הבדלי סאונד בין דיסק מקורי וצרוב
ומה עים JEETER ?
אן JEETER ב בCD מקורי מוטבע.
http://www.feurio.com/English/faq/faq_v ... tter.shtml
אן JEETER ב בCD מקורי מוטבע.
http://www.feurio.com/English/faq/faq_v ... tter.shtml
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
כל הויכוח כאן הוא אם ניתן ליצור דיסק זהה למקור על ידי צריבה מכונן CD לכונן CD בלי שימוש ב Image שנשמר על הכונן
הקשיח. לא הבנתי מה הקשר ל Jitter שהזכרת כאן, אשר רלוונטי יותר לדיסקים משנות ה 80 המוקדמות בהן לא ידעו להתמודד עם בעיית ה Jitter.
דווקא דיסקים צרובים, ישמעו יותר טוב כי נעשה תיקון Jitter ב Buffer הפנימי.
הקשיח. לא הבנתי מה הקשר ל Jitter שהזכרת כאן, אשר רלוונטי יותר לדיסקים משנות ה 80 המוקדמות בהן לא ידעו להתמודד עם בעיית ה Jitter.
דווקא דיסקים צרובים, ישמעו יותר טוב כי נעשה תיקון Jitter ב Buffer הפנימי.
עשיתי נסיון לבדיקת שחזור וצריבת נתונים ב CD מוזיקה:
1. בעזרת תוכנה מתאימה העברתי את תוכן דיסק השמע המקורי לכונן הקשיח בפורמט הלא דחוס - WAV.
2. צרבתי בחזרה את כל השירים לדיסק חדש (בפורמט CD).
3. בעזרת אותה תוכנה העברתי את תוכן הדיסק הצרוב לכונן הקשיח, שוב בפורמט הלא דחוס - WAV.
תוכנה ההמרה לפורמט ה WAV ממירה כמובן את השירים לקבציי WAV ברזולוציה המקורית של 16 ביט, אבל יותר חשוב, מבצעת חישוב CRC של 64 ביט על תוכן ה DATA של כל שיר. התוכן נטו ללא תוספות של תאריך, מבנה קובץ ועוד כל מיני תוספות שלא קשורות למוזיקה.
רשמתי את כל תוצאות ה CRC שהתקבלו מהתהליך שבסעיף 1 וביצעתי השוואה לתוצאות ה CRC שהתקבלו בסעיף 3.
תוצאה.....מספרים זהים.
מסקנה....כל הביטים בדיסק הנצרב (לאחר ניקוי הקידוד ותיקון השגיאות) שוחזרו במדויק ע"י כונן ה CD במחשב.
עוד מסקנה....מרטין צודק. העתקה אחד לאחד.
רק נשאלת השאלה מה המצב בעוד 5 שנים, איזה דיסק יחזור על תוצאות ה CRC של היום?
1. בעזרת תוכנה מתאימה העברתי את תוכן דיסק השמע המקורי לכונן הקשיח בפורמט הלא דחוס - WAV.
2. צרבתי בחזרה את כל השירים לדיסק חדש (בפורמט CD).
3. בעזרת אותה תוכנה העברתי את תוכן הדיסק הצרוב לכונן הקשיח, שוב בפורמט הלא דחוס - WAV.
תוכנה ההמרה לפורמט ה WAV ממירה כמובן את השירים לקבציי WAV ברזולוציה המקורית של 16 ביט, אבל יותר חשוב, מבצעת חישוב CRC של 64 ביט על תוכן ה DATA של כל שיר. התוכן נטו ללא תוספות של תאריך, מבנה קובץ ועוד כל מיני תוספות שלא קשורות למוזיקה.
רשמתי את כל תוצאות ה CRC שהתקבלו מהתהליך שבסעיף 1 וביצעתי השוואה לתוצאות ה CRC שהתקבלו בסעיף 3.
תוצאה.....מספרים זהים.
מסקנה....כל הביטים בדיסק הנצרב (לאחר ניקוי הקידוד ותיקון השגיאות) שוחזרו במדויק ע"י כונן ה CD במחשב.
עוד מסקנה....מרטין צודק. העתקה אחד לאחד.
רק נשאלת השאלה מה המצב בעוד 5 שנים, איזה דיסק יחזור על תוצאות ה CRC של היום?
מוטי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

motico, כל הכבוד על ההשקעה
רשמתי לי ב Calander להזכיר לך עוד 5 שנים
רשמתי לי ב Calander להזכיר לך עוד 5 שנים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
motico,
זו הסיבה שאני ממליץ על מדיות איכותיות - לא בגלל שזה יישמע טוב יותר (כי כבר הוכחנו שלא) אלא שזה פשוט יהיה עמיד יותר.
אגב JITTER, יש טענה שצריבה אפילו משפרת את הנושא הזה, בעיקר לדיסקים ישנים שהופקו בתחילת עידן ה-CD, כשלא כ"כ היו מודעים לנושא הזה.
צריבה דרך BUFFER עם צורב איכותי, אפילו מוריד את הבעיה הזו.....
זו הסיבה שאני ממליץ על מדיות איכותיות - לא בגלל שזה יישמע טוב יותר (כי כבר הוכחנו שלא) אלא שזה פשוט יהיה עמיד יותר.
אגב JITTER, יש טענה שצריבה אפילו משפרת את הנושא הזה, בעיקר לדיסקים ישנים שהופקו בתחילת עידן ה-CD, כשלא כ"כ היו מודעים לנושא הזה.
צריבה דרך BUFFER עם צורב איכותי, אפילו מוריד את הבעיה הזו.....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
אז למה יש נגנים שלא משמיעים דיסקים צרובים ? הייה לי אחד כזה . בכול זאת יש הבדל לא?
רק הטכנאי קרמר
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
למיטב ידיעתי זה לא מספיק.MartinHSabag כתב:היצרן שנחשב בתחום הוא TAYO YUDEN.
הבעיה שהוא מייצר לכמה מותגים וכדי לדעת אם המותג הוא מהיצרן הזה, צריך להריץ תוכנה כמו CD INFO....
יש יצרנים בסין שפשוט משתמשים בקודי היצרן של TY בדיוק מהסיבה הזו.
אם הייתי מזהה קוד של TY הייתי סומך על כך רק אם הדיסק נקנה מפירמה מוכרת.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לא יודע מה איתכם.
אני אישית מסוגל לשמוע את ההבדל.
אולי הצורבים שלי לא מספיק טובים.
אבל כל מה שעשיתי עד היום שמעתי הבדלים , והעניין ששמתי לזה לב רק אחרי שלא ידעתי מה יש בתוך הCD כי היה לי את שתי העטיפות אחת ליד השניה ולא ידעתי מה יש בפנים.
ההבדלים מינורים מאוד. מאוד. אבל עם ציוד מספיק טוב שומעים את ההבדל. כמובן שיש הבדלים בסוגי הדיסקים.
שוב אודיו זה משוה בפני עצמו. עד עכשיו שמעתי פה רק טכנוקרטים ואפילו אני כזה. אני תמיד מחפש סיבה מתמטית/פיזיקלית/הנדסית לכל דבר.
אני אישית מסוגל לשמוע את ההבדל.
אולי הצורבים שלי לא מספיק טובים.
אבל כל מה שעשיתי עד היום שמעתי הבדלים , והעניין ששמתי לזה לב רק אחרי שלא ידעתי מה יש בתוך הCD כי היה לי את שתי העטיפות אחת ליד השניה ולא ידעתי מה יש בפנים.
ההבדלים מינורים מאוד. מאוד. אבל עם ציוד מספיק טוב שומעים את ההבדל. כמובן שיש הבדלים בסוגי הדיסקים.
שוב אודיו זה משוה בפני עצמו. עד עכשיו שמעתי פה רק טכנוקרטים ואפילו אני כזה. אני תמיד מחפש סיבה מתמטית/פיזיקלית/הנדסית לכל דבר.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אורי_ו,
בוא ננסה יחד לחשוב איך ניתן לשנות רק תלום תדרים מסויים בצריבה.
הרי אתה מדבר על איזשהו עיבוד אות דיגיטלי שלוקח את הסטרים, מפענח אותו, עושה עליו איזה עיבוד ואז צורב אותו בצורה אחרת, כי הרי שינויים "רנדומאליים" לא היו גורמים לשינוי "רק בתדר הנמוך", נכון ?
וגם אם זה קרה בדיסק מסויים (נניח שזה רק מזל), אז איך זה קורה בכולם ?
בוא ננסה יחד לחשוב איך ניתן לשנות רק תלום תדרים מסויים בצריבה.
הרי אתה מדבר על איזשהו עיבוד אות דיגיטלי שלוקח את הסטרים, מפענח אותו, עושה עליו איזה עיבוד ואז צורב אותו בצורה אחרת, כי הרי שינויים "רנדומאליים" לא היו גורמים לשינוי "רק בתדר הנמוך", נכון ?
וגם אם זה קרה בדיסק מסויים (נניח שזה רק מזל), אז איך זה קורה בכולם ?
מהניסיון שלי, עם הצורבים שלי יש בבית, דיסק צרוב נשמע פחות טוב מדיסק מקורי.
בדיסק צרוב הבאס פחות טוב. והצליל פחות חד.
קראתי את כל התגובות "המדעיות" פה. אבל שורה תחתונה עותק של דיסק מקורי יכול להיות רק פחות טוב.. או במקרים נידים שווה למקור.
אני חושב שמי שמשקיע במערכת איכותית אלפי שקלים. ישקיע גם כמות זהה של כסף כדי לקנות דיסקים. ומי שמבזבז את הזמן שלו לצרוב תמיד יחיה בחוסר ידיעה האם האיכות שהוא שומע היא המקסימלית או לא...
בדיסק צרוב הבאס פחות טוב. והצליל פחות חד.
קראתי את כל התגובות "המדעיות" פה. אבל שורה תחתונה עותק של דיסק מקורי יכול להיות רק פחות טוב.. או במקרים נידים שווה למקור.
אני חושב שמי שמשקיע במערכת איכותית אלפי שקלים. ישקיע גם כמות זהה של כסף כדי לקנות דיסקים. ומי שמבזבז את הזמן שלו לצרוב תמיד יחיה בחוסר ידיעה האם האיכות שהוא שומע היא המקסימלית או לא...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני חושב שזה נתון למספר גורמים:
איכות הצורב
איכות המדיה
איכות תכנת הצריבה
ולכן, בדר"כ יהיה הבדל כי כדי שלא יהיה צריך שילוב של כל השלושה.
איך ניתן לדעת מיהו צורב טוב? מהי מדיה טובה מאחרת?
הבדל המחירים (בעיקר בצורבים) נובע גם מהבדלי איכות (כמו בכל מוצר)
איכות הצורב
איכות המדיה
איכות תכנת הצריבה
ולכן, בדר"כ יהיה הבדל כי כדי שלא יהיה צריך שילוב של כל השלושה.
איך ניתן לדעת מיהו צורב טוב? מהי מדיה טובה מאחרת?
הבדל המחירים (בעיקר בצורבים) נובע גם מהבדלי איכות (כמו בכל מוצר)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:

') javascript:emoticon('
')