גם, אם אתה מתכוון בקרוב או אפילו יותר ברחוק להיות בחבילות אלה, אתה תגלה שהן רוב הסיכויים פשוט לא זמינות בשבילך, לפחות לא בתשתית של פרטנר, סלקום או הוט.16/04/2023 0:33vivi כתב: @sys_adminלא שאני מתכוון בקרוב להיות בחבילות האלה של ה-5gb אבל מעניין אותי לדעת איזה ציוד נדרש לזה?
1. כבל CAT6A ומעלה?
2. כרטיס רשת תומך במחשב?
3. ראוטר ומתג תומך.
שכחתי משהו?
יכול להעריך פחות או יותר עלות של הציוד ושדרוג של זה?...
אבל, למשל, אם אתה נמצע באחד המיקומים שבו מתבצע ניסוי כזה של בזק, דבר שקיים כבר יותר משנה, אבל בקני מידה קטן ביותר, אז הסוג הציוד ומחירו גם יהיה תלוי לגמרי במה שאתה צריך, מה שאתה רוצה ומה מוכן לשלם. איזה התקני רשת אתה רוצה לחבר עם חיבור של 10G? יש לך למשל מכשיר NAS שיש לו אפשרות לחיבור זה? יש לו כבר כרטיס רשת כזה או שאתה צריך להוסיף אותו? יש לך מספר מחשבים נייחים שאתה רוצה לחבר עם חיבור של 10G? יש לך נקודות גישה עם מהירות מתאימה? כמה נקודות של 10G אתה צריך בכלל? האם זה 8 נקודות?, 16?, 24? 48? יותר? זה מה שיקבע את סוג המתג, כמות הפורטים בו ואת המחיר שלו. גם סוג הנתב והמחיר שלו יקבע לפי מה יהיו סוגי ואופי השימוש שלך בחיבור זה? אתה הולך להשתמש בתוכנות עם מאות ואלפי sessions ממחשב בודד, כפי שזה נהוג בשימוש ב torrents למשל? אתה נדרש לשימוש של VPN גמיש בנתב זה במהירות המדוברת?
אבל, אם מדובר למשל על חיבור של במחשב נייח בודד שיתחבר במהירות זו לרשת ובכדי לראות בו את המחוג של SPEED TEST מגיע קרוב ל 10G או למה שמוגדר בחבילה זו, מספיק יהיה לך לקבל מהספק את הציוד קצה שכולל ONU מובנה בנתב, יציאה אחת או שתיים של 10G במתג שגם מובנה בו והטכנאי שיתקין לך את המכשיר זה ליד המחשב גם יספק כבל רשת מתאים באורך של עד 1.5 מטר לגמרי בחינם. ואם אין לך במחשב כרטיס רשת של 10G ולא תרצה לשלם עליו כחלק מהחבילה שהספק מציע, אז תוכל לרכוש אחד כזה במחיר של החל מ 105 ש''ח , אפילו של INTEL ואפילו עם שני פורטים של 10G כל אחד. למשל מכאן: https://www.aliexpress.com/item/1005004928656696.html
רוצה כרטיס רשת יותר הגיוני ולא כזה עתיק, עם יותר אפשרויות offloading, אז יש כזה גם, וגם מ aliexpress. כמובן כבר במחיר יותר גבוהה, כזה למשל מסוג שאני משתמש בו כבר כשש שנים בבית:
https://www.aliexpress.com/item/32908340800.html
כך שכפי שאתה יכול להבין, יש דברים לכל מטרה, לכל שימוש ובכל מחיר שתרצה.