gildmor כתב:
זה רכב חשמלי לא רכב מירוצים, למה בכלל שמים דגש על הפרמטר הזה כשיקול?
כמה רואים בארצנו אנשים שממהרים להאיץ ביציאה מרמזור? להיפך.
ויש לי הרגשה שברכב חשמלי עוד פחות, כי מפחדים שהסוללה תגמר מהר צהמתוכנן אז לוחצים בעדינות על הגז.
יש לי בתיאוריה גג נפתח שזה גם אחד הגימיקים, בפועל נפתח פעמיים שלוש בחודש ראשון ומאז סגור
...
מניח שמאוד אינדיבידואלי, אני באופן אישי מאוד אהבתי את התאוצות, לוחץ עד הסוף בכל הזדמנות עד רמה של בחילה וכאבי בטן בלי חשבון לסוללה.
יש משהו ממכר בכל הכוח הזמין הזה. בנסיעה אגרסיבית יכול לגמור סוללה בפחות מ 100 ק"מ.
גם אין מצב שהייתי שם את הכיסויים על הג'אנט בשביל להרוויח עוד קצת ק"מ כי זה נראה לי מכוער ודיי פתטי לשים טאסות על ג'יאנט...אבל כל אחד והשריטה שלו
מעניין מאוד, מאשר את התזה הלא מבוססת שלי שעכשיו מקבלת חיזוק משמעותי.
אם באמת ב 3-4 שנים הקרובות הסוללות מצב מוצק יהיה זמין לרכבי העם, זה game changer מה שאומר שכל הדור הנוכחי יהיה אובסוליט
האצה : מסכים חד משמעית. מצד שני, מכיוון שבישראל אף-אחד לא יודע לנהוג, והמצב החמיר קשות מאז תחילת המחאה (כולם נוהגים עצבנים) - אני עברתי לגמרי לנהיגה דפנסיבית. לא נותן לאף אחד להצמד אלי מאף כיוון. זה אומר שלפעמים צריך להאיץ באופן קיצוני כדי לא להיות צמוד לנהג שיכור או הזוי שלפניך ולצידך.
לגבי גג נפתח. יש לנו כזה בסוברו. לא פותחים אותו אבל יש לו מצב חריץ שהוא מעולה. חונים במקום רותח ומשאירים חריץ, זה מוריד את הטמפרטורה ברכב דרמטית. סוגרים את זה רק אחרי שהמזגן כבר בפול כח.
לגבי בטריה. תמיד יש טכנולוגיה שמפציעה. השאלה אם לחכות לטכנולוגיה פורצת הדרך הבאה, שאין לדעת מתי תגיע. מי שמחכה ככה תמיד נכנס אחרון לחגיגה.
oferlaor כתב:
האצה : מסכים חד משמעית. מצד שני, מכיוון שבישראל אף-אחד לא יודע לנהוג, והמצב החמיר קשות מאז תחילת המחאה (כולם נוהגים עצבנים) - אני עברתי לגמרי לנהיגה דפנסיבית. לא נותן לאף אחד להצמד אלי מאף כיוון. זה אומר שלפעמים צריך להאיץ באופן קיצוני כדי לא להיות צמוד לנהג שיכור או הזוי שלפניך ולצידך.
לגבי גג נפתח. יש לנו כזה בסוברו. לא פותחים אותו אבל יש לו מצב חריץ שהוא מעולה. חונים במקום רותח ומשאירים חריץ, זה מוריד את הטמפרטורה ברכב דרמטית. סוגרים את זה רק אחרי שהמזגן כבר בפול כח.
לגבי בטריה. תמיד יש טכנולוגיה שמפציעה. השאלה אם לחכות לטכנולוגיה פורצת הדרך הבאה, שאין לדעת מתי תגיע. מי שמחכה ככה תמיד נכנס אחרון לחגיגה.
...
כל כך מסכים לגבי הנהיגה הדיפנסיבית, כותב את זה אחרי שרק הבוקר פעמיים רכב חתך אותי ברמה שאם לא הייתי בולם היתה התנגשות.
זה כבר מגיע לרמת אומנות לצפות את ההתנהגות של נהגים אחרים ולנסות להמנע ממגע...
עם הטסלה היו לי הרבה פעמים שהרגשתי שאנשים כנראה לא העריכו נכון את המרחק והתאוצה של הטסלה שהם רואים במראה, הם חושבים שאתה מספיק רחוק אבל עד שמקבלים החלטה ועוברים נתיב אתה כבר שם...
oferlaor כתב:
...
כנ"ל. בנוסף זה פתר לי חלקית את בעיית ה"שמאלנים". אלו שנוהגים בשמאלי לאט יותר מאלו שנוהגים בימני או הכי גרוע נתקעים בשמאלי כשהימני ריק לגמרי. בגלל שלרכב הזה יש תאוצה מדהימה אני כבר לא צריך להיות תקוע מאחריהם מתוסכל, אני פשוט עובר אותם וזהו.
בין זה לבין האוטופיילוט שחוסך לי נהיגה בפקקים או בכבישים ישרים/ראשיים - הרבה מהלחץ של הנהיגה היומיומית ירד לי בזכות הרכב הזה.
אגב, אם מישהו מבין ממה שכתבתי שאני ממליץ לנהוג באופן לא בטוח או שאני אישית נוסע באופן לא בטוח, זה טעות.
אני מאוד זהיר. כל הסיפור נובע מזה שאני יותר מדי זהיר, אני חושד שכל אחד מאחורי הולך להכנס בי, וכל אחד מצידי הולך לגלוש אלי לנתיב.
אז אני נוהג זהיר. זהיר מאוד. ההאצה לא אומרת שאני נוסע כמו משוגע. אני מאיץ כך שהזמן שאני זה לצד זה עם נהג גרוע הוא נמוך ככל הניתן. יש פשוט כל כך הרבה נהגים שנוהגים כאילו הם שיכורים, או שכרגע הם מסמסים משהו בטלפון או מתווכחים על פוליטיקה עם מישהו, והקשר בינם לבין הנתיב הוא אפסי.
אין צורך לרכוש autosteer. מה שאתה מדבר עליו זה enhanced autopilot שאותו באמת צריך לקנות, לא על זה דיברתי.
בהגדרות ה autopilot יש אפשרות לבחור בין autosteer beta לבין "בקרת שיוט מודעת לתנועה". ככה זה בהגדרות הרכב בעברית לפחות.
אוטופיילוט מגיע פשוט בשתי גרסאות:
1. שמירת מהירות (הוא רק שומר על מהירות ומנטר רכבים מסביב עם בלימת חירום אם משהו חמור קרה)
2. שמירת נתיב (הוא לא רק שומר מהירות ונזהר מרכבים אלא גם ממשיך ישר בנתיב הנוכחי).