חיבור מחשב מתאילנד לצפיה בNVR
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
שלום חברים,
יש לי לקוח שיש לו תצפיתנית שצופה במצלמות של גן ילדים שנמצא בישראל לצורך בקרה.
ראיתי שעם VNC החיבור איטי ושידור המצלמות הוא על הפנים, אז רכשתי לה רשיון ANYDESK לפני כחודשיים ועד לאחרונה זה בסה"כ עבד בסדר.
בשבועיים האחרונים היא חווה קשיים בהתחברות (WAITING FOR IMAGE למשל) ואני לא יודע האם הבעיה בשרתי ANYDESK או בחיבור האינטרנט הסיבי שלה בתאילנד. באותו הזמן כשאני מתחבר מהארץ בANYDESK זה עובד בסדר.
בבדיקות שערכתי היום ב SPEEDTEST מהמחשב שלה בתאילנד עם פינג לשרתים בת"א ופ"ת, חוץ מפינג איטי של כ240MS מהירות ההורדה עלתה מ-2 מגהביט בשניות הראשונות לסביבות 30-40 לאחר כ-10 שניות. לי נראה שייתכן שזה משהו בניתוב שרתים של ANYDESK, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם.
תודה
ראיתי שעם VNC החיבור איטי ושידור המצלמות הוא על הפנים, אז רכשתי לה רשיון ANYDESK לפני כחודשיים ועד לאחרונה זה בסה"כ עבד בסדר.
בשבועיים האחרונים היא חווה קשיים בהתחברות (WAITING FOR IMAGE למשל) ואני לא יודע האם הבעיה בשרתי ANYDESK או בחיבור האינטרנט הסיבי שלה בתאילנד. באותו הזמן כשאני מתחבר מהארץ בANYDESK זה עובד בסדר.
בבדיקות שערכתי היום ב SPEEDTEST מהמחשב שלה בתאילנד עם פינג לשרתים בת"א ופ"ת, חוץ מפינג איטי של כ240MS מהירות ההורדה עלתה מ-2 מגהביט בשניות הראשונות לסביבות 30-40 לאחר כ-10 שניות. לי נראה שייתכן שזה משהו בניתוב שרתים של ANYDESK, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם.
תודה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
לצורך צפייה במצלמות שמחוברות ל NVR בטח שלא עושים את זה לא עם VNC או ANYDESK לצפייה במחשב בשליטה מרחוק עליו, אלה שעושים את זה דרך לקוח של אותו מכשיר NVR שמותקן על המחשב שממנו צופים במצלמות אלה או במקרה הגרוע דרך ממשק וובי שלו. וכמובן שעושים את זה, אך ורק דרך חיבור VPN מוצפן שמחבר את המחשב של הצופה לרשת LAN שבה מותקן המכשיר NVR ושרת VPN על הנתב. כך זה נעשה בצורה מאובטחת, עם זרימה חלקה של וידאו מהמצלמות. ובטח ובטח, אם זה מתבצע מחו''ל, פי כמה וכמה, אם ממקומות כאלה כמו תאילנד. כמובן שזה גם לא רק הגיוני ומאובטח, אלה גם יותר זול, פחות מסורבל ועם פחות נקודות כשל אפשריות בדרך.30/07/2024 10:30Fish72 כתב: שלום חברים,
תודה...
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

תודה. אני מבין את רציונל האבטחה, אבל פה מדובר ב-3 מקליטי מצלמות שונים שהיא אמורה לצפות בהם באותו המסך באמצעות קליינט VMS כי אחרת זה יהיה מסורבל.האבטחה פה היא לא העניין אלא מהירות הצפיה.
מתוך נסיון העבר שלי (לא מתאילנד), חיבור VPN הוא איטי יותר מחיבור רגיל בגלל ההצפנה, כך שמלבד הגברת האבטחה הרעיון שלך מלווה בסרבול לא מבוטל והוצאות כספיות על נתב בעל יכולות הצפנה חזקות בזמן אמת.
מתוך נסיון העבר שלי (לא מתאילנד), חיבור VPN הוא איטי יותר מחיבור רגיל בגלל ההצפנה, כך שמלבד הגברת האבטחה הרעיון שלך מלווה בסרבול לא מבוטל והוצאות כספיות על נתב בעל יכולות הצפנה חזקות בזמן אמת.
- a_yaron
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2045
אתה לא חייב VPN אם זה לא נחוץ לך זו החלטה שלך, תתיחס רק לקטע הזה שהוא כתב, וזו צורת העבודה הנכונה:
"אלה שעושים את זה דרך לקוח של אותו מכשיר NVR שמותקן על המחשב שממנו צופים במצלמות אלה או במקרה הגרוע דרך ממשק וובי שלו."
"אלה שעושים את זה דרך לקוח של אותו מכשיר NVR שמותקן על המחשב שממנו צופים במצלמות אלה או במקרה הגרוע דרך ממשק וובי שלו."
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

תודה. העניין הוא שמדובר למעשה ב-3 מקליטי מצלמות שונים ואם אני משתמש בקליינט של כל מקליט, זה תופס שטח מסך גדול מהרגיל עם מסגרות ובקרות שאינן נחוצות לצפיה, בעוד שבמחשב שלושתם מוצגות במסך 1 שאני יכול לעצב כרצוני.
האמת היא שיש ללקוח 4 מקליטים, אז אני משתמש ב-2 תוכנות (VMS/IVMS4200) מה שכבר מסרבל את המערכת, אבל התצפיתנית צופה בתכלס רק בתוכנה העיקרית VMS עם התוכן מ-3 המקליטים, כך שאני לא רוצה להפוך את זה ליותר מסורבל עבורה.
אם היה נרכש עבורה מסך ענק, אפשר היה אולי להשתמש בקליינט ייעודי של כל מקליט אן בממשק הוובי של המקליטים (למרות ש-3 מתוך ה-4 עובדים עם VMS).
האמת היא שיש ללקוח 4 מקליטים, אז אני משתמש ב-2 תוכנות (VMS/IVMS4200) מה שכבר מסרבל את המערכת, אבל התצפיתנית צופה בתכלס רק בתוכנה העיקרית VMS עם התוכן מ-3 המקליטים, כך שאני לא רוצה להפוך את זה ליותר מסורבל עבורה.
אם היה נרכש עבורה מסך ענק, אפשר היה אולי להשתמש בקליינט ייעודי של כל מקליט אן בממשק הוובי של המקליטים (למרות ש-3 מתוך ה-4 עובדים עם VMS).
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן שאם מדובר על 3 מקליטי מצלמות שונים שהיא אמורה לצפות בהם באותו המסך באמצעות קליינט VMS או על יותר מ 3 מקלטים כאלה, אז שימוש בערוץ VPN הוא המתאים לכך ביותר.30/07/2024 11:31Fish72 כתב: תודה. אני מבין את רציונל האבטחה, אבל פה מדובר ב-3 מקליטי מצלמות שונים שהיא אמורה לצפות בהם באותו המסך באמצעות קליינט VMS כי אחרת זה יהיה מסורבל.האבטחה פה היא לא העניין אלא מהירות הצפיה.
מתוך נסיון העבר שלי (לא מתאילנד), חיבור VPN הוא איטי יותר מחיבור רגיל בגלל ההצפנה, כך שמלבד הגברת האבטחה הרעיון שלך מלווה בסרבול לא מבוטל והוצאות כספיות על נתב בעל יכולות הצפנה חזקות בזמן אמת....
כנראה שהניסיון העבר שלך שחיבור VPN הוא איטי יותר מחיבור רגיל בגלל ההצפנה, הוא עם חיבור שלא הוגדר נכון או עם ציוד לא מתאים, בגלל שלמקרה שלך הספציפי זה, חיבור דרך ערוץ VPN ישיר מוצפן ושהוגדר בצורה תקינה יהיה תמיד יותר איכותי מבחינת העברת תזרימים של המצלמות מאשר שימוש בחיבור ללא ערוץ כזה. כמובן שגם הנתב לצורך זה, הוא הכי זול בכל קני מידה והכי פשוט לשימוש. למשל, אם אנו בדברים על כך שכל מקום שהמצלמות מותקנות בו מחובר לאינטרנט לדוגמה עם סיב אופטי בחבילה של 1G על 250M, אז בכדי להשתמש בערוץ ב UPLOAD זה לצורך שימוש בשרת VPN במקום זה נדרש נתב שהמחיר שלו לא מגיע אפילו ל 80$. שזה זניח בכל קני מידה שהוא וזה דבר שאפילו לא נחשב בכל המחיר של הסיפור הכולל.
כך שמלבד הגברת האבטחה, פתרון זה, שהוא בשימוש כבר עשרות שנים, גם מספק את הנוחיות של שימוש, מהירות העברת נתונים ויכולת של ניהול הציוד מרחוק בהמשך, במקרה של תקלה או של צורך בשינוי ההגדרות. וכמובן שבמקרה של הוספת מצלמות נוספות לאותה המערכת הוא נותן את האפשרות לבצע את זה ללא שינויים בצורת חיבור או בהחלפת ציוד זה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אנו מדברים על לקוח IVMS4200, אז רוב הסיכויים שמדובר על מערכת של hikvision, שבה ניתן להתחבר עם לקוח בודד למספר מכשירי NVR במקביל ולהציג על מסך מפוצל אחד את המצלמות מאתרים שונים במקביל. כך שאים עם זה שום בעיה.30/07/2024 13:34Fish72 כתב: תודה. העניין הוא שמדובר למעשה ב-3 מקליטי מצלמות שונים ואם אני משתמש בקליינט של כל מקליט, זה תופס שטח מסך גדול מהרגיל עם מסגרות ובקרות שאינן נחוצות לצפיה, בעוד שבמחשב שלושתם מוצגות במסך 1 שאני יכול לעצב כרצוני.
אם היה נרכש עבורה מסך ענק, אפשר היה אולי להשתמש בקליינט ייעודי של כל מקליט אן בממשק הוובי של המקליטים (למרות ש-3 מתוך ה-4 עובדים עם VMS)....
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

אתה מתכוון לנתב OPENWRT/DDWRT כלשהוא עם OPENVPN או משהו מבוסס PFSENSE ?
רק אחד המקליטים הוא של HIKVISON, אחד של DAHUA ו-2 הנוספים הם סינים ג'נריים שתומכים בצפיה בדפדפן כרום, ולא כמו הישנים שתומכים רק ב IE11.
רק אחד המקליטים הוא של HIKVISON, אחד של DAHUA ו-2 הנוספים הם סינים ג'נריים שתומכים בצפיה בדפדפן כרום, ולא כמו הישנים שתומכים רק ב IE11.
- thelight
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 192
אם למישהו בא להסביר את כל המושגים כמו NVR, VMS וכו אשמח, סתם לידע האישי שלי, כי זה נשמע לי מבחינת הבנה כמו תאילנדית. תודה
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

חחח VMS זאת תוכנה שמאפשרת חיבור למקליט מצלמות או ישירות למצלמות רשת/ענן לצורך צפיה או הקלטה.30/07/2024 16:31thelight כתב: אם למישהו בא להסביר את כל המושגים כמו NVR, VMS וכו אשמח, סתם לידע האישי שלי, כי זה נשמע לי מבחינת הבנה כמו תאילנדית. תודה...
NVR זהו מקליט מצלמות מבוסס רשת - ראשי תיבות של NETWORK VIDEO RECORDER
- thelight
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 192
תודה רבה על ההסבר30/07/2024 16:35Fish72 כתב: חחח VMS זאת תוכנה שמאפשרת חיבור למקליט מצלמות או ישירות למצלמות רשת/ענן לצורך צפיה או הקלטה.
NVR זהו מקליט מצלמות מבוסס רשת - ראשי תיבות של NETWORK VIDEO RECORDER...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם רוצים נתב הכי פשוט והכי זול, אז כמובן שאני מתכוון לנתב שניתן להתקין עליו את OpenWRT, יש למשל את זה: שאחרי שמתקינים עליו את OpenWRT, ניתן להגדיר עליו גם את שרת של OpenVPN והחומרה שלו תהיה מספיקה ליצירת ערוץ מוצפן ברוחב של 250MBPS, שזה בדיוק הערוץ העולה של חבילת תקשורת שבדרך כלל בוחרים לנושא זה. גם, אם רוצים נתב מתאים לשימוש זה, שיכול להתקין עליו את OpenWRT, אבל בלי ממשק WIFI, אז יש גם כאלה ואפילו גם ב Aliexpress .30/07/2024 16:27Fish72 כתב: אתה מתכוון לנתב OPENWRT/DDWRT כלשהוא עם OPENVPN או משהו מבוסס PFSENSE ?
רק אחד המקליטים הוא של HIKVISON, אחד של DAHUA ו-2 הנוספים הם סינים ג'נריים שתומכים בצפיה בדפדפן כרום, ולא כמו הישנים שתומכים רק ב IE11....
כך למשל אצלי באחד הנתבים כאלה בגרוש וחצי נראה ממשק שבו רואים גם את ה שרת של OpenVPN:
אם מדובר על צפייה במקביל במכשירי NVR מסוגים שונים, אז בלקוח אחד בטח שזה לא אפשרי. אפשר על מסך אחד לפתוח את כל החלונות אחד ליד השני, אבל זה מתכון לצרות בהמשך. צריכים להימנע מכך ולהעביר את כל המכשירי NVR לסוג יצרן אחד, אם זה ל HIKVISON, אז ל HIKVISON, אם זה ל DAHUA, אז ל DAHUA. אחרת לא יוצאים מהתסבוכות המיותרות האלה.
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

תודה על ההמלצה.
אני הוזמנתי לטפל במערכת קיימת עם NVR מסוגים שונים, כך שכרגע זה המצב הנתון ואני צריך לחשוב איך אני ממשיך מכאן.
אני לא זקוק לWIFI בנתב הזה. יש לך המלצה על נתב OPENWRT יציב עם חומרה חזקה מספיק שמחירו מתחת לרף המס ?
משהו כזה אולי ? :
https://www.aliexpress.com/item/1005006711979487.html
עדכון : יש דגם חזק יותר :
https://www.aliexpress.com/item/1005006486972640.html
אני הוזמנתי לטפל במערכת קיימת עם NVR מסוגים שונים, כך שכרגע זה המצב הנתון ואני צריך לחשוב איך אני ממשיך מכאן.
אני לא זקוק לWIFI בנתב הזה. יש לך המלצה על נתב OPENWRT יציב עם חומרה חזקה מספיק שמחירו מתחת לרף המס ?
משהו כזה אולי ? :
https://www.aliexpress.com/item/1005006486972640.html
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא סתם נתתי את הדגם של הנתב ההוא, כי הכי זול ממה שמתאים לצרכים המדוברים. כי המכשירים אלה שמבוססים על evaluation boards, אלה מהם שמתאימים לצרכים אלה, עם כל מה שנדרש להפעיל אותם, כמו כרטיס FLASH, מארז, ספק כח וכו' כבר עולים כפול ממנו. כמובן שזה כלום למכשיר כזה שמבצע את הפעולה זו , בהשוואה לכל ציוד אחר שבשימוש לכך, אבל זה עדיין כפול ממה שקישרתי בהתחלה. למשל מצרף צילום של קיט מתאים כזה: המכשירים הזולים יותר לא יהיו מתאימים לנושא בגלל המעבד החלש שלהם.30/07/2024 16:58Fish72 כתב: תודה על ההמלצה.
משהו כזה אולי ? :
https://www.aliexpress.com/item/1005006486972640.html...
ולנושא של איך אתה ממשיך מכאן, אחרי שראית שיש שם בליל של ציודים לא קשורים, ההמשך מכאן צריך להיות בכך שאתה מביא את הכל לפעול כמערכת אחת של יצרן אחד ולא כגן חיות של דברים שלא מדברים אחד עם השני באותה השפה.
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

הבנתי. תודה רבה על ההסבר וההמלצות.
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

עלול להיות להיות בעיות ייבוא של משרד התקשורת עם ה AX6000 ?
אני שואל כי מצאתי אחד שפחות מתחת לרף המכס, אבל אני חושש לבעיות בגלל תדר ה AX6000 שלו :
https://www.aliexpress.com/item/1005004563844907.html
אני שואל כי מצאתי אחד שפחות מתחת לרף המכס, אבל אני חושש לבעיות בגלל תדר ה AX6000 שלו :
https://www.aliexpress.com/item/1005004563844907.html
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גם אנסה לתת עוד המלצה כללית ושימושית....
לפני שאתה הולך להתקין את הציוד במקום שבו הוא יעבוד, מומלץ לפני זה להתנסות בו בבית או במשרד שלך. להגדיר הכל בסביבה רגועה, לנסות שהכל עובד כפי שאתה מצפה ורק אחרי שאתה רואה שהכל מתפקד להמשיך לאתר הלקוח ולהתקין את זה שם. כך, אם בהתחלה הגעת למצב שאתה נתקע במשהו, אז זה לא יהיה באתר הלקוח וכך בצורה רגוע תוכל לפתור את הבעיה.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 30/07/2024 18:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

תשים לב, שבקישור שמצאת, יש גם מחיר משלוח בנוסף למחיר המוצר.30/07/2024 18:03Fish72 כתב: עלול להיות להיות בעיות ייבוא של משרד התקשורת עם ה AX6000 ?
https://www.aliexpress.com/item/1005004563844907.html...
"בעיות ייבוא של משרד התקשות", יכולות להיות בכל בדיקה מדגמית של מכס. אבל, אם אתה יודע איך להתנהל מול המשרד התקשורת בהקשר זה, אז אין שום בעיה. בכל מקרה אותה הבעיה יכולה להיות בהזמנה של כל מוצר שכולל רכיב אלחוטי, ממחשב נייד או טבלת ועד לאוזניות לטלוויזיה וכו'. וטיפול בשחרור של מוצר זה לא שונה מאחרים.
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

נכון, אבל מחיר המוצר עצמו מתחת לרף המכס ולכן לא יימוסה....
שאלתי בנוגע למשרד התקשורת כי קיימים מוצרים עם תדרים שלא ניתן להכניס לארץ ואינני יודע נכון לעכשיו האם זה אחד מהם.
-
Fish72
-
- חבר מביא חבר

תודה. זאת עצה נהדרת שאני מיישם שנים רבות בכל ציוד שאני מוכר מלבד ציוד פשוט כגון מקלדות/מסכים או כל ציוד אחר שאינו מצריך הגדרות ייחודיות או שאינו ממתמשק למערכת כלשהיא.30/07/2024 18:05sys_admin כתב: גם אנסה לתת עוד המלצה כללית ושימושית.
לפני שאתה הולך להתקין את הציוד במקום שבו הוא יעבוד, מומלץ לפני זה להתנסות בו בבית או במשרד שלך. להגדיר הכל בסביבה רגועה, לנסות שהכל עובד כפי שאתה מצפה ורק אחרי שאתה רואה שהכל מתפקד להמשיך לאתר הלקוח ולהתקין את זה שם. כך, אם בהתחלה הגעת למצב שאתה נתקע במשהו, אז זה לא יהיה באתר הלקוח וכך בצורה רגוע תוכל לפתור את הבעיה....