המלצה עדכנית למכונת אספרסו בלבד

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

זה מצחיק, כי ראיתי את ההודעות האחרונות בדיוק כשהתכוונתי לכתוב שהשתכנעתי ממה שכתב @boren. גם אני, כמו אבי, היחיד בבית ששותה קפה, גם אני שותה בעיקר בלי חלב. מצד שני, לא הסתדר לי ה 100 גרם קפה ביום ופשוט התעלמתי מזה והמשכתי לחדוב על כמויות שאני שותה (פחות). אבל, כשחשבתי על זה- מדובר ב 5 מנות אספרסו בס"כ. אז נפל לי האסימון. אכן, אם אבי מוכן לחכות ולשלם, אז libra נראת כמו "ה" בחירה. אני גם הייתי מעט סקפטי לגבי אופן היישום של פונקציית השקילה, אבל בסרטון שמצאתי ביוטיוב נראה שהיא מדייקת עד עשירית הגרם. באותו הסרטון נאמר שהיא צפויה לצאת לשוק ב"סתיו 2022". ככה שלא לגמרי ברור מתי בדיוק אפשר יהיה להשיג אותה, אבל הייתי מעריך שזה ייקח עד חצי שנה. לגבי המחיר- אין לי מושג, אבל אם אני חייב לנחש, אז הייתי מוסיף פרמיה של 20%- 25% מעבר למחיר של specialita. מצד שני, ט.ל.ח. 😜

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #22 

26/08/2022 14:43  
אבי קפה כתב:
תודה רבה לכולם. כפי שאמרתי לעיל, בעניין המכונה אני אלך על הלליט pl91t. האתר הזול שמצאתי למכונה הוא ביוון https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t והמחיר + הובלה 843 יורו (ואני מבין שאני צפוי לעוד כ- 20% מיסוי בארץ). האם למישהו יש הסתייגות מהאתר, בטרם אזמין?
...
בד"כ כדאי לחשב 27% כדי לחסוך אכזבות.

קניתי מ-barista.gr בעבר והכל הלך חלק, אבל בעקרון אני חושב שעדיף לקנות מכונות מאמזון. יש שם מבצעים יותר טובים ואין הפתעות לגבי העלות הסופית (כל זמן שאמזון הם המוכר ולא רק מתווך - שים לב שיש סעיף של מיסים כדי לוודא את זה).
לגבי המטחנה, אני באפס הבנה בתחום. האם יש מקום מומלץ של הסבר על מטחנות ואיך טוחנים, כדי שאוכל להבין את כל המושגים עליהם אתם מדברים?
...
כל מטחנה ומכונה מגיעות עם הוראות, אבל מומלץ להתחיל לחרוש על סרטונים ביוטיוב. חפש את המילים dialing in espresso
מה סדר גודל הזמן של ההמתנה לליברה? האם יש הערכה לגבי מחירה?
...
אמור לקחת כמה חודשים. מציע שתשאל את האתר הזה:

https://30.coffee/eureka-mignon-libra-g ... e-by-weigh

יש להם מוניטין טוב.

אבי קפה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: אבי עמרמי
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

המון תודה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

אם לא הזמנת עדיין, כדאי לך לבדוק את ה-Profitec Go החדשה. יש לה את כל מה שיש בלליט PL91T וגם שליטה חיצונית נוחה על לחץ מקסימלי (OPV) ודוד יותר גדול (400 מול 250 מל'). המחיר שלה אמור להיות כ-3200 ש"ח אחרי משלוח ומיסים:

https://30.coffee/profitec-go-espresso-machine

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #25 

אהבתי 👍
58?

אבי קפה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: אבי עמרמי
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

תודה רבה. טרם רכשתי. אכן ה- Profitec Go נהנית גם מייצור גרמני (ecm) ואני בעדה כפי שהמלצת. בהשוואה בינה ובין הויקטוריה, ראיתי שבויקטוריה מצוין שיש לה Programmable pre-infusion. האם זה אומר שיש pre-infusion גם במכונות ללא ראש e61 ? האם יש גם בויקטוריה ואני יכול להיות רגוע?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

בוויקטוריה יש פרה-אינפיוז'ן (שניתן גם לביטול), ב-Go אין פרה-אינפיוז'ן. לא בטוח שזה צריך להיות פרמטר מכריע בבחירת מכונה.

999mor
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #28 

לא הבנתי רק משהו אחד, אתה מתכוון לחבר את המכונת קפה בתוך מגירה בארון או רק לצורך אכסון בתקופות?
אם רק לאכסון תתעלם, אבל אם לעבוד בתוך מגירה יש סיכוי שאדים יהרסו את הארון מהר מאוד וגם מבחינת ריקון מילוי וכו'

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”