התחדשתי בMARANTZ CINEMA 50

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ofer1973
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1339
שם מלא: ofer1973

שליחה

תתחדש ותהנה 😎
יצא לך במקרה לשמוע גם את הסינמה 40 ?
כי מעניין אותי לדעת עד כמה ההבדל בעוצמת ההגברה ,משפיע בפועל.
עופר.י

Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2213

שליחה

03/03/2023 11:26  
ofer1973 כתב:
תתחדש ותהנה 😎
יצא לך במקרה לשמוע גם את הסינמה 40 ?
כי מעניין אותי לדעת עד כמה ההבדל בעוצמת ההגברה ,משפיע בפועל.
...
תודה :D

עוד אין בארץ סינמה 40

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2133

שליחה

03/03/2023 1:00  
Amir64 כתב:
כמו בהרבה רסיברים אחרים, אתה צריך לשים לב להבדל:
יש מספר ערוצים מוגברים, כשברסיבר הזה מדובר על 9. (ולכן רשום 9.4)
יש מספר ערוצים שהפרוססור יודע לפענח, ומדובר על 11.
כלומר - כל עוד תשתמש בעד 9 רמקולים, יש הגברות מתאימות ברסיבר.

עכשיו, יש 11 יציאות רמקולים ואתה בוחר במי תשתמש כשיש לך 9 רמקולים, לפי התצורה שאתה מעוניין בה:
יש לך 7.1.2, אתה משתמש ביציאות Surround Back, ויציאות Height 2 נשארות לא מחוברות.
יש לך 5.1.4, אתה משתמש ביציאות Height 2, ויציאות Surround Back נשארות לא מחוברות.

אם אתה רוצה 11 רמקולים (7.1.4), אתה צריך להוסיף מגבר חיצוני עבור 2 הרמקולים הנוספים מעבר ל- 9,
כלומר, לא תוכל לחבר 11 רמקולים לכל הטרמינלים הקיימים, וכולם יעבדו.
...
לא ברור לי מה הקשר לבחירת המקור עבור אזור 2 והאפשרות לבחור 2 ערוצי הגברה עבור אזור 2.

יש לי מגבר הספק 5 ערוצים וחשבתי שאשתמש בו עבור 4 ערוצי האטמוס ואז יוצא שנשאר זוג הגברה ללא שימוש מתוך ה 9. השאלה אפ אפשר בכלל לשייך את הזוג שנשאר לאזור 2.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

אלירן מה הרמקולים הקדמים שלך אפשר תמונות של הסטאפ?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

03/03/2023 13:13  
י-א כתב:
לא ברור לי מה הקשר לבחירת המקור עבור אזור 2 והאפשרות לבחור 2 ערוצי הגברה עבור אזור 2.

יש לי מגבר הספק 5 ערוצים וחשבתי שאשתמש בו עבור 4 ערוצי האטמוס ואז יוצא שנשאר זוג הגברה ללא שימוש מתוך ה 9. השאלה אפ אפשר בכלל לשייך את הזוג שנשאר לאזור 2.
...
אתה לא יכול "למפות" איזה מגבר שאתה רוצה עבור איזור 2.
ברגע שאתה מגדיר שיש איזור 2, למשל בוחר ב- "7.1ch + ZONE2", איזור 2 יושמע ברמקולים המחוברים ליציאות HEIGHT2.

מהוראות ההפעלה אפשר להבין שאפשר לעשות מה שאתה רוצה.
למפות את הערוצים העליונים להגברה חיצונית, ולחבר רמקולים לאיזור 2 ל- HEIGHT2.
לא מכיר את הרסיבר (או רסיברים אחרים של מרנץ בהקשר זה) כדי להגיד אם בוודאות זה יעבוד.

קח בחשבון שיש מגבלות על התוכן שיכול להיות מנוגן לאיזור 2 ברסיבר -
אפשרי כל תוכן שמנוגן בו זמנית באיזור הראשון, או תוכן אנאלוגי\PCM 2CH.

אני נוטה להסכים עם @Crossover-Shop
רוצה איזור 2? שים שם מגבר נפרד.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

03/03/2023 20:38  
Amir64 כתב:
אתה לא יכול "למפות" איזה מגבר שאתה רוצה עבור איזור 2.
ברגע שאתה מגדיר שיש איזור 2, למשל בוחר ב- "7.1ch + ZONE2", איזור 2 יושמע ברמקולים המחוברים ליציאות HEIGHT2.

מהוראות ההפעלה אפשר להבין שאפשר לעשות מה שאתה רוצה.
למפות את הערוצים העליונים להגברה חיצונית, ולחבר רמקולים לאיזור 2 ל- HEIGHT2.
לא מכיר את הרסיבר (או רסיברים אחרים של מרנץ בהקשר זה) כדי להגיד אם בוודאות זה יעבוד.

קח בחשבון שיש מגבלות על התוכן שיכול להיות מנוגן לאיזור 2 ברסיבר -
אפשרי כל תוכן שמנוגן בו זמנית באיזור הראשון, או תוכן אנאלוגי\PCM 2CH.

אני נוטה להסכים עם @Crossover-Shop
רוצה איזור 2? שים שם מגבר נפרד.
...
נניח לרגע את עניין שיוך יציאות הגברה לאזור 2, לא ממש מבין את האמירה השנייה שלך לבבי בחירת מקור לאזור 2.
אני היום עם פרוססור מרנץ 7703 ומשתמש באזור 2 לפטיו ואין שום בעיה לבחור כול מקור שאני רוצה לשמוע באזור 2 בלי שום קשר למה שמתנגן באזור הראשי.
זה נעשה דרך האפליקציה heos בטלפון.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

03/03/2023 22:01  
י-א כתב:
נניח לרגע את עניין שיוך יציאות הגברה לאזור 2, לא ממש מבין את האמירה השנייה שלך לבבי בחירת מקור לאזור 2.
אני היום עם פרוססור מרנץ 7703 ומשתמש באזור 2 לפטיו ואין שום בעיה לבחור כול מקור שאני רוצה לשמוע באזור 2 בלי שום קשר למה שמתנגן באזור הראשי.
זה נעשה דרך האפליקציה heos בטלפון.
...
בניגוד למה שיש בפרוססור שלך, ב- Cinema 50, ובכלל, ברוב הרסיברים, יש מגבלה על הניגון של תוכן לאיזור 2, כשהוא שונה מהמנוגן באיזור הראשי.
המגבלה היא - אין אפשרות לפיענוח מקביל של אודיו לאיזור הראשי, ופענוח נפרד, של תוכן אחר לאיזור 2.
https://manuals.marantz.com/CINEMA50/NA ... MLwvubzmaf
אתה יכול לראות בקישור הנ"ל שדרך HEOS כן אפשר לנגן לאיזור 2, כי לא מדובר באודיו מקודד כמו דולבי או DTS.
אבל, אם לדוגמה תרצה לנגן לאיזור 2 תוכן ממקור שמגיע לרסיבר ב- HDMI או דיגיטאלי, יש מגבלות על הניגון.
אתה יכול לראות את הדף המקביל של הפרוססור שלך, שבאמת אין בו את המגבלות על יכולת הניגון לאיזור 2:
https://manuals.marantz.com/AV7703/EU/E ... qwmsnq.php

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הממ.. חומר למחשבה

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לאחר קריאה של הקישורים שצירפת אני רואה שאין קשר בין בחירת מקורות לאזור 2 ולאיזור הראשי. המגבלה היחידה היא בסוג האודיו הדיגיטלי שניתן להעביר ב hdmi לאזור 2 שהוא צריך להיות pcm ב 2 ערוצים. הם גם מציינים שאם רוצים את אותו מקור hdmi אז גם באזור הראשי זה ינוגן כ pcm ב 2 ערוצים.
אבל לא רואה מגבלה על יכולת בחירה נפרדת של מקור לאזור 2.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

אתה פעם שניה מדבר כאילו אמרתי משהו על מגבלה של בחירת מקור לאיזור 2.
לא כתבתי כזה דבר.
המגבלה היא על סוג האודיו שיכול להיות מנוגן לאיזור 2.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כתבת ״יש מגבלה על הניגון של תוכן לאיזור 2״ אז חשבתי שאתה מתכוון למקור. המגבלה היא כמובן שאזור 2 תומך רק ב 2 ערוצים ולכן מקור ב hdmi עם אודיו רב ערוצי תיהיה בעיה והוא צריך להיות מוסב ל דו ערוצי. זה נראה לי מגבלה הגיונית.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

"תוכן" הכוונה לאודיו.. מה שמושמע.
"מקור" מעביר את ה- "תוכן" (אודיו\וידאו), אל הרסיבר באמצעות תָּוֶךְ כל שהוא (חוטי\אלחוטי... אנאלוגי\דיגיטאלי).

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”