חיבור מחשב מתאילנד לצפיה בNVR

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

30/07/2024 18:20  
Fish72 כתב:
נכון, אבל מחיר המוצר עצמו מתחת לרף המכס ולכן לא יימוסה.
שאלתי בנוגע למשרד התקשורת כי קיימים מוצרים עם תדרים שלא ניתן להכניס לארץ ואינני יודע נכון לעכשיו האם זה אחד מהם.
...
מה שמחושב לתשלום מכס, זה מחיר כולל ששולם, שמן הסתם כולל גם את מחיר המשלוח. יותר מכך, גם באליאקספרס אחת השיטות בכדי למשוך לקוחות, זה להעביר את חלק מהמחיר המוצר לתשלום של המשלוח. כך יש כאלה שבזמן השוואת מחירים לא שמים לב לזה. לא פעם לפני שאני מזמין מוצר כלשהו שם ומשווה מחירים, אני רואה גם מוצרים שזולים גם במאות שקלים ממה שמופיע בחנויות אחרות באליאקספר, ורק שנכנסים לחנות עם המוצר הזול יותר במאות שקלים רואים שמחיר המשלוח הוא אותם מאות שקלים. כמובן שהבדלים כאלה אפשר לראות במוצרים שמראש עולים באליאקספר כמה אלפי שקלים.

ובנוגע למשרד התקשורת, אם יודעים להתנהל מולו, אז אין שום בעיה, אם לא, אז כל דבר שדורש את האישור שלהם לא יעבור.
וזה לא רק קשור למשרד התקשורת בהקשר של מכס, למשל לפני פחות מחודש הייתי צריך boresight לייזר לצורך של תיאום כוונות וגם הזמנתי אותו דרך ALIEXPRESS, בגלל ששם הוא היה זול מכל מקום שחיפשתי. גם שחררתי אותו ללא שום בעיות ואני משתמש בו והוא עובד מצויין ואפילו הגיעה מכויל בצורה מדויקת כבר מהיצרן. מצד שני, אני מכיר מספיק אנשים שלא היו מסוגלים להסתדר עם שחרור של מוצר כזה ונתקעו עם זה.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

1. אני לא חושב שמה שרשמת מדוייק בנוגע למיסוי. מתוך אתר כל זכות :
כל זכות יבוא אישי
"חישוב ערך המוצרים לא כולל הובלה וביטוח, בתנאי שהם מחושבים בנפרד מערך המוצרים. אם לא ניתן להפריד בין העלויות השונות, החישוב ייעשה בהתאם לסכום הכולל"
כלומר ניתן לראות הפרדה בין מחיר המוצר לבין המשלוח, אז גם עם המחיר הכולל עובר 75 דולר - המוצר לא יימוסה
ניתן גם לראות בתמונה המצורפת בחישוב באתר רשות המיסים :
https://ibb.co/cXm44pT

2. יש טופס הצהרה למילוי אונליין הכולל הגדרת תדרים של המוצר, שניתן למלא והוא לא כזה מסובך. רשום גם שהוא מאושר משרד התקשורת :

https://www.gov.il/he/Departments/Dynam ... rer=XIAOMI

אז האם אמורה להיות בעיה עם הדגם המדובר במידה והוא נעצר מדגמית מבחינה חוקית ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

1. מה שרשמתי זה מדוייק ביותר וכך בדיוק מחושב ערך של המכס על החבילות. זה גם לא חידוש כלשהוא, אלה שזה דבר פשוט ביותר שקיים מזה שנים.

2. מה שנשאר לי בהקשר זה, זה רק עוד הפעם לחזור על מה שכבר הסברתי לפני זה, וזה, מי שיודע להתנהל מול משרד התקשורת בהקשר זה יכול לשחרר את המוצר זה, אם הוא נעצר במכס ומי שלא, אז לא, אז צריך לצאת מנקודת ההנחה שלא יוכל לשחרר את המוצר זה, אם הוא נופל בבדיקה מדגמית או רק לקוות שחבילה זו לא תיבדק. והיו על כך כבר מספר רב של זעקות שבר ממש בפורום זה, של אלה שלא ידעו איך לשחרר מוצר זהה.
הנה אחד הפוסטים כאלה לדוגמה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=389677

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

תודה על התגובה

yair12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה

31/07/2024 8:41  
sys_admin כתב:
ובנוגע למשרד התקשורת, אם יודעים להתנהל מולו, אז אין שום בעיה, אם לא, אז כל דבר שדורש את האישור שלהם לא יעבור.
וזה לא רק קשור למשרד התקשורת בהקשר של מכס, למשל לפני פחות מחודש הייתי צריך boresight לייזר לצורך של תיאום כוונות וגם הזמנתי אותו דרך ALIEXPRESS, בגלל ששם הוא היה זול מכל מקום שחיפשתי. גם שחררתי אותו ללא שום בעיות ואני משתמש בו והוא עובד מצויין ואפילו הגיעה מכויל בצורה מדויקת כבר מהיצרן. מצד שני, אני מכיר מספיק אנשים שלא היו מסוגלים להסתדר עם שחרור של מוצר כזה ונתקעו עם זה.
...
@sys_admin
תוכל אולי להסביר לנו אחת ולתמיד
מה הדרך הנכונה להתנהל מול המכס
במקרה שהם טוענים שמוצר אסור ביבוא או כל דבר אחר?

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”