משקולת לא מזוהה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

chalmh כתב:MM = MOVING MAGNET צריך בדרך כלל משקל בין 1 גרם ל3 גרם תלוי בהמלצות היצרנים השונים.
MC=MOVING COIL צריך בדרך כלל בין 0.2 ל 1 גרם בערך. לפי דעתי המשקולת הצדדית מוסיפה פקטור רגישות לסקלת המשקולות. אם יש לך את החוברת שלו בטח יש שם תשובה.
...
סליחה, אבל עד כמה שידוע לי אין קשר בין סוג הראש (MM\MC )ללחץ מחט. אני גם לא מכיר ראשים שמפעילים לחץ 0.2 ג'. במקרה כזה כל שפשוף קטן על על התקליט היה מקפיץ את המחט.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #22 

אם זה חשוב, תתייעץ עם בעל מקצוע שמכיר היטב את הדגם. אנטי-סקייטינג בדרך כלל זהו קפיץ ולא משקולת, ולפי התמונות נראה בבירור כי המשקולת איננה חלק ממנגנון ה-AS. ככל הנראה, תפקידה באמת למתן רעידות כנראה מתקליטים שההדפסה שלהם נוטה לצד ולא ממש ממורכזת, אך זו רק השערה.
משקל בדרך כלל נמצא בקשר הדוק עם האנטי סקייטינג, וסוג הראש.
באם ראש MM סטנדרטי, לרוב האנטי סקייטינג (וזה מכוון לפי שמיעה!), יהיה בערך 1.75 והמשקל - בין 1 ל -2 גרם (2 גרם נחשב הרבה אבל ישנם מצבים שהשמיעה תשתפר).
אצלי, ראש MC, היצרן המליץ על 2.3 גרם, ולבסוף, לאחר יום שלם של כיוונים, זה התייצב על 2.2 גרם, והאנטי-סקייטינג הוגבר ל-2. (זה כוון לפי שמיעה בשיתוף עם אילן טמיר שהוא בעל מקצוע עתיר נסיון וידע בתחום, ורק לאחר בירור מול DYNAVECTOR יצרן הראש).
בראש ה-MM הקודם, המשקל היה על 1.8 והאנטי-סקייטינג על 1.75.
בזרוע איכותית קיים מנגנון של מיסבים מיוחדים אשר נוטה ליישר אותה ולמתן אותה בתזוזות. המבחן:
מפרקים את הזרוע, מניעים אותה קלות כשהיא מוחזקת על ידי מתקן יציב, ואז רואים את התגובה שלה לתנועה הקצרה והמהירה. היא אמורה להגיב ב-DELYA ולהתיישר. כנראה שזה מה שהמשקולת המדוברת מנסה לייצר.
The Black Wax

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

קודם כל תודה רבה :)

עכשיו, הבנתי כל מה שנאמר, אך מה אני יכול לעשות כשאני לא יכול להוסיף יותר מ-0.75 ג' מנקודת האפס? זאת אומרת נקודת האפס של הזרוע נמצאת במיקום ממש כבד יחסית, וממנה לא ניתן להוסיף יותר מכ-0.75 ג'... וכנראה שאני צריך לפחות 2...

יש הבדלים במשקלים של המחטים? ייתכן מצב שהמחט קלה מדיי?

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

למה אתה מתכוון "נקודת ה-0"? אתה מצליח לאזן את הזרוע? לעגיה למצב שהמחט יהיה באוויר והזרוע יהיה בערך במצב אופקי

slavochk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #25 

אנטי סקייטיג נועד להפעיל כח המנוגד למשיכת הזרוע כלפי מרכז התקליט (מאחר והזרוע לא משיקה לחריצי התקליט). לשם כך נעזרים במגנט ,משקולת חיצונית, קפיץ או התקן דומה. בכל מקרה, משקולת המחוברת לזרוע (כמו במקרה זה) היא חלק מהזרוע ולא יכולה להפעיל כח זה, ולכן משקולת זו איננה קשורה לאנטי סקייטינג. האנטיסקייטינג מכוון ע"י חוגה ליד הזרוע.

מטרת המשקולת הינה למקם את מרכז הכובד של הזרוע בציר הזרוע (מרכז הכובד "יוצא" אל מחוץ לזרוע בשל הצורה המעוקלת שלה).

אמנם זה פטיפון אחר, אבל בקישור הבא הסבר ברור כיצד יש לכוון את המשקולת הנ"ל:
http://www.vinylengine.com/library_mode ... s%20Planet

כמובן שישנה עדיפות למשקל עקיבה נכון, כך שאם אינך מחליף את הראש, יש להוריד את המשקולת. כמו כן, ניתן לנסות Headshell כבד יותר אם יש ברשותך, או ראש כבד מהראש הקיים.

בכל מקרה, לא מדובר בפיזיקה גרעינית, סה"כ בכיוון של שתי משקולות וחוגה.... לא צריך בשביל כל דבר לרוץ ישר למומחה.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #26 

אף אחד לא "רץ" למומחה, פשוא כדאי להתייעץ עם אחד כזה, בעיקר בפטפונים שעלותם עשרות אלפי שקלים. כמובן שבמקרה הנידון כדאי לבדוק עם איש מקצוע אך לא מעבר לכך. תפקיד המשקולת הצידית הוא, ככל הנראה, מה שרשמנו כאן, אתה קראת לזה "מיקום מרכז הכובד בציר", ואני קראתי לזה בשם מעט שונה אך לפי מיטב הבנתי, שנינו כיוננו לאותו רעיון.
The Black Wax

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

אני מסכים עם slavochk - אין פה שום דבר מסובך. עוד קישור שיכול לעזור:
http://www.thesoundwell.com/tonearm.html

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

slavochk כתב:כמובן שישנה עדיפות למשקל עקיבה נכון, כך שאם אינך מחליף את הראש, יש להוריד את המשקולת. כמו כן, ניתן לנסות Headshell כבד יותר אם יש ברשותך, או ראש כבד מהראש הקיים.
...
מה ההבדל בין ראש ל-headshell?

הגיוני שהראש (headshell?) המקורי יהיה קל מדיי? :\

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

headshell זה המשטח שאליו מחברים ראש. על סמך מה החלטת שזה קל מדי? ניסית לעשות איזון לזרוע?

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

החלטתי שזה קל מדיי על סמך הסאונד שהוא מאד צורם ודיסטורטד, ה"ס" שורקת והבאסים חלשים ורועדים. ראיתי באינטרנט
שזה אומר שהמשקל קל מדיי, ואכן ניסיתי לנגן את זה כשהנחתי חתיכה קטנה של פלסטיק על הראש, בשביל לתת משקל, והסאונד נשמע פיקס.

וכמובן שעשיתי איזון לזרוע, זה בדיוק מה שאני אומר, שאחרי שאני מאזן את הזרוע אין כמעט אפשרות להוסיף למחט משקל כיון
שהנקודת איזון (ה"אפס") שלה היא מלכתכחילה במקום כבד...

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

לי היתה ביעה דומה עם זרוע של LUSTRE , קדחתי שני חורים במטבע של 10 אג', גזרתי לו קצוות, והכנסתי בין ראש ל-HEADSHELL , אבל אז רצוי להגביה את הזרוע. אפשר סתם לשים מטבע על השל למעלה. פתרון יפה - זה כמו שנעמר - SHELL כבד יותר

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

אני כרגע מצאתי איזה מחק קטן (כן כן, מחק. של עפרון.) שהתאים באופן מושלם ללמעלה של ה-SHELL כאילו תוכנן במיוחד בשביל זה. כמובן שכיוונתי הכל מחדש וזה פועל מעולה.

אבל עדיין קצת תמוה בעיניי ש-SHELL מקורי שנקנה עם הפטיפון (אני לא בטוח ב-100%, אבל כמעט) יהיה קל מדיי...
הוא לא אמור להיות מתאים לזרוע והכל?

חוץ מזה, כמה עולה SHELL כזה? והאם למחט עצמה (ה-stylus נראה לי שקוראים לזה) אין השפעה על המשקל?

Adudu
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #33 

שלום
לפי כמות הבקשות שלך למציאת פיתרונות לשאלותיך לגבי הפטיפון שבידך.....
אני מניח שאתה מאוד מעונין להפעיל אותו מחדש......פנה לאתר הבא...
ורכוש את ספר ההוראות של המכשיר או ספר השירות
http://www.cec-chuo-denki.manuals-in-pd ... c-227.html

גם אני רוכש ספרי שירות מדי פעם לפי הצורך
בברכה
דודו
המעבדה של דודו
טל-אל, גליל מערבי
אתר:
https://sites.google.com/site/dudulab/dudulab

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

תודה, אבל הפטיפון שלי פועל ועובד, את עניין המשקלים די פתרתי ואת המשקולת הצידית אני אוכל לכוון בעזרת הלינק שslavochk נתן מקודם, לאחר שגם הוסברה מטרתה...

השאלות שאני שואל כאן הן בעיקר כדי ללמוד מנסיונם של אחרים ולנסות להבין קצת יותר טוב את המכשיר הזה ודרך פעולתו...
לא משהו שספר הוראות יכול לעזור לי בו שהרי הכל כבר מורכב ופועל, והבנתי כיצד לכוון הכל...
מה גם ש-17$ בשביל כמה עמודי PDF נראה לי קצת מוגזם... במחיר הזה אני יכול לקנות 3-4 תקליטים ;)

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #35 

svensk כתב:אבל עדיין קצת תמוה בעיניי ש-SHELL מקורי שנקנה עם הפטיפון (אני לא בטוח ב-100%, אבל כמעט) יהיה קל מדיי...
הוא לא אמור להיות מתאים לזרוע והכל?

חוץ מזה, כמה עולה SHELL כזה? והאם למחט עצמה (ה-stylus נראה לי שקוראים לזה) אין השפעה על המשקל?
...
מישהו...?

slavochk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #36 

משקל הראש ככל הנראה לא מתאים לזרוע זו, ולכן מלכתחילה רצוי היה להתאים ראש אחר לפטיפון. ניתן להחליף לראש אחר, רק שעליך לוודא שהוא מתאים, ומדובר בהוצאה כספית.
(יתכן ובעלות לא גבוהה תקבל ראש באיכות גבוהה בהרבה מהנוכחי, ובעל משקל מתאים לזרוע)

במידה ואינך מחליף ראש, אבל מעוניין להשתמש במשקולת המדוברת, עליך למצוא דרך להוסיף משקל מלפנים, אם על ידי הוספת משקולת או החלפת הHeadshell בכבד יותר, אם יש ברשותך.

גלעד

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #37 

טוב, ביררתי, ומסתבר שהראש הוא אינו ראש מקורי (מסתבר שכל הפטיפון נפל לפני 20 שנה מהמדף והחליפו לו את הראש) אלא ראש של ADC, שלפי מה שראיתי באינטרנט דורש משקל של לא פחות מ-3 גרם...
הברגתי עוד 2 ברגים על ה-SHELL, איזנתי הכל מחדש, והוספתי את המשקל הנחוץ... בינתיים נראה שזה פועל מצויין...

הייתי בטוח שכל הראשים דורשים מקסימום 2 גרם, ומסתבר שהראש הזה דורש בין 3 ל-5 גרם... יש בכלל זרועות שמאפשרות להוסיף כ"כ הרבה? :?

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

יש ראשים כבדים (כמו ortofon spu ) שמשקלו כ-30 גרם, ויש זרועות הבנויים להתקנת ראשים כאלה

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #39 

יש פיתרון אל תפרק את המישקולת פשוט תירכוש שלה של STANTON שמגיעה עים 2 מישקולות קטנות שמורכבות עליה במקום השלה המקורית וזה יפתור לך את הבעיה ומינסיון השלה הזאת מתאימה לפטיפון שלך ! שהחיבור שלה שלא הוא אוניברסלי כמו בטכניקס וסטנטון.
http://www.beat-man.co.il/product.asp?pID=200&c=71637

http://www.djshop.co.il/default.asp?cat ... C2BF22852F}
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 07/09/2007 20:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

דבר נחמד מאוד (Y)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”