ניתוקים תכופים פייבר של בזק
-
danik1956
-
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- שם מלא: דני קלמר
אז כל עוד אני לא משנה את טווח הכתובות של ה LAN אין אפשרות שתהייה אפשרות לתקשורת עם ה SFP שמחובר ל WAN ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
כמו שכבר כתבתי לפני זה, רק לשנות את טווח הכתובות של ה LAN זה עדיין לא יעזור, אלה שאחרי זה צריך יהיה גם להגדיר בממשק WAN גם כתובת מתאימה מטווח הרלוונטי וגם להגדיר את ניתוב נדרש עליו מרשת LAN.14/11/2022 5:50danik1956 כתב: אז כל עוד אני לא משנה את טווח הכתובות של ה LAN אין אפשרות שתהייה אפשרות לתקשורת עם ה SFP שמחובר ל WAN ?...
ובכלל לא בטוח שזה אפשרי בנתב שיש לך, בגלל שרוב הסבוניות הביתיות אפילו ההגדרות הבסיסיות הנדרשות פשוט לא קיימות בתוכנה שהיצרן שם בהן. זו אחת הסיבות שמפתחים מערכות הפעלה חלופיות לסבוניות אלה, מערכות כמו OpenWRT למשל, שבהם כבר קיימות אפשרויות בסיסיות אלה.
-
danik1956
-
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- שם מלא: דני קלמר
יש אצלי בנתב משהו בשם Static Routing Table
שאני משתמש בו להגדרת ניתוב ממכונה וירטואלית שלא יודעת לצאת ישר החוצה
ואז אני מגדיר כתובת של GATEWAY על ה LAN שדרכו המכונה אמורה לתקשר עם העולם החיצון.
האם לזה כוונתך שכך מגדירים את הניתוב מכתובת ה WAN אל ה LAN או שזה לא קשור למה שהסברת ?
ואז אני מגדיר כתובת של GATEWAY על ה LAN שדרכו המכונה אמורה לתקשר עם העולם החיצון.
האם לזה כוונתך שכך מגדירים את הניתוב מכתובת ה WAN אל ה LAN או שזה לא קשור למה שהסברת ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
חיבור של מכונות וירטואליות בעזרת Static Routing נדרש רק במקרה שיש לך למכונות אלה נתב נוסף ברשת הביתית שלך והן נמצאות בתת רשת אחרת. וזה כבר מצריך עוד דברים נוספים. במקרה שיש לך סתם מכונות וירטואליות ברשת LAN, אז כל מה שנדרש זה להגדיר את החיבור שלהן כ Bridge ב hypervisor שאתה משתמש בו.14/11/2022 11:00danik1956 כתב: יש אצלי בנתב משהו בשם Static Routing Table
האם לזה כוונתך שכך מגדירים את הניתוב מכתובת ה WAN אל ה LAN או שזה לא קשור למה שהסברת ?...
בכל מקרה מה שהסברתי מקודם זה דבר אחר לגמרי. ואני אנסה להסביר עוד הפעם. נניח שהיום את החיבור WAN אתה הגדרת כחייגן PPPoE בנתב. כך הוא יכול לקבל את כתובת של הספק. אבל בכדי שתוכל לתקשר עם התקן רשת שנמצא בחיבור פורט של WAN אתה צריך במקביל להגדיר עוד כתובת קבועה לממשק WAN של הנתב וגם להגדיר בו את הניתוב לתת רשת זו. זה דבר סטנדרטי בכל נתב הגיוני, אבל בסבוניות ביתיות זולות רבות זה לא אפשרי.
כך למשל הגדרה זו של כתובת IP נוספת לצד לקוח DHCP נראית ב OpenWRT :
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 736
יש להגדיר ליפני כניסה ממשק מול מודול
192.168.1.xx
192.168.1.0/24
ועז להכנס להגדרות
web 80tcp
SSH 22tcp
בכל זאת לנו אין משהו מאניין חוץ RX/TX power של קו האופטי.
192.168.1.xx
192.168.1.0/24
ועז להכנס להגדרות
web 80tcp
SSH 22tcp
בכל זאת לנו אין משהו מאניין חוץ RX/TX power של קו האופטי.