מה ההתלהבות סביב ה OLED והשחורים?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78783
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
נכון, היה למסכי oled באותה תקופה dse (אפורים קרובים לשחור היו ״מלוכלכים״) ולכן המצב הדיפולטיבי של המסכים היה brightness מעט נמוך מדי כדי ״לרסק״ את התופעה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4778
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 763 פעמים
הפוך בדיוק. אתה המקרה הנדיר שלא מבחין בהבדל בין המסכים.
אפשר להתווכח אם ההבדל מצדיק את ההשקעה או לא, אבל לטעון שאין הבדל או שההבדל הוא זניח ?
אם אתה חושב שרוב הדעות שנשמעות פה הן קיצוניות אשמח לשמוע על אנשים נוספים שלא מבחינים בהבדל.
אפשר להתווכח אם ההבדל מצדיק את ההשקעה או לא, אבל לטעון שאין הבדל או שההבדל הוא זניח ?
אם אתה חושב שרוב הדעות שנשמעות פה הן קיצוניות אשמח לשמוע על אנשים נוספים שלא מבחינים בהבדל.
אם תשים מסך ליד מסך רוב האנשים יבחינו בהבדל. ועדיין זה לא שמיים וארץ במידה כזו שכשהם לא מסך מול מסך זה משמעותי מספיק שיפריע.23/01/2023 12:43ChinggisKhan כתב: הפוך בדיוק. אתה המקרה הנדיר שלא מבחין בהבדל בין המסכים.
אם אתה חושב שרוב הדעות שנשמעות פה הן קיצוניות אשמח לשמוע על אנשים נוספים שלא מבחינים בהבדל....
רוב האנשים אפילו לא יקנו את סדרות הדגל של QLED/LED שהם באיכות גרועה יותר בפרמטרים הרבה יותר משמעותיים מזה שהשחור לא 100% שחור.
אז אפשר לטעון שלרוב האנשים ההבדל הספציפי הזה זניח.
בדיוק, אתה האנומליה - לא הרוב.
(לא ממקום של העלבה. אנומליה = לא נורמלי, כי אתה רחוק מהחיזוי בהתפלגות נורמלית באוכלוסיה - שהוא הממוצע)
אם אתה חושב שהשחורים במסך הבסיסי שהיה לך, היו טובים עד כדי כך שאתה משווה אותה ל-oled,
אתה ״יחיד סגולה״ שיכול לשים מסך זול ליד יקר ולא לראות הבדל.
זה לא מעיד שאין הבדל, אלא שאתה לא מסוגל להבחין בו ולכן חושב שאין לו הצדקה (לפי דבריך)
״הקונצנזוס״ שאתה מדבר עליו, הוא פשוט אוסף הדעות של כל מה שנכנס לחנות וראה את המסכים זה לצד זה.
ההבדל כל כך מורגש אצל רוב האנשים המכריע (מעל ל-90 אחוז כנראה) שזה הפך את הדעה להיות מקובלת.
זה לא אומר שכל אחד יראה את אותו דבר, כי אנשים פה ממליצים מהחוויה האישית שלהם וזה תקין לגמרי.
אני חוזר להנחה שלי שמשהו פזיולוגיה אצלך מונע ממך אולי לשים לב להבדל.
לאמי עשו לא מזמן ניתוח קטרקט והיא טוענת שהיא מסוגלת לראות צבעים טוב בהרבה עכשיו.
שווה בדיקה
(לא ממקום של העלבה. אנומליה = לא נורמלי, כי אתה רחוק מהחיזוי בהתפלגות נורמלית באוכלוסיה - שהוא הממוצע)
אם אתה חושב שהשחורים במסך הבסיסי שהיה לך, היו טובים עד כדי כך שאתה משווה אותה ל-oled,
אתה ״יחיד סגולה״ שיכול לשים מסך זול ליד יקר ולא לראות הבדל.
זה לא מעיד שאין הבדל, אלא שאתה לא מסוגל להבחין בו ולכן חושב שאין לו הצדקה (לפי דבריך)
״הקונצנזוס״ שאתה מדבר עליו, הוא פשוט אוסף הדעות של כל מה שנכנס לחנות וראה את המסכים זה לצד זה.
ההבדל כל כך מורגש אצל רוב האנשים המכריע (מעל ל-90 אחוז כנראה) שזה הפך את הדעה להיות מקובלת.
זה לא אומר שכל אחד יראה את אותו דבר, כי אנשים פה ממליצים מהחוויה האישית שלהם וזה תקין לגמרי.
אני חוזר להנחה שלי שמשהו פזיולוגיה אצלך מונע ממך אולי לשים לב להבדל.
לאמי עשו לא מזמן ניתוח קטרקט והיא טוענת שהיא מסוגלת לראות צבעים טוב בהרבה עכשיו.
שווה בדיקה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

זו בכלל לא נקודה רגישה. איזה אינטרס חבוי אתה חושב שיש לי ?
התכוונתי שיעניין אותי מאד לראות איזה בלוגר טכנולוגיה למשל, אפילו הזניח ביותר ולא מתמחה בוידיאו, שמסכים איתך שלא ניתן להבחין בהבדלים בין טלוויזית oled ל-7100 (או מסך דומה לו).
מבחינתי כל תוכן שבו מופיע בו הצבע השחור מלמד על ההבדלים. למשל בסדרה כמו TWD, שבה יש המון סצינות בלילה/בביוב וכו', אני באופן אישי מקפיד לצפות רק בסלון (עד שה-led בחדר שינה תמות וזו שבסלון תעבור אליו).
סדרת חלל כמו the expanse. החלל הוא באמת שחור. מדהים.
תראה סרטי טבע על האמזונס או כל דבר אחר.
התכוונתי שיעניין אותי מאד לראות איזה בלוגר טכנולוגיה למשל, אפילו הזניח ביותר ולא מתמחה בוידיאו, שמסכים איתך שלא ניתן להבחין בהבדלים בין טלוויזית oled ל-7100 (או מסך דומה לו).
מבחינתי כל תוכן שבו מופיע בו הצבע השחור מלמד על ההבדלים. למשל בסדרה כמו TWD, שבה יש המון סצינות בלילה/בביוב וכו', אני באופן אישי מקפיד לצפות רק בסלון (עד שה-led בחדר שינה תמות וזו שבסלון תעבור אליו).
סדרת חלל כמו the expanse. החלל הוא באמת שחור. מדהים.
תראה סרטי טבע על האמזונס או כל דבר אחר.
נראים מדהים גם ב-QLED מהסדרות הגבוהות ומצד שני גם תוכן HDR בסצינות מוארות במיוחד נראים מדהים גם עד כדי שצריך משקפי שמש.23/01/2023 19:37ChinggisKhan כתב: סדרת חלל כמו the expanse. החלל הוא באמת שחור. מדהים.
תראה סרטי טבע על האמזונס או כל דבר אחר....
בהקשר הזה דווקא ב-QLED ללא FALD הרבה יותר טוב כי בשום מקרה אין איבוד של פרטים קטנים כמו שקורה עם FALD. במיוחד למי שממש מטריד אותו כמה כוכבים רואים בתמונה
למה להתפשר על אולד שאולי יש לו יתרון קל בשחורים ומצד שני להתפשר על כל שאר התכנים שהם הרוב שלא חשוכים?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

כמו שכתבתי, בהירות מטורפת ממש לא קריטית עבורי (וגם הצבעים שה-qled של סמסונג מציגה). מבחינתי qled זו התפשרות. אבל הטענות של @gildmor לגיטמיות לחלוטין, שלא כמו לטעון שאין הבדל בין oled ל-7100.מבחן העין זה עניין סובייקטיבי בדיוק כמו מערכת הפעלה. אני לא מבין למה אנשים להוטים לבהירות מקסימלית וצבעיים רווים (סטייל סמסונג) אבל שחורים מוחלטים הם קריטים עבורי....
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

בסלון יש לי oled...
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
ההבדל פשוט
אם אתה וידאופיל אתה תעריך כל שיפור קטן באיכות התמונה ואין ספק שOLED בטופ מהבחינה הזאת
ואם לא הכל יראה לך בערך אותו את הדבר
זה כמו שאם אתה לא אודיופיל אם תשמע MP3 או FLAC ברמקול בלוטות או ברמקול של פוקל שעולה כמו בית אז זה שוב ישמע לך בערך אותו הדבר
אם אתה וידאופיל אתה תעריך כל שיפור קטן באיכות התמונה ואין ספק שOLED בטופ מהבחינה הזאת
ואם לא הכל יראה לך בערך אותו את הדבר
זה כמו שאם אתה לא אודיופיל אם תשמע MP3 או FLAC ברמקול בלוטות או ברמקול של פוקל שעולה כמו בית אז זה שוב ישמע לך בערך אותו הדבר
אני לא מסכים.
הייתה לי פלזמה לפני שקנינו את ה-oled הראשונה, ואנחנו בבית לא פלצנים (יש לנו לדוגמה oled מליין CS ולא משהו ״יוקרתי״)
גם אני וגם אשתי ידענו להגיד שמסכי לד לא מתקרבים לצבעים של פלזמה בזמנו גם בלי להיות מבינים גדולים.
גם מסכי לד של פירמה כמו סמסונג לא התקרבו.
כשנגמר עידן הפלזמה, הלכנו לדבר הקרוב ביותר שעדיין נראה טוב מבחינת צבעים ה-oled.
וגם אז, כל בדיקה של מסכים אחרים העלו ש-oled הפתרון הכי טוב וכלכלי לדרישה שלנו.
קנינו לאחרונה oled בגודל 77 אינצ׳ (ליין cs כמו שאמרתי קודם) בסביבות 8 וקצת.
כל מסך מיני לד, מיקרו לד, או לד רגיל שעלה סכום דומה אפילו לא התקרב לתמונה של האולד הזו.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו.
הייתה לי פלזמה לפני שקנינו את ה-oled הראשונה, ואנחנו בבית לא פלצנים (יש לנו לדוגמה oled מליין CS ולא משהו ״יוקרתי״)
גם אני וגם אשתי ידענו להגיד שמסכי לד לא מתקרבים לצבעים של פלזמה בזמנו גם בלי להיות מבינים גדולים.
כל מסך מיני לד, מיקרו לד, או לד רגיל שעלה סכום דומה אפילו לא התקרב לתמונה של האולד הזו.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו.
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
איפה נקנתה?27/01/2023 21:11johnglock כתב: אני לא מסכים.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו....
תודה
מאשש. הטופ מבחינת איכות התמונה והצבע הוא מסך פלסמה. למרבה הצער אין יותר, כנראה שיקולי עלות ומשקל. הקרוב ביותר אח"כ הוא האולד. מגרעת משותפת אגב לשניים, סכנת צריבה. אח"כ בסוג של עירבוביה, השאר. אצלי יש CX אחת, 90T אחת ו QN90B אחת. הראשונה, אין מה לעשות טובה משמעותית בכל הנוגע לצבע ויציבות התאורה, השתיים האחרות פשוט פחות מוצלחות בתחומים אלו, גם הצבע הרווי שמאפיין את סמסונג לא עוזר, לפעמים הצבע עז מדי לפעמים חלש מדי, לא אוהב.27/01/2023 21:11johnglock כתב: אני לא מסכים.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78783
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
פלאזמה זה ממש לא הטופ מבחינת איכות תמונה. יש לי עדיין בבית קורו. היא מגיעה ל rec709 (הטופ שהיה בזמנו, הרבה פחות טוב מ dci-p3) עם רזולוציה 1080p28/01/2023 9:07רועי51 כתב: מאשש. הטופ מבחינת איכות התמונה והצבע הוא מסך פלסמה. למרבה הצער אין יותר, כנראה שיקולי עלות ומשקל. הקרוב ביותר אח"כ הוא האולד. מגרעת משותפת אגב לשניים, סכנת צריבה. אח"כ בסוג של עירבוביה, השאר. אצלי יש CX אחת, 90T אחת ו QN90B אחת. הראשונה, אין מה לעשות טובה משמעותית בכל הנוגע לצבע ויציבות התאורה, השתיים האחרות פשוט פחות מוצלחות בתחומים אלו, גם הצבע הרווי שמאפיין את סמסונג לא עוזר, לפעמים הצבע עז מדי לפעמים חלש מדי, לא אוהב....
(לא איכותי כמו 4k) עם 8 ביט בצבע (בניגוד ל 10-12 ביט כיום) עם תמיכה ב 60הרץ (בניגוד ל 240 במסכים מודרניים) עם עוצמת אור של 100 ניטים (מסכים עדכניים מגיעים בין 700-2000 ניטים).
אז עם כל האהבה שלי לטכנולוגיה והעובדה שלקח הרבה מאוד שנים להדביק את היכולות של קורו, כיום זה כבר ענתיקא ביחס ל oled ו qd-oled
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אל תשכח שעם פלאסמה גם לא צריך תנור בחורף. חלק (רוב?) ממסכי פלאסמה צרכו הספקים הזויים שהגיעו למאות וואט בצפיה רגילה.
OLED זה לא בשבילך כנראה19/01/2023 16:38lior96 כתב: היי, לא הבנתי מה ההתלהבות סביב מסכי ה OLED וכל הקטע של השחור האמיתי?
כשהסתכלתי על המסכים האלו בהשואוות של RTINGS בגלל שהשחור מכבה את כל הLED (אני משער לפחות) אז לא רואים בסצנות חשוכות כלום. יש בור בתמונה אבל לא רואים שזה באמת בור..
אשלח תמונות להשוואה
https://i.rtings.com/assets/products/lP ... -large.jpg = LG C2
https://i.rtings.com/assets/products/kh ... -large.jpg = SONY X90H
לפי העין שלי אומנם הצבעים ב LG יותר יפים אך מבחינת להבחין במקומות חשוכים הסוני קצת לוקחת. אז על מה כל ההייפ?
אישית אני שונא סצינות חשוכות שאין לי מושג מה קורה מאחורי הקלעים.
יותר יתאים לי LED במצב הזה?...
אז בסוף קניתי SONY 55'' OLED A80J והלכתי אחרי הביקורות והרעש, באופן כללי יש לי עין די טובה להבדלים והאמת שאני עדיין לא רואה איפה כל הבאז.
עניין השחורים מאחורה שמחוקים בסופו של דבר משגעים אותי וגרמו לי לשנות את הרמת של השחור והניגדיות של הטלוויזיה כדי לראות יותר אבל ברגע שמתמשים בזה אז כל השחור האמיתי בעצם נעלם והופך לדי אפור..
חוץ מזה טלוויזיה עם ויזואליות מטורפת, המון קינפוג אישי בהגדרות ושמע בין הטובים שיצא לי לשמוע.
עניין השחורים מאחורה שמחוקים בסופו של דבר משגעים אותי וגרמו לי לשנות את הרמת של השחור והניגדיות של הטלוויזיה כדי לראות יותר אבל ברגע שמתמשים בזה אז כל השחור האמיתי בעצם נעלם והופך לדי אפור..
חוץ מזה טלוויזיה עם ויזואליות מטורפת, המון קינפוג אישי בהגדרות ושמע בין הטובים שיצא לי לשמוע.