ספק מומלץ לגיימינג
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
גם אני הייתי מחובר מיום שישי עד שני עם חשבון פרטנר, שם משתמש וסיסמא של פרטנר אבל ה zte היה רשום על בזק בינלאומי.
כשהתנתקתי מבזק בינלאומי נפל האינטרנט והייתי צריך לאקטב מחדש מול פרטנר.
יכול להיות שבזק בינלאומי לא משחררים אוטומטית כשמגיעה בקשת ניוד.
יכול להיות שפרטנר עדיין לא משופשפים בזה ולא ניידו את ה zte אליהם כמו שצריך
כשהתנתקתי מבזק בינלאומי נפל האינטרנט והייתי צריך לאקטב מחדש מול פרטנר.
יכול להיות שבזק בינלאומי לא משחררים אוטומטית כשמגיעה בקשת ניוד.
יכול להיות שפרטנר עדיין לא משופשפים בזה ולא ניידו את ה zte אליהם כמו שצריך
חבילת גיימר של בזק בינלאומי? זה עדיין קיים? הנציגת שירות אמרה לי ביום חמישי שהם לא מספקים את זה יותר.21/09/2024 19:22yaronkle כתב: סיכום אחרי שבוע: פינגים בפרטנר ללונדון בממוצע בין 80 ל 105 כאשר הכי גבוהה 160.
לצערי פרטנר לא ברמה של חבילת גיימר של בזק בינלאומי....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
יכול להיות שכבר לא משווקים אותה. זה מה שהיה לי עד לפני שבוע.21/09/2024 20:11Jekyll כתב: חבילת גיימר של בזק בינלאומי? זה עדיין קיים? הנציגת שירות אמרה לי ביום חמישי שהם לא מספקים את זה יותר....
'בשביל הספורט' שלחתי היום הודעה לבזק בנלאומי על הצטרפות לאינטרנט הפרטי דרך הפייסבוק מסנג'ר וקיבלתי הצעה של 160שח לאינטרנט
+100שח דמי התקנה ו'נתב עלייך'
כשאמרתי שהחודש כבר קיבלתי הצעה בטלפון ל130שח,הנציגה הגיבה לי שאתמול היה עדכון מחירים, לא אמין ודי הזוי חייב לומר.
אגב, לא פייבר בכלל, חבילה "עד 100מגה"
אבחן זאת שוב בשבוע הבא בטלפון.
+100שח דמי התקנה ו'נתב עלייך'
כשאמרתי שהחודש כבר קיבלתי הצעה בטלפון ל130שח,הנציגה הגיבה לי שאתמול היה עדכון מחירים, לא אמין ודי הזוי חייב לומר.
אגב, לא פייבר בכלל, חבילה "עד 100מגה"
אבחן זאת שוב בשבוע הבא בטלפון.
לא קיים. אבל גם כשהיה קיים, הבדלים היו ממש זעירים עד בלתי מורגשים, מניסיוני לפחות.21/09/2024 20:11Jekyll כתב: חבילת גיימר של בזק בינלאומי? זה עדיין קיים? הנציגת שירות אמרה לי ביום חמישי שהם לא מספקים את זה יותר....
אוקי, אז... עדכון קטן. אחרי חצי בוקר, הצלחתי להתחבר לבזק בנלאומי בהצלחה;
זה לקח בערך שעתיים ו2 שיחות שונות. חייב להגיד שצריך להכין הרבה סבלנות כי השירות מאוד איטי. והattitude של הנציגות קצת מזכיר את ביטוח לאומי, תשובות קצרות וחד משמעיות.
שיחה ראשונה הייתה קצת איטית ועקשת; הנציגה ניסתה לשכנע אותי להשאר בבזק b1000 ולא הבינה למה לי בכלל לעבור אליהם כי אני גם אשלם יותר. זאת טקטיקה ששמעתי מהם גם בסוף 2022, כשלא עזר לה והתחלנו בתהליך כיביכול, אמרה שהמנוי שלי בבזק לא קיים כדי לנייד. מה שכן, המחיר היה 130שח-- אותו מחיר ששמעתי מוקדם יותר החודש.
בשונה כאמור מהמחיר שניתן לי אמש דרך הפייסבוק מסנג'ר (160שח) כך שלא היה עדכון מחירים או משהו כזה.
בשיחה השניה, עם נציגה אחרת, עשתה את אותו התהליך ושאלה את אותם השאלות, אבל הפעם הצליחה לנייד, המחיר היה גם הרבה יותר נמוך באותה החבילה (עד 100מגה)-- כ-110שח, וללא דמי התקנה. אלא אם כן אני רוצה להעביר גם את הטלפון אליהם ואז 150שח לנקודת טלפון בזק בנלאומי.
אציין לטובה שיכולתי ,כמו בפרטנר, לבחור את שם המשתמש שלי בהתחברות בנתב כמו פעם. its the little things.
לאחר שסיימתי איתה לא נשלח לי הסיסמא להתחברות והיא הייתה צריכה להעביר אותי לתמיכה ואז בתמיכה היא שלחה אליי את ההודעה עם הפרטים, רק שלא ידעה להגיד מה הסיומת של בזק בנלאומי (@014),שאלתי כי הרי היו שינויים ברמת הלקוח הפרטי ואולי השתנו דברים, בדקה הרבה זמן וכשחזרה אמרה שלא צריך בכלל אלא רק השם משתמש ו"את האמת אנחנו לא נותנים כל כך שירות לנתב פרטי"...
אז התחברתי... איפוס קטנטן לראוטר ונכנסתי לבדוק קצת את העניינים במשחקים וללא ספק מורגש. שיפור מיידי, חד משמעית, מרגיש קצת יותר smooth אבל לא משמעותי. style לעבור ממסך 144hz ל240hz. אני לא חושב שזה רק latency אלא גם אולי מסנן רעשים או פחות jitter, כי אין מצב ש15ms בערך יתנו הבדל די מורגש.
מממוצע של 85-90ms לייטנסי אצל בזק b1000 ,לממוצע של 70-75ms באירופה במשחק ow2. פייר? לא יודע אם זה שווה חצי בוקר של יום שישי. אבל לפחות אשלם פחות מהמחיר בבזק b1000 והשיפור לחיוב.
עריכה2: שמתי לב גם בשיפור האיכות הצפייה בapple tv/yes+ בצפייה בערוצים, פחות מפוקסל. מעניין איך זה קשור בכלל, אבל השתפר יופי
עריכה3: שיחקתי קצת פורטנייט עם הדודנים הקטנים, פה יש פחות שיפור דווקא, שרתים באירופה והפינג נמוך 58-63, לפני זה היה יותר סביב באיזורי ה-60ms אבל גם מגיע ל59 פה ושם.
זה לקח בערך שעתיים ו2 שיחות שונות. חייב להגיד שצריך להכין הרבה סבלנות כי השירות מאוד איטי. והattitude של הנציגות קצת מזכיר את ביטוח לאומי, תשובות קצרות וחד משמעיות.
שיחה ראשונה הייתה קצת איטית ועקשת; הנציגה ניסתה לשכנע אותי להשאר בבזק b1000 ולא הבינה למה לי בכלל לעבור אליהם כי אני גם אשלם יותר. זאת טקטיקה ששמעתי מהם גם בסוף 2022, כשלא עזר לה והתחלנו בתהליך כיביכול, אמרה שהמנוי שלי בבזק לא קיים כדי לנייד. מה שכן, המחיר היה 130שח-- אותו מחיר ששמעתי מוקדם יותר החודש.
בשונה כאמור מהמחיר שניתן לי אמש דרך הפייסבוק מסנג'ר (160שח) כך שלא היה עדכון מחירים או משהו כזה.
בשיחה השניה, עם נציגה אחרת, עשתה את אותו התהליך ושאלה את אותם השאלות, אבל הפעם הצליחה לנייד, המחיר היה גם הרבה יותר נמוך באותה החבילה (עד 100מגה)-- כ-110שח, וללא דמי התקנה. אלא אם כן אני רוצה להעביר גם את הטלפון אליהם ואז 150שח לנקודת טלפון בזק בנלאומי.
אציין לטובה שיכולתי ,כמו בפרטנר, לבחור את שם המשתמש שלי בהתחברות בנתב כמו פעם. its the little things.
לאחר שסיימתי איתה לא נשלח לי הסיסמא להתחברות והיא הייתה צריכה להעביר אותי לתמיכה ואז בתמיכה היא שלחה אליי את ההודעה עם הפרטים, רק שלא ידעה להגיד מה הסיומת של בזק בנלאומי (@014),שאלתי כי הרי היו שינויים ברמת הלקוח הפרטי ואולי השתנו דברים, בדקה הרבה זמן וכשחזרה אמרה שלא צריך בכלל אלא רק השם משתמש ו"את האמת אנחנו לא נותנים כל כך שירות לנתב פרטי"...
אז התחברתי... איפוס קטנטן לראוטר ונכנסתי לבדוק קצת את העניינים במשחקים וללא ספק מורגש. שיפור מיידי, חד משמעית, מרגיש קצת יותר smooth אבל לא משמעותי. style לעבור ממסך 144hz ל240hz. אני לא חושב שזה רק latency אלא גם אולי מסנן רעשים או פחות jitter, כי אין מצב ש15ms בערך יתנו הבדל די מורגש.
מממוצע של 85-90ms לייטנסי אצל בזק b1000 ,לממוצע של 70-75ms באירופה במשחק ow2. פייר? לא יודע אם זה שווה חצי בוקר של יום שישי. אבל לפחות אשלם פחות מהמחיר בבזק b1000 והשיפור לחיוב.
עריכה2: שמתי לב גם בשיפור האיכות הצפייה בapple tv/yes+ בצפייה בערוצים, פחות מפוקסל. מעניין איך זה קשור בכלל, אבל השתפר יופי
עריכה3: שיחקתי קצת פורטנייט עם הדודנים הקטנים, פה יש פחות שיפור דווקא, שרתים באירופה והפינג נמוך 58-63, לפני זה היה יותר סביב באיזורי ה-60ms אבל גם מגיע ל59 פה ושם.
תודה רבה על ההודעה הזאת, מאוד מפורטת ובדיוק מתייחסת למה שאני צריך.27/09/2024 11:58avinin1 כתב: אוקי, אז... עדכון קטן. אחרי חצי בוקר, הצלחתי להתחבר לבזק בנלאומי בהצלחה;
עריכה3: שיחקתי קצת פורטנייט עם הדודנים הקטנים, פה יש פחות שיפור דווקא, שרתים באירופה והפינג נמוך 58-63, לפני זה היה יותר סביב באיזורי ה-60ms אבל גם מגיע ל59 פה ושם....
אני מאוד מסכים עם השירות לקוחות והגישה שלהם - אני מאוד מאוכזב מהשירות הלקוחות והטכני. אני מתקשר ונאמר לי שאני שלישי בתור ואני ממתין 40 דקות. כאילו והחברה הזאת מתפקדת עם עובד אחד בלבד.
אפשר לבקש ממך לבדוק האם שמו אותך כלקוח חדש מאחורי NAT? הם לא נותנים את האופציה לקנות IP קבוע ללקוחות פרטיים, אלא רק עסקיים.
שאלתי את השירות לקוחות וגם את השירות הטכני והם לא הבינו מה אני רוצה מהם.
והדוגמה שלך עם OW2 מאוד רלוונטית אליי כי זה בדיוק המשחק שאני משחק בו הכי הרבה זמן. אני גם חווה לייטנסי של 85-90 ברוב המוחלט של המקרים (אני אומנם מפעיל ExitLag שמיידית מוריד לי את זה לאיזה 70 אבל זה רק מלית ברירה).
הדבר הבלתי נסבל זה שאני מקבל ניתוקים לפעמים באמצע, מה שמוציא אותי מ- OW2 באמצע משחק וזה קרה לי כמה וכמה פעמים (ותדמיין שבהרבה מהמקרים זה היה ב- Competitive mode).
דבר אחרון אני אשמח לדעת זה בנוגע למחירים - יצאתי מעט מבולבל. מה המחיר הסופי שהצלחת להשיג? אני דיברתי כבר 3 פעמים עם נציגי שירות ונאמר לי תמיד תמיד שהמחיר הוא 150 שקל לחודש (בחבילת 1000 מגה על סיבים אופטיים ללא ראוטר כי יש לי). וזה לא משנה כמה ניסיתי להתעקש על מחיר.
בכיף!
אנסה לחדד:
בזק בינלאומי לא שמים מאחורי NAT, מעולם לא שמו. וזה עדיין המצב לשמחתי.
בזק B1000 כן שמים. הפינג שם הוא הטווחים שציינת ולעולם לא פחות, בעבר (שנה+-) אייפי קבוע היה מכניס לפול כתובת עם לייטנסי סביר יותר אבל זה כבר לא המצב והניתוב שם לרעתנו.
לא ידעתי ש*באמת* אפשר להוריד פינג עם תוכנת vpn, חשבתי שזה תמיד היה טריק שיווקי, מעניין...בכל זאת, לא יודע אם הייתי משתמש בזה. אם באמת מעניין אותך לסחוט ביצועים תשקיע במסך OLED עם 360HZ ועכבר עם 4000HZ, זה ההבדל הכי משמעותי שהרגשתי בשנים האחרונות בגיימינג, במיוחד אם אתה משחק tracking heroes כמו זאריה ו76.
אני סבלתי מניתוקים תכופים בבזק b1000 בשנת 2022 עד שבסוף פניות הציבור העבירו את הקייס שלי לאיזה חברה חיצונית שאבחנה שזה בעיה בvectoring וביטלו את זה. מאז הכל טוב חוץ מנפילות בשבת לשעה פעם באף פעם, כנראה עומסים...
מחירים -- הכי נמוך 110, במקום הצעות של 160 ו130. זה לא כולל קו טלפון שאותו אני כנראה אמשיך לשלם דרך בזק. לא יודע אם יש דמי התקנה בפייבר, כמו שאמרתי אני עדיין בנחושת חבילה של 'עד 100'.
אני רוצה לומר שוב שאני ממש מרוצה מהמעבר. הצפייה בapple tv באפליקציה של yes+ הרבה פחות גרעינית ונופלת לפיקסלים. רק מציין שהיא מחוברת לאינטרנט קווית והטלוויזיה עצמה OLED חדשה אז זה לא עניין אחר שלא אינטרנטי.
אנסה לחדד:
בזק B1000 כן שמים. הפינג שם הוא הטווחים שציינת ולעולם לא פחות, בעבר (שנה+-) אייפי קבוע היה מכניס לפול כתובת עם לייטנסי סביר יותר אבל זה כבר לא המצב והניתוב שם לרעתנו.
לא ידעתי ש*באמת* אפשר להוריד פינג עם תוכנת vpn, חשבתי שזה תמיד היה טריק שיווקי, מעניין...בכל זאת, לא יודע אם הייתי משתמש בזה. אם באמת מעניין אותך לסחוט ביצועים תשקיע במסך OLED עם 360HZ ועכבר עם 4000HZ, זה ההבדל הכי משמעותי שהרגשתי בשנים האחרונות בגיימינג, במיוחד אם אתה משחק tracking heroes כמו זאריה ו76.
אני סבלתי מניתוקים תכופים בבזק b1000 בשנת 2022 עד שבסוף פניות הציבור העבירו את הקייס שלי לאיזה חברה חיצונית שאבחנה שזה בעיה בvectoring וביטלו את זה. מאז הכל טוב חוץ מנפילות בשבת לשעה פעם באף פעם, כנראה עומסים...
מחירים -- הכי נמוך 110, במקום הצעות של 160 ו130. זה לא כולל קו טלפון שאותו אני כנראה אמשיך לשלם דרך בזק. לא יודע אם יש דמי התקנה בפייבר, כמו שאמרתי אני עדיין בנחושת חבילה של 'עד 100'.
אני רוצה לומר שוב שאני ממש מרוצה מהמעבר. הצפייה בapple tv באפליקציה של yes+ הרבה פחות גרעינית ונופלת לפיקסלים. רק מציין שהיא מחוברת לאינטרנט קווית והטלוויזיה עצמה OLED חדשה אז זה לא עניין אחר שלא אינטרנטי.
שוב תודה28/09/2024 10:30avinin1 כתב: בכיף!
אנסה לחדד:
אני סבלתי מניתוקים תכופים בבזק b1000 [i שנת 2022[/i] עד שבסוף פניות הציבור העבירו את הקייס שלי לאיזה חברה חיצונית שאיבחנה שזה בעיה בvectoring וביטלו את זה.
אני רוצה לומר שוב שאני ממש מרוצה מהמעבר. הצפייה בapple tv באפליקציה של yes+ הרבה פחות גרעינית ונופלת לפיקסלים. רק מציין שהיא מחוברת לאינטרנט קווית והטלוויזיה עצמה OLED חדשה אז זה לא עניין אחר שלא אינטרנטי....
וכן, מסכים שבזק שמים מאחורי NAT, וזאת הסיבה שמלית ברירה ביקשתי כתובת IP קבועה. אבל כמו שאמרת יפה - משהו שם השתמש ברמת הניתוב שהוא ממש לא כמו פעם, ולכן אני פוזל לעבור לבזק בינלאומי.
בנוגע לתוכנת VPN לניתוב - אז כן, התשובה היא שזה אכן משפר. במקרים קיצוניים זה משפר יפה כי יש לא מעט מקרים שאני משחק והלייטנסי עומד על 90 ואז בעזרת התוכנה זה מוריד לי מתחת ל-70. תיאורטית (והנה, גם פרקטית) זה אכן אפשרי. בסופו של דבר מבחינת הלייטנסי כל המשחק שלך האינטרנט זה המסלול המהיר ביותר. אם בזק לצורך העניין משנה את תהליך הניתוב שלה, ומספיק שיש תחנה אחת בדרך שגורעת, אז זה משפיעה לרעה. במקרים כמו ExitLag הם ממש משקיעים בתשתיות הניתוב שלהם, וברגע שהבקשה מגיעה לשרתים שלהם, משם זה כבר טס וזה חוסך את כל הניתוב הגרוע של ספקיות שונות.
בנוגע למחיר - אני יכול לבקש להשאיר את הקו טלפון אצל בזק? זה יכול לחסוך בעלויות? אני תוהה לעצמי אם אני לא אעשה זאת ואשלם 150 שקל לבזק בינלאומי האם זה יהיה יקר/זול יותר מאשר להשאיר את הקו טלפון אצל בזק.
אתה יכול להשאיר אצל בזק את הקו טלפון, זה מה שעשיתי והנציגה אמרה שאין בעיה. לי זה גם חסך הרבה כאבי ראש כי יש שם fax2mail ,מענה קולי, לחצן מצוקה וכו'.
המחירים שהתייחסתי אליהם בפוסט זה נטו לאינטרנט, בלי נתב. ובלי שירות
אבל שוב, אני עדיין בתשתית נחושת ואתה בפייבר, המחירים לדעתי שונים בגלל זה גם.
המחירים שהתייחסתי אליהם בפוסט זה נטו לאינטרנט, בלי נתב. ובלי שירות

אבל שוב, אני עדיין בתשתית נחושת ואתה בפייבר, המחירים לדעתי שונים בגלל זה גם.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1310
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 161 פעמים
עושה רושם שהייתה לך בעיה רצינית ולא שמת לב.27/09/2024 11:58avinin1 כתב: שמתי לב גם בשיפור האיכות הצפייה בapple tv/yes+ בצפייה בערוצים, פחות מפוקסל. מעניין איך זה קשור בכלל, אבל השתפר יופי...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
עדכון קטן מהצד שלי;
התחברתי לסיבים לראשונה בפברואר דרך פרטנר, על בסיס בזק-- GPON (ציוד פרטי ASUS DSL-AX82U עם XD6 MESH מפוזרים בבית)
לפני זה הייתי אצל בזק b1000 ובזק בנלאומי (שיניתי קצת לפני הסוף) בנחושת
אני חייב להגיד שההבדלים בין בזק בנלאומי לפרטנר לא כאלה משמעותיים כמו שזכרתי
אני משחק אוברוואץ 2 ולפעמים פורטנייט, וההבדלים ממש מינימליים בפינג בין פרטנר ובזק בינלאומי, בזמן שבזק b1000 די מאחור.
הניתוב אצל בזק בנלאומי טוב יותר ורואים את זה בפינג במשחקים, אבל הפינגים בפרטנר לא הרבה יותר גבוהים, 7MS יותר באוברוואץ 2 ובפורטנייט אני חושב שאפילו זהה לבזק בנלאומי
עריכה: ניסיתי היום אייפי קבוע במחשבה שאולי פול כתובת אחרת יתן פינג אחר, ככה היה לי בזמנו כשהייתי אצל בזק/b1000 לפני בזק בנלאומי,,אבל במקרה של פרטנר התוצאות היו מאוד דומות, אולי אפילו פינג מעט גבוה יותר עם האייפי קבוע משום מה. פייסבוק ,גוגל ואינסטגרם מחליפים שפות מידי פעם כשאני נכנס.
עדכון2: העבירו אותי לבקשתי לפול כתובות אחר, שיפור לרעה-- פינג 90-95 ברזל לאירופה/אנגליה (פול כתובת שהיה לפני מתחיל ב80. ובבדיקה הזאת מתחיל ב- 32.) הפעם השפה שמתקבלת בחלק מהאתרים היא גרוזינית?
עדכון3: שינוי אייפי קבוע שוב, הפעם כתובת שמתחילה ב82. הפינג לאירופה ואנגליה יציב 70-80, שזה די רגיל בלי שינוי, כנראה שאחזור למצב הרגיל בלי אייפי קבוע, בלי תופעות לוואי של שפות שונות ,בינתיים...
התחברתי לסיבים לראשונה בפברואר דרך פרטנר, על בסיס בזק-- GPON (ציוד פרטי ASUS DSL-AX82U עם XD6 MESH מפוזרים בבית)
לפני זה הייתי אצל בזק b1000 ובזק בנלאומי (שיניתי קצת לפני הסוף) בנחושת
אני חייב להגיד שההבדלים בין בזק בנלאומי לפרטנר לא כאלה משמעותיים כמו שזכרתי
אני משחק אוברוואץ 2 ולפעמים פורטנייט, וההבדלים ממש מינימליים בפינג בין פרטנר ובזק בינלאומי, בזמן שבזק b1000 די מאחור.
הניתוב אצל בזק בנלאומי טוב יותר ורואים את זה בפינג במשחקים, אבל הפינגים בפרטנר לא הרבה יותר גבוהים, 7MS יותר באוברוואץ 2 ובפורטנייט אני חושב שאפילו זהה לבזק בנלאומי
עריכה: ניסיתי היום אייפי קבוע במחשבה שאולי פול כתובת אחרת יתן פינג אחר, ככה היה לי בזמנו כשהייתי אצל בזק/b1000 לפני בזק בנלאומי,,אבל במקרה של פרטנר התוצאות היו מאוד דומות, אולי אפילו פינג מעט גבוה יותר עם האייפי קבוע משום מה. פייסבוק ,גוגל ואינסטגרם מחליפים שפות מידי פעם כשאני נכנס.
עדכון2: העבירו אותי לבקשתי לפול כתובות אחר, שיפור לרעה-- פינג 90-95 ברזל לאירופה/אנגליה (פול כתובת שהיה לפני מתחיל ב80. ובבדיקה הזאת מתחיל ב- 32.) הפעם השפה שמתקבלת בחלק מהאתרים היא גרוזינית?
עדכון3: שינוי אייפי קבוע שוב, הפעם כתובת שמתחילה ב82. הפינג לאירופה ואנגליה יציב 70-80, שזה די רגיל בלי שינוי, כנראה שאחזור למצב הרגיל בלי אייפי קבוע, בלי תופעות לוואי של שפות שונות ,בינתיים...
סלקום תשתית בזק (אצלי):
https://www.meter.net/tools/world-ping- ... 301-6c294a
סלקום תשתית סלקום (מתחילת השרשור):
https://prnt.sc/1PFAV1vqp2EA
נראה לי די דומה, אז חבל על כל הוצאה כספית נוספת על "גיימר"... כן מומלץ IP ציבורי ולא אחרי CGNAT.
https://www.meter.net/tools/world-ping- ... 301-6c294a
סלקום תשתית סלקום (מתחילת השרשור):
https://prnt.sc/1PFAV1vqp2EA
נראה לי די דומה, אז חבל על כל הוצאה כספית נוספת על "גיימר"... כן מומלץ IP ציבורי ולא אחרי CGNAT.