dolby prologic 2 vs. dts neo vs. stereo
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Lior_M,
איך יוצרים רוחב, עומק וגובה (בעיקר גובה) של במה? איך ממקמים כלי נגינה מסוים במרחב, אחרי שמקליטים אותו במונו?
איך יוצרים רוחב, עומק וגובה (בעיקר גובה) של במה? איך ממקמים כלי נגינה מסוים במרחב, אחרי שמקליטים אותו במונו?
Silence speaks louder than words
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אני אוהב לשמוע *אצלי* בבית בPL2 MUSIC. אבל זה רק בגלל שהרסיבר שלי, ימאהא 557, לא מספיק טוב לסטריאו.
אחרי שביליתי את השבוע האחרון בסטריאו עם הB&O בן ה30 שנה שלי הבנתי מה זה סטריאו אמיתי, ואכן כך הייתי מעדיף לשמוע מוזיקה.
אך אויה, אין ברשותי מגבר מספיק טוב ולכן אני שומע בPL2.
אולי בעתיד הלא כה רחוק, אשתדרג לרסיבר עם פאואר, או פרוססור....נראה כבר מה יביא העתיד.
אחרי שביליתי את השבוע האחרון בסטריאו עם הB&O בן ה30 שנה שלי הבנתי מה זה סטריאו אמיתי, ואכן כך הייתי מעדיף לשמוע מוזיקה.
אך אויה, אין ברשותי מגבר מספיק טוב ולכן אני שומע בPL2.
אולי בעתיד הלא כה רחוק, אשתדרג לרסיבר עם פאואר, או פרוססור....נראה כבר מה יביא העתיד.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8136
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 474 פעמים
1. על ידי היחס שלו לכלים האחרים - יחס במיקום L/R ובווליום.MetalliJoe כתב:Lior_M,
איך יוצרים רוחב, עומק וגובה (בעיקר גובה) של במה? איך ממקמים כלי נגינה מסוים במרחב, אחרי שמקליטים אותו במונו?...
2. על ידי שימוש באפקטים כגון reverb לסוגיהם אתה יכול להרחיק או לקרב את הכלי ממך
( עומק )
3. על ידי שימוש ב EQ וקומפרסורים אתה יכול להחליט מהו טווח התדרים שהכלי יתפוס בתמונה הכללית ללא קשר לאיך שהוא הוקלט מלכתחילה ואז גם אתה ממקם אותו מבחינת "גובה". ה EQ יכול לעזור גם מבחינת העומק שכן דברים שנשמעים לנו עמומים מתפרשים אצלנו במוח כרחוקים ( נסו לחשוב איך משהו נשמע מעבר לדלת ).
דוגמאות :
גיטרה באס תופסת טווח תדרים "נמוך" בפנורמה באופן יחסי.
ערוץ השירה תופס טווח תדרים המוגדר "אמצעי" ולכן ממוקם במרכז הפנורמה ( גם אנכית וגם אופקית ).
כלי מיתר תופסים טווח תדרים גבוה יחסית ולכן הם "ממוקמים" גבוה בתמונה הכללית.
אם אני רוצה ליצור תחושה שקולות הרקע נמצאים רחוק מהמאזין, אני אבצע מניפולציה ב EQ כך שישמעו עמומים. אפשר להעזר גם ב delay ולהרחיק אותם בפועל ( על ידי time shift )
המוח מפרש סאונד שמגיע מאוחר ביחס לסאונד אחר כרחוק יותר - והוא צודק, כי לגל לוקח זמן להגיע לאוזן ואם X הגיע לפני Y אז בהכרח X קרוב יותר.
הסתייגות,
יש מקרים בהם מלכתחילה משתמשים ביותר ממיקרופון אחד בשביל לדאוג לתמונה הסטריאופונית בשלב המיקס.
למשל, כאשר מקליטים מערכת תופים, מעבר למיקרופונים שממקמים על כל אחד מהמרכיבים של המערכת ( הסיגנל המתקבל מכל מיקרופון בדרך כלל מוקלט בערוץ נפרד - מונו ), נהוג להציב 2 מקרופונים מעל המערכת שקולטים את התמונה הפנורמית שלה
( ובתנאי שכל מקרופון מוקלט לערוץ נפרד ונשלח לצדדים שונים ).
לפעמים סתם משתמשים בשני מקרופונים על כלי בשביל לגוון את "הצבע" שלו,
למשל מיקרופון מסוג מסויים הממוקם קרוב למגבר גיטרה, ומיקרופון מסוג אחר שממוקם במרחק כלשהו בחדר וקולט את ההחזרים מהקירות.
שילוב שני הסיגנלים יחד יוצר תחושה הקרובה לזו שהמאזין חווה אם הוא נמצא בחדר.
אתה גם מקבל סאונד מאוד דירקטיבי ( המיקרופון שמול המגבר ) וגם את ההחזרים מהקירות בחדר.
האמת די גלשתי מהנושא אבל שיהיה ..
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 30/08/2007 23:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

בכיף ..dudib כתב:ליאור
יופי שגלשת מן הנושא , זה מאוד מעניין .
תרגיש חופשי לגלוש לאן שאתה רוצה.
...
אקוסטיקה זה דבר מדהים. עוד יותר מדהים המניפולציות שאפשר לעשות על האוזן והמוח.
ועוד לא שינויים בפאזות..
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

זה מאד מעניין, מאד. אבל אני חייב לומר שלא הבנתי עד הסוף.
את רוחב הבמה קובעים לפי הפרשי ווליום, כן?
אבל מה הקשר בין גובה התדירויות לגובה כלי הנגינה על הבמה?
וגם לגבי עומק לא ממש הבנתי.
מה דעתך לפרט את זה במאמר מלא?
את רוחב הבמה קובעים לפי הפרשי ווליום, כן?
אבל מה הקשר בין גובה התדירויות לגובה כלי הנגינה על הבמה?
וגם לגבי עומק לא ממש הבנתי.
מה דעתך לפרט את זה במאמר מלא?
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
לא , זו רק אחת מאינסוף האפשרויות שעומדות בפני הטכנאי . ליאור ציין שבנוסף יש את הבאלאנס בין התפקידים , פנורמה של כל אחד מהם בתמונה הכללית במיקס וכמובן אפקטים כמו ריוורב , דיליי , איקיו (למרות שאיקיו הרבה פעמים נועד "לתקן" או לחדד תחומים מסויימים אבל אין חוקיות לדבר) שנותנים תחושה של עומק , גודל , כיווניות ועוד בהתאם לחזון של הטכנאי . גדולי הטכנאים בעולם נוקטים בגישה של להקשיב לחומר הגלם (הערוצים) בבאלאנס מסויים או מה שנקרא "מוניטור מיקס" ולקבל את החזון שלהם לגבי המיקס הסופי ומכאן התחושה של גודל עומק וכן הלאה לגבי התוצר המוגמר.את רוחב הבמה קובעים לפי הפרשי ווליום, כן?...
אני אשאיר לליאור להסביר את כוונתו למרות שבכללי הדברים דיי ברורים במקרים מסויימים השיקולים או ההצבה של התפקידים במיקס ישתנו בהתאם לתוצאה שתרצה להשיג ניקח דוגמה לשירה שנקראת בשפה המקצועית "in your face" מבחינת המיקום אופי הסאונד והקומפרסיה שבוצעה על השירה בכדי להשיג את התוצאה הזו של השירה במרכז ביחס לשאר התפקידים .אבל מה הקשר בין גובה התדירויות לגובה כלי הנגינה על הבמה?...
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אתה קורא לזה די ברור?Analizer כתב:אני אשאיר לליאור להסביר את כוונתו למרות שבכללי הדברים דיי ברורים במקרים מסויימים השיקולים או ההצבה של התפקידים במיקס ישתנו בהתאם לתוצאה שתרצה להשיג ניקח דוגמה לשירה שנקראת בשפה המקצועית "in your face" מבחינת המיקום אופי הסאונד והקומפרסיה שבוצעה על השירה בכדי להשיג את התוצאה הזו של השירה במרכז ביחס לשאר התפקידים .אבל מה הקשר בין גובה התדירויות לגובה כלי הנגינה על הבמה?......
אני ממש לא מבין איך אפשר לקבוע מאיזה גובה בבמה כלי הנגינה ינגן. וגם העומק והרוחב לא ממש ברורים לי. לגבי הרוחב, אם זה משחק בווליום, לא היתה אפשרות לחרוג בבמה מגבולות הרמקולים, והרי במה לא מוגבלת לאיזור שבין הרמקולים.
אם לחדד - אני רוצה שהגיטרה תבוא מצד ימין של הבמה, מעט גבוה מגובה הרמקולים, ושני מטר אחורנית מקו הרמקולים. איך, אחרי הקלטת מונו, ממקססים את זה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הי,MetalliJoe כתב:אתה קורא לזה די ברור?Analizer כתב:אני אשאיר לליאור להסביר את כוונתו למרות שבכללי הדברים דיי ברורים במקרים מסויימים השיקולים או ההצבה של התפקידים במיקס ישתנו בהתאם לתוצאה שתרצה להשיג ניקח דוגמה לשירה שנקראת בשפה המקצועית "in your face" מבחינת המיקום אופי הסאונד והקומפרסיה שבוצעה על השירה בכדי להשיג את התוצאה הזו של השירה במרכז ביחס לשאר התפקידים .אבל מה הקשר בין גובה התדירויות לגובה כלי הנגינה על הבמה?......![]()
אני ממש לא מבין איך אפשר לקבוע מאיזה גובה בבמה כלי הנגינה ינגן. וגם העומק והרוחב לא ממש ברורים לי. לגבי הרוחב, אם זה משחק בווליום, לא היתה אפשרות לחרוג בבמה מגבולות הרמקולים, והרי במה לא מוגבלת לאיזור שבין הרמקולים.
אם לחדד - אני רוצה שהגיטרה תבוא מצד ימין של הבמה, מעט גבוה מגובה הרמקולים, ושני מטר אחורנית מקו הרמקולים. איך, אחרי הקלטת מונו, ממקססים את זה?...
קצת פיספסת ( ואולי לא הסברתי טוב ) את עניין הגובה.
לא מדובר בגובה פיזי ( מטר, שני מטר וכיו"ב ).
לצורך ההסבר בוא נדמיין תמונה. בתמונה יש דשא, על הדשא יש בית. מעל הבית יש אנטנה
ולמעלה יש שמש.
עכשיו,
כשאתה ניגש למיקס אתה בעצם מדמיין תמונה בראש. כל אובייקט בתמונה מתיחס לאובייקטים האחרים. זה יכול לבוא לידי ביטוי בקונטרסטיות שלו לאחרים, בעוצמה שלו ביחס אליהם, במיקום שלו אופקית ( L/R ) ו"במיקום" שלו אנכית. המיקום האנכי נקבע בדרך כלל על ידי התדר ובדרך כלל מדובר במשהו די טבעי.
ברור שגיטרה באס שמנגנת יחד עם פסנתר וחליל תשמע "למטה" יותר מהפסנתר. הפסנתר יהיה מעל הגיטרה ( כי ה range שלו - טווח התדרים הוא גבוה יותר ). החליל יהיה מעל שניהם כי בדר"כ טווח התדרים שהוא תופס גבוה יותר.
עכשיו נשלים את התמונה על ידי מיקום האובייקטים אופקית. את זה עושים בדרך כלל על ידי ה panning. ימין , מרכז , שמאל. כמובן שזה לא חייב להיות מוחלט.
יתרה מכך, על ידי ביטולי פאזות אתה יכול לגרום לסאונד להישמע כאילו הוא מגיע ממקום "רחוק" יותר כלומר מעבר למשולש הדמיוני שנוצר על ידי הצבת שני רמקולים מול המאזין. את ביטולי הפאזות החלקיות משיגים על ידי שימוש ב dealy מאוד קצר.
לדוגמא, בעולם האמיתי האוזן יודעת שסאונד מסויים נמצא ומגיע מצד שמאל בגלל שהוא מגיע לאוזן הזאת מהר יותר מלאוזן ימין ( אם זה מעניין אותך אז כל מטר שווה 3ms בערך ).
המוח יודע להבדיל גם בין שינויים קטנים בהרבה.
בפועל על ידי מניפולציה של delay אתה מייצר ביטולי פאזות שמרחיקים את הכלים אחד מהשני.
יישום מדהים של עבודה עם delay וביטולי פאזות אפשר למצוא בדיסק של
Roger Waters שנקרא Amused to Death. מדובר בדיסק שמוקסס בדרך מיוחדת עם מערכת שנקראה בזמנו Qsound. המערכת ביצעה מניפולציות של ביטולי פאזות במיקס על מנת להרחיב את התמונה הדמיונית שנוצרת בהאזנה רגילה.
רחוק קרוב, חשוב גם כן ב"תמונה" הסופית. את זה כמו שהסברתי קודם עושים על ידי שימוש ב EQ ( עמום יותר מתורגם על ידי המוח לרחוק יותר. תחשוב איך נשמעים קולות של דיבור מעבר לדלת סגורה ).
אפשר להשיג את זה על ידי יחס לאובייקטים אחרים ( אם X נשמע קרוב יותר מ Y אז Y בהכרח רחוק מ X ורחוק יותר מהמאזין .. ),
על ידי אפקטים כמו reverb ו delay או כל דרך אחרת שתגרום למוח להאמין שכלי מסויים נמצא רחוק .מכלי אחר למרות שהכל יוצא מאותו רמקול.
אין חוקים. הכל מותר. זה מה שיפה בזה. הכל מניפולציה אחת גדולה על האוזן ועל המוח.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אה.... הבנתי נהדר את המיקום מבחינת רוחב ועומק במה, רק ששוב פיספסתי את עניין הגובה.
אם כשמדובר בתדרים לא מדובר בגובה פיזי, אז איך כן קובעים גובה פיזי, ואיך מתקשר עניין התדרים להסבר?לא מדובר בגובה פיזי ( מטר, שני מטר וכיו"ב )...
המיקום האנכי ("הגובה הפיזי") כן נקבע ע"י התדרים? קצת התבלבלתי...המיקום האנכי נקבע בדרך כלל על ידי התדר ובדרך כלל מדובר במשהו די טבעי....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא ניתן לקבוע גובה פיזי על ידי שני רמקולים המוצבים באותו גובה.MetalliJoe כתב:אה.... הבנתי נהדר את המיקום מבחינת רוחב ועומק במה, רק ששוב פיספסתי את עניין הגובה.
אם כשמדובר בתדרים לא מדובר בגובה פיזי, אז איך כן קובעים גובה פיזי, ואיך מתקשר עניין התדרים להסבר?לא מדובר בגובה פיזי ( מטר, שני מטר וכיו"ב )...
המיקום האנכי ("הגובה הפיזי") כן נקבע ע"י התדרים? קצת התבלבלתי...המיקום האנכי נקבע בדרך כלל על ידי התדר ובדרך כלל מדובר במשהו די טבעי.......
אפשר לקבוע את הגובה הדמיוני על ידי חלוקה לתדרים ( range ).
אם תדמיין את טווח התדרים כסולם המתחיל ב 20Hz ומסתיים ב 16Khz תראה שתוכל להציב כל כלי בשלב אחר של הסולם על ידי טווח התדרים שהוא תופס.
למה טענתי שזה טבעי, כי לכל כלי יש את הטווח הטבעי שלו ( ללא מניפולציה ).
על ידי מניפולציות ( EQ ) אתה יכול לשנות את הטווח הזה. להרחיבו, לצמצמו ולעיתים אפילו לשנות אותו לחלוטין ( אבל אז אתה בעצם מייצר סאונד חדש ).
שוב,
הכל פה ברמה של פסיכולוגיה ומניפולציה על האוזן והמוח. הדברים הם מאוד לא מוחשיים.
הרי גם הרחוק\קרוב לא באמת רחוקים ממך או קרובים ממך. הם יוצאים מאותו הרמקול ..
זו פשוט מניפולציה אקוסטית.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אם לא ניתן לקבוע גובה פיזי על ידי שני רמקולים המוצבים באותו גובה, אז איך נוצרת במה תלת מימדית, בעלת גובה? איך כלי נגינה נשמעים בגבהים פיזיים שונים, איך בסרטים שמוקלטים בסטריאו מסוקים נשמעים מעל המסך? 
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הכל בראש..MetalliJoe כתב:אם לא ניתן לקבוע גובה פיזי על ידי שני רמקולים המוצבים באותו גובה, אז איך נוצרת במה תלת מימדית, בעלת גובה? איך כלי נגינה נשמעים בגבהים פיזיים שונים, איך בסרטים שמוקלטים בסטריאו מסוקים נשמעים מעל המסך?...
התחושה כאילו המסוק מעלייך היא תוצאה של מניפולציה על האוזן בדיוק כפי שהסברתי בהודעה הקודמת. המוח כבר עושה את שאר העבודה.
זו התניה שמסוקים עוברים מעליך ולא מתחתיך. המוח לא מכיר משהו אחר.
פשוט תהיה פתוח,
תבין שכל נושא האקוסטיקה מתבסס על מניפולציות על האוזן.
זה מאוד פשוט למעשה. קל מאוד לרמות את האוזן.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

בעצם אתה אומר שגובה של במה לא קיים? בכלל? ???
רק בגלל שאני רגיל שמסוקים טסים באויר אני שומע את המסוק מגובה רב? כלומר זה אפילו לא מניפולציה על האוזן, אלא רק על המוח. הבנתי נכון?
רק בגלל שאני רגיל שמסוקים טסים באויר אני שומע את המסוק מגובה רב? כלומר זה אפילו לא מניפולציה על האוזן, אלא רק על המוח. הבנתי נכון?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

כן,MetalliJoe כתב:בעצם אתה אומר שגובה של במה לא קיים? בכלל? ???
רק בגלל שאני רגיל שמסוקים טסים באויר אני שומע את המסוק מגובה רב? כלומר זה אפילו לא מניפולציה על האוזן, אלא רק על המוח. הבנתי נכון?...
מניפולציה על המוח.
אל תשכח שיש גם את התמונה. המוח מחבר את כל המרכיבים האלה יחד ובונה מחדש תמונה כוללת ( וידאו + אודיו ) שמתאימה למה שאתה רואה או יודע שצריך לקרות במציאות.
למה זה נשמע לך מוזר ?
למה זה לא מוזר לך שאתה רואה כלב ברחוב ויכול לדמיין כיצד נשמעת הנביחה שלו ?
זה דיי דומה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

ליאור, קודם כל תודה רבה על הסבלנות וההסברים המפורטים
למה זה נשמע לי מוזר? כי אני מוכן להשבע שמסוקים בסרטים שהוקלטו טוב אכן נשמעים לי גבוה מעל המסך, שלא לדבר בסרטים שמוקלטים בחמישה ערוצים, אז בכלל אני יכול לשמוע דברים בכל גובה שהוא. קשה לי להאמין ולעכל שהכל "נשמע" באותו גובה ואני רק מדמיין את הגבהים.
אף פעם לא שמעת למשל ביקורות של רמקולים או מגברים, עם תיאורים (כולל באתר הזה) איך החצוצרה בגובה X והתופים בגובה Y, ואיך מגבר ברמה טובה יותר הזיז מעט את הטרומבון Z סנטימטרים למעלה?
למה זה נשמע לי מוזר? כי אני מוכן להשבע שמסוקים בסרטים שהוקלטו טוב אכן נשמעים לי גבוה מעל המסך, שלא לדבר בסרטים שמוקלטים בחמישה ערוצים, אז בכלל אני יכול לשמוע דברים בכל גובה שהוא. קשה לי להאמין ולעכל שהכל "נשמע" באותו גובה ואני רק מדמיין את הגבהים.
אף פעם לא שמעת למשל ביקורות של רמקולים או מגברים, עם תיאורים (כולל באתר הזה) איך החצוצרה בגובה X והתופים בגובה Y, ואיך מגבר ברמה טובה יותר הזיז מעט את הטרומבון Z סנטימטרים למעלה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

פשוט אין שום דרך טכנית לגרום לסאונד בפועל להגיע מלמעלה.MetalliJoe כתב:ליאור, קודם כל תודה רבה על הסבלנות וההסברים המפורטים![]()
אף פעם לא שמעת למשל ביקורות של רמקולים או מגברים, עם תיאורים (כולל באתר הזה) איך החצוצרה בגובה X והתופים בגובה Y, ואיך מגבר ברמה טובה יותר הזיז מעט את הטרומבון Z סנטימטרים למעלה?...
אין כזה דבר.( שוב, בהנחה שהכל יוצא מאותו הרמקול ).
רמקול טוב יתן ביטוי טוב יותר להפרדת התדרים ורמת הפרטים המוקלטת מה שיאפשר לאוזן שלך ולמוח שלך לייצר תמונה מדוייקת אך עדיין דמיונית, של הבמה.
זה בדיוק ההסבר של מה שכתבת למעלה. המגבר או הרמקול לא הזיזו את הטרומבון למעלה. הם פשוט מבטאים בצורה טובה יותר את הפרדת התדרים ואת "התמונה" שהכין עבורך הטכנאי האולפן.
אני לא יודע אם שמת לב אבל יש המון הודעות באתר שמתיחסות למערכת שנשמעת טוב יותר בלילה, ביום, בחורף בקייץ או השד יודע מתי.
נכון, היא באמת נשמעת שונה מפעם לפעם אך האם זה באמת כי לילה או כי חורף ?
הגישה שלי לסאונד תמיד היתה מנקודת מבט פסיכולוגית ( למעשה הרבה מפיקים בתעשיה מתיחסים בעיקר להיבטים הפסיכולוגיים של העבודה ). לפעמים הורסים סאונד טוב בכוונה בשביל לייצר אפקט פסיכולוגי מסויים.
למעשה שינוי במצבי רוח ומצב פסיכולוגי ( שמחה, עצב, לחץ, פחד ) "ישנו" את הסאונד במערכת שלך יותר מאשר כבל ב 50 שקל או ב 1500 שקל ( ושלא יבינו אותי לא נכון, כבלים זה מאוד חשוב ).
תחשוב על זה ככה,
האם תמיד התרגשת מאותו שיר אותו דבר ? ואם לא אז למה ?
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אני אישית לא דוגמא טובה, כי אני מתרגש מהשירים לא בגלל המערכת, וכבר אמרתי לא פעם שאני מעדיף לשמוע את מטאליקה בטרנזיסטור מונו מאשר את הפילהרמונית בווילסונים. לא כבלי חשמל, לא אינטרקונקטים, לא מגברים ולא רמקולים לא יגרמו לי להתרגש יותר מהשירים. כמובן שעדיף לשמוע באיכות גבוהה יותר, אבל הרבה יותר חשוב לי מה אני שומע מאשר איך.
לגבי כל ההודעות שמדברות על תזמונים שונים שבהם המערכת נשמעת טוב יותר, אני אישית מייחס את זה לרצפת רעש נמוכה יותר. אני למשל שומע את המגבר של הגיטרה שלי הרבה יותר טוב בלילה. אפילו האקורדים נשמעים טוב יותר, ומי שמכיר אקורדי מטאל (Power accords) יודע שנגינה טיפה לא מדויקת גורמת לקקפוניה. אז מה, בלילה אני פתאום מנגן מדויק יותר בגלל שהחשמל שלי נקי יותר? סורי, לא נראה לי. הרעש החיצוני והסביבתי נמוך הרבה יותר, מתערב הרבה פחות בצליל של כל מיתר ונותן לצליל להישמע הרמוני הרבה יותר.
אבל - נחזור לנושא - לגבי מה שאמרת על תמונת הסטריאו שהכין הטכנאי: אם המגבר הטוב יותר הציג אותה טוב יותר ולכן הטרומבון עלה קצת למעלה, זה אומר שהטכנאי אכן שולט בגובה הפיזי של כלי הנגינה! אחרת, אם הוא מקליט או ממקסס את הכל באותו גובה (כלומר במה דו מימדית של רוחב ועומק בלבד) אז איך יכול מגבר טוב לגרום לגובה של צליל?
ואם הכל בראש, והכל בהתניות נרכשות, זה אומר שלעולם לא יוכלו למשל להקליט מסוק שטס נמוך יותר מקו המסך (והרמקולים), מפני שאני רגיל למסוק שנשמע בגובה רב. זה נכון? רק בשביל לוודא שאני מבין אותך היטב.
לגבי כל ההודעות שמדברות על תזמונים שונים שבהם המערכת נשמעת טוב יותר, אני אישית מייחס את זה לרצפת רעש נמוכה יותר. אני למשל שומע את המגבר של הגיטרה שלי הרבה יותר טוב בלילה. אפילו האקורדים נשמעים טוב יותר, ומי שמכיר אקורדי מטאל (Power accords) יודע שנגינה טיפה לא מדויקת גורמת לקקפוניה. אז מה, בלילה אני פתאום מנגן מדויק יותר בגלל שהחשמל שלי נקי יותר? סורי, לא נראה לי. הרעש החיצוני והסביבתי נמוך הרבה יותר, מתערב הרבה פחות בצליל של כל מיתר ונותן לצליל להישמע הרמוני הרבה יותר.
אבל - נחזור לנושא - לגבי מה שאמרת על תמונת הסטריאו שהכין הטכנאי: אם המגבר הטוב יותר הציג אותה טוב יותר ולכן הטרומבון עלה קצת למעלה, זה אומר שהטכנאי אכן שולט בגובה הפיזי של כלי הנגינה! אחרת, אם הוא מקליט או ממקסס את הכל באותו גובה (כלומר במה דו מימדית של רוחב ועומק בלבד) אז איך יכול מגבר טוב לגרום לגובה של צליל?
ואם הכל בראש, והכל בהתניות נרכשות, זה אומר שלעולם לא יוכלו למשל להקליט מסוק שטס נמוך יותר מקו המסך (והרמקולים), מפני שאני רגיל למסוק שנשמע בגובה רב. זה נכון? רק בשביל לוודא שאני מבין אותך היטב.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הבנת אותי.MetalliJoe כתב:אני אישית לא דוגמא טובה, כי אני מתרגש מהשירים לא בגלל המערכת, וכבר אמרתי לא פעם שאני מעדיף לשמוע את מטאליקה בטרנזיסטור מונו מאשר את הפילהרמונית בווילסונים. לא כבלי חשמל, לא אינטרקונקטים, לא מגברים ולא רמקולים לא יגרמו לי להתרגש יותר מהשירים. כמובן שעדיף לשמוע באיכות גבוהה יותר, אבל הרבה יותר חשוב לי מה אני שומע מאשר איך....
אין כל קשר למערכת. לפעמים אתה מתרגש משיר ולפעמים אתה לא מתרגש ממנו בכלל.
זה קשור למצבים פסיכולוגיים.
לא פוסל את זה, אבל עדיין אני טוען שהמרכיב הפסיכולוגי חזק יותר מכל דבר.MetalliJoe כתב: לגבי כל ההודעות שמדברות על תזמונים שונים שבהם המערכת נשמעת טוב יותר, אני אישית מייחס את זה לרצפת רעש נמוכה יותר. אני למשל שומע את המגבר של הגיטרה שלי הרבה יותר טוב בלילה. אפילו האקורדים נשמעים טוב יותר, ומי שמכיר אקורדי מטאל (Power accords) יודע שנגינה טיפה לא מדויקת גורמת לקקפוניה. אז מה, בלילה אני פתאום מנגן מדויק יותר בגלל שהחשמל שלי נקי יותר? סורי, לא נראה לי. הרעש החיצוני והסביבתי נמוך הרבה יותר, מתערב הרבה פחות בצליל של כל מיתר ונותן לצליל להישמע הרמוני הרבה יותר....
הטכנאי לא שולט בגובה פיזי. אין כזה דבר. הכל אשלייה אקוסטית. מגבר ורמקול שנאמנים יותר למקור מצליחים לשחזר את התמונה שאליה התכוון הטכנאי בצורה טובה יותר.MetalliJoe כתב: אבל - נחזור לנושא - לגבי מה שאמרת על תמונת הסטריאו שהכין הטכנאי: אם המגבר הטוב יותר הציג אותה טוב יותר ולכן הטרומבון עלה קצת למעלה, זה אומר שהטכנאי אכן שולט בגובה הפיזי של כלי הנגינה! אחרת, אם הוא מקליט או ממקסס את הכל באותו גובה (כלומר במה דו מימדית של רוחב ועומק בלבד) אז איך יכול מגבר טוב לגרום לגובה של צליל?...
אם נתעלם לרגע מהשוני בסאונד שמייצר כלי טייס שנמצא מתחתיך ( מעטים האנשים שחוו כזה דבר ), ולסאונד מתווסת תמונה ובה המסוק עובר מתחתיך כלומר ה point view שלך הוא מלמעלה למטה, אז אתה תחשוב שהסאונד בא מלמטה.MetalliJoe כתב:
ואם הכל בראש, והכל בהתניות נרכשות, זה אומר שלעולם לא יוכלו למשל להקליט מסוק שטס נמוך יותר מקו המסך (והרמקולים), מפני שאני רגיל למסוק שנשמע בגובה רב. זה נכון? רק בשביל לוודא שאני מבין אותך היטב.[...
כמובן שאפשר לעזור לך לחשוב ככה על ידי עיצוב הסאונד כך שיתאים באמת למציאות שבה אתה נמצא על בניין גבוה ושומע מסוק מתחתיך.
אבל בגדול, זו התנייה. מסוקים ומטוסים בדרך כלל נמצאים מעלינו.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי