5 סיבות למה פלזמה עדיפה על LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

קבל חווית שימוש:
Pioneer MVE1, בת שנתיים-שנתיים וחצי. ללא הרצה ראשונית. 5800 שעות עבודה(בתיאוריה, כמעט עשירית מאורך החיים שלה). צפיה בYES או DVD בלבד. הושארה דלוקה "ללא פיקוח" פעמים רבות, גם על ערוצים עם לוגו קבוע, וגם בDVD על PAUSE. בתכני הDVD- חלק גדול מהסרטים היו בפורמט של 1:2.35, כלומר עם כותונת פסים. אני מניח שעד תקופה של 3-4 שעות, לא יותר. כלומר, המשפחה משתמשת במסך כטלוויזיה רגילה לכל דבר, בלי לדאוג לגבי כלום. התוצאות? חוץ מהIMAGE RETENTION שרק פחת, שהיה מהיום הראשון לפלאזמה, ונעלם מייד אחרי שמדליקים ערוץ לא סטטי(וזה בכלל לא מפריע, כי כשאתה צופה במשהו אתה כמובן לא רואה את הIMAGE , RETENTION). זה רק נראה קצת "מדאיג" כשרואים את זה אם המסך דלוק אך אין שום תמונה, אבל כידוע, אין טעם להתייחס לזה אפילו.

מסקנה? ההר הוליד עכבר. לדעתי אם בעית הצריבה בפלאזמות הייתה מתחילה מהמצב שבו היא היום, ולא בתחילת הטכנולוגיה, כשזמן החיים של פלאזמות היה הרבה יותר נמוך, אז זה בכלל לא היה נחשב לאישיו רציני. לדעתי זה הרבה יותר תחת "דעות קדומות" מאשר סיבה אמיתית לדאגה.
מצד שני, אף פעם לא חיברתי את המחשב לפלאזמה בצורה קבועה, ולא השארתי תמונות סטטיות במשך שעות רבות, למשך תקופה ארוכה, אבל אין שום טעם לקנות פלאזמה אם השימוש העיקרי הוא חיבור למחשב, כי במקרה הזה רזולוציה היא הפקטור החשוב ביותר, וLCD בכל מקרה נותן רזולוציה גבוהה יותר תמורת מחיר.

almog22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #22 

מצטער שאני נכנס באמצע,
אבל היה לי כחודש פלאזמה Q7 של סמסונג, שהייעוד העיקרי שלה הוא PS2 וסרטים בDVD.
הרצתי כמאה שעות, נזהרתי כמו שצריך, ואפי' יותר מזה.
ובסוף כל יום, אחרי שהייתי מעביר למסך לבן,
הייתי רואה בבירור retention כל כך חזק (היה לוקח המון זמן להוריד אותו בשטיפה) שזה פשוט היה מפחיד אותי, שהנה אוטוטו שבועיים יש לי צריבות על כל המסך!
למזלי לאחר מלחמות הצלחתי להחזיר אותה ליבואן, והבאתי במקומה LCD FHD ואני מבסוט עד הגג!
אז כנראה שבשבילי הבחירה הנכונה הייתה מלכתחילה LCD... 8)

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

2 תגובות - אחת מעריצה את הפלזמה והשנייה משבחת את הLCD.
אבל בשבילי, מספיק אחד שאומר שהיו ויש לו בעיות של retention וכל הזמן הוא בלחץ שהנה הולך להיות לו צריבות (שיש לי הרגשה שזה מה שיעבור לי בראש כל הזמן), כדי לדחוף אותי שוב לכיוון LCD.

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

kisin כתב:צריבות, צריבות ועוד פעם צריבות.

ביום שלא יהיו יותר צריבות בפלזמה היא תהיה אקטואלית בשבילי, עד אז (לטוב ולרע) רק LCD.

אני לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף בטלויזיה (פלזמה) כדי שכל יום אני אדאג לה כמו לילד קטן
...
בפיוניר החדשה על פי הדיווחים (ויש הסכמה מלאה על כך) אין צריבות.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

הפיוניר החדשה קצת חדשה מכדי שיהיה ניתן לקבוע שאין צריבות, לא? צריך לחכות קצת כדי לראות את ההשפעה של זה, וכדי לגלות נזק ארוך טווח.
Silence speaks louder than words

fermono
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162

שליחה #26 

kisin
לשיטתך, מספיקה דעה אחת שלילית לגבי מוצר בכדי לפסול אותו.
אם נשכלל את השיטה נוכל לומר כי:
1. אתה לא קונה פלזמה כי יש בעיות צריבה
2. אתה לא קונה LCD כי זה לא מתאים לשידורי ספורט, אלא אם אתה מחשיב שחמט כספורט.
3. אתה נוסע בתחבורה ציבורית בלבד או הולך ברגל כי אין כלי רכב שלא דורש טיפול ולא קיבל ביקורת כזו או אחרת.
4. אתה לא משתמש במייבש כביסה כי זה הורס את הבגדים.
5. אתה מתנזר מאכילה כי כנראה אין מוצר מזון לגביו כולם תמימי דעים כי הוא בריא לגוף.
6. ...
7. ...
8. ...

אני מבין כי נושא הצריבה חשוב לך, אך להציג זאת כפרמטר החשוב ביותר עליו תקום או תיפול ההחלטה להתחדש בטכנולוגיה כזו או אחרת נראה לי לא מספק.
אם תתעמק בחסרונות של טכנולוגיית ה- LCD תגלה כי גם היא אינה מושלמת וסובלת מחולשות לא מעטות. ערוך לעצמך ניתוח צרכים מושכל ורק כך תוכל להחליט מי מהכלות מתאימה לך.

בהצלחה!
אופיר
Simple Is Still Smart

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אני בקשר עם אנשים מחו"ל שצופים במשך שעות רבות במסך ורכשו אותו מיד עם התחלת השיווק. אומנם לא מדובר כאן על שנים ובכ"ז אין דיווח אחד על צריבה.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #28 

josef_he כתב:אני בקשר עם אנשים מחו"ל שצופים במשך שעות רבות במסך ורכשו אותו מיד עם התחלת השיווק. אומנם לא מדובר כאן על שנים ובכ"ז אין דיווח אחד על צריבה.
...
כן- תקנה אתה מסך במחיר של רכב קטן ונראה איך תישמור עליו. קצת קשה לי להאמין שמישהו באמת איתגר את ה- KURO שלו. חוץ מזה, אנשים התלוננו פה בפורום לה פעם ולא פעמיים על צריבות עם פלזמות מכל הפירמות, ובנוסף במסכים שמציגים תמונה סטאטית יחסית ניתן לראות צריבות מהותיות כבר אחרי זמן שימוש לא ממושך (למשל בטרמינלים של שדה התעופה, בחדרי המתנה, בחדשות ערוץ 10, וכו'). לצורך השוואה, מוניטורים CRT (נניח במשרדים של חברות היטק), שם הלוגו של WINDOWS נישאר במשך שעות רבות באותו מיקום בחלק גדול של המסכים (לאחר נעילת המחשב), ניצרבים קלות לאחר כשנתיים-שלוש של שימוש - וזו עובדה.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #29 

בכנס של יורוקום המרצה התייחס לעניין הצריבה.

אומנם יש לקחת את דבריו בערבון מוגבל מפני שהאינטרס השיווקי שלו מובהק אבל בכל זאת - לדבריו המותג פנסוניק - מסכי הפלזמה של פנסוניק מהווים כ- 37% מסך מסכי הפלזמה בארץ. בקשר לצריבה - למרות המספר הרב של מסכי פנסוניק שנמכרו בארץ, הם , היבואנים לא נתקלו אפילו פעם אחת בתלונה או בבעיה של צריבה.

גם אם המרצה בכנס הגזים והפריז עדיין להערכתי במסכי הפלזמה המודרניים בעיית הצריבה שולית עד אפסית.

שלמה

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

israeli2k כתב:
josef_he כתב:אני בקשר עם אנשים מחו"ל שצופים במשך שעות רבות במסך ורכשו אותו מיד עם התחלת השיווק. אומנם לא מדובר כאן על שנים ובכ"ז אין דיווח אחד על צריבה.
...
כן- תקנה אתה מסך במחיר של רכב קטן ונראה איך תישמור עליו. קצת קשה לי להאמין שמישהו באמת איתגר את ה- KURO שלו. חוץ מזה, אנשים התלוננו פה בפורום לה פעם ולא פעמיים על צריבות עם פלזמות מכל הפירמות, ובנוסף במסכים שמציגים תמונה סטאטית יחסית ניתן לראות צריבות מהותיות כבר אחרי זמן שימוש לא ממושך (למשל בטרמינלים של שדה התעופה, בחדרי המתנה, בחדשות ערוץ 10, וכו'). לצורך השוואה, מוניטורים CRT (נניח במשרדים של חברות היטק), שם הלוגו של WINDOWS נישאר במשך שעות רבות באותו מיקום בחלק גדול של המסכים (לאחר נעילת המחשב), ניצרבים קלות לאחר כשנתיים-שלוש של שימוש - וזו עובדה.
...
אתגרו גם אתגרו (שעות רבות של תמונה סטטית) ובאופן כללי אל תזרוק ספקולציות כשאתה לא יודע את כל העובדות.
מעבר לכך, מדובר במסך שפותח מחדש מהיסוד. אל תסיק מדוגמאות העבר על משהו שלא ראית ובוודאי שלא בצורה כל כך נחרצת.

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה #31 

לי יש פיוניר 506 וכן אני רואה את הצל של הלוגו של ערוץ 10 בערוצים אחרים (אבל רק כאשר ישנה תמונה עם רקע בצבע בהיר ואחיד) אישתי כמובן לא מבינה על מה אני מדבר. זה הטריד אותי בהתחלה אבל עם הזמן נרגעתי ולמדתי להתעלם, ממילא רב העניין נמצא במרכז המסך ולא בפינות. את ערוצי הילדים אנו רואים בטלויזיה אחרת (ה- CRT הישנה) מכיוון ששם הלוגו כבר מוגזם. בכל מקרה לא הייתי מוותר על איכות התמונה בפלאזמה בגלל בעיית הצריבה.
לאנשים ש-
1. מתכוונים להשתמש במסך כמוניטור מחשב
2. צופים הרבה בערוצי הילדים.
3. זקוקים למסך קטן.
4. אוהבים נקניקיות.

הייתי ממליץ על LCD.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #32 

בקשר לצריבות בפלזמה: יש לי בבית מסך של Fujitsu משנת 2004 שדי התעללתי בו ואין לי שום בעיה של צריבה. נכון, הרבים של אנקדוטה זה עדיין לא אוכלוסיה סטטיסטית אבל גם הטענה ש "יש מסכי פלזמה שחוו בעיית צריבה ולכן כל מסכי הפלזמה רגישים לזה" היא שטות בדיוק כמו הטענה שכל מי ששותה תה הוא חולה.

בקשר ל LCD: הייתה התפתחות אדירה בטכנולוגיה העתיקה הזאת בשנים האחרונות וניתן למצוא היום מסכים ממש טובים. אבל תודו באמת, מי מכם באמת חקר ובדק מה אורך החיים של אלמנטי התאורה האחורית ובמה כרוך החלפתם לכשיתעממו או יישרפו (מה, באמת חשבתם שזה יעבוד לנצח?) ובמה הבעיה הזאת היא פחות נפוצה או חמורה מצריבת הפלזמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

למה קנו CRT ?

שליחה #33 

oferlaor כתב:kisin,

למסכי CRT יש צריבה, כמה אנשים אתה מכיר שפסלו CRT בגלל זה?
...
עופר שלום

יכול להיות ששכחת שבמשך עשרות שנים CRT היתה האופציה היחידה ?
אולי בגלל זה לא התיחסו לצריבה הנדירה ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #34 

בדיוק!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8134
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #35 

israeli2k כתב:
- ועוד "עובדה" מעצבנת היא עניין הצריבות: כל מי ששוטט בפורום יותר מחודש או ביקר בשדה התעופה יודע שצריבות זו בעייה אמיתית מאוד עם פלזמות ויש להיזהר גם עם הדגמים החדשים. משום מה הבעיה עדיין חמורה יותר מאשר ב CRT.
...
חמורה אולי בשדות תעופה, בסופר מרקטים או בכל מקום בו משתמשים בפלזמה בתור פוסטר של תשדיר שירות.
בשימוש הביתי הממוצע לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

michaels כתב:לי יש פיוניר 506 וכן אני רואה את הצל של הלוגו של ערוץ 10 בערוצים אחרים (אבל רק כאשר ישנה תמונה עם רקע בצבע בהיר ואחיד) אישתי כמובן לא מבינה על מה אני מדבר. זה הטריד אותי בהתחלה אבל עם הזמן נרגעתי ולמדתי להתעלם, ממילא רב העניין נמצא במרכז המסך ולא בפינות. את ערוצי הילדים אנו רואים בטלויזיה אחרת (ה- CRT הישנה) מכיוון ששם הלוגו כבר מוגזם. בכל מקרה לא הייתי מוותר על איכות התמונה בפלאזמה בגלל בעיית הצריבה.
לאנשים ש-
3. זקוקים למסך קטן.
4. אוהבים נקניקיות.

הייתי ממליץ על LCD.
...
זה בדיוק העניין, אני לא רוצה להתחיל לעשות חישובים כל פעם לפני שאני ניגש לראות טלויזיה - כן לראות או לא לראות.
ואני לא רוצה "להתפשר" על העובדה שיש לי לוגו של ערוץ 10 צרוב בצד.

אני יודע שלפלזמה יש יתרונות אבל זה מפחד שכל היתרונות של הפלזמה יעלמו בשבילי ביום הראשון שאני אראה את הלוגו של ערוץ 10 צרוב בצד

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

kisin כתב:
michaels כתב:לי יש פיוניר 506 וכן אני רואה את הצל של הלוגו של ערוץ 10 בערוצים אחרים (אבל רק כאשר ישנה תמונה עם רקע בצבע בהיר ואחיד) אישתי כמובן לא מבינה על מה אני מדבר. זה הטריד אותי בהתחלה אבל עם הזמן נרגעתי ולמדתי להתעלם, ממילא רב העניין נמצא במרכז המסך ולא בפינות. את ערוצי הילדים אנו רואים בטלויזיה אחרת (ה- CRT הישנה) מכיוון ששם הלוגו כבר מוגזם. בכל מקרה לא הייתי מוותר על איכות התמונה בפלאזמה בגלל בעיית הצריבה.
לאנשים ש-
3. זקוקים למסך קטן.
4. אוהבים נקניקיות.

הייתי ממליץ על LCD.
...
זה בדיוק העניין, אני לא רוצה להתחיל לעשות חישובים כל פעם לפני שאני ניגש לראות טלויזיה - כן לראות או לא לראות.
ואני לא רוצה "להתפשר" על העובדה שיש לי לוגו של ערוץ 10 צרוב בצד.

אני יודע שלפלזמה יש יתרונות אבל זה מפחד שכל היתרונות של הפלזמה יעלמו בשבילי ביום הראשון שאני אראה את הלוגו של ערוץ 10 צרוב בצד
...
אז אל תפחד ותלך עם מה שמוצא חן בעיניך.
אני לא מאמין שתצטרך להשגיח על הפלזמות החדשות של פנסוניק ופיוניר.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #38 

מה רע בלוגו של ערוץ 10 צרוב בצד? :roll:

אני שוקל להוסיף את זה ל-LCD שלי...
Silence speaks louder than words

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

על איזה פלזמות חדשות של פנסוניק ופיוניר אתה מדבר? אני אשמח ללינק ולמחיר.
כי כמו שאמרתי - אני עדיין לא פסלתי לגמרי את הפלזמות :)

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

הPV70/700 של פנסוניק
דור 8 של פיוניר (החל מהחודש הבא בארץ)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”