eSIM בקרוב אצל כולם?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ההבדל בניוד הוא כן משמעותי בשל העובדה שהוא מיידי עם eSIM. על מנת לנייד חברה צריך להרשם באתר, להזמין משלוח, לאסוף את הSIM הפיזי, להתקין, ולהשלים את התהליך. כל זה לוקח ימים.
לא מסובך אבל מספיק כדי לגרום למשתמשים לא נחושים לעבור - לוותר. המיידיות של התהליך הינו שיקול חשוב.
מפעיל סלולרי לא מוצא חן בעיניך? תוך דקה אתה עם מפעיל אחר במידה ומדובר ב-eSIM, המפעילים מאד לא אוהבים את זה
לא מסובך אבל מספיק כדי לגרום למשתמשים לא נחושים לעבור - לוותר. המיידיות של התהליך הינו שיקול חשוב.
מפעיל סלולרי לא מוצא חן בעיניך? תוך דקה אתה עם מפעיל אחר במידה ומדובר ב-eSIM, המפעילים מאד לא אוהבים את זה
Re: Re:
05/02/2024 10:11Arie10 כתב: אני כן בדקתי בזמנו...(איך אתה יודע שלא ?).
לגבי אייפונים פחות עניין אותי...אני לא נמנה עם הכת.
לגבי סמסונגים, כאמור, לא כל הדגמים תומכים ורק משנתונים מסויימים ומעלה. יש רשימה מסודרת, אני כמובן לא זוכר בפעל פה את כולה.
גם לבי הסינים בדקתי. מה שהיה רלוונטי לגבי משפחתי...שיאומי ברובם לא תומכים וזה נכון גם ל ONE+.
פה הסתיימה הבדיקה שלי !
אבל מה שעניין אותי לא פחות, הוא התמחור ופה כאמור לא מצאתי שום יתרון ל ESIM, אלא בדיוק ההיפך. ולכן אפילו שמכשיר הסמסונג שלי כן תומך ואין לי שום בעיה להגיש הוצאות על ESIM או על סים חו"ל...לא מצאתי שום סיבה להשתמש ב ESIM....
אני משתמש בסים פיזי אבל גם ב-eSIM, שהוא כמובן נוח במיוחד לנסיעות ומאפשר לי לרכוש את החבילה המתאימה ולהפעיל אותה מייד, במחירים זולים במיוחד ועם בחירה בין עשרות חברות שונות. הנה השוואה לדוגמה בין חבילות דאטה eSIM לאירופה:
https://esimdb.com/region/europe
אני יודע שיש אנשים שמשום מה מסרבים להשתמש בסים וירטואלי אבל זה פחות מעניין אותי... אני לא נמנה עם הכת.
כל הדגמים של אייפון שיצאו מאז אייפון 11 (כולל) תומכים בסים וירטואלי. דגמי סמסונג החל מ-S20 (כולל) תומכים גם הם.
וואן פלוס תומכים החל מדגם 11 (כולל).
פה הסתיימה הבדיקה שלי!
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Re: Re:
תודה על הלינק.13/02/2024 17:35Batnun כתב: אני משתמש בסים פיזי אבל גם ב-eSIM, שהוא כמובן נוח במיוחד לנסיעות ומאפשר לי לרכוש את החבילה המתאימה ולהפעיל אותה מייד, במחירים זולים במיוחד ועם בחירה בין עשרות חברות שונות. הנה השוואה לדוגמה בין חבילות דאטה eSIM לאירופה:
https://esimdb.com/region/europe
אני יודע שיש אנשים שמשום מה מסרבים להשתמש בסים וירטואלי אבל זה פחות מעניין אותי... אני לא נמנה עם הכת.
כל הדגמים של אייפון שיצאו מאז אייפון 11 (כולל) תומכים בסים וירטואלי. דגמי סמסונג החל מ-S20 (כולל) תומכים גם הם.
וואן פלוס תומכים החל מדגם 11 (כולל).
פה הסתיימה הבדיקה שלי!
Batnun
....
אני בהחלט מתכוון לבדוק אם יש משהו שמתאים לי.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מה יהיה עם מנויי ה-PREPAID טוקמן וכו' ?
היום אנשים מגיעים לדוכן בקניון, קונים סים ב-10 שקל, טוענים כסף ומדברים
(לא לכל האנשים במדינה יש חשבון בנק, יש הרבה סיבות - ילדים ונוער, מוגבלים בבנקים, מסורבי אשראי וכו')
מישהו יודע איך זה עובד בחו"ל?
יש e-sim פריפייד?
ואם יש - מישהו כזה הסיר את הפרופיל / חבילת פריפייד
איך הוא יקבל את אותו מספר בחזרה ללא שיש ברשותו כרטיס פיזי?
איך הוא מעביר את הפריפייד למכשיר אחר , אם הוא בעצם אנונימי ואין למפעיל הסלולר דרך לזהות את הלקוח?
היום אנשים מגיעים לדוכן בקניון, קונים סים ב-10 שקל, טוענים כסף ומדברים
(לא לכל האנשים במדינה יש חשבון בנק, יש הרבה סיבות - ילדים ונוער, מוגבלים בבנקים, מסורבי אשראי וכו')
מישהו יודע איך זה עובד בחו"ל?
יש e-sim פריפייד?
ואם יש - מישהו כזה הסיר את הפרופיל / חבילת פריפייד
איך הוא יקבל את אותו מספר בחזרה ללא שיש ברשותו כרטיס פיזי?
איך הוא מעביר את הפריפייד למכשיר אחר , אם הוא בעצם אנונימי ואין למפעיל הסלולר דרך לזהות את הלקוח?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
לא חסר בחו"ל תוכניות Prepaid עבור eSIM. בארץ זה גם יגיע, אבל עד שיגיע, אין שום מניעה שתמשיך לעבוד עם סים רגיל.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

אני אישית במנוי רגיל, לא צריך פריפייד
שאלתי באופן כללי, אם מישהו יודע איך זה יעבוד בפועל.
אגב, מה קורה אם המכשיר שעליו ה-e-sim מאוקטב נהרס
הדרך היחידה לאקטב מחדש זה להתקשר למוקד שירות, להזדהות מול נציג, ולקבל ממנו QR חדש למכשיר אחר?
שאלתי באופן כללי, אם מישהו יודע איך זה יעבוד בפועל.
אגב, מה קורה אם המכשיר שעליו ה-e-sim מאוקטב נהרס
הדרך היחידה לאקטב מחדש זה להתקשר למוקד שירות, להזדהות מול נציג, ולקבל ממנו QR חדש למכשיר אחר?
- elad919
- חבר פעיל מאוד

הגיוני
אבל תיארתי לעצמי שגם בכניסה לאתר של המפעילה, יהיה איזה 2nd step verification ב-SMS (כמו שיש למשל בגולן טלקום כדי להגיע לאיזור האישי)
ואותו קוד יגיע לאותו מספר e-sim שכרגע נמצא בתוך אותו טלפון מקולקל ואין דרך לשלוף ממנו את הסים כדי לאמת את הקוד שהתקבל
אבל תיארתי לעצמי שגם בכניסה לאתר של המפעילה, יהיה איזה 2nd step verification ב-SMS (כמו שיש למשל בגולן טלקום כדי להגיע לאיזור האישי)
ואותו קוד יגיע לאותו מספר e-sim שכרגע נמצא בתוך אותו טלפון מקולקל ואין דרך לשלוף ממנו את הסים כדי לאמת את הקוד שהתקבל
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אני עברתי שלשלום לesim.שלחו קוד QR ובזה נגמר המעבר.
לאחר מכן שולחים לך את במסרון את עדכוני האינטרנט
התקנה ובזה הושלם התהליך.
כך זה בפלא פון.
לאחר מכן שולחים לך את במסרון את עדכוני האינטרנט
התקנה ובזה הושלם התהליך.
כך זה בפלא פון.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
במכשיר סמסונג אנדרואיד ניתן להתקין מס' eSim לדעתי כ 5 עד 7 ...כמובן שבו זמנית יבחר רק אחד מהם ,04/02/2024 21:01oferlaor כתב: ברור שזה צריך להיות אבל המכשירים בארץ הם עם esim אחד, ולכן זה אומר שאם רוצים להשתמש בזה בחו"ל זה לא עוזר....
אפשר לבחור מי מהם ישמש ל דאטה ומי לשיחות ואסמס וכו'
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 15/02/2024 15:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
במכשירים החדשים של סמסונג (S24) וגוגל (PIXEL 7 ומעלה) ניתן להפעיל שתי תוכניות\קווים בו זמנית, גם כאלו שנמצאות על אותו eSIM.15/02/2024 14:55גלובל כתב: במכשיר סמסונג אנדרואיד ניתן להתקין מס' eSim לדעתי כ 5 עד 7 ...כמובן שבו זמנית יבחר רק אחד מהם ,
אפשר לבחור מי מהם ישמש ל דאטה ומי לשיחות ואסמס וכו'...
זה נקרא MEP (קיצור של Multiple Enabled Profiles). זה קיים גם באייפונים תחת שם אחר.
למה שזה יהיה שונה מההליך הקיים? אתה פשוט מצטרף לחברה שבחרת ובוחר לנייד מספר.15/02/2024 14:56גלובל כתב: מישהו יודע או ניסה ....
כשעוברים מחברת סלולר אחת לשניה והחיבור נעשה ב- eSim
איך מתבצע הליך ניוד המס' ? איך נשארים עם אותו המס' למרות שזה ניוד ב eSim...
זה לא משנה אם מדובר בSIM פיזי או ב-eSIM - בשני המקרים אתה צריך לאקטב אותו. פשוט ישלחו לך קוד QR במקום כרטיס SIM.
בפלאפון נעשה אוטמטית באמצעות הפעלת esim . בחברות אחרות יש תהליך הפעלת הניוד .15/02/2024 14:56גלובל כתב: מישהו יודע או ניסה ....
כשעוברים מחברת סלולר אחת לשניה והחיבור נעשה ב- eSim
איך מתבצע הליך ניוד המס' ? איך נשארים עם אותו המס' למרות שזה ניוד ב eSim...
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
אז אם אני היום בפרטנר או סלקום ורוצה לעבור לפלאפון ...15/02/2024 16:45or4558 כתב: בפלאפון נעשה אוטמטית באמצעות הפעלת esim . בחברות אחרות יש תהליך הפעלת הניוד ....
רק סורק QR של eSim ומיד עובר כולל המס המקורי שלי בפרטנר ?
כן ככה עשיתי בעצמי לפלאפון. וחברות אחרות יש צורך לבצע ניוד ובנוסף לסריקת קוד15/02/2024 17:47גלובל כתב: אז אם אני היום בפרטנר או סלקום ורוצה לעבור לפלאפון ...
רק סורק QR של eSim ומיד עובר כולל המס המקורי שלי בפרטנר ?...