צפיה בתכנים באיכות נמוכה בטלויזיה 4k

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568

שליחה

במידה ואתם מעוניינים בתשובה מ-AI אז בבקשה...
07/04/2024 19:31  
magshield כתב:
האפסקלינג בטלויזיה לא נעשה באופן אוטומטי בעת הצפיה?
...
כן, שדרוג איכות בטלוויזיה נעשה באופן אוטומטי בעת הצפייה. רוב הטלוויזיות המודרניות מצוידות בטכנולוגיית שדרוג איכות מובנית, שתופעל באופן אוטומטי כאשר היא מזהה תוכן ברזולוציה נמוכה.

עם זאת, ייתכנו מקרים בהם תצטרך להתאים את הגדרות שדרוג איכות באופן ידני. לדוגמה, ייתכן שתרצה לבחור סוג שדרוג איכות ספציפי (כגון "חלק" או "חד") בהתאם להעדפותיך האישיות או לסוג התוכן שאתה צופה בו.

כדי לבדוק אם שדרוג איכות פועל בטלוויזיה שלך, נסה את הפעולות הבאות:

* **בדוק את תפריט ההגדרות של הטלוויזיה:** חפש הגדרה הקשורה לשדרוג איכות, "שיפור רזולוציה", או "המרת 4K". ייתכן שתמצא הגדרה זו בתפריט "תמונה" או "עיבוד תמונה".
* **בדוק את המידע המוצג על המסך:** בעת הצפייה בתוכן ברזולוציה נמוכה, ייתכן שתראה הודעה על המסך המציינת ששדרוג איכות פועל.
* **השווה את איכות התמונה עם מקור ברזולוציה גבוהה:** אם יש לך מקור ברזולוציה גבוהה (כגון נגן Blu-ray או קונסולת משחקים), צפה באותו תוכן הן ברזולוציה נמוכה והן ברזולוציה גבוהה. השווה את איכות התמונה בשני המקרים כדי לראות אם יש שיפור ניכר בעת שדרוג איכות.

**טיפים נוספים:**

* ייתכן שיהיה צורך לעדכן את הקושחה של הטלוויזיה שלך כדי לקבל את הגרסה האחרונה של טכנולוגיית שדרוג איכות.
* אם אינך מרוצה מאיכות שדרוג איכות, נסה להתאים את הגדרות שדרוג איכות באופן ידני.
* ייתכן שתרצה לכבות שדרוג איכות עבור תוכן מסוים, כגון סרטים ישנים או תוכניות טלוויזיה, שם המראה המקורי עשוי להיות רצוי.
...

08/04/2024 15:36  
yo12 כתב:
איך ניתן לדעת אם טלביזיה מסויימת עושה upscaling טוב?
...
**הנה כמה דרכים:**

**1. בדיקת סקירות מקוונות:**

* חפש סקירות מקצועיות של דגם הטלוויזיה הספציפי שלך. סוקרים בודקים לעתים קרובות את ביצועי שדרוג איכות, תוך ציון חוזקות וחולשות.
* אתרים כמו **[https://www.ign.com/]**, **[https://www.wired.com/]**, **[https://www.rtings.com/]**, ועוד, מציעים סקירות מקיפות של טלוויזיות שונות, כולל התייחסות לשדרוג איכות.

**2. השוואה בחנות:**

* אם אפשר, בקר בחנות והשווה את איכות התמונה של הטלוויזיה שאתה שוקל עם דגמים אחרים תוך כדי הפעלת תוכן ברזולוציה נמוכה.
* שים לב לפרטים כמו חדות, צבעים, פרטים וטקסט.

**3. בדיקה עם תוכן שונה:**

* נסה להפעיל תוכן ברזולוציה נמוכה כמו DVDs, ערוצי שידור סטנדרטיים ואפילו שירותי סטרימינג עם איכות משתנה.
* שים לב לפרטים כמו:
* האם התמונה נראית חדה ומפורטת יותר בהשוואה למקור?
* האם ישנם ארטיפקטים מורגשים כמו גושיות, רעש מוגזם או קצוות לא טבעיים?
* האם התמונה נראית מעובדת יתר ומאבדת את המראה הטבעי שלה?

**4. התאמת הגדרות שדרוג איכות:**

* לטלוויזיות רבות יש הגדרות שדרוג איכות שונות שניתן להתאים. נסה להתנסות עם הגדרות אלו כדי למצוא את התוצאה הטובה ביותר עבורך.

**5. שימוש במכשיר חיצוני:**

* ניתן להשתמש במכשיר חיצוני כמו נגן Blu-ray 4K או מקל סטרימינג 4K כדי לעקוף את שדרוג איכות הטלוויזיה ולשדר תוכן באיכות גבוהה יותר.

**טיפים נוספים:**

* שים לב לגודל המסך. שדרוג איכות משפיע יותר על מסכים גדולים יותר.
* זכור שאיכות התמונה תלויה גם בגורמים אחרים כמו סוג התוכן, מקור התוכן וחיבורי הטלוויזיה.

**לסיכום:**

לא קיימת דרך אחת ודאית לדעת אם טלוויזיה מסוימת עושה upscaling טוב.
הדרך הטובה ביותר היא לבדוק סקירות מקוונות, לבצע השוואה בחנות, לנסות תוכן שונה ולשחק עם הגדרות שדרוג איכות.
בסופו של דבר, הכי חשוב שתהיה מרוצה מאיכות התמונה של הטלוויזיה שלך.
...

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680

שליחה

07/04/2024 22:30  
ice2k כתב:
האם שווה לוותר על איכות צפייה של תוכן באיכות עכשווית בשביל תוכן ישן באיכות גרועה?
זה מה שאני מבין מהתרד הזה, נשמע לי לא רציונאלי בעליל ומאוד נישתי. דיון מטעה ב 2024...
...
החיים הם לא בינאריים. למה אתה חושב שזה ויתור על תוכן באיכות עכשיווית? אני צופה בתוכן חדש, אך יש גם תוכן ישן שאני צופה בו מדי פעם, במיוחד קלאסיקות כמו קארטה קיד ודומיהן. אני זוכר שכשהתסכלתי בנטפליקס, חשבתי לעצמי שהאיכות נראית די רע (הורידו חלק מהתכנים של קארטה קיד, אז אולי זה כבר לא נמצא בקטלוג כיום).

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

08/04/2024 8:47  
oferlaor כתב:
אם זה המצב אולי עדיף לוותר על טלויזיה לגמרי... תאכלס, אין באמת אלטרנטיבה סבירה למסכי 4k. זו הרזולוציה לכל מסך סביר. אם התוכן לא איכותי, אז גם מסך ישן יראה את זה לא איכותי.
...
אני רואה תכני 4k אז אין סיבה לוותר על הטלויזיה. השאלה היתה ספציפית על תכנים ישנים. עניין אותי אם משתמשים בפורום מוותרים במקרה כזה על טלויזיה ומעדיפים לצפות במסך מחשב עם רזולוציית FHD ואז רואים פחות "רעש" בתמונה ביחס לטלויזיה ששם זה בולט.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

08/04/2024 18:59  
ramsalemix כתב:
קודם כל כתבתי "בכלליות סביר להניח" ועניתי בפשטות ובקצרה, ואתה בכלל מתייחס לנושא הרזולוציה באופן שונה ממה שהוא שאל והתכוון, את ההסבר אני יודע אבל @magshield תהה אם זה נעשה באופן אוטומטי בזמן הצפייה ועל זה עניתי ולא איך זה מתבצע שעל זה אתה מדבר לכן אתה זה שלא דייק.
אני חולק עלייך הדיון התחיל בשאלה של פותח השרשור ומשם התפתח ובהתאם מגיבים לשאלות השונות, ככה זה דיון מתדיינים.
בסוף הכי פשוט לבדוק מה דגם המסך.
...
האמת שהייתי בטוח שכן, אבל ההודעה של עופר גרמה לי לחשוב שאולי אני טועה וזה לא משהו שנעשה בזמן צפייה. כנראה לא הבנתי אותו נכון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

להרבה מאד תכנים, גם ישנים, יש מקורות איכותיים ב-FHD או אפילו 4K.
ולמה שאין, אז לא כזה נורא. אני חושב שרוב האנשים לא שמים דגש על תכנים באיכות נמוכה כשקונים מסך חדש וגדול.
ולמי שכן ממש רוצה לצפות בתכנים באיכות נמוכה על מסך גדול יש אפשרויות לעשות אפסקיילינג איכותי יותר ממה שמסך יכול לעשות לבד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78964
שם מלא: עפר לאור

שליחה

איך יודעים אם ה upscale טוב? כרגע AI up scaling זה ה state of the art. גם שם יש הבדלים בין מעבדים (ראה מאמר על הדור האחרון במסכים של סמסונג במאמר בעמוד הראשי של האתר הזה).

מעבר למסך מחשב? תזכור שהמרחק בינך לבין המסך משמעותי. מה שחשוב זה בעצם הזוית שכל פיקסל תופס בטווח הראיה שלך. אם תתקרב למסך המחשב, הזוית שכל פיקסל יתפוס יתכן שיגדל ואז המצב יחמיר מבחינת איכות התמונה ביחס למסך בסלון. זה גם מאוד משמעותי כמה רחוקה הטלויזיה ומה הגודל שלה. אצלי, מסך המחשב תופס הרבה יותר שטח ראיה מהטלויזיה (אבל לא המקרן בסלון).

מבחינת איכות התוכן. סרטים ישנים צולמו ונערכו על פילם. אפשר להגיע לאיכות מאוד גבוהה עם מאסטרינג תקין. השאלה היא מה היתה איכות הצילום, כמה שמרו על חומר המקור וכו. צריך לזכור שעד לאחרונה כולנו סבלנו מערוצי ברודקאסט SD באיכות מזעזעת ואיכשהו לרבים מאיתנו היה מסך טלויזיה fhd או 4k. זה by far איכות הוידאו הגרועה ביותר שהיתה זמינה לנו.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568

שליחה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”