיפין בעצם לרמות בדיוק את אותם משתמשים שעושים לך טובה ומאפשרים לך להוריד מהם, או שאולי אני טועה?

.
...

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149

שליחה

BOLONI, מעניין מאד מה שרשמת פה.
תוכל לרשום מדריך למשתש חדש לשימוש הזה?
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

כמו שאמרתי, אני ממש לא מתיימר להיות מומחה בטורנטים. תודה על ההסבר. (Y)
אני מאמין שיש מקום לכולם.
boloni כתב:זה בדיוק כמו שאתה חושב - אבל לגמרה הפוך .
אני מדבר דוקא על שיטה לעלות תכנים בקצב מהיר יותר בהרבה ממה שהחיבור האינטרנט בארץ .
איך זה עובד : אתה מוריד תוכן דרך טורנט במהירות שהחיבור האישי שלך מאפשר . לאחר מכן יותר קשר עם ספר שרתים מחו"ל שלו יש שרתי FTP\WEB\TORRENT רבים במהירות העלה גבוה במיוחד . את התוכן שהורדת מאתר הטורנט אתה מאחסן באחד השרתים האלה , במקרה שלנו , שרת TORRENT , ובאמצעות ה-PASSKEY האישי שלך מעלה בחזרה את התוכן שהורדת אבל במהירויות גבוהות פי כמה מאלה שבארץ . זה יכול להבטיח לך תוך ימים ספורים רטיו מספיק גדול כדי להוריד בשקט בלי דאגות העלה כמה מאות של גיגות מאותו אתר .
אז לא רק שאתה לא מרמה את המשתפים האחרים אלא עושה את המקסימום ומשלם כסף כדי לאפשר העלה מהירה יותר בגלל שהתשתית במדינה שלך לא מאפשרת את המהירויות האלה .

dragonflyXXL כתב:boloni, אני מסכים עם (כמעט) כל מה שאמרת ועדיין אני חושב שכדאי להבין שמדובר בשתי טכנולוגיות שמביאות לאופי שונה לחלוטין של הורדה ולכן גם מתאימות יותר לאופי שונה של משתמשים.

.
...
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

boloni,

מבחינת חוקיות זה אפילו חושף אותך יותר, לא רק שאתה משתף באופן אישי, אלא שאתה משלם לאתר כלשהו בשביל שיאחסן תכנים עבור שיתוף (אתה בעצם הופך לבעל אתר שמפיץ תוכן).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

boloni כתב:תחקיר מבריק זיו . 14000 חברים בפורום , מאות אלפי הודעות ואתה שולף בשניה את ההודעות "החשודות" שלי מלפני חצי שנה . מדהים , הא !
...
לא סיפור, יש חיפוש באתר.
boloni כתב:חבל שמנסים לסכסך ולהציג באור שלילי חבר פורום שלא באותה דיעה עם מנהלי הפורום או עם חברים רבים אחרים רק בגלל דעתו השונה.
...
לא מנסה להציג אותך באור שלילי, הציק לי שרשמת שנחפשת ל USENET רק אתמול וכולנו יודעים שזה לא נכון.

אני מקבל רושם שאתה מנסה לעשות מעין סחיפה של אנשים לרשתות הטורנט הפרטיות על ידי הצגת היתרונות בלבד ולא החסרונות.
בימים הקרובים יעלה לאתר מדריך אינפורמטיבי בנושא רשת ה USENET. הרבה חברים באתר מתעניינים באלטרנטיבה של אתרי טורנט פרטיים. אתה מסתמן כמו אדם בעל ידע רחב מאוד בנושא, האם מעניין אותך לכתוב סקירה אשר בה תפרט את כל התהליך מרגע הרישום ועד ההורדה?
פנייתי אליך דרך ה"פ משום מה לא זכתה בתגובה.

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

הצגתי את היתרונות של שיטת הטורנטים בהשואה לחשיפה המעשית שלי של כמה שעות לשיטת הורדת התכנים ב-NG (בתשתלום) כי זו ההתרשמות הראשונית שלי נכון לעכשיו כשאני יכול להשוות בין השתים .
אם היתם שואלים אותי לפני יומיים מה לדעתי עדיף בין השניים לא יכולתי לענות כי לא היכרתי אז את תהליך העבודה המדוייק עם ה-NG בתשתלום .
מההתרשמות הראשונית שלי אין ספק שיש כמה יתרונות ל-NG על ה-TORRENTS : המהירות הגבוהה יותר כפי שציינתי אתמול , אי - תלות במספר מבצעי העלה לתוכן ומה שנראה כחיפוש בין תכנים מרוכז יותר מאשר ב-TORRENTS במיוחד כשאתה עובד עם מספר אתרי טורנט ולא רק עם אחד . ביחד עם זה , לאחר היכרות של שנים עם שיטת הטורנטים , הדעה שלי היא שתחום הטורנטים נפוץ הרבה יותר היום וזה כנראה בגלל שניתן להוריד יותר תכנים במחיר זול יותר (אפס) גם אם מהירות ההורדה לא מקסימלית .
לגבי החוקיות , נושא שעופר הזכיר אותו , אין שיטה "חוקית" יותר מהשניה . שתי השיטות חוקיות ומי שמכיר את ההיסטוריה של שתיהן - NG שיטה שפותחה בשנות ה-80 המאוחרות ו-TORRENT שיטה שפןתחה בתחילת שנות 2000 על ידי ב.כהן - יודע ששתי השיטות נוצרו ונועדו לעזור לחברות מסחריות להפיץ נתונים ומידע בשיטה קלה יותר מאשר חיבור ישיר לאתר WEB שלהן . במהרה שתי השיטות הפכו לשיטות שיטוף P2P במיוחד עבור תכנים לא חוקים .
אז שתי השיטות אמורות להיות חוקיות אבל ברגע שאתה מוריד למחשבך תוכן בעל זכויות יוצרים שמורות ולא משלם ליוצר בעד זה , זה הופך אותך לעבריין גם אם אתה שומר את התוכן לעצמך מבלי להפיץ אותו בשנית . זה בדיוק כמו בפרסומת שבטח רובכם מכירים שמופיעה בתחילת סרטי DVD רבים אומרת : אתה לא גונב ספר ממדף חנות , אתה לא גונב דיסק ממדף חנות ואתה לא גונב סרט ממדפי חנות ,אבל כשאתה מוריד סרט או מעתיק סרט זה כמו לגנוב ממדף של חנות סרט ...

גם לדעתי יש מקום לשתי השיטות \ טכנולוגיות בשוק . מי שירצה הורדת תכנים במהירות מירבית קבועה כנראה שיצטרך לשלם בעד זה ב-NG אבל מצד שני , מי שמסתפק במהירות הורדה גבוהה אבל לא מקסימלית קבועה , מעדיף תכנים מסוגננים יותר ובמיוחד לא מעוניין לשלם בעד זה הוא יעדיף ללא ספק את שיטת הטורנטים .

זיו , ראיתי את הה"פ שלך מאתמול לגבי המאמר שאתם כותבים ומחמיא לי מאוד הצעתם לי להצטרף . אני אתן לך תשובה לגבי זה בעוד כמה ימים .

חג שמח !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

boloni,

לא מדוייק. החזקת רכוש גנוב והפצתו/מכירתו הן שתי עברות שונות.

אם אתה שומע ערוץ 7 אתה סוג של עבריין קטן, אבל אם אתה משדר רדיו פיראטי זה עברה חמורה בהרבה.

boloni פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה

אני מסכים שהורדת \ גניבת רכוש זו עברה אחת ושונה מעברה השניה - הורדת \ גניבת רכוש והפצתו\מכירתו אבל שתיהן מוגדרות כעברות ובשני המקרים המבצע נקרא עבריין .
יתכן שבבית המשפט על גניבת רכוש והפצתו ברבים יינתן לעבריין עונש כבד יותר מהעבריין שביצע גנבה רכוש מבלי למכור אותו .אולי .
אין בהשואה הזו "עבריין טוב" או "עבריין רע" או "עבריין גדול " ביחס ל"עבריין קטן" . עבריין הוא עבריין גם אם הוא בסך הכל רצה לפרוץ לבית שלא שלו , לקחת סרט HIGH DEFINITIONשמישהו אחר יצר או קנה ולצפות בו בביתו .
oferlaor כתב:boloni,

לא מדוייק. החזקת רכוש גנוב והפצתו/מכירתו הן שתי עברות שונות.

אם אתה שומע ערוץ 7 אתה סוג של עבריין קטן, אבל אם אתה משדר רדיו פיראטי זה עברה חמורה בהרבה.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

boloni,

לא מסכים. זה לא שחור ולבן כי לפי קריטריון כזה שכל עברה היא עברה ושוות ערך, אז כולנו פושעים וצריכים להיות בבית הכלא.

מי מאיתנו לא נסע מעל המהירות המותרת בחוק, אבל תסכים איתי שנסיעה ב-5 קמ"ש מעל המהירות המותרת זה משהו שהמשטרה לא תתבע אותך לדין עליו. מצד שני, מעבר באור אדום או אי עצירה בשלט עצור חמורים בהרבה.

יש דרגות של אפור, זה לא שחור לבן. כל מה שאני אומר הוא ש-USENET בהכרח זה דרגת אפור בהירה יותר בהרבה משיטות אחרות כי היא לא דורשת מהמשתמש לעשות עברה חמורה של הפצת חומר גנוב. אין ספק שמי שמוריד בשתי השיטות תוכן לא חוקי עובר על עבירה, אני רק אומר שמי שגם משתף לאחרים הוא "פושע" גדול יותר ממני, למשל...

אפשר לקרוא לזה סמנטיקה, אבל אני מתקשה למצוא מישהו שאני מכיר שמעולם לא עבר, גם בקמ"ש אחד את המהירות המותרת. אני גם לא מחשיב אנשים כאלה לפושעים.

יתר על כן, יש מקרים שבהם אין לך ברירה. החוק אומר שאין לעקוף מימין, אבל יש מקרים שבהם אחרים עושים עבירה ולך אין ברירה אלא לעשות מעשה בעצמך. במקרה שלי זה כשהקלטות שלי ביס מקס לא עובדות, ואני נותר עם אפשרות להפסיד פרק בסדרה שאני עוקב אחריה (המקבילה של להאיץ 5 קמ"ש מעל מה שכתוב בשלט).

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”