LG GX פיקסלים שרופים *יש סוף טוב*
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
בהחלט יכול להיות
אני כמובן אעקוב אחרי זה, אבל היות וזה הסתדר והפאנל הגיע יחסית עם אחידות טובה וללא פיקסלים שרופים בכלל (לפחות לא שראיתי) החלטתי שאני אשאיר אותו , יש לי כמעט עוד 3 שנים אחריות ואני דיי שקט
אני כמובן אעקוב אחרי זה, אבל היות וזה הסתדר והפאנל הגיע יחסית עם אחידות טובה וללא פיקסלים שרופים בכלל (לפחות לא שראיתי) החלטתי שאני אשאיר אותו , יש לי כמעט עוד 3 שנים אחריות ואני דיי שקט
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אפשר הסבר על התהליך?03/08/2023 8:04yaronkle כתב: ניחוש שלי, הפאנל ביצע Pixel cleaning כשהמסך היה כבוי.
הוא מבצע את זה כל 200 שעות עבודה ברקע. אולי בפאנלים חדשים הוא לא הספיק בפעם הראשונה והמתין שיהיה כבוי...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
תהליך ה pixel cleaning?
בגדול המסך סופר לכל פיקסל כמה הוא עבד (זמן פלוס עוצמת אור). הנחת היסוד הוא שאנחנו רוצים שכל הפיקסלים יגמרו באותה רמה ולכן כל כמה שעות שימוש המערכת מפעילה את הפיקסלים שהיו פחות בשימוש בעוצמה שאמורה לקזז את ההפרש בינם לבין הפיקסלים שהיו בשימוש כבד.
בגדול המסך סופר לכל פיקסל כמה הוא עבד (זמן פלוס עוצמת אור). הנחת היסוד הוא שאנחנו רוצים שכל הפיקסלים יגמרו באותה רמה ולכן כל כמה שעות שימוש המערכת מפעילה את הפיקסלים שהיו פחות בשימוש בעוצמה שאמורה לקזז את ההפרש בינם לבין הפיקסלים שהיו בשימוש כבד.
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
בדקתי שוב גם היום בקפידה את הפאנל כולל שימוש בכל מיני patterns וכולל 5 precent grayscale בחושך מוחלט ולא ראיתי זכר לכלום.
אם היה ולו זכר קטן לא הייתי מקבל את הפאנל.
בשילוב עם זה שאין לו פיקסלים שרופים וכרגע הוא נקי לגמרי אין לי רצון להחליף אותו, אני בהחלט מניח שבוצע תהליך כלשהו מאחורי הקלעים של pixel cleaning או משהו כמו שהוסבר על ידי עופר לאור
אם היה ולו זכר קטן לא הייתי מקבל את הפאנל.
בשילוב עם זה שאין לו פיקסלים שרופים וכרגע הוא נקי לגמרי אין לי רצון להחליף אותו, אני בהחלט מניח שבוצע תהליך כלשהו מאחורי הקלעים של pixel cleaning או משהו כמו שהוסבר על ידי עופר לאור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
פאנל חדש דורש break in, תוך מספר שעות שימוש ו 1-2 מחזורי ניקוי אוטומטיים זה יעלם מעצמו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
ההסבר של @thecoolest מדוייק. פאנל חדש מהמפעל מגיע עם כמעט אפס שימוש ולכן נדרשות כמה שעות לפני שה dse נעלם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
פאנלים מסוג EVO התחילו להגיע בדגמי 2021. אצלי ב-C1 הוחלף פאנל מהרגיל ל-EVO.
אבל אני לא יודע אם LG עושה משהו דומה עם מסכים הישנים יותר. אצלי אפשר לראות את סוג הפאנל בתפריט טכנאי (WBC - ישן, WBE - חדש).
לא יודע אם זה אפשרי גם ב-GX.
אבל אני לא יודע אם LG עושה משהו דומה עם מסכים הישנים יותר. אצלי אפשר לראות את סוג הפאנל בתפריט טכנאי (WBC - ישן, WBE - חדש).
לא יודע אם זה אפשרי גם ב-GX.