dirac art - במכשירי - DENON + MARANTZ בקרוב .
טוב לשמוע על ה ART. בהחלט מבין אותך, אני עוסק בתחום פיתוח התוכנה וגם לי אין ממש סבלנות לשבת ולשחק עם פרמטרים, למדוד לשנות ושוב למדוד. את העבודה אני משאיר לעבודה, בבית אני רוצה להינות. מתאים לי מערכת שמריצים פעם אחת ונהנים.
אגב גם אני הזמנתי סאב 17231S של ארנדל, מאוד מעניין אותי איך זה ישתלב בחדר. יש להם מדיניות החזרה מעולה, אפשר להתנסות עד 60 יום ולהחזיר אם לא מרוצים והם מכסים גם את עלות המשלוח חזרה.
אגב גם אני הזמנתי סאב 17231S של ארנדל, מאוד מעניין אותי איך זה ישתלב בחדר. יש להם מדיניות החזרה מעולה, אפשר להתנסות עד 60 יום ולהחזיר אם לא מרוצים והם מכסים גם את עלות המשלוח חזרה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
במידה ותכניס לזכרונות בדיראק הרגיל +DLBC מספר עקומות תתפלא אבל מקבלים אחלה תוצאה במכה ראשונה.09/07/2024 17:14LiorShap כתב: להריץ פעם אחת וליהנות?
טרינוב מקום 1.
אח''כ לינגדורף.
דיראק לא תגיע בהרצה אחת לתוצאות כאלה.
לדעתי....
ב ART זה כבר סרט אחר כי יש מלא מלא פרמטרים ואפשרויות לשנות ולבחון וזה כאמור עלול לקחת ימים רבים של התעסקות אשכרה התשה.
אותו הדין גם בטרינוב ולינגדורף.
לגבי לינגדורף מי כמוני יודע, להזכירך חייתי איתו, כל כיול לרב ערוצי עם הרבה רמקולים יכול לקחת מעל שעתיים את הכיול לא ניתן לשנות, כלומר אתה לא יכול לשנות גרף מטרה בנקודה מסוימת והמערכת ולצפות שמערכת הכיול תחשב מחדש בהתחשב בשינוי אתה פשוט צריך לשנות ולכייל שוב שעתיים וחצי טרוף........
לגבי טרינוב אין לי אישית ניסיון אבל אני יודע שזו מערכת מאוד מתקדמת ולכן אפילו ונניח קיבלת תוצאה טובה בפעם ראשונה אתה תמיד תנסה לשפר , כי יש איך ולכן תמצא את עצמך יושב ומשנה עשרות פרמטרים מאזין וחוזר חלילה.
מה שטוב בטרינוב שכל שינוי המערכת מיד מבצעת חישובים חדשים והופ אתה מכניס לזכרון ויכול להשוות וזה בגלל שטרינוב זה מחשב שהתוכנה בתוכו להבדיל מדיראק שאתה צריך מחשב נפרד, שזו התעסקות מעצבנת יותר ,כשאתה נדרש לשנות הלוך וחזור לתת לתוכנה לחשב (אין צורך במדידות חדשות אתה יכול לבצע שינויים על אותן המדידות) ולהקשיב לתוצאות.
בקיצור
למי שיש סבלנות וחשק להשקיע בכיולים מסביב לשעון יכול בעזרת טרינוב ודיראק ART להגיע לתוצאות מעולות.
במערכת של לינגדורף שהיא נעולה לשינויי (לא מדבר על הוויסינג שלה נניח אתה רוצה לשנות קרוס זה אומר מדידות חדשות.....)אני לא אהבתי.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
כוונתי היא כזו -
כל מערכת כיול לא תתן 100 אחוז פוטנציאל של הסטאפ
בחלל. גם לא 95 אחוז .
להגיע לתוצאה של 90 אחוז שזה המון , עם טרינוב תגיע
בכיול זריז אחד.
לינגדורף מהבנתי זה סיוט מבחינת זמן הכיול והרעש המחריד.
אבל כתוצאה ,לדעתי , יתן הכי גבוה מכל המתחרים למעט טרינוב כאמור בכיול אחד.
אני מדבר על קולנוע ביתי.
מוזיקה זה סיפור מורכב ולא נכנס לשם.
דיראק מקריאת אין ספור חומר ברשת - הוא פוטנציאל
אדיר להגיע לתוצאה של טרינוב, אולי טיפלה פחות,
אבל זה למשתמשים עם סבלנות וידע שאוהבים להתעסק.
לגבי Art אין לי מושג קלוש. זה משהו שרב הנסתר על
הגלוי.
שתף אותנו.
בחלל. גם לא 95 אחוז .
בכיול זריז אחד.
אני מדבר על קולנוע ביתי.
הגלוי.
שתף אותנו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אתה רושם לדעתך, שמתבססת על מה ?09/07/2024 20:34LiorShap כתב: כוונתי היא כזו -
בחלל. גם לא 95 אחוז .
בכיול זריז אחד.
אני מדבר על קולנוע ביתי.
הגלוי.
שתף אותנו....
אני לא יודע מה זה 90% או כל אחוז אחר.
אני כן יודע שהיה לי לינגדורף וחשבתי שאני משתגע מהכיול שלו ובסוף הגעתי ל 90 ? 70 ? 85 ? לא יודע להעריך אבל מה שאני כן יודע שתמיד רציתי לנסות אופציות אחרות, כי תמיד משהו לא נשמע לי מספיק טוב אבל למשל שינוי קרוס זה אומר שוב שעתיים וחצי בילוי במרתף ואותי זה הכניס ליאוש מוחלט .
לגבי הטרינוב שוב לא יודע מה זה 90 אחוז מכיר חברים עם טרינוב שלא מפסיקים לשנות ולשחק ולמדוד ולשנות וחוזר חלילה אז זה אומר שהם רוצים יותר מ 90 ? לדעתי לא זה אומר שהם רוצים למקסם את יכולות המכשיר והן רבות ולכן ההתעסקות היא אין סופית כמו בכל מכשיר עם יכולות מעל הממוצע.
לגבי ART אותו הסיפור כמו הטרינוב .
האם כיול ראשוני נותן 90 ? לא יודע להגיד מה שאני יודע שניתן לשחק עם המוןןןן פרמטרים גם בדיראק וגם בסטורם עצמו, כלומר שילוב של הכל מכל מה שאומר שעבורי זה סיוט לעולם לא אצליח לנצל את היכולות אבל כמו שציינתי כיף לדעת שהן קיימות.
כדי שתבין כמה אני חסר סבלנות בכדי לשבת שעות במרתף אז רכשתי לפני כמה חודשים טובים מיקרופון איכותי ,קצת מעל המקובל כולל קדם מגבר עבורו שעלה לא מעט כסף, אתה יודע כמה פעמים השתמשתי בו עד היום ? 0
נשמע דפוק ? בהחלט
אין לי סבלנות אני צריך שתיפול עלי המוזה בשביל זה אבל במקום מוזה הגיעה לי נכדה מקסימה והכל מתגמד .

נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 09/07/2024 21:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
האחוזים הם לצורך המחשה.זה יכול להיות 87 אחוז אם
זה נשמע יותר הגיוני.(-:
הלוואי והיה מתמזל מזלי ודעתי היתה על סמך נסיון
אצלי בבית.
רושם את הדברים משמיעה של כל המערכות והכיולים
אצל חברים במהלך השנים. למעט טרינוב ששמעתי פעם
אחת בלבד ,שאר המקרים שמעתי מספר פעמים.
מעבר לזה שאני אוהב לחפור ב avs המון.
לצערי על סמך דעות של אחרים והם לא ילדים בתחום..
זה נשמע יותר הגיוני.(-:
אצלי בבית.
לצערי על סמך דעות של אחרים והם לא ילדים בתחום..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לענין האחוזים זה ברור09/07/2024 21:15LiorShap כתב: האחוזים הם לצורך המחשה.זה יכול להיות 87 אחוז אם
זה נשמע יותר הגיוני.(-:
אצלי בבית.
לצערי על סמך דעות של אחרים והם לא ילדים בתחום.....
אני אומר שכל המערכות הללו נותנות תוצאות טובות בסבב ראשון(שוב, לא יודע לקמט באחוזים) אבל תמיד יש את הדחף לשפר ולבדוק האם ניתן לקבל יותר , במיוחד כשיש אופציה לשנות המון פרמטרים אז למה לא לנסות ?
ואז בטרינוב הכי קל לנסות והסברתי למה.
אחריו הדיראק.
ואחרון הלינגדורף שמהווה סיוט מבחינת כיולים ושיפורים שלאחר ביצוע מדידה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
בשרשור הזה יש השוואה בים ART ל DLBC ול MSO - תוכנה חינמית לכיול סאבים שאני משתמש בה:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... st-1629030
אז ART עשה את העבודה הכי טובה אם כי בפער קטן. במקום השני MSO החינמי ובמקום האחרון ה DLBC לבדו שעשה ממש עבודה גרועה מאד שאף החמירה את המצב בחלק מהתדרים. כאן יש שרשור ענק של משתמשי STORM הודות ART. זה בהחלט טוב יותר מ DLBC וטוב יותר מפתרונות אחרים, אבל זה לא ממש הבדלים של שמיים וארץ מכיול טוב של MSO עם אודיסי הרגיל אפילו. עם הגרסה האחרונה של EVO בשילוב עם MSO כנראה שניתן לקבל תוצאות דיי קרובות ל ART.
https://www.avsforum.com/threads/storma ... t-62625818
בקיצור, רכישת DLBC לא משתלמת. עדיף רשיון דיראק רגיל עד 500 הרץ וללמוד להשתמש ב MSO למי שיש שני סאבים ומעלה. לחילופין, אפשר MSO + EVO למי שיש רסיבר דנון מסדרה X800H כי שם אין את מגבלת 6 המטר שיוצרת בעיה כשמשלבים MINIDSP עם EVO.
אז ART עשה את העבודה הכי טובה אם כי בפער קטן. במקום השני MSO החינמי ובמקום האחרון ה DLBC לבדו שעשה ממש עבודה גרועה מאד שאף החמירה את המצב בחלק מהתדרים. כאן יש שרשור ענק של משתמשי STORM הודות ART. זה בהחלט טוב יותר מ DLBC וטוב יותר מפתרונות אחרים, אבל זה לא ממש הבדלים של שמיים וארץ מכיול טוב של MSO עם אודיסי הרגיל אפילו. עם הגרסה האחרונה של EVO בשילוב עם MSO כנראה שניתן לקבל תוצאות דיי קרובות ל ART.
בקיצור, רכישת DLBC לא משתלמת. עדיף רשיון דיראק רגיל עד 500 הרץ וללמוד להשתמש ב MSO למי שיש שני סאבים ומעלה. לחילופין, אפשר MSO + EVO למי שיש רסיבר דנון מסדרה X800H כי שם אין את מגבלת 6 המטר שיוצרת בעיה כשמשלבים MINIDSP עם EVO.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בנוסף, מכייל מקצועי ששולט ביכולות ניהול הבס המתקדמות של הפרוססור וש ART יודע להתנהל מולן ( כלומר אתה מבצע הגדרות בפרוססור לפני תחילת הכיול ו ART מתחשב בהן במהלך הכיול), יכול להגיע לתוצאות מטורפות אבל כאמור, צריך יידע וזמן.09/07/2024 23:13יהלי ב כתב: בשרשור הזה יש השוואה בים ART ל DLBC ול MSO - תוכנה חינמית לכיול סאבים שאני משתמש בה:
בקיצור, רכישת DLBC לא משתלמת. עדיף רשיון דיראק רגיל עד 500 הרץ וללמוד להשתמש ב MSO למי שיש שני סאבים ומעלה. לחילופין, אפשר MSO + EVO למי שיש רסיבר דנון מסדרה X800H כי שם אין את מגבלת 6 המטר שיוצרת בעיה כשמשלבים MINIDSP עם EVO....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
יש אצלי בעיה של חוסר באס בחדר קולנוע הביתי. הרמקולים הקדמיים שלי עם וופר 12", בנוסף יש לי סאב SVS2000 pro + סאב ימהאה 10". הרצפה רועדת אבל אין שום אימפקט של באס. החדר לא גדול 5.4X3.6 מטר, ככה שהיית מצפה ששני הסאבים ירסקו לך את העצמות, אבל לא. יש באס, אבל לא ממש באיכות טובה. במוסיקה ממש מרגישים את החוסר, אין את האימפקט של התופים או של גיטרה באס. בסרטים יש המון ויברציות, לא נעימות בעיקר, אבל אין ממש אימפקט בפיצוצים.
אתמול במהלך אימון כושר אצלי במרתף,במקרה ראיתי סרטון שהשווה בין שני סאבוופרים וכלל כמה קטעים עם פיצוצים ומוסיקה עם המון באס. הסטרימר מחובר לרמקולים מאוד פשוטים למחשב עם סאב קטן. הייתי בשוק מכמה נמוך הסאב המצ'וקמק הזה ירד. ההבדל הוא החדר. במרתף יש חניה לשלוש מכוניות, חלל דיי גדול והבאס נשמע שם טוב למרות שיוצא מרמקול של 80 יורו. גם בסלון שהוא יחסית גדול ופתוח לחלל גדול שיש בו מטבח וחדר אוכל, אני לא מרגיש חוסר גדול בבאס עם סאונדבאר של LG שכולל סאב קטן.
אולי אני לא מסביר את עצמי מספיק טוב - בחדר קולנוע יש הרבה יותר באס, אבל לא ממש נעים ומרגישים שזה לא זה.
אתו סאב ורמקולים נשמעו הרבה הרבה יותר טוב בבית הקודם כשישבו בסלון גדול מאוד עם תקרה גבוהה מחופה בעץ. היה שם קסם שאני לא מצליח לשחזר.
המסקנה שלי היא שאולי אנחנו רודפים אחרי תוצאה שאי אפשר להשיג בחלל קטן. אנחנו דוחפים המון רמקולים, מגברים וסאבים לחדר קטן והאינטארקציה בניהם לבין החדר פשוט יוצרת קקפוניה שאחר כך אנחנו מנסים לתקן בעזרת כל מיני כיולים או תוספת עוד סאבים ורמקולים.
אתמול במהלך אימון כושר אצלי במרתף,במקרה ראיתי סרטון שהשווה בין שני סאבוופרים וכלל כמה קטעים עם פיצוצים ומוסיקה עם המון באס. הסטרימר מחובר לרמקולים מאוד פשוטים למחשב עם סאב קטן. הייתי בשוק מכמה נמוך הסאב המצ'וקמק הזה ירד. ההבדל הוא החדר. במרתף יש חניה לשלוש מכוניות, חלל דיי גדול והבאס נשמע שם טוב למרות שיוצא מרמקול של 80 יורו. גם בסלון שהוא יחסית גדול ופתוח לחלל גדול שיש בו מטבח וחדר אוכל, אני לא מרגיש חוסר גדול בבאס עם סאונדבאר של LG שכולל סאב קטן.
אולי אני לא מסביר את עצמי מספיק טוב - בחדר קולנוע יש הרבה יותר באס, אבל לא ממש נעים ומרגישים שזה לא זה.
אתו סאב ורמקולים נשמעו הרבה הרבה יותר טוב בבית הקודם כשישבו בסלון גדול מאוד עם תקרה גבוהה מחופה בעץ. היה שם קסם שאני לא מצליח לשחזר.
המסקנה שלי היא שאולי אנחנו רודפים אחרי תוצאה שאי אפשר להשיג בחלל קטן. אנחנו דוחפים המון רמקולים, מגברים וסאבים לחדר קטן והאינטארקציה בניהם לבין החדר פשוט יוצרת קקפוניה שאחר כך אנחנו מנסים לתקן בעזרת כל מיני כיולים או תוספת עוד סאבים ורמקולים.
זה אומר שני דברים, הסאב אצלך לא נמצא במיקום נכון ויש לך המון גלים עומדים.10/07/2024 9:07שמוליק_טל כתב: יש אצלי בעיה של חוסר באס בחדר קולנוע הביתי. הרמקולים הקדמיים שלי עם וופר 12", בנוסף יש לי סאב SVS2000 pro + סאב ימהאה 10". הרצפה רועדת אבל אין שום אימפקט של באס. החדר לא גדול 5.4X3.6 מטר, ככה שהיית מצפה ששני הסאבים ירסקו לך את העצמות, אבל לא. יש באס, אבל לא ממש באיכות טובה. במוסיקה ממש מרגישים את החוסר, אין את האימפקט של התופים או של גיטרה באס. בסרטים יש המון ויברציות, לא נעימות בעיקר, אבל אין ממש אימפקט בפיצוצים.
המסקנה שלי היא שאולי אנחנו רודפים אחרי תוצאה שאי אפשר להשיג בחלל קטן. אנחנו דוחפים המון רמקולים, מגברים וסאבים לחדר קטן והאינטארקציה בניהם לבין החדר פשוט יוצרת קקפוניה שאחר כך אנחנו מנסים לתקן בעזרת כל מיני כיולים או תוספת עוד סאבים ורמקולים....
שני הדברים ניתנים לטיפול, אבל זה ביחס ישיר לגמישות שלך לאפשר זאת.
אני גמיש (במגבלות הגיל), החדר שלי לא ממש. יש לי אפשרות להזיז את הסאב אולי 20 ס"מ ימינה או שמאלה. בפינת החדר מקדימה אין מקום מפני שהרמקולים עומדים שם. לפני הרמקולים לא סביר כי זה יחסום את הרמקולים. בצידי החדר זה יחסום את המעבר הצר שנותר. בפינה אחורית אחת יש דלת, אבל יש לי מקום לשים סאב בפינה השניה.
בקיצור, גם אני מכיר את התיאוריה של החשיבות של מיקום הסאב, אבל פרקטית זה לא אפשרי בחדר קטן וגם בחדרים גדולים יותר זה לא תמיד פשוט. בסוף 95% שמים את הסאבים משני צידי הסנטר כי רק שם יש מקום, אפילו שזה לא המיקום האידיאלי.
מה שאני חושב זה שאנחנו יוצרים בעיה בהכנסה של המון רמקולים לחדר ומנסים לפתור אותה בהוספה של סאבוופרים נוספים וכיולים למינהם. זה טוב לאנשי מכירות, לא ממש לתוצאה בחדר.
בקיצור, גם אני מכיר את התיאוריה של החשיבות של מיקום הסאב, אבל פרקטית זה לא אפשרי בחדר קטן וגם בחדרים גדולים יותר זה לא תמיד פשוט. בסוף 95% שמים את הסאבים משני צידי הסנטר כי רק שם יש מקום, אפילו שזה לא המיקום האידיאלי.
מה שאני חושב זה שאנחנו יוצרים בעיה בהכנסה של המון רמקולים לחדר ומנסים לפתור אותה בהוספה של סאבוופרים נוספים וכיולים למינהם. זה טוב לאנשי מכירות, לא ממש לתוצאה בחדר.
באורכי גל של תדרי סאב, 20 ס"מ זה לא הזזת בכלל.10/07/2024 12:34שמוליק_טל כתב: אני גמיש (במגבלות הגיל), החדר שלי לא ממש. יש לי אפשרות להזיז את הסאב אולי 20 ס"מ ימינה או שמאלה. בפינת החדר מקדימה אין מקום מפני שהרמקולים עומדים שם. לפני הרמקולים לא סביר כי זה יחסום את הרמקולים. בצידי החדר זה יחסום את המעבר הצר שנותר. בפינה אחורית אחת יש דלת, אבל יש לי מקום לשים סאב בפינה השניה.
מה שאני חושב זה שאנחנו יוצרים בעיה בהכנסה של המון רמקולים לחדר ומנסים לפתור אותה בהוספה של סאבוופרים נוספים וכיולים למינהם. זה טוב לאנשי מכירות, לא ממש לתוצאה בחדר....
אז אם יש לך אפשרות לסאב נוסף איפשהו זה יכול לעזור מאד.
גם להוסיף ספיגה פאסיבית.
ובסיום להשתמש במערכת כיול איכותית.
מניסיון שלי מה שרשמת במשפט האחרון לא נכון, כן כדאי להתאים את סוג הרמקול לחלל.
- יהלי ב
- חבר ותיק

יש לך מקום לסאב נוסף בקיר הצדדי. בכלל ההיתי נפטר מהזאב הגדול הזה לטובת זוג קטנים יותר, רצוי אטומים. אחד היכן שהסאב נמצא והשני או בםינה אחורית או באמצע החדר מתחת לפאנלים האקוסטים. עם כיון עי ה EVO האחרון, אתה תפתור את הבעיה של פיזור הבאס בקלות.10/07/2024 12:34שמוליק_טל כתב: אני גמיש (במגבלות הגיל), החדר שלי לא ממש. יש לי אפשרות להזיז את הסאב אולי 20 ס"מ ימינה או שמאלה. בפינת החדר מקדימה אין מקום מפני שהרמקולים עומדים שם. לפני הרמקולים לא סביר כי זה יחסום את הרמקולים. בצידי החדר זה יחסום את המעבר הצר שנותר. בפינה אחורית אחת יש דלת, אבל יש לי מקום לשים סאב בפינה השניה.
מה שאני חושב זה שאנחנו יוצרים בעיה בהכנסה של המון רמקולים לחדר ומנסים לפתור אותה בהוספה של סאבוופרים נוספים וכיולים למינהם. זה טוב לאנשי מכירות, לא ממש לתוצאה בחדר....
Arenda 1723 1s בדרך, סאב אטום ברמה טובה עם דרייבר גדול. מתוכנן להיות בפינה האחורית. כשיגיע אוכל לבדוק את ההשפעה של שני סאבים.10/07/2024 16:45יהלי ב כתב: יש לך מקום לסאב נוסף בקיר הצדדי. בכלל ההיתי נפטר מהזאב הגדול הזה לטובת זוג קטנים יותר, רצוי אטומים. אחד היכן שהסאב נמצא והשני או בםינה אחורית או באמצע החדר מתחת לפאנלים האקוסטים. עם כיון עי ה EVO האחרון, אתה תפתור את הבעיה של פיזור הבאס בקלות....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מערכת הכיול שלך יודעת להתמודד עם 2 סאבים נפרדים ?10/07/2024 18:57שמוליק_טל כתב: Arenda 1723 1s בדרך, סאב אטום ברמה טובה עם דרייבר גדול. מתוכנן להיות בפינה האחורית. כשיגיע אוכל לבדוק את ההשפעה של שני סאבים....
במידה ולא תדרש לבצע עבודת הכנה .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- יהלי ב
- חבר ותיק

זה סאב מצויין. אבל ממש לא ההיתי ממליץ לשדך לו סאב עם פורט. לי יש ארנדל 1S אבל מהסדרה הקודמת 1961 שעליו קבלתי דיל מעולה והוא עובד לצד שני SB2000 ישנים. ממליץ בחום שתנצל את הזמן ותקרא על תוכנת MSO כאן:10/07/2024 18:57שמוליק_טל כתב: Arenda 1723 1s בדרך, סאב אטום ברמה טובה עם דרייבר גדול. מתוכנן להיות בפינה האחורית. כשיגיע אוכל לבדוק את ההשפעה של שני סאבים....
https://www.andyc.diy-audio-engineering ... index.html
אתה מבצע מדידות לכל סאב בנפרד בכמה מקומות האזנה שאתה רוצה עי REW כולל שמירת תזמונים. ומזין את המדידות ל MSO ובוחר CURVE (הכי טוב זה קו ישר בין 10 ל 150 הרץ). עובר את ה WIZARD ונותן לו לרוץ כ רבע שעה ויש לי פילטרים מוכנים ל DSP היעד שכמובן עדיך MINIDSP 2X4HD שמשהו כאן עכשיו מציע למכירה. רק צריך מיקרופון UMIK1.
ה MSO אם מבוצע נכון, יכול להשאיר אבק ל DIRAC BASS CONTROL לפי המון השוואות שבוצעו.
אצלי הארדנל בפינה קדמית רחוק ממני ושני ה SB2000 קרובים בצידי שני הקירות קרוב למקום הישיבה, אחד לפני מימין והשני מאחור משמאל. זה יותר אסימטריה ויחד עם ה MSO אני מקבל היענות מושלמת ב 3 מקומות בספה עם פחות מ 6 דציבל סטיה מעלה ומטה שזה נחשב נדיר.
אגב סאב עם פורט עדיף להרחיק מפינות.
- יהלי ב
- חבר ותיק

נראה שיש לו רסיבר מרנץ. אודיסי עושה עבודה לא רעה בניהול שני סאבים אבל בגישה פשוטה של כיול עוצמות, ולאחר מכן כיול תזמונים (לא מופעים לכל תחום תדר בנפרד, אלא תזמון לפי תגובה להלם), ולבסוף מבצעת EQ במשותף לשני הסאבים שרק מנחית תדרים חריגים ושום תיקון עוצמה במשותף.10/07/2024 19:04istarmini כתב: מערכת הכיול שלך יודעת להתמודד עם 2 סאבים נפרדים ?
במידה ולא תדרש לבצע עבודת הכנה ....
ה MSO עושה כיול בגישה זהה ל DLBC. תיקון עוצמות, ואז תזמונים עי תגובה להלם, ולאחר מכן תהליך מורכב של ניסוי וטעיה של PEQ לאמפליטודה ומופע בנפרד במטרה לשטח את העקומה הממוצעת של מס מקומות ישיבה.
בגסה החדשה, אפשר להריץ PHASE 2 ז,א לאחר ש MSO מסיין ואתה טוען את הפילטרים. אתה מריץ REW מחדש ומעלה לה משוב ואז היא מבצעת תיקון סופי לאחר שהיא מבינה מה היה ניתן לתקן ומה לא.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מהתיאור שלך יש בחדר בעיקר Lfe בתדרים הנמוכים מאוד סביב 20 ומטה, לכן אתה מרגיש בעיקר ויברציות ופחות תדרים גבוהים יותר של כלי נגינה ואפקטים בסרטים.10/07/2024 9:07שמוליק_טל כתב: יש אצלי בעיה של חוסר באס בחדר קולנוע הביתי. הרמקולים הקדמיים שלי עם וופר 12", בנוסף יש לי סאב SVS2000 pro + סאב ימהאה 10". הרצפה רועדת אבל אין שום אימפקט של באס. החדר לא גדול 5.4X3.6 מטר, ככה שהיית מצפה ששני הסאבים ירסקו לך את העצמות, אבל לא. יש באס, אבל לא ממש באיכות טובה. במוסיקה ממש מרגישים את החוסר, אין את האימפקט של התופים או של גיטרה באס. בסרטים יש המון ויברציות, לא נעימות בעיקר, אבל אין ממש אימפקט בפיצוצים.
המסקנה שלי היא שאולי אנחנו רודפים אחרי תוצאה שאי אפשר להשיג בחלל קטן. אנחנו דוחפים המון רמקולים, מגברים וסאבים לחדר קטן והאינטארקציה בניהם לבין החדר פשוט יוצרת קקפוניה שאחר כך אנחנו מנסים לתקן בעזרת כל מיני כיולים או תוספת עוד סאבים ורמקולים....
איזה רסיבר זה?
אולי משהו בכיול שלך לא בוצע טוב?
סך הכל חדר של כמעט 20 מ"ר זה לא כזה קטן.