מחפש לעבור לרכב חשמלי חדש. אני קלולס. צריך עזרה.

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
שם מלא: עזרא
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

דיברתי עם מישהו מהעבודה על הטסלה שלו. הוא אוהב את האוטו אבל היו לו הרבה תלונות האמת. מפריע לו הוויז והקארפליי והעברית והניווט גוגל הקיים. אפילו יותר מפריע לו האיכות גימור והרכבה הלא מוצלחת שאחרי שנה בלבד נותנת אותותיה בצורה חזקה. מפריע לו הגג שמבשל נוסעים בחום. מפריע לו הטווח. מפריע לו המזגן החלש.ֶ מפריעים לו המתלים. ומפריע לו השירות. מחד הוא שמח שלא רודפים אחריו עם טיפולי בדיקה מומצאים, אבל מאידך כשהוא עכשיו זה שצריך לרדוף אחריהם, אז התמונה מתהפכת. -נכנס לו ילד טיפש עם אופניים חשמליות לתוך השקע הטענה. דפק אותו לגמרי. כרגע האוטו מושבת שבועיים וחצי. כי אין מלאי חלקים. והשירות לא מוצא חן בעיניו.

הגילי גם לי מפריע שאין מבחני ריסוק. גם המושב האחורי מרגיש צפוף. לא התחברתי אליו. לא ביקשתי נסיעת מבחן אפילו.

BYD אטו 3 אם היה וו גרירה אולי הייתי מזמין כבר היום. נסעתי נסיעת מבחן ונהנתי. הרכב הזה יושב עליי בול. 4 שנות אחריות ו 8 על הסוללה. OTA קארפליי וויז חמש כוכבי בטיחות. טעינה יחסית מהירה. טווח יחסית סביר. גם אם נבטל את החסרונות של טסלה כפי שהוצגו לי, ונשים אותם בצד... ב BYD אומנם טיפול תקופתי פעם בשנה/שנתיים 600 שקל. -אבל הפער הכספי מטסלה 70 אלף שקל... לY דגם הכניסה בלבד. לא long range.
קשה לי למצוא הצדקות.

כמו שציינו כאן במחיר "מקביל" לbyd עושה רושם שmg זה המותג היחיד שאיננו טסלה ושמגיע עם אפשרות לוו גרירה. Mg4 לקחתי היום לנסיעות מבחן. פחות התלהבתי מאשר ה BYD. לא בנסיעה. ולא בנתונים/מפרט. אם כי מצא חן בעיני 5 שנות אחריות (8 לסוללה) והמחיר רכישה קצת זול יותר.

אבל מעבר לכך... אני פשוט לא מוצא אף אופציה אחרת בטווח מחיר הזה עם אישור לוו גרירה.

עצות? משהו שלא חשבתי עליו?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #22 

אוקיי אז ברור שאתה רוצה קרוסאובר עכשיו.. בגדול אין הרבה אפשרויות כרגע, האופציה היחידה שלך היא לחכות עד סוף השנה ולראות איזה דגמים חדשים נכנסים בטווח התקציב שלך ושיאפשרו וו גרירה. אם יש מבצע טוב כרגע אולי תוכל להוריד את הסקודה אניאק מ217 אלף למשהו שקרוב יותר ל200 אלף, למרות שאני לא בטוח לגבי וו גרירה (אם המצב ממש גרוע אולי במהשך השנה יוכלו להציע הנחות יותר טובות).

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #23 

01/07/2023 11:31  
Haimbin כתב:
אוקיי אז ברור שאתה רוצה קרוסאובר עכשיו.. בגדול אין הרבה אפשרויות כרגע, האופציה היחידה שלך היא לחכות עד סוף השנה ולראות איזה דגמים חדשים נכנסים בטווח התקציב שלך ושיאפשרו וו גרירה. אם יש מבצע טוב כרגע אולי תוכל להוריד את הסקודה אניאק מ217 אלף למשהו שקרוב יותר ל200 אלף, למרות שאני לא בטוח לגבי וו גרירה (אם המצב ממש גרוע אולי במהשך השנה יוכלו להציע הנחות יותר טובות).
...
תודה על התשובה.
היתרון של ה bdy אטו-3 בעיני על פני ה mg4 הוא לא רק בגלל תצורת הקרוסאובר, למרות שבהחלט דפקת אחד המסמרים המרכזיים על הראש.
להבנתי ב BYD יש תצורה מיוחדת של הסוללה שלא רק מודולרית מבחינת החלפת תאים תקולים, אלא גם עם מרווחי אוויר לצינון בין התאים: נשמע כמו משהו טוב אחרי שהתעניינתי קצת.
לbyd גם תא מטען גדול יותר מאשר ה mg4. באופן מורגש יותר מומנט. וגם כרית אוויר נוספת. זמני הטענה קצרים יותר DC ו AC.
כאמור אם היה אפשר לשים וו גרירה הייתי מזמין BYD כבר אתמול.
אוטו פרפקט.
לצערי ה-וו גרירה זה דיל ברייקר.

מבחינת סקודה אנאיאק: כאן זו קפיצת מחיר גדולה שמגיעה אותי להשוואות ולאזור חיוג של הטסלה Y.
הבנתי שיהיה על הסקודה בקרוב מבצע של חבר. -אבל גם אם אוציא אותה ב-205 אפילו (וזה דמיוני), אנחנו מדברים על פער של 20 אלף בלבד מדגם הבסיס של טסלה Y,
זה כבר פער שאני יכול להצדיק לטובת הטסלה בהנחה בטסלה זה "כלום טיפולים" ובצ'מפיון מוטורס, כידוע, מקסימום טיפולים ובמקסימום מחיר.

רוצה לומר:
פער של 70 אלף בין (נניח) אוטופיות התחזוקה של טסלה, לבין הbyd אטו-3, זה לא פער מוצדק. או פער שאני יכול להסביר.

אבל פער של 20 אלף בין אוטופיות התחזוקה של טסלה, לבין הסקודה שעובדתית היבואן יקר ובעייתי בטיפולים שלו: זה כבר פער כן מוצדק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #24 

נהגתי על BYD, נהגתי על ג'ילי ובסוף רכשתי טסלה מודל 3. חודש איתה ומרוצה בצורה הזויה, ומכיר אישית עוד 3 אנשים שעשו את אותה ההחלטה ומרוצים עד הגג.

192000 ויש לך חשמלית עם אפס טיפולים ב 3-4 שנים ראשונות (עוד כמה אלפים אם תרצה וו גרירה).

יש מספיק אנשים עם טסלה, עשה איתם סיבוב (אם אתה מצהפון מוזמן לבוא אלי), או גש למרכז שירות שלהם ותאם נסיעת מבחן. מומלץ.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

עם כמה שזה נשמע נדוש, יש טסלה ויש את כל האחרים.

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

תודה על התשובות.
ֿעוד לא קיבלתי החלטה. ואכן עוד לא עשיתי נסיעת מבחן על טסלה. (רק mg4 ו-byd)
יֿכול להיות שכשאעשה נסיעת מבחן גם על הטסלה דברים ישתנו - אבל אני בספק כי אני לא אדם עם חדוות נהיגה והנאה מתאוצות ופתיחות ברמזורים או בכבישים מעוקלים וכו׳.

ממבט קר, על נייר, מה שאני לא מבין זה:
מה בעצם הפלוס /מה היתרון של הטסלה 3 הנעה אחורית הדגם הפשוט ביותר בשווי 200k עם וו גרירה, לבין mg4 הנעה אחורית בשווי 155k?
-שניהם הנעה אחורית. שניהם 5 כוכבי בטיחות. ל mg אף 5 שנות אחריות ו-8 על הסוללה. יש וייז. יש ota. יש אפליקציה לשליטה מרחוק. יש קארפליי. אז מה הסיפור? שהיבואן של mg הוא דרעק שמכריח אותי לבוא לטיפול ׳סתמי׳ של 600 שקל לבדוק נוזל ווישרים פעם בשנה או 20 אלף קילומטר?
...על זה לשלם לטסלה 45 אלף שקל יותר כבר במחיר ההתחלתי?

כנל קרוסאובר byd ב 160 אלף שקל, מול הטסלה y דגם הבסיס ב 225 אלף שקל... -שואל בכנות לא בהתרסה. מה ה gain?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #27 

טסלה זה לא רק עניין של חוויית נהיגה. זה גם חווית משתמש שונה לגמרי מכל דבר אחר שיש היום בשוק.
אני חושב שעד שלא בודקים את זה לבד, קשה לתאר את זה במילים.

ממבט קר לטסלה יש מספר יתרונות:
- בטיחות הגבוהה בקטגוריה. יש היום המון רכבים שמדורגים ב-5 כוכבים, אבל רכבי טסלה מקבלים את הציונים הכי גבוהים לקטגוריה שלהם. החברה מבצעת ניתוח נתונים מתאונות שקרו לרכביה, וחלק מעדכוני התוכנה שהרכב מקבל כוללים גם שיפורי בטיחות. שינויים וכיוונים מדוייקים יותר לשיפור הבטיחות. ז"א שעם הזמן הרכב נהיה יותר ויותר בטוח.
- מערכות בטיחות אקטיביות שמדורגות הכי גבוה בעולם, ומתעדכנות ומשתפרות עם הזמן.
- אמינות מוכחת של מיליוני רכבים על הכבישים בכל קצוות העולם. אין סיפורים של חלודה ברכבים (כמו שהיו באוסטרליה לגבי ה-BYD), הרכבים מתוכננים מהיסוד להיות חשמליים (למשל הג'ילי לא).
- יעילות מערכת ההנעה. גם ברכבים חשמליים יש חשיבות לעניין היעילות. ככל שהרכב יעיל יותר, כך הוא צורך פחות חשמל לכל קילומטר וכך זה מקטין את הוצאות החשמל על טעינה.
- רשת טעינה של טסלה, הרשת הכי טובה ואמינה בעולם. בארץ היא גם הכי מהירה וגם הכי זולה (כמעט פי 2 מהמתחרים).
בנוסף חווית שימוש הכי פשוטה שיכולה להיות - plug and play. לא צריך להתעסק עם אפליקציות או צ'יפים או כל מני דברים אחרים.
- ובהמשך לסעיף הקודם, מהירות הטעינה של רכבי טסלה מאד גבוה. תוך כחצי שעה אפשר לקבל סביב ה-70% לסוללה, ובד"כ מספר דקות מספיק כדי להוסיף מספיק טווח כדי להגיע ליעד.
- לטסלה יש מערך מצלמות שמצלמות בזמן נהיגה באופן קבוע וגם מצלמות (אם תפעיל את זה) בזמן חניה.
- הרכב לא גניב.

- לא ידוע לי על אף רכב שרמת השליטה שיש ליצרן על המערכות השונות של הרכב מהאפליקציה שמשתוות לזו של טסלה.
- כנ"ל ה-OTA. זה שאפשר לעדכן את מערכת המולטימדיה של הרכב זה לא בהכרח תורם לך הרבה.
טסלה יודעת לתקן ריקולים דרך OTA. אין הרבה אחרים שיודעים לעשות דברים כאלה. עם זאת, אני לא יודע מה רמת האינטגרציה שמציעה MG, אבל אני דיי בטוח שזו לא אותה רמה שיש לטסלה.
- לטסלה אין WAZE. יש אנשים שמתבכיינים על זה כל היום, אבל ב-99.5% מהכבישים בהם אני נוסע בד"כ לא נתקלתי בבעיה עם מערכת הניווט המובנית שיש בטסלה. מניסיוני היא גם מדוייקת מאד בנוגע להערכת זמן נסיעה ורמת הטעינה איתה תגיע ליעד.
המפות יכולות להיות קצת לא מעודכנות, ואז שכונות\כבישים חדשים אולי לא יהיו ממופים כמו שצריך. במקרה הכי גרוע, שים WAZE בטלפון וזהו.
את הטסלה אפשר לחבר לטלפון בבלוטות' או להשתמש במגוון אפליקציות המוסיקה המובנות, כולל אפל מיוזיק.
יש גם כל מני דרכים עקיפות לחבר את הטלפון לרכב עם קאר-פליי, אבל אישית לא הייתי מתעסק עם זה.
עם טסלה אתה לא משלם ליבואן שעושה עליך חבילה. תחשוב שאם מחיר הרכב הוא X, לפחות 10% מזה הולך ליבואן. אצל טסלה אין לך את זה, הרכב אומנם יקר יותר, אבל אתה לא מאכיל אוכלי חינם בשרשרת אספקת הרכב.

אפשר לנסות להשוות את זה לסמארטפון בסיסי כמה דורות אחורה מול אייפון מדגם היי-אנד הכי חדש. שניהם יעשו את העבודה, תוכל לקבל ולהוציא שיחות, תוכל להשתמש באפליקציות. אבל חווית המשתמש תהיה שונה.
הייתי אומר שכדאי לחשוב למה הרכבים האלה שאתה מסתכל עליהם כל כך זולים, אולי יש לזה סיבה.

אני מציע שפשוט תקבע נסיעת מבחן, תגיע ותראה בעצמך.
אני מכיר אנשים שמיד לאחר נסיעת המבחן פשוט עשו הזמנה מבלי לחשוב יותר מדי.
מבין שהמצב הכלכלי היום בשוק לא משהו, ולכן שוקלים האם באמת "שווה" להוציא את האקסטרה כסף על על רכב או מסתפקים במשהו זול יותר.

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

תודה על התשובה המפורטת. לא מובן מאליו.
נֿעשה נסיעת מבחן ונחליט.

שאלת ה-האם לחסוך איפה שרק אפשר או לא, בתקופה כזו עמוסה פיננסית: היא היא בדיוק הדילמה. בין השורות נגזר מהודעותי בקלות. אני מניח. :)

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2545
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #29 

סיכום לא רע, אבל הדבר החשוב (אולי ביותר) לא נאמר וזה שמירת הערך !
כנראה שהטסלה תשמור על ערכה יותר טוב מ MG וכנראה גם מה BYD. למרות שיצרן טסלה עושה (כמעט) הכל כדי לרסק את זה.
ולראיה חברות הליסינג, שהיום מתמחרות את הטסלה במחירים הזויים וזאת רק בגלל משחקי המחירים של היצרן.

אני חושב שטסלה מתחרה נכון להיום ביונדאי/קיה, שכנראה מתקשות להוריד מחירים.
טסלה לא מתחרה ב BYD וגם לא ב MG, כי היא לא מסוגלת לרדת למחירים שלהן...למרות שההבדלים בין הרכבים לא משמעותיים מספיק ולכן גם רואים מספרים הולכים ועולים של BYD ו MG.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #30 

טסלה אכן עושה הכל כדי להוריד את המחירים, ובכך להגדיל את מספר האנשים שיכולים להרשות לעצמם לעבור לטסלה.
בכל אופן, צריך לזכור שבלאי ברכבים חשמליים שונה מבלאי של רכבי בנזין\דיזל. ואמורים להחזיק הרבה יותר מרכב ICE "סטנדרטי".
כל העניין הזה של החלפת רכבים כל שנתיים שלוש מאד בזבזני, ועם רכבים חשמליים שאמורים להחזיק יותר זמן, אני מקווה שהתופעה הזו תקטן.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2545
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #31 

טסלה עושה הכל כדי להשיא רווחים לבעלי המניות שלה ! הם לא ייחודיים בזה. ככה נוהגת כל חברה (ובמיוחד חברה ציבורית).

החלפת רכבים זה ענין של "התחדשות".
אנשים מחליפים רכבים כי הם יכולים ! יש כאלה שיכולים כל שנתיים, אחרים כל ארבע.
חלק קונים חדש ומוכרים אחרי שנתיים וחלק אחר קונה משומש (בן שנתיים) ומחליף לאחר עוד מספר שנים. הכל עניין של תקציב וזמינות של כסף.
כשהריבית עולה- זה מקשה על כולם, ובמיוחד על אלה שהפרוטה לא מצויה בכיסם.
בארץ 50% לפחות מהמכירות היו עם הלוואות...מעניין יהיה לראות את השפעת הריבית על שוק הרכבים.
היצרנים לא קיימים כאן כדי "לקצר" את אורך החזקת הרכב שלנו...בדיוק ההיפך. כל יצרן מחפש דרך להוציא משהו חדש כדי שתיכף ומיד אנשים ירוצו להחליף...וזה נכון לכל שוק ולא רק לרכבים !

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #32 

טסלה כמובן צריכה להטיב עם בעלי המניות, אבל זה לא מה שהיא תמיד עושה.
תראה כמה תלונות ותביעות יש נגד מאסק ונגד טסלה על כל מני מהלכים או דברים אחרים.
המטרה של החברה היא להאיץ את המעבר לאנרגיות מתחדשות. העובדה שהיא מצליחה בנוסף לזה גם להיות החברה הכי רווחית בעולם בתחום ייצור סדרתי של רכבים זה רק "בונוס".
תראה את מה שקורה עכשיו בארה"ב עם פתיחת רשת הטעינה של טסלה לשאר היצרנים.
אני בטוח שחלק משמעותי מהעניין היא גישה לכספי ה-IRA, אבל עם המהלך הזה בעצם החברה מוותרת על אחד מהאסים הכי גדולים שלה.
מעבר לזה, אין סתירה בין שתי הטענות. ככל שהרכב נגיש יותר, כך יותר אנשים יכולים להרשות לעצמם לקנות אותו. יותר מכירות = יותר רווחים -->השפעה חיובית על המניה.

אבל בוא לא נכנס לדיון על זה כאן, כי זה לא הנושא.

בנוגע לרכבים חדשים שאנשים קונים כל שנתיים שלוש. אז אנשים בארץ ומדינות אחרות התרגלו להחליף רכבים כל הזמן כי אחריות לרכב לרוב היא כמה שנים, ואז אנשים לא רוצים להתעסק בתקלות. בנוסף, כל כמה שנים לרוב יש מתיחות פנים או דגם מחודש. בעולם של טסלה ההבדלים בין הדגמים הישנים לחדשים מבחינת המשתמש הוא לא יום ולילה. במודל 3 היתה מתיחת פנים פנימית בסוף 2020. היו שינויים מאד שימושיים, אבל לא משהו שמצדיק החלפת רכב.
עקב אמינות גבוהה יותר, אין סיבה להחליף רכב סתם כי הוא "כבר ישן". יקח כמה שנים וחלק מהאנשים יפנימו את זה.
עם כל היתרונות של רכבים חדשים וחסכוניים ו\או חשמליים, עדיף להשאיר רכב ישן-תקין על הכביש לתקופה ארוכה יותר מאשר לייצר רכב חדש (מבחינת פליטות).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #33 

נכתבים כאן דברים מופרכים שמנותקים מהמציאות.
עולם הרכב החשמלי ספציפית, מתפתח ה-ר-ב-ה יותר מהר מאשר עולם הרכב השמרני. הקפיצות, אצל הסינים אבל גם אצל יונדאי ואחרים, הן גדולות. סתם דוגמה קטנה- ג'ילי בלי קאר פליי, ג'ילי עם - זה דבר גדול (אלא אם כן יש לך טסלה ואז ברור שכל עניין הוויז הוא התבכיינות של פזנטס).
אחד הגורמים שמניעים אנשים לרכוש רכב חדש, הוא שהם רואים רכב חדש ומתקדם יותר מול העינים. צריך להבין שרכב הוא הרבה יותר מאמצעי תחבורה. עבור הרבה (מאוד) אנשים זו הדרך להחצין את הסטטוס החברתי והכלכלי שלהם, ובמידה רבה את הזהות שלהם.
אני נוהג בטסלה זה אומר משהו לאנשים. אני נוהג בקיה ספורטאז זה אומר משהו לאנשים (עד לפני מספר שנים -הצלחתי להגשים את חלום ה"ג'יפ" ב 139 אלף שקל). זו גם הסיבה שבין דגם לדגם היצרנים עושים מתיחות פנים עם שינוי חיצוני. זו גם הסיבה שאפל משנה את השוליים של האייפון כל כמה דגמים - כדי שתוכלו לראות שיש לאחרים חדש יותר, או כדי שתוכלו להראות לאחרים שיש לכם חדש יותר.
רגש ותדמית עצמית הוא גורם לא פחות מאדיר בהחלטה על קניית רכב.
כבר ראינו בדיון אחר כל מני שיחות על המודל החדש שיהיו לו פנסים כאלה ולא אחרים. זה אכפת לאנשים.
מי שהפרוטה בכיסו, לא יחזיק לדעתי רכב חשמלי לאורך זמן ארוך יותר מאשר רכב רגיל. בעיקר בגלל שהוא יכול להחליף ולהראות לכולם שיש לו אוטו חדש.
נזכיר גם שבשנות השמונים שינו את שיטת המיספור בארץ כך ששתי הספרות האחרונות ייצגו את שנת היצור. הדבר הזה החזיק בערך חמש שנים בגלל שזה (בין השאר) גרם לאנשים לטרוף של קניית רכב חדש, ואז אנשים רבים קנו ד'אציה, סיטרואן BX כדי שיהיה להם מספר חדש וכולנו יודעים איך זה נגמר. אגב סיבה נוספת ולא קשורה היא שמבחינת המשטרה אנשים זכרו רק את שתי הספרות האחרונות של הרכב.

טסלה הצליחו ליצור חיבור ריגשי מטורף לגמרי של הלקוחות שלהם למכוניות שלהם, זה הישג ששוה מיליארדים, לי אישית אין ספק שרבים יחליפו גם אחרי פחות משלוש שנים, כי יצא אייפון חדש. בדיוק מהסיבה הזו צריך מאוד להזהר מהמלצות על טסלה שבאות מטסלאים. חלק מהטקסטים הם מופרכים והזויים על סף הדתיות. אנשים משלמים 240 אלף על רכב וכשהמחיר יורד ל 190 יש להם הסברים באמת מדהימים על כמה כל זה בכלל לא דפק אותם.

לקונה שפתח את השרשור אני מציע שיחליט קודם איזה סוג רכב הוא רוצה - פרטי, SUV וכו', ומשם ייקח את ההחלטה. ההתלבטות בין BYD לטסלה היא בעיני לא נכונה כי מדובר על רכבים מקטגוריה שונה.

מכייון שדובר פה רבות על נפלאות הטסלה, נזכיר גם את הצד השני:

פריסת מרכזי שרות אווירירית.
מחסור מתמשך בחלפים, מה שמשבית לעיתים רכבים לשבועות שלמים.
חווית קבלת רכב לא טובה. זוג חברים קרובים שלי נקראו לנמל אשדוד בתאריך מסויים, וכשהגיעו לשם הוסבר להם שהרכב יגיע בעוד חודש. אמיתי לגמרי.
כמות אסטורונומית של דיווחים על כשלים של בקרת איכות. משטחים עקומים, מרווחים לא אחידים בין משטחים. הרשת מלאה בתמונות ומוזמן לחפש.
תסתכלו על האיש החמוד הזה ואיזו פרנסה הוא https://www.blitshtein-law.com/%D7%A2%D ... %9C%D7%94/
תא נוסעים מינימלסיטי שהכל נשלט בו ממסך אחד, עם כל היתרונות והחסרונות של זה.
אין ספידומטר מול העיניים.
וכמובן
העדר קארפליי. העדר וויז מובנה. תראו לי בעלים של טסלה שלא רוצה וויז מובנה. כמובן שכל מי שכן רוצה קארפליי הוא מתבכיין.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 06/07/2023 16:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #34 

06/07/2023 11:11  
TheCoolest כתב:
טסלה אכן עושה הכל כדי להוריד את המחירים, ובכך להגדיל את מספר האנשים שיכולים להרשות לעצמם לעבור לטסלה.
בכל אופן, צריך לזכור שבלאי ברכבים חשמליים שונה מבלאי של רכבי בנזין\דיזל. ואמורים להחזיק הרבה יותר מרכב ICE "סטנדרטי".
כל העניין הזה של החלפת רכבים כל שנתיים שלוש מאד בזבזני, ועם רכבים חשמליים שאמורים להחזיק יותר זמן, אני מקווה שהתופעה הזו תקטן.
...
נראה שבשנים האחרונות נושא הבלאי המכאני הוא הפחות בעייתי כי דווקא דגמי רכב ותיקים יותר של יצרנים ספציפיים חיים בכיף 15 שנה ויותר כמעט ללא עלויות חריגות מעבר לעלות הטיפול השגרתי. ודווקא בדגמים החדשים יותר צצים תקלות מוזרות כתוצאה מריבוי מערכות אלקטרוניות שגם הרבה יותר קשה לאבחן.

לפחות על הנייר במפרטים נראה שיש מגוון מערכות בטיחות ואחרות (בקרת שיוט, בקרת היגוי, זיהוי שטח מת, זיהוי רכב חוצה, בלימת חירום וכו..) ועשרות\מאות סנסורים שקשורים אליהם שכל אחד מהם אפילו אם לא קריטי בפני עצמו עלול להשבית את הרכב.
לא יודע איך ואם בטסלה הצליחו לצמצם את זה אבל זה עקב האכילס של דגמי הרכב החדישים יותר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #35 

@gildmor
בטסלה יש מצלמות ובחדשות עם HW4 יש גם ראדר (שלא בטוח אם הוא בשימוש כרגע), כל זה עובר דרך המחשב הראשי של הרכב. החלקים מתחברים ישירות למחשב.
כשיש בעיה באחת המצלמות, אז המערכת עלולה להיות מוגבלת או מבוטלת, למיטב הבנתי זה לא משבית את הרכב. אם המחשב מתקלקל, אז הרכב מושבת בכל מקרה.

ואני חושב שאתה צודק, ריבוי המערכות האלקטרוניות זה בהחלט פתח לבעיות. עם זאת, ברגע שמדובר במערכות שכבר השתפשפו ו\או כאלה שניתנות לעדכונים, בד"כ זה לא כזה בעייתי. זו אחת הסיבות שהזכרתי שלטסלה יש מיליוני רכבים שכבר שנים על הכבישים, עם אמינות דיי מוכחת.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #36 

06/07/2023 16:22  
TheCoolest כתב:
@gildmor
בטסלה יש מצלמות ובחדשות עם HW4 יש גם ראדר (שלא בטוח אם הוא בשימוש כרגע), כל זה עובר דרך המחשב הראשי של הרכב. החלקים מתחברים ישירות למחשב.
כשיש בעיה באחת המצלמות, אז המערכת עלולה להיות מוגבלת או מבוטלת, למיטב הבנתי זה לא משבית את הרכב. אם המחשב מתקלקל, אז הרכב מושבת בכל מקרה.

ואני חושב שאתה צודק, ריבוי המערכות האלקטרוניות זה בהחלט פתח לבעיות. עם זאת, ברגע שמדובר במערכות שכבר השתפשפו ו\או כאלה שניתנות לעדכונים, בד"כ זה לא כזה בעייתי. זו אחת הסיבות שהזכרתי שלטסלה יש מיליוני רכבים שכבר שנים על הכבישים, עם אמינות דיי מוכחת.
...
אין בטסלה מערכות שהן עצמאיות כמו לבלימת חירום? סתם לוקח כדוגמה כי אצלי אני שם לב בוודאות שהבלימת חירום עובדת בלי קשר בכלל למערכת של בקרת שיוט שגם לה יש שליטה על הבלמים. רק שבבקרת שיוט יש פיספוסים, או באגים או מגבלות של החיישן הספציפי שבתנאים מסויימים לא מזהה שהוא מתקרב לרכב נייח ולא מאט ואז הבלימת חירום נותנת התראה ובהמשך גם בולמת אם יש צורך. מצד אחד טוב שזה מערכת נפרדת שפועלת עצמאית ויותר אמינה, אולי גם סוג של מערכת סטנדרטית, מצד שני מוסיף עוד מורכבות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #37 

המצלמות מחוברות ישירות למחשב ה-FSD (המחשב קיים בכל רכב טסלה, ורק התוכנה נעולה\פתוחה לשימוש FSD מלא).
האוטופיילוט וכל מערכות הבטיחות הן בתוכנה שמחשב ה-FSD מריץ. מדובר באינטגרציה מלאה בין החומרה שטסלה פיתחה לבין התוכנה שטסלה פיתחה.
אם זה מעניין אותך, יש סרטונים ביוטיוב בהם אפשר לראות איך המחשבים ברכב בנויים. יש לוח אחד עבור המולטימדיה + לוח שזה מחשב ה-FSD שאליו כל המצלמות והראדר מתחברים.

Ezra.T פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #38 

@nir11 תודה על התשובה
רק לחדד, בעניין הקרוסאוברים ההתלבטות היתה byd אטו-3 רק מול הטסלה Y אבל גם זו לא ממש התלבטות, כי הטסלה Y היא מעבר לקצה התקציב שלי.

בשורה התחתונה,
למעשה התלבטות היא בין mg4 במחיר 156 אלף בלבד והרבה אוויר פיננסי לנשימה, -לבין טסלה 3 דגם הבסיס שעם הוו גרירה תעלה לי כמעט 200 אלף... ולמעשה תציב אותי על סף גבול היכולת הפיננסית.

בגלל שמאוד אהבתי את ה byd אטו-3 הן מבחינת מפרט והן בנהיגת מבחן, אך אין לו אפשרות לוו גרירה (וזה דיל ברייקר), התחלתי לגלגל בראש את הרעיון של byd ב 158אלף נמכרת כרגע, ובעוד 40-30 אלף נוספים לקנות עוד רכב בנזין משומש קטן ופשוט עם וו גרירה רק לימים שאני צריך עגלה. -אבל זה כנראה רעיון מטופש/חולמני מידי ויש לו מתנגדת בדירקטוריון ;)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #39 

לניר יש דעות חזקות מאד נגד טסלה. לפני שאתה עושה החלטה סופית, תעשה נסיעת מבחן ותראה בעצמך.
שים לב שהמודל 3 זה רכב דיי נמוך, גם מבין הסדאנים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #40 

07/07/2023 17:16  
TheCoolest כתב:
לניר יש דעות חזקות מאד נגד טסלה. לפני שאתה עושה החלטה סופית, תעשה נסיעת מבחן ותראה בעצמך.
שים לב שהמודל 3 זה רכב דיי נמוך, גם מבין הסדאנים.
...
יש לי דעה מאוד מאוזנת ונטולת הטיות על הטסלה. אתה מוזמן לקרוא הודעות שלי ולמצוא שם הרבה ביקורת חיובית על טסלה. אני אינני מוטה.
לעומת זאת יש פה קהילה שלמה של בעלי טסלה שלא מוכנים לשמוע שום מילה שלילית על טסלה ומביאים טיוענים לעיתים באמת מגוחכים למה שום דבר לא שלילי בטסלה, כולל הצדקה של קניית מודל שלוש ב 240 וז ירידת מחיר ל190 שיום אחרי הירידה, משהו שלא משפיע על הבעלים.
אני כבר מתחיל להרגיש כמו חכ ערבי שחיייב לגנות כל פיגוע טרור במובן הזה שאני חייב להגיד גם דברים טובים על טסלה.
אני מתמקד אך ורק בעובדות ,לא ברגשות. כל מה שכתבתי מאושש על ידי מקורות רבים ברשת, למשל רמת האיכות הירודה. תראה לי עוד רכב בישראל שעורך דין עושה ביזנס מתביעות מייד לאחר קניית טסלה? גם לו כמוני יש משהו נגד טסלה?
דרך אגב, היום קראתי איפשהו שתריסי המזגן בטסלה לא ניתנים לכיוון ידני אלא רק דרך המסך באופן חשמלי? זה נכון? אם כן - אפשר למצוא הסבר למה זה בהחלט עדיף ויותר טוב? אני חושב שראיתי את זה בביקורת על מכונית MG מדגם חדש. אם טעיתי העמידו אותי במקומי.

ההתלבטות בין BYD לבין מודל Y נטולת הגיון כלכלי, מדובר על שתי קטגוריות שונות לחלוטין.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”